Şimdi Ara

HTC Hero rom yükleme, root ve Türkçeleştirme işlemleri [CID işlemi eklendi] (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
332
Cevap
1
Favori
51.162
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • kesinlikle windows7de bu işlemleri yapmaya çalışmayın, tamamen karın ağrısı, günlerce uğraştırdı! Xp yüklü laptop getirdim ve yarım saatte modaco yükledim, official 1.5'den... windows
  • bende işlemlere başlıyacağım ama bu sdk için verdiğiniz linke bilgisayarımdan ulaşamıyorum. Başka bir yerden indirmem mümkün mü ? site açılmıyor nedenini de çözemedim.
    sdk yerine zidduya yüklenmiş driver dosyasını aldım ancak şimdi başka bi sorun var lütfen yardım bekliyorum.

acıklamada da 3. madde de bazı arkadaslar burada sorun yasıyor diye yazmıssınız ama.Ben 3. adımdaki usb hata ayıklamayı etkinleştirdiğim halde telefonu bilgisayara baglayınca 2 şey bulmuyo telefonda bana soruyo ne için baglıyalım 4 tane secenek sunuyo.internet erişimi için , sd kart olarak , sync için,sadece sarj için diye. Bilgisayardan aygıt yöneticisine de baktıgımda sadece my hero driverını görüyorum. daha en bastan takıldık nabıcam ben ya .

şu işi hayrına yada parayla yapan yokmu ya :S

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilker_1907 -- 15 Temmuz 2010; 21:48:13 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilker_1907

bende işlemlere başlıyacağım ama bu sdk için verdiğiniz linke bilgisayarımdan ulaşamıyorum. Başka bir yerden indirmem mümkün mü ? site açılmıyor nedenini de çözemedim.
    sdk yerine zidduya yüklenmiş driver dosyasını aldım ancak şimdi başka bi sorun var lütfen yardım bekliyorum.

acıklamada da 3. madde de bazı arkadaslar burada sorun yasıyor diye yazmıssınız ama.Ben 3. adımdaki usb hata ayıklamayı etkinleştirdiğim halde telefonu bilgisayara baglayınca 2 şey bulmuyo telefonda bana soruyo ne için baglıyalım 4 tane secenek sunuyo.internet erişimi için , sd kart olarak , sync için,sadece sarj için diye. Bilgisayardan aygıt yöneticisine de baktıgımda sadece my hero driverını görüyorum. daha en bastan takıldık nabıcam ben ya .

Telefonunuz KVK çıkışlı ise aşağıdaki linkteki rehberi takip edin. Bütün işlemler sorunsuz hallolunca bu rehberin 8. adımından devam edin SDK vesaire ile de uğraşmak zorunda kalmazsınız...

• quote:

Orijinalden alıntı: yusufsan

quote:

bende işlemlere başlıyacağım ama bu sdk için verdiğiniz linke bilgisayarımdan ulaşamıyorum. Başka bir yerden indirmem mümkün mü ? site açılmıyor nedenini de çözemedim.

Telefonunuz KVK çıkışlı ise aşağıdaki linkteki rehberi takip edin. Bütün işlemler sorunsuz hallolunca bu rehberin 8. adımından devam edin SDK vesaire ile de uğraşmak zorunda kalmazsınız...

teşekkürler buradaki gerçekten daha kolay gözüktü ama sdk (ne olduğunu da bilmiyorum) Patched Recovery yapmak için de gerekiyormuş anlatılan adımlara göre. Cıd kilidini kırsam Patched Recovery yapmasam olmaz herhalde. hepsini bir arada yapayım diyorum ama illa bi aksilik cıkıyo.

• arkadaşlar şuanda online olan ve bana yardımcı olabilecek birisi varmı ? ben goldcard işlemini yaptım. ancak şu pacthed recovery yaparken 3. adımda kalıyoruz bilgisayarda adb sürücüsü diye bişey yok dolasıyla indirdiğimiz driveri ona gösteremiyoruz.

(bu arada goldcard yaptıktan sonraki 3 adımda wwe rom adresi var, o rom u yüklemedim şuan kulladığım cihaz 2.1 onu yüklersem daha düşük olacak değil mi ? yada aynı olayın yenilenmişi yani 2.1 lisi varmı ? onu yüklemediğim için mi bize driver sormuyo acaba diyorum ama zannetmiyorum :S)

ps: dosyayı indiriyorum fakat rehberde 4. adım için eğer bu olmadıysa kesinlikle devam etmeyin demişsiniz. oyüzden bende burda kaldım şimdi bu indirdiğim romu yükliyecem ama hem daha eski bi sürüme geçicez hemde patched recovery işlemini yapamazsak yeni rom da yükleyemiycem diye korkuyorum. bi yardım lütfen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilker_1907 -- 18 Temmuz 2010; 1:03:36 >
  • quote:

arkadaşlar şuanda online olan ve bana yardımcı olabilecek birisi varmı ? ben goldcard işlemini yaptım. ancak şu pacthed recovery yaparken 3. adımda kalıyoruz bilgisayarda adb sürücüsü diye bişey yok dolasıyla indirdiğimiz driveri ona gösteremiyoruz.

(bu arada goldcard yaptıktan sonraki 3 adımda wwe rom adresi var, o rom u yüklemedim şuan kulladığım cihaz 2.1 onu yüklersem daha düşük olacak değil mi ? yada aynı olayın yenilenmişi yani 2.1 lisi varmı ? onu yüklemediğim için mi bize driver sormuyo acaba diyorum ama zannetmiyorum :S)

ps: dosyayı indiriyorum fakat rehberde 4. adım için eğer bu olmadıysa kesinlikle devam etmeyin demişsiniz. oyüzden bende burda kaldım şimdi bu indirdiğim romu yükliyecem ama hem daha eski bi sürüme geçicez hemde patched recovery işlemini yapamazsak yeni rom da yükleyemiycem diye korkuyorum. bi yardım lütfen

Zaten eski sürüme geçmediğin için yapamıyorsun eğer onu yaparsan gerisi çok kolay olacak

• quote:

Orijinalden alıntı: maliozi

quote:

arkadaşlar şuanda online olan ve bana yardımcı olabilecek birisi varmı ? ben goldcard işlemini yaptım. ancak şu pacthed recovery yaparken 3. adımda kalıyoruz bilgisayarda adb sürücüsü diye bişey yok dolasıyla indirdiğimiz driveri ona gösteremiyoruz.

Zaten eski sürüme geçmediğin için yapamıyorsun eğer onu yaparsan gerisi çok kolay olacak

teşekkür ederim. peki telefonumun şuanki halinin yedeğini nasıl alırım,olurki bi sorunla karşılaşırsam en azından herşeyi en başa döndürelim. Hemde bu resmi rom olduğu için servise falan götürmem geretiğinde bu romu yükleyeyim tekrar. Olabilirmi böyle bişey.

• arkadaşlar ben hala yardım bekliyorum,hergün girip birisi cevap vermiştir diye bakıyorum ama kimse yok :S ben cıd işlemini bitirdim,goldcard yaptım ama goldcard işleminden sonra sürüm düşürmedim.
    Şu patched recovery işlemindeki adb sürücüsü eklemeyi yapamıyorum o sürüm düşürünce olacak mı ? ve sürüm düşürmeden önce bu telefonun yedeğini nasıl alırım ? yani kendi resmi sürümümü saklamamın bi yolu yokmu?
  • quote:

arkadaşlar ben hala yardım bekliyorum,hergün girip birisi cevap vermiştir diye bakıyorum ama kimse yok :S ben cıd işlemini bitirdim,goldcard yaptım ama goldcard işleminden sonra sürüm düşürmedim.
    Şu patched recovery işlemindeki adb sürücüsü eklemeyi yapamıyorum o sürüm düşürünce olacak mı ? ve sürüm düşürmeden önce bu telefonun yedeğini nasıl alırım ? yani kendi resmi sürümümü saklamamın bi yolu yokmu?

Sürüm düşürmeden yedek almak mümkün değil çünkü yedek almak için patched recovery yapmak, patched recovery için de sürüm düşürmek gerekiyor. ADB sürücüsü sürüm düştükten sonra bende gerek olmadı recovery'yi hafıza kartına atıp HERO ya kurduğum bir program vasıtası ile yaptım. Bu yöntemi kullanırsanız patched recovery işlemini SDK'ya gerek olmadan halledip direk rom yükleme kısmına geçebilirsiniz.

Nasıl yapıldığı aşağıda var.

(Ayrıca bu işleme başlamadan önce Oluşturduğunuz Goldcard telefonda takılı iken sürüm düşürme işlemini indirdiğiniz RUU vasıtası ile yapmanız gerekiyor. )

veya

flashrec.googlecode.com
    Error 404 (Not Found)!!1
    http://flashrec.googlecode.com/files/flashrec-1.1.2-20090909.apk

adresinden flashrec programını indirip Hero'yu disk sürücüsü olarak bağlayarak Flashrec programını hafıza kartına yüklüyoruz.

Daha sonra aşağıdaki adresten AmonRa Recovery dosyasını indiriyoruz

XDA Developers
    [Recovery ROM] [15-August-2010] RA-hero-v1.7.0.1
    http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=561124

adını recovery-backup.img olarak değiştirip Hero'nun hafıza kartına atıyoruz.

Herhangibir dosya yöneticisi programı kullanarak (ASTRO, Linda) FlashRec programını kuruyoruz (Kurmadan önce Ayarlar > Uygulamalar > Bilinmeyen kaynaklar'ın işaretli olduğundan emin olun )

Program çalışınca restore dediğimizde recovery menüsü yüklenmiş oluyor.

Telefonu kapatıyorsunuz ve Home tuşuna basılı tutarak açıyorsunuz.

Ekrana aşağıdaki gibi recovery modu gelirse işlem tamam demektir, ROM kurma adımına geçebilirsiniz.

HTC Hero rom yükleme, root ve Türkçeleştirme işlemleri [CID işlemi eklendi]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yusufsan -- 20 Temmuz 2010; 20:43:23 >

• harbiden bu ekranı gördüm , gelişmeleri buradan aktaracağım şimdi yedek alıyorum bi işe yarar mı bilmiyorum ama herşeyi yedeklemekte fayda var :)
  • herkese sonsuz teşekkürler,özellikle her mesajıma cevap veren yusufsan arkadaşa milyonlarca teşekkür. Az önce media markttan aldığım kvk garntili telefona villian 12 romu da kurdum işlem bitti.ayrıca ben telefona gelen android 2.1 güncellemesini de yapmıştım. Topicte bununla ilgili bir kaç kişi daha soru sormuş okumuştum. Yani güncelleme yapsakta root olabiliyormuşuz.

ayrıca benim gibi bu olaylardan 0 haberdar olan arkadaşlar için şöyle birşey söyliyeyim, olay şu gidip bir elektronik magazsından telefonu alıyorsunuz ama bir şeyler eksik o yüzden sistemi custom rom dedikleri şeyle yeniliyorsunuz,yani aldığınız telefon aynı şekilde duruyor ( ben en cok buna takılmıstım baskaları yaptıgı için değişiklik varmı diye,açılışından butonlarına herşey 2.1 ile aynı)

ve üzerine gerçekten gerekli şeyler ekleniyor.market,navigasyon vs. işlemler daha önceki mesajlarda da arkadaşların dediği gibi konsantre olunca basit. Gözünüz korkmasın cihaza bişey olacak diyede korkmayın ben yaptıysam herkes yapar :))

şimdi ufak tefek şeyler kaldı,türkçeleştirme,java vs onlarıda okuya okua ögrenicez artık :)

başta yusufsan olmak üzere tüm arkadaşlara tekrardan teşekkür ederim.

iyi geceler.

• quote:

herkese sonsuz teşekkürler,özellikle her mesajıma cevap veren yusufsan arkadaşa milyonlarca teşekkür. Az önce media markttan aldığım kvk garntili telefona villian 12 romu da kurdum işlem bitti.ayrıca ben telefona gelen android 2.1 güncellemesini de yapmıştım. Topicte bununla ilgili bir kaç kişi daha soru sormuş okumuştum. Yani güncelleme yapsakta root olabiliyormuşuz.

ayrıca benim gibi bu olaylardan 0 haberdar olan arkadaşlar için şöyle birşey söyliyeyim, olay şu gidip bir elektronik magazsından telefonu alıyorsunuz ama bir şeyler eksik o yüzden sistemi custom rom dedikleri şeyle yeniliyorsunuz,yani aldığınız telefon aynı şekilde duruyor ( ben en cok buna takılmıstım baskaları yaptıgı için değişiklik varmı diye,açılışından butonlarına herşey 2.1 ile aynı)

ve üzerine gerçekten gerekli şeyler ekleniyor.market,navigasyon vs. işlemler daha önceki mesajlarda da arkadaşların dediği gibi konsantre olunca basit. Gözünüz korkmasın cihaza bişey olacak diyede korkmayın ben yaptıysam herkes yapar :))

şimdi ufak tefek şeyler kaldı,türkçeleştirme,java vs onlarıda okuya okua ögrenicez artık :)

başta yusufsan olmak üzere tüm arkadaşlara tekrardan teşekkür ederim.

iyi geceler.

Markette MoreLocale 2 var arama yaptırarak bulabilirsin Kurup çalıştırdıktan sonra çıkan listede aşağılarda biryerde Türkçe dil seçeneği var seçersen %99 oranında türkçe oluyor telefon

• Bence klavuz süper olmuş e yani artık sırtımı dayabilceğim bi klavuzum olduguna göre htc hero
  • Telefona custom ROM yükledikten sonra KVK'ya göndermek istediğimizde hangi adımları uygulayıp garantiden faydalanabiliriz?
    Tekrar nasıl orjinal haline getirebiliriz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Computeus

Telefona custom ROM yükledikten sonra KVK'ya göndermek istediğimizde hangi adımları uygulayıp garantiden faydalanabiliriz?

Getiremezsiniz. Yazılımsal bir sorun ise custom recovery kurduktan sonra yazılımsal problemler pek sıkıntı olmuyor recovery ekranından herhangibir ROM yada aldığınız Backup'ı rahatlıkla geri yüklüyorsunuz. Donanımsal bir problemde yazılım önemli olurmu olmazmı orası da probleme bağlı
  • quote:

quote:

Telefona custom ROM yükledikten sonra KVK'ya göndermek istediğimizde hangi adımları uygulayıp garantiden faydalanabiliriz?

Getiremezsiniz. Yazılımsal bir sorun ise custom recovery kurduktan sonra yazılımsal problemler pek sıkıntı olmuyor recovery ekranından herhangibir ROM yada aldığınız Backup'ı rahatlıkla geri yüklüyorsunuz. Donanımsal bir problemde yazılım önemli olurmu olmazmı orası da probleme bağlı

Telefonun konuşma hoparlörü bozuldu. Pazartesi KVK'ya vereceğim. %100 eminim custom ROM nedeniyle garantiyi işletmeyecekler.

KVK 2.1'i yükleyebilseydik belki kanma şansları olurdu. Telefon açılırken kocaman VillainROM yazısı çıkıyor.

• quote:

quote:

quote:

Telefonun konuşma hoparlörü bozuldu. Pazartesi KVK'ya vereceğim. %100 eminim custom ROM nedeniyle garantiyi işletmeyecekler.

KVK 2.1'i yükleyebilseydik belki kanma şansları olurdu. Telefon açılırken kocaman VillainROM yazısı çıkıyor.

o halledilir herhangibir official 2.1 Romu flashlayın en azından şansınız artar... Aşağıda official romlar için RUU linkleri var bilgisayarda çalıştırıp ROMU güncelleyin garatntiden döndükten sonra tekrar root edersiniz olur biter

XDA Developers
    [ROM] Official HTC Hero RUU ROM + Radio Links
    http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=559622

Not: Bunlar KVK romları değil dolayısı ile market uygulaması var anlaşılırmı anlaşılmazmı bilemiyorum artık...

• Arkadaşlar facebook ve dailymotion videolarını izleyebilen var mı ? varsa hangi rom da ve ekstra birşey yaptınız mı ?
    ben villaian 12 romda bir türlü facebook ve dailymotion videolarını izleyemiyorum.Bu topicin eski sayfalarında bir arkadaş romu yapanların verdiği java güncellemesi diye bi dosya vermişti onuda kurdum yine olmadı.
  • Affınıza sıgınarak bir soru daha sorucam,yeni roma geçerken yüklediğiniz uygulamarı,telefon ayarlarnızı vs ne yapıyorsunuz yedekleme şansımız var mı ? yeni rom kurup direk üstüne atsak devam etsek olmazmı.

Birde video sorunum devam ediyor, en azından youtube calısıyor diye seviniyordum oda calsmyrmus ben denerken baktım acıldı kapadım,videoyu tamamen izlemek isteyince 4. saniyede takılıp kalıyo.
  • quote:

Affınıza sıgınarak bir soru daha sorucam,yeni roma geçerken yüklediğiniz uygulamarı,telefon ayarlarnızı vs ne yapıyorsunuz yedekleme şansımız var mı ? yeni rom kurup direk üstüne atsak devam etsek olmazmı.

Birde video sorunum devam ediyor, en azından youtube calısıyor diye seviniyordum oda calsmyrmus ben denerken baktım acıldı kapadım,videoyu tamamen izlemek isteyince 4. saniyede takılıp kalıyo.

- programları marketten indireceğin AppMonster adlı uygulama ile yedekleyebilirsin.
    - telefon rehberi ve takvim için google ile senkronlamanı tavsiye ederim.
    - sms'leri SMS Backup and Restore isimli uygulama ile yedekleyebilirsin.
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.