Şimdi Ara

HTC Hero rom yükleme, root ve Türkçeleştirme işlemleri [CID işlemi eklendi] (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
332
Cevap
1
Favori
51.162
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: mattboy
    Arkadaşlar ROM unu değiştirmeden önce KVK garantili ROM u yedekleyen birisi varsa bana gönderebilirmi? Ben o Rom un yedeğini almadımda herhangi bi durum karşısında servise göndermek için istiyorum bunu...

telefona kurulu rom başkalarının kullanması için yedeklenemiyor.. kastettiğin nandroid backup ise, o telefona özgü yedek oluyor. eğer kvk 2.1 rom çıkartırsa onu kullanabilirsin bu tür amaçlar için
  • quote:

Orijinalden alıntı: omer12

sonunda 2.1 legend romu yükledim.bi sorum olacak.telefondaki sd kartı çıkarıp başka kart takabilir miyim yoksa içinde mi kalması gerek.bu kartı gold card yaptığımız için içinde mi kalması gerek?

Ben de son iki rom yükleme denemem de uzun süre beklememe rağmen romları çalıştıramadım. Siz nasıl becerdiniz ki daha önce rom yükleyebiliyordum. Ayrıca sim kart maalesef içinde kalmak zorunda.
  • Sonunda oldu, KVKlı Herom özgür oldu çok teşekkürler
  • Merhaba arkadaşlar 2000 yılından beri windows mobile işletim sistemli pda kullanıyorum kvk garantili vatan bilgisayardan htc hero aldım ama bir türlü alışamadım android işletim sistemini windows mobile işletim sistemine nasıl çevirebilirim hangi romu yüklemem gerekli lütfen yardımcı olurmusunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: etlik

Merhaba arkadaşlar 2000 yılından beri windows mobile işletim sistemli pda kullanıyorum kvk garantili vatan bilgisayardan htc hero aldım ama bir türlü alışamadım android işletim sistemini windows mobile işletim sistemine nasıl çevirebilirim hangi romu yüklemem gerekli lütfen yardımcı olurmusunuz.

Çeviremezsiniz.

Android'in nesine alışamadınız? WM ile ilgili hangi özellikleri özlüyorsunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Computeus

quote:

Merhaba arkadaşlar 2000 yılından beri windows mobile işletim sistemli pda kullanıyorum kvk garantili vatan bilgisayardan htc hero aldım ama bir türlü alışamadım android işletim sistemini windows mobile işletim sistemine nasıl çevirebilirim hangi romu yüklemem gerekli lütfen yardımcı olurmusunuz.

Çeviremezsiniz.

office proğramında aratma yapamıyorum adobe acrobat reader dosyasını açıyorum(fransızca-ing sözlük var kelime aratma yapamıyorum) yani dosya gezginini tam olarak kullanamıyorum mp3lere ulaşmak zor oluyor
    garmin, igo ve route 66 gps programlarının hiçbiri mevcut değil bu yüzden wm ye alıştıktan sonra zor oluyor alternatif bir çözümü varmı arkadaşlar?

• quote:

quote:

quote:

Çeviremezsiniz.

office proğramında aratma yapamıyorum adobe acrobat reader dosyasını açıyorum(fransızca-ing sözlük var kelime aratma yapamıyorum) yani dosya gezginini tam olarak kullanamıyorum mp3lere ulaşmak zor oluyor
    garmin, igo ve route 66 gps programlarının hiçbiri mevcut değil bu yüzden wm ye alıştıktan sonra zor oluyor alternatif bir çözümü varmı arkadaşlar?

ofis programını bilemiyorum ama onlarca acrobat reader var markette, herhangi birini kurabilirsin (bende PDF Viewer diye bir program var, kelime vs arayabiliyor).. eğer telefonunda market yoksa bu topic'in ilk mesajından nasıl yapılacağını öğrenebilir, veya telefonundanwww.slideme.org'a girerek alternatif marketi kurabilirsin.

dosya gezgini için de astro isimli programı tavsiye ederim (gene marketten bulabilirsin) ayrıca Müzik programının içinden daha rahat ulaşabilirsin şarkılara..

diğerlerini bilmiyorum ama gps olarak igo programı var androidde, deneme amaçlı kurmuştum (arabamda gps olduğu için kullanmıyorum) gayet de iyi çalışıyor.

ben de eski bir winmo kullanıcısıyım (ilk pdam cassiopeia idi), clie'ler vs. onlarca değişik pda geçti elimden. şu ana kadar android kadar güzel bir sistem kullanmadım desem yeridir. o nedenle biraz daha zaman tanımanı tavsiye ederim (özellikle market kurabilirsen telefona çok daha seveceğine eminim)

ancak tabi sen de şu açıdan haklısın, kvk marketsiz bir hero getirerek ülkemizde android'in imajını ciddi bir şekilde sarstı...

• quote:

Orijinalden alıntı: laconf
    quote:

quote:

quote:

Çeviremezsiniz.

ofis programını bilemiyorum ama onlarca acrobat reader var markette, herhangi birini kurabilirsin (bende PDF Viewer diye bir program var, kelime vs arayabiliyor).. eğer telefonunda market yoksa bu topic'in ilk mesajından nasıl yapılacağını öğrenebilir, veya telefonundanwww.slideme.org'a girerek alternatif marketi kurabilirsin.

dosya gezgini için de astro isimli programı tavsiye ederim (gene marketten bulabilirsin) ayrıca Müzik programının içinden daha rahat ulaşabilirsin şarkılara..

diğerlerini bilmiyorum ama gps olarak igo programı var androidde, deneme amaçlı kurmuştum (arabamda gps olduğu için kullanmıyorum) gayet de iyi çalışıyor.

ben de eski bir winmo kullanıcısıyım (ilk pdam cassiopeia idi), clie'ler vs. onlarca değişik pda geçti elimden. şu ana kadar android kadar güzel bir sistem kullanmadım desem yeridir. o nedenle biraz daha zaman tanımanı tavsiye ederim (özellikle market kurabilirsen telefona çok daha seveceğine eminim)

ancak tabi sen de şu açıdan haklısın, kvk marketsiz bir hero getirerek ülkemizde android'in imajını ciddi bir şekilde sarstı...

+1

iGO var Ö.M. kutunuza bakın.

Dosya gezgini olarak WM'de ben Resco kullanıyordum. Android'te ise ES File Explorer kullanıyorum. Windows paylaşım klasörlerini bile listeliyor. FTP dosya indirebiliyor.

MP3 olayını bilemeyeceğim, kullanmıyorum.

Office için ise ücretli bir program kesin vardır diye düşünüyorum.

Birde ben bütün işlerimi GMail üstüne kurduğum için Android bana çok iyi geldi. WM'den bence kat kat iyi.

• quote:

Orijinalden alıntı: hakankaraaslan

ARKADASLAR 3 HAFTA ONCESİNDE BENDE VATANDAN HERO ALDIM BU FORMU BASTAN SONRA DEFALARCA OKUDUM NE DENIRSE YAPTIM FARKLI 2 SD KARTTA DENEDIM NE GOLD KART OLDU NEDE YENI BI ROM YUKLEYEMEDIM BOOT MENUNUN RESIMLERINIDE SIZLERE YOLLUYORUM BI BAKARSANIZ BENIM CIHAZDA MI SORUN BAR ACABA

dostum, aynı sorunla bende karşılaştım ve bir türlü çözemedim.
    tüm arkadaşlar anlatılana göre yapmış fakat defalarca denememe rağmen olmadı.
    kimsede yardımcı olmuyor. dediğin gibi çare yok anlaşılan.
    ama yinede çözüm bulduysan yardımını rica ederim.

ustalara sorum olacak. goldcard işleminden sonra, tekrardan cid kontrolü yaptığımızda numara değişecek mi, yoksa aynı numara mı kalıyor.
    birde benim goldcard image te türkçe karakterler var normal mi?

cihazı recovery yapmasak ne gibi sakıncası var? yapmadan rom yükleyebilir miyiz?
    nasıl olsa bu arada 2.1 gelecek onda recovery yapabilir miyiz?

sdcard 8 gbyte olması bir sakınca yaratır mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ressam0768 -- 15 Mayıs 2010; 9:15:36 >

• ben modaco rom yükledim.şimdi telefonuma başka bir sd kart takabilir miyim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ressam0768

quote:

ARKADASLAR 3 HAFTA ONCESİNDE BENDE VATANDAN HERO ALDIM BU FORMU BASTAN SONRA DEFALARCA OKUDUM NE DENIRSE YAPTIM FARKLI 2 SD KARTTA DENEDIM NE GOLD KART OLDU NEDE YENI BI ROM YUKLEYEMEDIM BOOT MENUNUN RESIMLERINIDE SIZLERE YOLLUYORUM BI BAKARSANIZ BENIM CIHAZDA MI SORUN BAR ACABA

dostum, aynı sorunla bende karşılaştım ve bir türlü çözemedim.
    tüm arkadaşlar anlatılana göre yapmış fakat defalarca denememe rağmen olmadı.
    kimsede yardımcı olmuyor. dediğin gibi çare yok anlaşılan.
    ama yinede çözüm bulduysan yardımını rica ederim.

ustalara sorum olacak. goldcard işleminden sonra, tekrardan cid kontrolü yaptığımızda numara değişecek mi, yoksa aynı numara mı kalıyor.
    birde benim goldcard image te türkçe karakterler var normal mi?

cihazı recovery yapmasak ne gibi sakıncası var? yapmadan rom yükleyebilir miyiz?
    nasıl olsa bu arada 2.1 gelecek onda recovery yapabilir miyiz?

sdcard 8 gbyte olması bir sakınca yaratır mı?

öncelikle ilk mesajdaki anlatım oldukça detaylı ve uygulayan pek çok arkadaş sorunsuz olarak telefonunu kırmayı başardı. onların yaptığı uyarılarla postu güncelledim ve şu anki haliyle sadece rehbere bakarak herhangi bir hero'yu kırmak mümkün. Sizde çalışmıyorsa, ya bir yeri atlıyorsunuz, ya hero'da ya da pc'nizde bir sorun var.

diğer sorulara gelirsek:

CID numarasının değişeceğini düşünmüyorum ama olabilir, çok önemli bir şey değil. goldcard image'in içinde türkçe karakter var derken sanırım image'in binary olarak içinde türkçe harf var demek istiyorsun. gayet normal bir durum

Recovery mode'un olmaması bir sakınca yaratmaz, sadece telefonun sınırsız kullanımını engeller. HTC'nin 2.1'den sonra rom güncellemeyeceğini biliyoruz.. mesela bu ay yayınlanacak 2.2'yi resmi yollardan hero'na kurmana imkan yok. custom rom olarak kurman lazım, onun da şimdilik tek yolu patched recovery.
    resmi 2.1'e recovery yapılıp yapılamayacağı şu anda kesin bir konu değil. ancak 2.1'in hemen hemen her türlü kırma mekanizmasını ortadan kaldıracağına eminim.

sd cardın kapasitesi sorun olmaz.

• ustad cevaplar için teşekkür ederim.
    yazılanları harfiyen uyguladım, hatta 3-4 kez, fakat gel-gelelim bir türlü yeşil ekran gelmiyor.
    telefonu fabrika ayarlarına getirdim yine denedim, olmuyor.
    sıralamaya özellikle dikkat ediyorum çünkü arkadaşlar hep uyarmış bu konuda fakat beceremedim.
    bunun atladığımız bir püf noktası mı var.
    Yaptıklarım sırası ile şöyle:
    1:telefonu PC ye bağlıyorum ve adb sürücüsünü görüyorum.
    2:adb devices ten telefon kodunu görüyorum.
    3:goldcard işlemini anlatıldığı gibi yapıyorum. dikkatimi çeken sdcard taki ofsetler 7 karater iken goldcad image ile gelenler 8 karakter. 0-170 arası seçip kopyalıyorum.
    4:recovery için her 3 yolu denedim fakat olmuyor. kullandığım pc de win 7 yüklü acaba ondan mı dedim fakat yapan arkadaşlar var.
    adb shell reboot bootloader yazdığımda telefon reboot ediyor ve bir daha bir komut satırı kabul etmiyor.
    hatam nerede bir tavsiye rica ederim.

telefonum kvk da alınma.

HTC Hero rom yükleme, root ve Türkçeleştirme işlemleri [CID işlemi eklendi]

• Cıd kırma işlemini yaparken şöle bi hata yaşıoyorum yardımcı olursanız sevinirim..

• quote:

Orijinalden alıntı: 21nouma

Cıd kırma işlemini yaparken şöle bi hata yaşıoyorum yardımcı olursanız sevinirim..

dostum "cat" den sonra boşluk koymamışsın..

herkese de bir kez daha söylüyorum, lütfen anlatımı dikkatli okuyun, mümkünse kodları yazdığım yerden copy+paste yapın...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ressam0768

ustad cevaplar için teşekkür ederim.
    yazılanları harfiyen uyguladım, hatta 3-4 kez, fakat gel-gelelim bir türlü yeşil ekran gelmiyor.
    telefonu fabrika ayarlarına getirdim yine denedim, olmuyor.
    sıralamaya özellikle dikkat ediyorum çünkü arkadaşlar hep uyarmış bu konuda fakat beceremedim.
    bunun atladığımız bir püf noktası mı var.
    Yaptıklarım sırası ile şöyle:
    1:telefonu PC ye bağlıyorum ve adb sürücüsünü görüyorum.
    2:adb devices ten telefon kodunu görüyorum.
    3:goldcard işlemini anlatıldığı gibi yapıyorum. dikkatimi çeken sdcard taki ofsetler 7 karater iken goldcad image ile gelenler 8 karakter. 0-170 arası seçip kopyalıyorum.
    4:recovery için her 3 yolu denedim fakat olmuyor. kullandığım pc de win 7 yüklü acaba ondan mı dedim fakat yapan arkadaşlar var.
    adb shell reboot bootloader yazdığımda telefon reboot ediyor ve bir daha bir komut satırı kabul etmiyor.
    hatam nerede bir tavsiye rica ederim.

telefonum kvk da alınma.

aklıma şu an gelen tek mantıklı açıklama sd cardla ilgili bir problem olup olmayacağı..değişik bir kartla dener misin? telefonla gelen kartlar %99 çalışıyor..

• quote:

Orijinalden alıntı: laconf

quote:

Orijinalden alıntı: 21nouma

Cıd kırma işlemini yaparken şöle bi hata yaşıoyorum yardımcı olursanız sevinirim..

dostum "cat" den sonra boşluk koymamışsın..

herkese de bir kez daha söylüyorum, lütfen anlatımı dikkatli okuyun, mümkünse kodları yazdığım yerden copy+paste yapın...

şuanda yrnki finale çalışıorum söledini deneyeceğim çok teşekkür ederim ilgilendiğin için..

• arkadaşlar olayı çözdüm
    win 7 ile uğraşmayın. bütün sorun ondan kaynaklanıyor.
    win xp ile yaptım ve herşey tamam.
    yardımcı olan tüm ustadlara teşekkürü borç bilirim.
  • laconf ilgin ve yardımın için çok teşekkür ederim şimdi bakma fırsatım oldu, küçük bi ayrıntıyı kaçırmışım uygularken tekrardan çok saol
  • adım adım gittigim halde 8 adb devices den sonrası olmuyor ben home endcall tusuna basarak telefonu actıgımda ise kesinlikle boot menu degıl uyarı yaptıgımdada ünlem işareti cıkıyor h menusu cıkıyor oradanda ses acma kapama tusuna basarak actıgımda boot menu gelıyor ancak fastboot usb yaptıgımda bılgısayarımda tık yok ben olmadı vıdeo cekecegım adım adım ve nerde hata yapıyorum sızden soylemenızı ıstegecegım Allah belasını versın kvk nın gecenın 3 unde benı bu ıslerle ugrastırdıgı ıcın....
  • quote:

adım adım gittigim halde 8 adb devices den sonrası olmuyor ben home endcall tusuna basarak telefonu actıgımda ise kesinlikle boot menu degıl uyarı yaptıgımdada ünlem işareti cıkıyor h menusu cıkıyor oradanda ses acma kapama tusuna basarak actıgımda boot menu gelıyor ancak fastboot usb yaptıgımda bılgısayarımda tık yok ben olmadı vıdeo cekecegım adım adım ve nerde hata yapıyorum sızden soylemenızı ıstegecegım Allah belasını versın kvk nın gecenın 3 unde benı bu ıslerle ugrastırdıgı ıcın....

dostum başta XP li PC kullan. downgrade yaparken bir-kaç kez bende de yarıda kesti, fakat sonunda yaptı.
    telefon inglizce oluyor ve recovery işlemini yapıyorsun. ondan sonrası basit.
    ben şöyle yaptım.
    1. sdcard telefonda iken XP de formatladım.
    2. goldcard işlemini yaptım
    3. telefonu kapatı-açtım
    4. downgrade işlemini başlattım.
    ve işlem tamamdır.

sadece GPRS ayarlarını birinizden rica edeceğim, çünkü onları yapamadım ve mail alamıyorum şu anda.
    birde tavsiye edeceğini güncel bir ROM var mı acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ressam0768 -- 18 Mayıs 2010; 13:22:38 >

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.