Şimdi Ara

HTC Hero rom yükleme, root ve Türkçeleştirme işlemleri [CID işlemi eklendi] (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
332
Cevap
1
Favori
51.162
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: mattboy

Arkadaşlar ben Cronos Ginger 1.9.5 i kullanıyorum fakat bir türlü sms lerde türkçe karakter desteğine kavuşamadım ben yazıp gönderebiliyorum fakat gelen sms lerde Türkçe karakterler çıkmıyor buna çözüm bulan var mı?

Ben de bu soruna çözüm bulamadım. 2.2 versiyonu ve daha üstü tüm romlarda bazı arkadaşlar (özellikle nokya kullananlar) dan gelen sms lerde türkçe karakterler "boşluk" olarak göründüğünden bazen okunmaz hale geliyor.
    Belirttiğim gibi bu sorun sadece bir kaç arkadaşın telefonundan gelen smslerde var. Yani sorun aslında sadece Android'de değil.
    Yerli yabancı tüm forumlarda araştırdım ama kesin çözüm yok. Tek çözüm size sms gönderenlere "gelişmiş karakter desteği" ni kapatmasını söylemek.

Kesin çözüm ise, benim yaptığım gibi; aylardan sonra bu sorun canıma tak edince Htc Sense 2.1 versiyonuna geri dönmek.

Aslında HTC Sense Android 2.1 ile şu anda mutluyum. 2.2 ve üstünün Htc Hero gibi bir telefon için gereksiz. 2.1 Sense hem daha yumuşak (tarayıcı ve arayüzde) hemde sms sorunu yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asiboldon -- 25 Mart 2011; 12:03:14 >

• yusufsan sağolsun anlattığı yol izleyerek market'i yükleyebildim sonunda. gerçi alternatif bir rom yüklemedim. gold card oluşturarak cid'i kırdım. ardından verdiği 1.5 offical rom'u yükledim. offical rom kullanmak için bakıyım acaba 2.1'e güncellersem bir sorun olur mu dedim ancak hiçbir sorun yaşamadan güncelledim. bayadır uğraşıyordum, teşekkürler tekrar.
  • teşekkür ederim, benimde bugün canıma tak etti tekrardan cronos 2.1.4 e geri döndüm... İnşallah bu sorunu çözerler de bizde rahat rahat yeni sürümleri yükleriz...
    quote:

Orijinalden alıntı: asiboldon

quote:

Arkadaşlar ben Cronos Ginger 1.9.5 i kullanıyorum fakat bir türlü sms lerde türkçe karakter desteğine kavuşamadım ben yazıp gönderebiliyorum fakat gelen sms lerde Türkçe karakterler çıkmıyor buna çözüm bulan var mı?

Ben de bu soruna çözüm bulamadım. 2.2 versiyonu ve daha üstü tüm romlarda bazı arkadaşlar (özellikle nokya kullananlar) dan gelen sms lerde türkçe karakterler "boşluk" olarak göründüğünden bazen okunmaz hale geliyor.
    Belirttiğim gibi bu sorun sadece bir kaç arkadaşın telefonundan gelen smslerde var. Yani sorun aslında sadece Android'de değil.
    Yerli yabancı tüm forumlarda araştırdım ama kesin çözüm yok. Tek çözüm size sms gönderenlere "gelişmiş karakter desteği" ni kapatmasını söylemek.

Kesin çözüm ise, benim yaptığım gibi; aylardan sonra bu sorun canıma tak edince Htc Sense 2.1 versiyonuna geri dönmek.

Aslında HTC Sense Android 2.1 ile şu anda mutluyum. 2.2 ve üstünün Htc Hero gibi bir telefon için gereksiz. 2.1 Sense hem daha yumuşak (tarayıcı ve arayüzde) hemde sms sorunu yok.

• Arkadaşlar ben Orjinal Rom a döndüm nede olsa markette var artık tek eksiği flash player ama onu da apk olarak yükledim dayet temiz oldu...
  • cid kilidi olup olmadığını direk olarak nasıl anlayabiliriz?
  • telefonu nereden aldın ?
  • htc heroma android 3.2.5 yükledim sorunsuz hızlı bir şekilde hayet güzel çalışıyor henüz soruna rastlamadım 1 haftadır gps wireless konuşma vs. her özelliği gayet güzel.
  • quote:

Orijinalden alıntı: iskelet123

htc heroma android 3.2.5 yükledim sorunsuz hızlı bir şekilde hayet güzel çalışıyor henüz soruna rastlamadım 1 haftadır gps wireless konuşma vs. her özelliği gayet güzel.

3.2.5 nasıl bi versiyondur Tablet versiyonu değil mi v3 ??
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: iskelet123

htc heroma android 3.2.5 yükledim sorunsuz hızlı bir şekilde hayet güzel çalışıyor henüz soruna rastlamadım 1 haftadır gps wireless konuşma vs. her özelliği gayet güzel.

3.2.5 nasıl bi versiyondur Tablet versiyonu değil mi v3 ??

2.3.5 yazıcaktım :) nedense öyle çıkmış.
  • Arkadaşlar benim heroya zamanında orjinal güncellemeleri yaptım cihaz şu anda 2.1 recovery moda girincede kırmızı bir ünlem çıkıyor napmalıyım nasıl kırıcam bu kilidi.
  • KVK'lı bir hero sıkıntısını yaşadığım için yukarda gerçekleşen tüm yöntemleri araştırdım ve denedim. Flashrec'e kadar gelebildim ama orayı bir türlü aşamamıştım :) Daha kolay ve basit şekilde bu işlemleri yapmak için bazı alternatif programlar var ve bunlar şu şekilde;

Htc Hero için root programı; Superuser Permissions - bu programı yüklemeniz yeterli olacaktır.
    Htc Hero için rom programı; Rom Manager - root yapmadan bu programı çalıştıramazsınız.
    Htc Hero için recovery ve flash işlemleri; Amon-Ra dan farklı olarak, Clockworkmod ile recovery ve flash işlemlerini yine Rom Manager programıyla basit bir şekilde halledebiliriz. Programı açtıktan sonra en üstteki seçenek olan Flash ClockworkMod Recovery'e tıklamamız yeterli olacaktır.
    Nathan Ellisyoutube
    How to install a custom recovery onto a HTC Hero
    http://www.youtube.com/watch?v=sz1a_54Ncg0

Htc Hero için CID işlemini yukardaki gibi yapmanız gerekir.

*Bu programlar android 2.1 sürümleri içindir ve marketi olmayan kvk lı telefonlar içindir. Marketi olmayan telefonlar için Blackmart Alpha'yı öneririm.

• quote:

Orijinalden alıntı: @xgul

KVK'lı bir hero sıkıntısını yaşadığım için yukarda gerçekleşen tüm yöntemleri araştırdım ve denedim. Flashrec'e kadar gelebildim ama orayı bir türlü aşamamıştım :) Daha kolay ve basit şekilde bu işlemleri yapmak için bazı alternatif programlar var ve bunlar şu şekilde;

Htc Hero için root programı; Superuser Permissions - bu programı yüklemeniz yeterli olacaktır.
    Htc Hero için rom programı; Rom Manager - root yapmadan bu programı çalıştıramazsınız.
    Htc Hero için recovery ve flash işlemleri; Amon-Ra dan farklı olarak, Clockworkmod ile recovery ve flash işlemlerini yine Rom Manager programıyla basit bir şekilde halledebiliriz. Programı açtıktan sonra en üstteki seçenek olan Flash ClockworkMod Recovery'e tıklamamız yeterli olacaktır.http://www.youtube.com/watch?v=sz1a_54Ncg0
    Htc Hero için CID işlemini yukardaki gibi yapmanız gerekir.

*Bu programlar android 2.1 sürümleri içindir ve marketi olmayan kvk lı telefonlar içindir. Marketi olmayan telefonlar için Blackmart Alpha'yı öneririm.

27 Ağustos 2011; 20:39:37

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.