Şimdi Ara

HTC Hero rom yükleme, root ve Türkçeleştirme işlemleri [CID işlemi eklendi] (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
332
Cevap
1
Favori
51.163
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • adb W7 ile problemli. XP'de deneyin bütün işlemleri.
  • Peki xp de deneyip sonucu yazarım. Merak ettiğim birşey daha var, bu goldcard uygulaması kartı formatlama vb işlemleri ile iptal oluyor mu? Bu uygulama uygulanan kart için birkereye mahsus mu yapılıyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: maddoc

Peki xp de deneyip sonucu yazarım. Merak ettiğim birşey daha var, bu goldcard uygulaması kartı formatlama vb işlemleri ile iptal oluyor mu? Bu uygulama uygulanan kart için birkereye mahsus mu yapılıyor?

Tam bilmiyorum goldcard işlemi telefonda nasıl değişiklikler yapıyor. Ama şunu söyleyebilirim telefonun sd kartını dün APPS2SD için ikiye böldüm. Formatladım. Telefonu normal kullanabiliyorum. Belki ROM yüklerken problem çıkartacaktır. Tekrar Goldcard işlemi yapmam gerekebilir.
  • Root olayını başardım custom rom olarak villainROM 10.3 attım. Radio rom yüklememiştim şuan onu yüklüyorum fakat biraz bekletiyor kıllandım açıkçası recovery menüsü de aktif en altta formatting cache.... yazısı ile bekliyor cihaz beklemeye devam etmeliyim sanırım doğru mudur?

Edit: Beklememeliymişim yüklenmiş :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frhtmst -- 20 Haziran 2010; 0:55:34 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: maddoc

Root olayını başardım custom rom olarak villainROM 10.3 attım. Radio rom yüklememiştim şuan onu yüklüyorum fakat biraz bekletiyor kıllandım açıkçası recovery menüsü de aktif en altta formatting cache.... yazısı ile bekliyor cihaz beklemeye devam etmeliyim sanırım doğru mudur?

Edit: Beklememeliymişim yüklenmiş :)

bo rom yüklendikten sonra açılış çok yavaş ve hala açılmadı. sizde de aynı sorun oldu mu.
    wipe dalvik ve cache yaptıktan sonra romu yükledim ve ardından radıo güncel JU yükledim ve bekledim ama açılmadı.
    nedir sorun acaba?
  • Merhaba Arkadaşlar,

Burada yazılan ve artık referans haline gelmiş yazıları/yönergeleri yayımlayabileceğimiz bir blog açtım. Adresi
    srdhero.blogspot.com.
    Blog bulunamadı
    http://srdHero.blogspot.com.
    İsteyen yazar olabilir. Özellikle de burada kılavuz niteliğinde yazı yazmış olanlara çağrı yapıyorum. Aynı sorulara tekrar tekrar maruz kalmamak için bir defa yazılmış şeyleri blog'a aktaralım ve böylece buradan kolayca link verebiliriz. Bu blogun özelliği tamamen Türkçe olması. Ben de yabancı forumlardan ve sitelerden uygulayıp başarılı olduğum işlemleri Türkçe olarak yayımlıyorum. Kavram kargaşasına son. Geçen her terimin açıklaması yapılacak, gerekirse link verilecek.

Selamlar,
    srdy

• Windows 7 de ne denediysem root işini çözemedim downgrade (sürüm düşürme) yapamadım. Bunu win7 de deneyen var mı acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yeşil Limon

Windows 7 de ne denediysem root işini çözemedim downgrade (sürüm düşürme) yapamadım. Bunu win7 de deneyen var mı acaba?

win 7 de olmuyor uğraşma. xp bu işi çözüyor. bende başta dnemiştim ama başaramadım.
  • @laconf,
    CID kilidi kırma işi Sdcard da yapılan değişiklik ile oluyor. Eğer bu SDcard ı çıkarırsak yeniden kilitli hale mi gelecek cihaz? Çünkü cihaz üzerinde bir değişiklik yapmıyoruz.??
  • quote:

Orijinalden alıntı: ressam0768

quote:

Windows 7 de ne denediysem root işini çözemedim downgrade (sürüm düşürme) yapamadım. Bunu win7 de deneyen var mı acaba?

win 7 de olmuyor uğraşma. xp bu işi çözüyor. bende başta dnemiştim ama başaramadım.

ben windows 7 ile yaptım. Sadece driverlerı komple silip şu driverı kullanarak deneyin:
    http://www.ziddu.com/download/6620858/usb_driver.zip.html

• Goldcard haline getirilmiş SD kartı çıkardığınızda birşey olmaz, cihaz çalışır. Bu kart sadece özel ROM yükleme esnasında gerekiyor.
  • Merhaba,

Ben Windows 7 kullanarak CID kilit kırma ve özel ROM yükleme işlemlerini yaptım. Android SDK'sını kurduktan sonra download bölümüne gelip sürücüleri indirin ve telefonunuzu bilgisayara bağlarken bu sürücüleri seçin. Daha detaylı bilgi için:
    villainrom.co.uk
    Page not found – Best Power Tool Brands Reviewed
    http://villainrom.co.uk/wiki/index.php?title=Installing_Custom_ROMs

quote:

• quote:

Orijinalden alıntı: srdy

Goldcard haline getirilmiş SD kartı çıkardığınızda birşey olmaz, cihaz çalışır. Bu kart sadece özel ROM yükleme esnasında gerekiyor.

Hayır sormak istediğim bu değil.
    CID işlemi pratikte Telefon üzerinde yapılan bir işlem değil değil mi? Yani bunu çıkarınca CID kilitli olmaya devam ediyor mu telefon?
  • quote:

Orijinalden alıntı: noyton

quote:

Orijinalden alıntı: srdy

Goldcard haline getirilmiş SD kartı çıkardığınızda birşey olmaz, cihaz çalışır. Bu kart sadece özel ROM yükleme esnasında gerekiyor.

Hayır sormak istediğim bu değil.
    CID işlemi pratikte Telefon üzerinde yapılan bir işlem değil değil mi? Yani bunu çıkarınca CID kilitli olmaya devam ediyor mu telefon?

CID kilidi SPL üzerinde yer alıyor. ROM'u downgrade edince SPL'in üzerine de eski (kırılabilir) SPL versiyonu yüklenmiş oluyor. Yani telefon downgrade edildikten sonra CID lock gibi bir sorun kalmıyor, karta istediğini yapabiliyorsun.
  • konu dışı gibi olacak ama mesajım bulunsun
  • arkadaşlar rom yüklemeden önce wipe data cache ve wipe dalvik cache yaptıktan sonra yeni rom yukledekten sonra,
    her seferinde radio rom yüklememiz gerekiyor mu?
    villian rom 10.3 yüklüyorum bir türlü telefon açılmak bilmiyor. nasıl bir yol izlemem gerekir acaba?
  • quote:

arkadaşlar rom yüklemeden önce wipe data cache ve wipe dalvik cache yaptıktan sonra yeni rom yukledekten sonra,
    villian rom 10.3 yüklüyorum bir türlü telefon açılmak bilmiyor. nasıl bir yol izlemem gerekir acaba?

Official ROM'lar radioyuda içeriyor sanıyorum. Custom ROM'lar radio içermez. En son yüklenen Radio ROM ne ise öyle kalır.

Kaç dk bekliyorsunuz açılması için?
  • 20 dakika oldu ustad. umudum kalmadı.
    gerçi bu sefer radio yuklemedim.
  • quote:

arkadaşlar rom yüklemeden önce wipe data cache ve wipe dalvik cache yaptıktan sonra yeni rom yukledekten sonra,

Genellikle rom yüklerken "HTC brilliant" yazısı çıktığında en altta ilerleme çubuğu olur.

Genelde 5-10 dakika normal. Ama 15 dakika yükleme için beklediğimi bilirim. Eğer uygulamalar SD de ise uzun bekletiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: asiboldon

quote:

Genellikle rom yüklerken "HTC brilliant" yazısı çıktığında en altta ilerleme çubuğu olur.

Genelde 5-10 dakika normal. Ama 15 dakika yükleme için beklediğimi bilirim. Eğer uygulamalar SD de ise uzun bekletiyor.

aynen yazı çıkıyor bar da ilerledi ve tamamlandı. fakat ekran kararıp tekrardan aynı yazı görünüyor ve açılmıyor.
    ever sd de partition açmıştım, acaba programları oaray atarken mı yavaş kalıyor.

Pes ettim ustad. 1 saat bekledikten sonra bataryayı çıkartıp yeniden modaco 3,2 kurdum. bu romdan daa stabil ve hızlı kullanmadım açıkçası.
    R4 çıkmış diye bir kaç forumda gördüm ama hepsi sahte sanki. kendi sitesinde yok bir haber.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ressam0768 -- 23 Haziran 2010; 20:25:13 >

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.