Şimdi Ara

HTC Hero rom yükleme, root ve Türkçeleştirme işlemleri [CID işlemi eklendi] (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
332
Cevap
1
Favori
51.162
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hayır İngiltere'den alınma beyaz renk unlocked olanı.
    Ancak şöyle birşey de var ben sanıyorum Eylül'de almıştım, Ekim gibi de yeni 1.5 rom güncellemesi çıkmıştı resmi olarak,onu yapmıştım,bilmiyorum bu versiyon mu engelliyor recovery'de açılmasını
    Ama flashrec programı hem önce backup.img işlemini hem de en son recovery.img'i flash yaptığımda başarılı bir şekilde işlemleri yaptı.
    Sorun nedir acaba??
  • quote:

Ben de size bir 2.1 Legend romu önereyim. Aslında @laconf önerdiği Villain 4.0 beta romunun bir alt versiyonu olan Villain 3.4...

BURADAN

-İnanılmaz hızlı.. Belki de 1.5 dan daha da hızlı
    -Bambaşka bir görsel tema (HTC Sense in görselliği değiştirilmişi)
    -Dokunmatik performansı mükemmel.
    -Home ekranında çimdik olayı hiç sekmiyor. Her zaman tepki veriyor. (Önce baş parmağı ekranın ortasına koyun, daha sonra işaret parmağınızla çimdikleyin.)
    -Google maps çalışıyor. (Birçok romda yok. Neden yok anlamıyorum)
    -Google sesli arama güzel çalışıyor.
    -3D gallery biraz sorunlu gibi. Yatay konumda resimler parçalıyor. (Resimlerimi PC deki picasa programında; gmail hesabımdan login olup, telefondan izlediğim için olabilir. Sd kartta hiç resim yok şu an)
    -Hava durumu animasyonları sorunsuz.
    -En önemlisi de pili adeta kokluyor. 3g ve wi-fi ı hiç kapatmadım. Farkedilir derecede.

@asboldon, mesajı atalı 2 gün geçmiş. aynı rom'u mu kullanıyorsun? hala öneriyor musun? malum bazen ilk etapta farkedilmeyen sıkıntılar çıkabiliyor sonrada.

• quote:

Ancak şöyle birşey de var ben sanıyorum Eylül'de almıştım, Ekim gibi de yeni 1.5 rom güncellemesi çıkmıştı resmi olarak,onu yapmıştım,bilmiyorum bu versiyon mu engelliyor recovery'de açılmasını

resmi güncellemelerde SPL kilitlenebiliyormuş sanırım. ve kırılması mümkün değilmiş neredeyse. bu konu başlığının yalancısıyım gerçi detaylı bilgim yok.

edit: evet konunun 2.maddesine bakarsanız sizin sorununuz o yüzden olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zekzekus -- 26 Mart 2010; 16:44:16 >
  • Evet @zekzekus hala kullanıyorum. Hiçbir sıkıntı yaşamadım şu ana kadar. Gayet hızlı bir 2.1..
    MCR 3.2 den daha hızlı geldi bana. 2g seçeneği de mevcut
    Recovery menüsünden backup alıp deneyebilirsin. Biraz kurcalar beğenmezsen Recovery menüsünden Restore yapıp kaldığın yerden MCR 3.2 ye devam edebilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asiboldon -- 26 Mart 2010; 19:24:59 >
  • Arkadaşlar bir süredir deniyorum. Bir kaç gündür bunu denemekteyim. Hala aynı yerde hata almaktayım. @Computeus'un son yazdığı yazıya görede bu işlemi deniyorum. Ama şuandada çok garip bir sorun ile karşı karşıyayım.:( Uzun zamandır farkettiğim bir şey bu ama pek önemsememiştim bunu başlarda. İlk telefonu pc'ye bağladığımda bildirim barında Windows ile eşitle seçeneği çıkmaktaydı. Ama daha sonradan bir şeyler yaptım sanırım bu seçenek çıkmıyor.:( Bu bayadır böyle. HTC sync silip tekrar silip yükledim. Ayarlar->Uygulamalar kısmında "Bilinmeyen kaynaklar" , "Ayarlar->Uygulamalar->Geliştirme kımsında ise "USB hata ayıklama" , "Konum değiştirmeye izin ver" kutucuklarını teker teker işaretleyip ve işaretlemeyip denedim. Tekrar tekrar denedim o şekilde olmadı. Sonra USB Composite ADB İnterface drive'iini elle yüklediğimiz bu driver'ı tekrardan kaldırıp güncelleştirdim. PC'yi kapatıp açtım. Gene denedim olmadı. Hatta SDK'yı silip tekrar tekrar driver'ı güncellledim. Driver'ı hiç yüklemeden bile denedim. Hatta driver'ın çalıştığını iyice anlamak için adb devices ile'de kontol ettim. Hem bildirim barında telefonu pc'ye bağla seçeneğiyle hemde sadece telefonu pcye bağlayarak denedim. Ama bir türlü HTC sync'ye telefonu gösteremedim. Bide arkadaşlar eskiden farklı olarak telefonu pcye bağladığımda"USB aygıt tanınmadı yazıyor" sağ altta.:(

Belki bundan önceki işlemleri yanlış yapıyorum diye tekrar tekrar bundan önceki işlemleri yaptım. Hiç bir hata almadan 17. işleme kadar gidiyorum. Ama orada "USB Connect" hatası almaktayım. Ondan ilgincide dediğim gibi çok garip bir şekilde telefonu aldıktan 5-10 gün sonradan itibaren "telefonu windows ile eşitle uyarısını almamam."

Sanırım bu forumda bu işlemi yapamayan tek ben kaldım.:(

• quote:

Evet @zekzekus hala kullanıyorum. Hiçbir sıkıntı yaşamadım şu ana kadar. Gayet hızlı bir 2.1..
    MCR 3.2 den daha hızlı geldi bana. 2g çeneği de mevcut
    Recovery menüsünden backup alıp deneyebilirsin. Biraz kurcalar beğenmezsen Recovery menüsünden Restore yapıp kaldığın yerden MCR 3.2 ye devam edebilirsin.

@asiboldon, maalesef verdiğin rom açlılınca htc sense closed unexpectedly hataları veriyor. o hataları verirken bile 2.1 in görsel farkı hissediliyor butonlarda vesaire. ama maalesef mcr3.2 ye dönüyorum ben :(

edit: her zamanki gibi erken ötmüşüm. wipe işlemlerini yapıp tekrar yükledim sorunsuz çalıştı rom. şimdilik çok güzel gözüküyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zekzekus -- 26 Mart 2010; 18:11:29 >
  • @asiboldon, villain 3.4 ROMda kameranin calismamasi gibi bir sorun yasadin mi?

Ayrica teleffonun disariya verdigi ses de fazla yuksek sanki.
  • merhabalar. vatandan alınma heroma gold kart metodunu uygulayıp downgrade romu yükledim. fakat recovery moda giremiyorum. gold kartın olmamış olma ihtimali olabilirmi?
  • olay çözülmüştür. daha fazla dikkat gerekli." Daha sonra recovery-RA-hero-v1.5.3.1.img dosyasını sd karta kopyalıyoruz ve adını recovery-backup.img olarak değiştiriyoruz." da img uzantısı yazılmayacak ve kutuya “sdcard/recovery-backup.img ” yazılacak. ben çok uğraştım. inşallah birilerinin işine yarar. kolay gelsin herkese
  • quote:

Orijinalden alıntı: zekzekus

@asiboldon, villain 3.4 ROMda kameranin calismamasi gibi bir sorun yasadin mi?

Ayrica teleffonun disariya verdigi ses de fazla yuksek sanki.

Kamerada sorun yaşamadım. Gerçi bu romu yüklediğimden beri 20-30 tane fotoğraf çekmişimdir. Nasıl bir sorun yaşıyorsun?

Evet, dışarı ve konuşmada ses daha yüksek. Romun forumunda bahsediliyordu; Ses ayarları ile dengeyi kurulabildiği. Yüksek olmasının yerine göre avantajı var tabi...
  • Arkadaslar yardim edebilcek kimse yokmu? Forumda 30kisi yapti. Ama benim sorularima cevap veren cok az kisi. Herkes farkli farkli romlar deniyor. Ben hala burada kaldim. Arkadaslar telefonumu pcye bagladigimda windows ile esitleme gibi bir sey cikmamasinin nedeni ne olabilir. Nerede yanlis yapiyorum. Her seyi tekrardan en bastan yapmaya hazirim. Bu telefonum hatasimidir? Baslarda yapabiliyordum ama. Daha sonradan htcyi pcmden sildigimden beri(bu islemi yapmaya calisirken belki oyle oluyor diye denerken) bir turlu telefonumu pcye htc sync ile bagliyamadim. Bana inanmiyormusunuz? Benim feyk oldugumumu saniyorsunuz. Neredeyse bu basligi ilk acildigindan beri takip ediyorum. Yapmaya calisiyorum bu isi. Ama bir turlu yapamadim ne kadar suredir ugrasmama rahmen. Artik cok sikilmaya basladim marketsiz telimden. Yazim kac gundur orada ama sanirim kimse inanmadigindan cevap yazmiyor:S kusura bakmayin eger aksam aksam sert konustuysam. ama forumdaki herkesin yapip benim bu kadar sure ugrasip boyle sacma sapan bir sekilde windows ile esitlemem hatasi alinca bir anda sinirlendim.

Hayirli aksamlar.

• @sensation23 telefonun kablosunu pc ye takınca (başka giç bir şey yapmadan), Denetim masası-aygıt yöneticisi-disk sürücüleri altında: "HTC android phone USB device" çıkması lazım. Eğer yok ise aygıt yöneticisinde sarı ünlem işaretli "bilinmeyen aygıt" tanımlı bir satır görünmesi lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asiboldon -- 29 Mart 2010; 17:50:10 >
  • @sensatiom23 ayni sorunu Ben de yasadim. Bilgisayari kapatip acarak (defalarca) cozdum. Birinde gordu teli.(win7)

@asiboldon kamera sorunu reboot yapinca gecti. Yuksek bozuk ses icin ise 3.2 icin olan volume fixi yukledim duzeldi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zekzekus -- 29 Mart 2010; 21:43:45 >
  • Evet arkadaşlar flashrec ile 2.denememde 1.6.2 versiyonlu son img dosyasını flash edip recovery'ye girdim,ondan sonrası kolay zaten. Önce nandroid backup sonra dediğiniz gibi wipe data ve wipe dalvik cache yapmak gerekiyor. Daha sonra da zip'li rom'u yüklüyorsunuz,bu kadar
    Dün gece Villain Rom 5.0 Beta'yı yükledim,çok memnun kaldım,herekese tavsiye ederim.
    Çok fazla test yapmadım ama çok stabil,hiç hata vermedi ve de orjinal 1.5 Hero Rom'undan daha hızlı diyebilirim. Ve de 2.1'in tüm özellikleri var
    Gallery'si 3d, gerçekten çok güzelmiş,flip clock'taki hava durumunun animasyonu HTC HD2'deki gibi
    Bluetooth kulaklığımı da tanıdı,sorunsuz çalışıyor. Kamera da tamam. Başka şeylere bakmadım ama dediğim gibi çok çok başarılı bir Rom olmuş tavsiye ederim sizlere
    Hatta şuanda baktım 5.01'i çıkartmışlar bile

XDA Developers
    [ROM]04/05/10 - VillainROM 5.5: Release Version - for GSM HERO
    http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=654030

Yanlız Sense'den çıkıp home'a ya da launcher yükleyip ona geçeyim dedim livewallpaper işini beceremedim.Market'dan birkaç adet indirdim, ancak sanırım livewallpaper.apk diye bir dosyayı önce sisteme adb push ile girmek gerekiyor. Ben yapamadım,deneyeniniz oldu mu?

• .apk uzantılı dosyaları SD karta atın. Marketten Apps Installer adlı programı yükleyin. Programı çalıştırdıktan sonra program sd karttaki apk dosyalarını listeleyecek. Yüklemek istediğinize tıklayın ve yükleyin.
  • kvk lı cihazıma root işlemini uygulayıp istediğim romu attım. fakat gold card yaptığımız sd kartı değişince bunları tekrar uygulamak gerekirmi yoksa bu işlem bir kerelik midir? bilgisi ve fikri olan paylaşırsa sevinirim.
  • kvk lı hero mu uzun uğraşlar sonucu bende hacledim :) cıd kırmak sıkıntılı ama zevkli, artık benim de market im var. modaco 3.2 yükledim ama 2.1 deil 1.5 muş. modaco nun 2.1 l, romu varsa link verebilir misiniz.
  • Şu adımları eksiksiz ve yeniden doğru düzgün yazacak biri yok mu acaba ? Kafam karıştı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: chylos
    Şu adımları eksiksiz ve yeniden doğru düzgün yazacak biri yok mu acaba ? Kafam karıştı.

nereyi anlamadıysan yardımcı olmaya çalışalım?
  • arkadaşlar, ilk mesajdaki sıralamada bir hata mı var acaba?
    saatlerce denememe rağmen bir türlü yapamadım.

flashrec kurduğumda bir türlü recovery yapamadım, sebebi nedir acaba.

sıralamada mı hata yapıyoruz. goldcard yaptığımızı nasıl kontrol edebiliriz.
    yardımcı olursanız sevinirim.
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.