Şimdi Ara

HTC Hero rom yükleme, root ve Türkçeleştirme işlemleri [CID işlemi eklendi] (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
332
Cevap
1
Favori
51.162
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • @sensation23 Sürücüyü kaldır seçeneğini seçtikten sonra çıkan "Aygıt kaldırmayı onayla" penceresinde, "Bu aygıtın sürücü yazılımını sil" onay kutusu çıkmıyor mu? Eğer çıkıyorsa onu işaretleyip onay vermen lazım. Ondan sonra zaten sistemin yeniden başlatılması için uyarı veriyor. Ve mutlaka sistemi yeniden başlatman lazım.

Ayrıca HTC sync programını tamamen kaldırıp sistemi yeniden başlatmanı da öneririm.
  • İlk mesajı eklemelerle düzelttim. Değişik anlatımları ekledim ve bölümlere ayırdım. Okuyan/Okumayan herkese bir kez daha gözden geçirmelerini tavsiye ederim. Katkılarından dolayı Computeus ve asiboldon'a teşekkürler.
  • Arkadaşlar öncelikle hepinize teşekkür ediyorum sabrınızdan ve yardımlarınızdan dolayı. Sabırla bana anlattığınız için. Ben sürekli boşu boşuna aynı şeyle uğraşıyormuşum. Sonra o driver'ı @laconf'un ve @asilboldon'un açıklamalarıyla nereye kurmak gerektiğini buldum. Tekrardan teşekkürler. CID işlemini başarıyla tamamladım. Goldcard'ta oldu sanırsam.

Ama şimdi de 9.maddede takıldım. a ve b şıklarını aynı anlatıldığı gibi ikisi içinde baştan denedim. Ve ikisi içinde aynı hatayı aldım;
    Flash FAILED:Could not run command.

c şıkkını denediğimde ise yukarıdaki bir arkadaşında(@gkysrl) aldığı gibi bir hata aldım.( "fastboot boot recovery-RA-hero-v1.5.3.1.img" komutunu girdiğimde "downloading 'boot.img' ... FAILED <remote: not allow>" hatasını aldım.) Ve sonrada @laconf'un dediği gibi "adb devices" ve "adb pull /sdcard/test.txt c:\test.txt " komutlarını girdim. Ve ikinci komutta şu hatayı aldım: "remote object '/sdcard/text/txt/.' does not exist". @laconf'un dediğine göre sdcard'ımda bir test.txt dosyası bulunmuyor.:(( Acaba bu benim goldcard işlemini yanlış yaptığımımı gösteriyor? Bide ben 17.maddeyi atladım. Çünkü nasıl güncelliyeceğimizi anlamadım. Onu o şekilde güncelleyince olucakmı? Ve nasıl yapabilirim o işlemi?

Şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensation23 -- 18 Mart 2010; 20:18:46 >

• quote:

Orijinalden alıntı: sensation23

Arkadaşlar öncelikle hepinize teşekkür ediyorum sabrınızdan ve yardımlarınızdan dolayı. Sabırla bana anlattığınız için. Ben sürekli boşu boşuna aynı şeyle uğraşıyormuşum. Sonra o driver'ı @laconf'un ve @asilboldon'un açıklamalarıyla nereye kurmak gerektiğini buldum. Tekrardan teşekkürler. CID işlemini başarıyla tamamladım. Goldcard'ta oldu sanırsam.

Ama şimdi de 9.maddede takıldım. a ve b şıklarını aynı anlatıldığı gibi ikisi içinde baştan denedim. Ve ikisi içinde aynı hatayı aldım;
    Flash FAILED:Could not run command.

c şıkkını denediğimde ise yukarıdaki bir arkadaşında(@gkysrl) aldığı gibi bir hata aldım.( "fastboot boot recovery-RA-hero-v1.5.3.1.img" komutunu girdiğimde "downloading 'boot.img' ... FAILED <remote: not allow>" hatasını aldım.) Ve sonrada @laconf'un dediği gibi "adb devices" ve "adb pull /sdcard/test.txt c:\test.txt " komutlarını girdim. Ve ikinci komutta şu hatayı aldım: "remote object '/sdcard/text/txt/.' does not exist". @laconf'un dediğine göre sdcard'ımda bir test.txt dosyası bulunmuyor.:(( Acaba bu benim goldcard işlemini yanlış yaptığımımı gösteriyor? Bide ben 17.maddeyi atladım. Çünkü nasıl güncelliyeceğimizi anlamadım. Onu o şekilde güncelleyince olucakmı? Ve nasıl yapabilirim o işlemi?

Şimdiden teşekkürler.

Aynı hatayı bende almış ve bir türlü adb ile telefona dosyayı atamamıştım. İşte burada flashrec metodu devreye giriyor.

• @sensation23 Hata alman çok normal gibi görünüyor. Çünkü 17. maddeyi atladım demişsin. 17.maddede verilen rom aslında senin romundan daha eski bir rom. Bu maddede yapılacak işlem KVK cihazları için upgrade değil de downgrade. Eski versiyona geri dönme) Telefonundaki rom ile
    Recovery Patch işlemini uygulamaya izin vermiyor diye biliyorum.

Yapılışı ise çok basit aslında.
    -Romu bilgisayarına indir
    -Çift tıklayarak çalıştır.
    -USB kablosunu telefona tak.
    -Yönergeleri uygula.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asiboldon -- 20 Mart 2010; 0:04:28 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: asiboldon

@sensation23 Hata alman çok normal gibi görünüyor. Çünkü 17. maddeyi atladım demişsin. 17.maddede verilen rom aslında senin romundan daha eski bir rom. Bu maddede yapılacak işlem KVK cihazları için upgrade değil de downgrade. Eski versiyona geri dönme) Telefonundaki rom ile
    Recovery Patch işlemini uygulamaya izin vermiyor diye biliyorum.

Yapılışı ise çok basit aslında.
    -Romu bilgisayarına indir
    -Çift tıklayarak çalıştır.
    -Telefonu pc ye bağla
    -Yönergeleri uygula.

@asiboldon şu anda sizin anlattığınız gibi yapmaya çalıştım ama olmadı. USB Connect hatası alıyorum.:S(exe dosyasını açtıktan sonra ilk iki pencereyi kutucukları onaylayarak next ile geçiyorum. Ve sonra "Verifying information on your Android phone. Please wait..." yazıyor. Sonra "ERROR [170]: USB CONNECTION ERROR"[http://www.hizliupload.com/img/299657adsizzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz.jpg] hatasını almaktayım. Bu hata exe dosyasını açtığımızda wiew readme bölümünde konulmuş. Ve bu hatayı halletmenin yolu olarak telefonu restart edin. Eğer olmassada PC'yi restart edin diyor. Ben ikisinide denedim ama bir gelişme olmadı.) Ama şuanda adb sisteminin çalıştığınada, telefonun pc'ye bağlı olduğuna eminim. Adb devices yazarakta kontrol ettim. Aygıt yöneticisi'ndende sürücüleri kontrol ettim. Başka yapmam gereken birşey varmı?

@Computeus bende flashrec metodunu hem a hemde b şıkkıyla uyguladım ama hep "Flash FAILED:Could not run command. " hatasını aldım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensation23 -- 19 Mart 2010; 20:06:21 >

• @sensation23 "Verifying information on your Android phone. Please wait..." mesajından sonra hata mesajını alıyorsan, telefonun pc ile bağlantısı yok demektir.

"Sürücülerim de yüklü" dedğine göre benim aklıma şu geldi. Şöyle birşey yaptığını düşünüyorum:

Sanırım telefonu PC ye bağlamak demek senin için usb kablosunu taktıktan hemen sonra bildirm barını aşağıya çekip "usb bağlı" ya basıp. SD kartı pc ye "bağla" tuşuna tıklıyorsun. Yani pc ye telefonu değil de SD kartı bağlıyorsun.
    Aslında yapman gereken sadece usb kablosunun diğer ucunu telefona takmak. O kadar... Başka bir şey yapman gerekmiyor.

Romu yüklemek için yapman gerekeni yazdığım mesajı "edit" ledim.
    " -Telefonu pc ye bağla " maddesinin yerine " -USB kablosunu telefona tak " olarak değiştirdim.

Umarım sorun budur. Kolay gelsin.

• diyelim bu işlemi yaptık ve en stabil rom olarak gösterilen modaco rom'u yükledik. sonrasında resmi 2.1 rom'u çıktığında ne yapmamız gerekecek? yüklemeli miyiz yoksa resmi 2.1 rom'unun modace tarafından uyarlanmasını mı beklememiz mi daha iyi olur?
  • @asiboldon Hocam ne yazıkki sorunum bu değilmiş.:( İki türlü de denedim.(Sizin dediğiniz gibi ben direk üstteki barı aşağıya indirerek bu işlemi yapmaya çalışıyordum. Bu sefer sizin dediğiniz gibi sadece USB kablosunu taktım ve direk çalıştırdım. USB Belleğini bağla yapmadım. Ama yine olmadı. Aynı hata çıktı. Hem usb bellegini kapatarak, hem USB belleğini bağlayarakta denedim. Ama gene olmadı.) Driverları sonra tekrar tekrar kontrol ettim. İki driverda çalışıyor.(Android Composite ADB Interface, HTC Android Phone USB Device) Ayrıyetten adb sisteminin çalıştığınada eminim.(adb devices komutuna " List of devices attached HTCxxxxxxx " yazısınıda almaktayım hala.)

Acaba sorunum nedir? Yardım edebilcek varmı?
  • Herkese selam;

HTC Hero'mu yeni aldım, ama marketin olmaması ve android 2'yi yüklemek için HTC'nin keyfini beklemek gibi sebeplerden dolayı hemen soğudum.

Neyse ki ROM yüklemek gibi şeyler mümkünmüş, bu forum sayesinde öğrendim ve sevindim :)

Fakat yoğunluktan benim uğraşmam mümkün değil. Şöyle bir anlaşma yapsak, buradan beraber seçeceğimiz bir ROM'u benim Hero'ya yükleyecek bir arkadaşla görüşsek, ben Kadıköy'de öğle yemeği + kahve vs ısmarlasam, o da bu işi halletse mesela ? :)

Bu teklifi uygun bulanlar bana özelden mesaj atabilirler. Teşekkürler..
  • Arkadaşlar bu CID klidi kırma işlemini yapabilen arkadaşlar. Bu 17. Maddeyi nasıl yaptınız? Ben nerde yanlış yapıyorum? Yardım edebilcek varmi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sensation23

Arkadaşlar bu CID klidi kırma işlemini yapabilen arkadaşlar. Bu 17. Maddeyi nasıl yaptınız? Ben nerde yanlış yapıyorum? Yardım edebilcek varmi.

HTC'yi PC'ye HTC Sync ile bağlıyorsunuz. İndirdiğiniz dosyaya çift tıklayınca otomatik yönlendirmesi lazım.
  • Modaco Custom 3.2 kullananlar:

1- Ayarlar-kablosuz kontroller-mobil şebeke ayarları nda "Sadece 2g kullan" seçeneği yok.
    2- Aslında telefonda 2g tamamen gitti o yüzden bu seçenek yok. (yani 3G nin olmadığı bölgelerde internet kullanamıyoruz)
    3- Bunların sonucunda aslında daha büyük bir sorun telefon görüşmeleri sadece UMTS üzerinden (yani sadece GSM-2100 mhz) üzerinden yapılıyor. Daha da açarsam görüşmeler için GSM 900 ve 1800 bandları hiç kullanılmıyor)
    4- Hepsinin sonucunda: 3G (UMTS 2100) çok yaygınlaşmadığı için sinyallerin zayıf olduğunda görüşmelerde ciddi kayıplar meydana gelmesi. (Yani 15 yıl öncesinden sesin kesik kesik geliyor gibi...)

Belki de ben Turkcell kullandigim için bu sorun ile karşı karşıyayım.

Sorunu *#*#4696#*#* ile çözmeye çalıştım.
    Only GSM seçersem. Bu seferde sadece EDGE ve GPRS kullanabiliyrum. 3G Hiç yok!

Yorumlarınızı bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asiboldon -- 23 Mart 2010; 12:15:44 >

• @laconf bir önceki iletimde belirttiğim sorun 3.1 de yokmuş sanırım. Bir denemek istedim ama 3.1 rom unu bulamadım hiçbir yerde. Bildigin bir yerde var mı?
  • quote:

@laconf bir önceki iletimde belirttiğim sorun 3.1 de yokmuş sanırım. Bir denemek istedim ama 3.1 rom unu bulamadım hiçbir yerde. Bildigin bir yerde var mı?

o menüde "wcdma preferred" yok mu? onu seçersen bulursa 3g bulamazsa 2g yapar..
    bi de radio rom'u güncellemiş miydin? sorun oradan kaynaklanıyor da olabilir..

http://android.modaco.com/content/htc-hero-hero-modaco-com/291942/22-jan-stock-roms-radios-in-update-zip-format-for-gsm-hero/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi laconf -- 23 Mart 2010; 14:23:11 >

• @laconf "wcdma preferred" var. Onu ayarlarsam 3g nin çekmediği yerde şebekeyi tamamen kesip bir süre bekledikten sonra 2g ye geçiyor. Yani orada da bu sıkıntı meydana geliyor. Aradaki zamanda şebeke gittiği için bütün çevrimiçi programlar gidiyor.

Radio rom sorunu çözebilir demişsin. Yükleyeyim ama verdiğin sitede 8 adet radio rom var. Hangisi?

Bir de, radio romu custom romu yüklediğim gibi mi yükleyeceğim?
  • quote:

@laconf "wcdma preferred" var. Onu ayarlarsam 3g nin çekmediği yerde şebekeyi tamamen kesip bir süre bekledikten sonra 2g ye geçiyor. Yani orada da bu sıkıntı meydana geliyor. Aradaki zamanda şebeke gittiği için bütün çevrimiçi programlar gidiyor.

Radio rom sorunu çözebilir demişsin. Yükleyeyim ama verdiğin sitede 8 adet radio rom var. Hangisi?

Bir de, radio romu custom romu yüklediğim gibi mi yükleyeceğim?

Koyu renkli yazılmış olanlar en son sürüm ROM oluyor. Yanihttp://www.romraid.com/paul/hero/update-hero-radio-63.18.55.06JU_6.35.09.26-signed.zip son sürün Hero Radio ROM.

Ben zip halinde SD karta atıp, telefonun Recovery menüsünden yüklemiştim.

• Arkadaşlar daha önceden yazdım mı bilmiyorum ama ben BeHero isimli custom rom'u kullanıyorum. Stabilitesi oldukça iyi, değişik bir şeyler denemek isteyenlere öneririm.

http://htcpedia.com/forum/showthread.php?t=2196

ayrıca villainrom'un oldukça fazla kullanıcısı var. her iki rom da HTC Legend rom'u üzerine kurulu.. Legend, Hero'nun yeni versiyonu olarak açıklandı, donanım uyumlulukları oldukça fazla olduğu için rom Hero'da sorunsuz çalışıyor..

XDA Developers
    ROM [22/03/10] Villain 4.0 Legend Beta2 - STABLE Build (2.1, Sense, Legend Base)
    http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=649155

• @laconf telekkürler.
    @Computeus teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asiboldon -- 25 Mart 2010; 13:22:06 >
  • @laconf tavsiye ettiğin BeHero romunu yükledim. Ama yoğunluğumdan dolayı sıkıntı yaratmasın diye aldığım backup a (MCR ye) döndüm.

3 saatlik kullanımımda:
    - 1 defa reset attı
    - Facebook hesabındaki güncellemeleri yapamıyor.
    - Home ekranındaki hava durumu illa istanbul u göstereceğim diye diretiyor. İzmir yapamadım.

Bir kaç ufak tefek hata daha var ya da bana öyle geldi. Ama genelde 2.1 için çok hızlı geldi.

Ama buna rağmen özel push mesajlarına açık gördüm (garantibank cepşifrematik için lazım oluyor)

Belki çözümlerini bulurum bunların.. Genelde uzun süreli kullanılacak bir rom olarak tavsiye eder misin? Çok fazla rom değişikliği yapmak istemiyorum da...
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.