Şimdi Ara

HTC Hero rom yükleme, root ve Türkçeleştirme işlemleri [CID işlemi eklendi] (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
332
Cevap
1
Favori
51.163
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu arada FlashRec işleminde şu hatayı alırsanız:
    "Could not run command"

Alternatif olarak şuradaki
    XDA Developers
    [UPDATED 7/26 - v1.4] Pimped out recovery image with new features
    http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=523558
    CyanogenMod ile de recovery menü gelebiliyormuş.

• quote:

Orijinalden alıntı: noyton

quote:

Orijinalden alıntı: maliozi

tekrar baştan cid işlemlerini yaptıktan sonra 1.5 yüklenebiliyor denedim oldu sorun kalmadı.

SPL kilitlenmiştir. Sanırım, artık rooted rom kuramazsınız?

Hayır tekrar aynı işlemleri baştan yaptım ve şu anda modaco rom kullanıyorum
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: noyton

quote:

tekrar baştan cid işlemlerini yaptıktan sonra 1.5 yüklenebiliyor denedim oldu sorun kalmadı.

SPL kilitlenmiştir. Sanırım, artık rooted rom kuramazsınız?

Hayır tekrar aynı işlemleri baştan yaptım ve şu anda modaco rom kullanıyorum

pardon ben offical 1.5 sandım.
  • Arkadaşlar şu CID ı bir türlü becermedim
    HTC Hero Kvk kullanıyorum fakat ilk mesajdaki her adımı eksiksiz yaptım. Ayrıca neden olmadıgına dair bazı fikirlerim var eger yazıcaklarım başka birinin başınada gelmişşe ve çözmeyi biliyorsa benide bilgilendirirse sevinirm.

SD kartın CID kodu herkesten farklı olarak 2 adet harf ile bitiyor. e ve a harfleri.
    tamane tersten yazdıgımda ise e ve a harflerini 00 yapıyorum fakat uyguladıgım img dosyası işe yaramıyor ve telefonu reboot ettigimde "the sd card is blank or using an un supported ... " diyor...

Buna karşın olarak e ve a harflerini rahat bırakıp bu harflerinden sonra gelen 2 adet rakamı 00 layıp bu şekilde elde ettigim img dosyasındada sonuç aynı oluyor.

Bununla beraber android sdk nın içindeki usb package ile telefonun ADN driverlarını tanıttım ki sanırım dogru olan bu olsa gerek ...

Bunun dışında adb devices komutunu verdigimde ilk mesajda HTCxxxxxx... diyor fakat bende ise HT9CHL...... sonucu alıyorum ki bu da fark ettiginiz üzere başka kişilerin sonuçlarından farklı...

Acaba bana neyi yanlış yapıyorum veya nerde hata yaptıgım hakkında tahminlerinizi yazarsanız çok sevinirim.

Bunun dışında gold.img için direk SD CID numarısını ters cevirmeden ( reverse ) ve başına 00 eklemeden deneyip pozitif sonuç alan varsa yazarsa cok sevinirim ki bu yöntemi denemedim...

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler ediyorum...

--------------edit---------------------

Ayrıca CID işleminin tamaladıktan sonra her şeye ragmen rom düşürme işlemini gercekleştirmeye kalkıştım fakat negatif bir sonuç aldım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi notR -- 11 Haziran 2010; 20:13:40 >

• Ben bi türlü cesaret edemiyorum.cihazım yurt dışı girişli T-mobile amerika galiba.Kvk dan alınanlar gibi şifrelenmiş olabilir.Cihazda 1.5 var.Morelocale ile %10 Türkçeleşti.Ben Türkçe 2.1 yüklemek istiyorum.Beykozda öğretmenim.Yakınımda yardım edecek kimse yok mu? Ümraniye,beykoz,üsküdar,kadıköy falan olur.Şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Türkmenli -- 14 Haziran 2010; 0:19:47 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: notR

Arkadaşlar şu CID ı bir türlü becermedim
    HTC Hero Kvk kullanıyorum fakat ilk mesajdaki her adımı eksiksiz yaptım. Ayrıca neden olmadıgına dair bazı fikirlerim var eger yazıcaklarım başka birinin başınada gelmişşe ve çözmeyi biliyorsa benide bilgilendirirse sevinirm.

SD kartın CID kodu herkesten farklı olarak 2 adet harf ile bitiyor. e ve a harfleri.
    tamane tersten yazdıgımda ise e ve a harflerini 00 yapıyorum fakat uyguladıgım img dosyası işe yaramıyor ve telefonu reboot ettigimde "the sd card is blank or using an un supported ... " diyor...

Buna karşın olarak e ve a harflerini rahat bırakıp bu harflerinden sonra gelen 2 adet rakamı 00 layıp bu şekilde elde ettigim img dosyasındada sonuç aynı oluyor.

Bununla beraber android sdk nın içindeki usb package ile telefonun ADN driverlarını tanıttım ki sanırım dogru olan bu olsa gerek ...

Bunun dışında adb devices komutunu verdigimde ilk mesajda HTCxxxxxx... diyor fakat bende ise HT9CHL...... sonucu alıyorum ki bu da fark ettiginiz üzere başka kişilerin sonuçlarından farklı...

Acaba bana neyi yanlış yapıyorum veya nerde hata yaptıgım hakkında tahminlerinizi yazarsanız çok sevinirim.

Bunun dışında gold.img için direk SD CID numarısını ters cevirmeden ( reverse ) ve başına 00 eklemeden deneyip pozitif sonuç alan varsa yazarsa cok sevinirim ki bu yöntemi denemedim...

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler ediyorum...

--------------edit---------------------

Ayrıca CID işleminin tamaladıktan sonra her şeye ragmen rom düşürme işlemini gercekleştirmeye kalkıştım fakat negatif bir sonuç aldım...

aklıma gelen en mantıklı çözüm değişik bir sd card kullanman.
    ayrıca HTCxxxxxx lafın gelişi, yani telefonun HT9xxxx olabilir. o HT9xxx telefonun ID kodu. kendi adına bir şey ifade etmiyor. ayrıca kart CID kodu da rakamla ya da harfle başlayabilir. sonuçta o belirli bir algoritma ile oluşan bir kod. Kısacası senin telefonunda farklı olan bir şey yok.

eğer adb devices dedikten sonra bu kod çıkıyorsa adb sistemi başarıyla çalışıyor demektir. bence adımları kontrol et, ya da değişik bir kartla dene.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi laconf -- 14 Haziran 2010; 9:02:32 >

• Model Number
    T-Mobile G2 Touch
    Firmware Version
    1.5
    Baseband Version
    63.18.55.06FU_6.35.07.08
    Kernel Version
    2.6.27-0078c992
    Build Number
    2.73.110.26 CL#69351 release-keys
    Software Version
    1.0.0.A6288

Benim telefonun değerleri bu.Bu durumda gold kart yani cid şifresi kırma işlemi yapmalımıyım yoksa direk recovery ve root'a mı geçmeliyim?
    Bir diğer sorum da Türkiye için 2.1 sürümü çıktığında bende yükleyebilir miyim yoksa cihazımın alındığı ülkenin güncellemesini yüklemeliyim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Türkmenli -- 14 Haziran 2010; 23:54:43 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: aybek1453

Model Number
    T-Mobile G2 Touch
    Firmware Version
    1.5
    Baseband Version
    63.18.55.06FU_6.35.07.08
    Kernel Version
    2.6.27-0078c992
    Build Number
    2.73.110.26 CL#69351 release-keys
    Software Version
    1.0.0.A6288

Benim telefonun değerleri bu.Bu durumda gold kart yani cid şifresi kırma işlemi yapmalımıyım yoksa direk recovery ve root'a mı geçmeliyim?
    Bir diğer sorum da Türkiye için 2.1 sürümü çıktığında bende yükleyebilir miyim yoksa cihazımın alındığı ülkenin güncellemesini yüklemeliyim?

Sürüme bakarak CID gerekip gerekmediğini belirtmek zor, denemen lazım.
    2.1 sürümü wireless olarak gelirse (OTA) telefonuna kurulabilir. TÜrkiye için 2.1 web sitesinden exe olarak yayınlanırsa bu telefona kuramazsın (CID error verir).

Benim tavsiyem ilk mesajdaki anlatımımı dikkatli bir şekilde okuyarak telefonu önce CID lock'la uğraşmadan kırmaya çalışman. olmazsa CID'li metodu denersin.

• Çok sağol kardeşim.Bu işlemlerin riski nedir? Bana çok riskli olduğu söylndi tırstım biraz.Bazı yerlerde de riskin olmadığı yönde yorumlar var.Ben daha önce windows mobile de çok rom kurdum.Yapabilir miyim yoksa bir bilenle mi yapayım? Önce rcovery deneyeyim olmazsa cid kilitli olduğunu anlarım dimi.
  • quote:

Çok sağol kardeşim.Bu işlemlerin riski nedir? Bana çok riskli olduğu söylndi tırstım biraz.Bazı yerlerde de riskin olmadığı yönde yorumlar var.Ben daha önce windows mobile de çok rom kurdum.Yapabilir miyim yoksa bir bilenle mi yapayım? Önce rcovery deneyeyim olmazsa cid kilitli olduğunu anlarım dimi.

wm'de rom yüklediysen bu işin her zaman risk getirdiğini biliyorsundur. ancak android'de wm'ye göre şöyle bir artı var. rom 2-3 parçadan oluştuğu için sistemi tamamen kullanılamaz hale getirme riski daha düşük.
  • Tekrar teşekkürler hocam.Anladığım recovery i deneyeceğim olursa cid kilidi yoktur olmazsa vardır.Dooğru anlamış mıyım?
  • quote:

Tekrar teşekkürler hocam.Anladığım recovery i deneyeceğim olursa cid kilidi yoktur olmazsa vardır.Dooğru anlamış mıyım?

evet. recovery işlemi başarılı olursa (ki sende olma ihitmali yüksek) CID'e gerek kalmaz.
  • İlgin ve cevapların için çok sağol laconf kardeşim .İmei olayını halledeyim hemen deneyeceğim.
  • arkadaşlar merhaba
    şu anda en stabil ve hızlı ROM hangisidir.
    bu konuda tavsiyelerinizi bekliyorum.
    Ayrıca App2Sd çalışan ROM tavsiyenizi rica ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ressam0768
    arkadaşlar merhaba

villain rom 10.0 kullanıyorum 2 haftadır, memnunum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: laconf

quote:

Orijinalden alıntı: ressam0768
    arkadaşlar merhaba

villain rom 10.0 kullanıyorum 2 haftadır, memnunum.

ustad sitedeki fotolardan baktığım kadar ile güzel görünüyor.
    sormak istediğim bazı hero lar için GSM deniyor bazıları için CDMA.
    bunların arasındaki fark nedir, bizim kullandıklarımız (kvk alım) nedir?
  • TR'de kullanılan GSM'dir. CDMA sadece Amerikada kullanılır. CDMA ROM yüklerseniz cihazınızı bozarsınız.
  • ROM un CSM veya CDMA için olduğunu anlama şansımız var mı peki?
    yoksa oradaki yazıları takp ederek mi bulacağız.
  • ROM indireceğiniz yerde yazar zaten GSM'mi CDMA'mı olduğu.

Official ROM'lar da ise zaten CDMA kuramazsınız. İzin vermeyecektir.
  • Elimde bi arkadaşın Hero su var ikna ettim rom atmak için yalnız bazı problemler oldu işlemler esnasında. Forumlarda okuduğum kadarıyla genelde insanların başına gelen bi durum, bende flashrec çalışmadı. Cihaza kurdum flashrec'i img dosyasını sdcardın içine attım, daha öncesinde de önceki bir postta arkadaşın anlattığı şekilde goldcard uygulamasını da yaptım. Olup olmadığını denemek içn bilgisayarımdan karta erişilip erişilemediğine bakın demiş ki erişebildim. Sanırım goldcard uygulamasında bir problem olmadı.
    Flashrec olmayınca cihazı yeniden başlatıp bir home+power yaptım ki bir android recovery utility açıldı. Bu uygulama her cihazda var mıdır yoksa bu hero da recovery sonradan mı atılmış? Cihaz KVK lı hepsiburada'dan alınma bu arada. Bu arada uygulamaları windows 7 de yaptım bir de windows xp de deneyeceğim bi ara.

Ha bir de flashrec olmazsa diye adb ile yapmayı anlatmışsınız, onu da denedim fakat o da işe yaramadı. Cihazı fastbootta açıyor ama sonraki komutları uygulamıyor. Yardımcı olursanız sevinirim.

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.