arkadaşlar rom yüklemeden önce wipe data cache ve wipe dalvik cache yaptıktan sonra yeni rom yukledekten sonra, her seferinde radio rom yüklememiz gerekiyor mu? villian rom 10.3 yüklüyorum bir türlü telefon açılmak bilmiyor. nasıl bir yol izlemem gerekir acaba?
Genellikle rom yüklerken "HTC brilliant" yazısı çıktığında en altta ilerleme çubuğu olur.
Genelde 5-10 dakika normal. Ama 15 dakika yükleme için beklediğimi bilirim. Eğer uygulamalar SD de ise uzun bekletiyor.
aynen yazı çıkıyor bar da ilerledi ve tamamlandı. fakat ekran kararıp tekrardan aynı yazı görünüyor ve açılmıyor. ever sd de partition açmıştım, acaba programları oaray atarken mı yavaş kalıyor.
Programları ext2 olarak ayırdığınız partition'a taşıyor olabilir. APP2SD'nin öyle bir olayı var. Biraz daha bekleyin.
quote:
Orijinalden alıntı: ressam0768
quote:
Orijinalden alıntı: asiboldon
quote:
arkadaşlar rom yüklemeden önce wipe data cache ve wipe dalvik cache yaptıktan sonra yeni rom yukledekten sonra, her seferinde radio rom yüklememiz gerekiyor mu? villian rom 10.3 yüklüyorum bir türlü telefon açılmak bilmiyor. nasıl bir yol izlemem gerekir acaba?
Genellikle rom yüklerken "HTC brilliant" yazısı çıktığında en altta ilerleme çubuğu olur.
Genelde 5-10 dakika normal. Ama 15 dakika yükleme için beklediğimi bilirim. Eğer uygulamalar SD de ise uzun bekletiyor.
aynen yazı çıkıyor bar da ilerledi ve tamamlandı. fakat ekran kararıp tekrardan aynı yazı görünüyor ve açılmıyor. ever sd de partition açmıştım, acaba programları oaray atarken mı yavaş kalıyor.
20 dakika çok uzunmuş gerçekten. 4 wipe'ı da yapıyor musun? (çok önemli)
Eğer uygulamalar Ext partition da ise onu yapmaman gerekir. Ancak rom yüklenmiyorsa mecburen onu da wipe laman gerek.
quote:
quote:
quote:
quote:
20 dakika çok uzunmuş gerçekten. 4 wipe'ı da yapıyor musun? (çok önemli)
Eğer uygulamalar Ext partition da ise onu yapmaman gerekir. Ancak rom yüklenmiyorsa mecburen onu da wipe laman gerek.
ustadn 4 wipe derken, ben sadece en üstteki 2 taneyi yapıyorum. diğerlerine de gerek var ise onlarada yapıp denerim. ben app2sd ayrıca yüklemiyorum, bildiğim kadar ile rom ile birlikte zaten yükleniyor. fakat anlamadım neden 1 saat boyunca açılmadı, bende açıkçası vazgeçtim.
Nedenini bilmiyorum ama Baterry stats ve Rotate settings wipeları da önemli. Eğer App2SD kullanmıyorsan SD:ext partition wipeını da yapman şart. Yani 5 wipe'ı da yapman gerekli. Eğer yükleme uzun sürdüyse, pili çıkart (durdurmanın tek yolu ) ve herşeyi yeniden yap.
ustad zaten pili çıkartmadan kapatamıyorum. ben app2sd kullanmak istiyorum bu yüzden Sd:ext partition wipe yapmadım, belki kaldırır diye. 2-3 sefer yaptım fakat senin dedğin gibi tamamını değil, sadece üstteki 2 wipe yaptım. neyse yardımlarınız için teşekkür ederim. yarın tatile gidiyorum, inşallah dönüşte 2.1 türkçe çıkar da onu kurarız artık olmadı dönüşte bir daha deneyeceğim.
root etme işlemi bunlardan hangisi?
Teker teker açıklayan, yabancı forumlardan çevirileri yapan, madde madde sıralayan ve yardımcı olan tüm arkadaşlara çoooook teşekkürler. Kvk'dan kurtuldum, marketime kavuştum. Hoşgeldin 2.1 :)
VillainRom 10.3 + app2sd
Merhaba arkadaslar
Heroyu yeni aldim ve goldcardi yaptim sanirim ondan da emin degilim dediginiz herseyi 5 kez falan denedim ama flashrec i yapamiyorum kafayi yemek uzereyim Flashrec acildiginda restore veya backup yapamiyorum BACKUP FAILED diyo durmadan ordaki kucuga da yazdim img dosyasinin adini ve o kadar bezdimki yapabilcek biri varsa kargoyla telefonu gondericem... telefonu hepsi burdadan aldim KVKli ve butun sorun bundan kaynakli sanirim
quote:
Orijinalden alıntı: dodo1313
Merhaba arkadaslar
Heroyu yeni aldim ve goldcardi yaptim sanirim ondan da emin degilim dediginiz herseyi 5 kez falan denedim ama flashrec i yapamiyorum kafayi yemek uzereyim Flashrec acildiginda restore veya backup yapamiyorum BACKUP FAILED diyo durmadan ordaki kucuga da yazdim img dosyasinin adini ve o kadar bezdimki yapabilcek biri varsa kargoyla telefonu gondericem... telefonu hepsi burdadan aldim KVKli ve butun sorun bundan kaynakli sanirim
William Hartleyyoutube
How to Root Sprint HTC Hero(flashrec method) and install custom rom
Mesela Goldcard yaptiktan sonra telefonu restart ettikten sonra sd cardi blank olarak goruyo ve tekrar format atmadan kullanamiyorum butun sorun ordan geliyo
quote:
Orijinalden alıntı: dodo1313
Mesela Goldcard yaptiktan sonra telefonu restart ettikten sonra sd cardi blank olarak goruyo ve tekrar format atmadan kullanamiyorum butun sorun ordan geliyo
Formatlayın o zaman kartı. Sonra da katın içine videodaki gibi dosyaları atın ve videoda anlatılanları yapın. Goldcard işlemi 1 kere yapılan bir işlem. Gold kart ile telefonu bir kere çalıştırdıktan sonra tekrar gerek kalmıyor.
Banada yapmadan önce zulüm gibi görünüyordu bu işlemler, bir akşam full konsantre uğraştan sonra sorunsuz yapabildim.
Full konsantre ile kolay bir şekilde çözebiliyorsunuz :) ben şimdi bütün romları deniyorum, en güzeli ve stabili VillainRom 10.3 gibi görünüyor. Google Maps'te bir sorun oluşuyor ama onuda kendi sitesinden update yapaak çözebiliyorsunuz. More Local2 programı ilede Türkçeleştirdim...
KVK dan sonra Yaşasın Market diyorum :)
Ya arkadaşlar, goldcard metodunu bir türlü başaramadım. Videoda ve yazıda anlatılan herşeyi eksiksiz yapıyorum. Orda olan herşey benim telefonumda da gerceklesiyor. Hatta test amaçlı SD Card'ı PC den kontrol ediyorum ve sorunsuz açılıyor. Ancak telefonu verdiginiz linkteki ROM ile degiştirmeye kalktıgım zaman "Dogru ROM'u sectiginizden emin olunuz" hatası alıyorum. Kullandıgım SD Card telefonun orjinal 2GB lık orjinal kartıdır. Yardımıcı olabilecek varsa cok sevinirim, çünkü delirmek üzereyim. Şimdiden teşekkürler...
quote:
Orijinalden alıntı: erdi94
Ya arkadaşlar, goldcard metodunu bir türlü başaramadım. Videoda ve yazıda anlatılan herşeyi eksiksiz yapıyorum. Orda olan herşey benim telefonumda da gerceklesiyor. Hatta test amaçlı SD Card'ı PC den kontrol ediyorum ve sorunsuz açılıyor. Ancak telefonu verdiginiz linkteki ROM ile degiştirmeye kalktıgım zaman "Dogru ROM'u sectiginizden emin olunuz" hatası alıyorum. Kullandıgım SD Card telefonun orjinal 2GB lık orjinal kartıdır. Yardımıcı olabilecek varsa cok sevinirim, çünkü delirmek üzereyim. Şimdiden teşekkürler...
birde buradaki yöntemi dene istersen hata yapma riskini oldukça azaltıyor. Kendi hazırladığım rehberdir yine halledemezsen MSN yada başka bi yolla yardımcı olurum
teşekkürler yusufsan. linkini verdigin yöntemi kullandım ve işe yaradı. Şimdi Villain ROM 12 kurdum fakat HTC Sense sürekli çöküyor. Ayrıca kamera uygulamasını calıstırdıgımda telefon resetleniyor. Bunu yaşayanh arkadaşlar var mı yoksa sadece bende mi oluyor?
quote:
Orijinalden alıntı: erdi94 teşekkürler yusufsan. linkini verdigin yöntemi kullandım ve işe yaradı. Şimdi Villain ROM 12 kurdum fakat HTC Sense sürekli çöküyor. Ayrıca kamera uygulamasını calıstırdıgımda telefon resetleniyor. Bunu yaşayanh arkadaşlar var mı yoksa sadece bende mi oluyor?
wipe yaptın değil mi rom'u yüklemeden. Yapmadıysan recovery menüden wipe seçeneklerini yapmalısın
quote:
Orijinalden alıntı: laconf
quote:
Orijinalden alıntı: erdi94 teşekkürler yusufsan. linkini verdigin yöntemi kullandım ve işe yaradı. Şimdi Villain ROM 12 kurdum fakat HTC Sense sürekli çöküyor. Ayrıca kamera uygulamasını calıstırdıgımda telefon resetleniyor. Bunu yaşayanh arkadaşlar var mı yoksa sadece bende mi oluyor?
wipe yaptın değil mi rom'u yüklemeden. Yapmadıysan recovery menüden wipe seçeneklerini yapmalısın
"Wipe Cache" ve "Wipe Data" yaptım
quote:
quote:
quote:
Apps2SD varsa SD-Cardı da wipe etmen lazım. Bence telefonu full şarj edip wipe menüsündeki herşeyi yap.
quote:
quote:
quote:
quote:
Apps2SD varsa SD-Cardı da wipe etmen lazım. Bence telefonu full şarj edip wipe menüsündeki herşeyi yap.
aynen katılıyorum ben karşılaşmadım söylediklerinden hiçbiri ile sadece task manager auto clean seçeneğini kullandığımda arada sense gidip geliyor.
Hala cronos 2.0'a dönsem mi diye düşünmekteyim ama o kadar program vs. home screen ayarları widgetları sil baştan düzenlemeyi gözüm yemiyo