Şimdi Ara

HTC Hero rom yükleme, root ve Türkçeleştirme işlemleri [CID işlemi eklendi] (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
332
Cevap
1
Favori
51.163
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ressam0768

quote:

Orijinalden alıntı: hakankaraaslan

adım adım gittigim halde 8 adb devices den sonrası olmuyor ben home endcall tusuna basarak telefonu actıgımda ise kesinlikle boot menu degıl uyarı yaptıgımdada ünlem işareti cıkıyor h menusu cıkıyor oradanda ses acma kapama tusuna basarak actıgımda boot menu gelıyor ancak fastboot usb yaptıgımda bılgısayarımda tık yok ben olmadı vıdeo cekecegım adım adım ve nerde hata yapıyorum sızden soylemenızı ıstegecegım Allah belasını versın kvk nın gecenın 3 unde benı bu ıslerle ugrastırdıgı ıcın....

dostum başta XP li PC kullan. downgrade yaparken bir-kaç kez bende de yarıda kesti, fakat sonunda yaptı.
    telefon inglizce oluyor ve recovery işlemini yapıyorsun. ondan sonrası basit.
    ben şöyle yaptım.
    1. sdcard telefonda iken XP de formatladım.
    2. goldcard işlemini yaptım
    3. telefonu kapatı-açtım
    4. downgrade işlemini başlattım.
    ve işlem tamamdır.

sadece GPRS ayarlarını birinizden rica edeceğim, çünkü onları yapamadım ve mail alamıyorum şu anda.
    birde tavsiye edeceğini güncel bir ROM var mı acaba?

Mobile settings altından Access Points'e girip, menüye basıp "add apn" diyerek, adını "Turkcell", Access Point'i de "internet" yaparsan direk giriyor internete.. tabi bu turkcell için geçerli.

Ben androbin isimli rom'u kullanıyorum, hızlı, problemsiz ve pek çok 2.1 özelliği düzgün çalışıyor (live wallpaper falan) - ben JIT olan versiyonu kullanıyorum, daha hızlı ancak diğerinin de daha stabil olduğu söyleniyor. önce nadroid backup alıyorsun, wipe data ve cache yaptıktan sonra rom'u flashlıyorsun, sonra da extra_apps_r4'ü flashlıyorsun, reboot ediyorsun. extra apps şart değil ama yapmazsan gmail, youtube vs. olmuyor telefonunda.

bir de genel bir kural olarak, 2.1 rom kurmadan önce mutlaka radio'nuzu güncelleyin. recovery menüsünden yapılıyor. en güncel radio "JU" olan.
    İlk postta detaylı anlattım radio rom'ların nereden bulunduğunu ve nasıl yüklendiğini

XDA Developers
    [ROM][AOSP 2.1][UPDATE 07/06/2010] Androbin_CR1_update fix AUTOBRIGHTNESS/3D
    http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=651103

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi laconf -- 18 Mayıs 2010; 14:40:02 >

• Teşekkür ederim ustad.
    Akşam saat 01:30 da yattm ama bu akşam nasıl olsa işi öğrndik daha erken olacaktır.
    radio için uyardığın için ayrıca teşekkür ederim.
    Gprs ayarlarını ise defaul dedim ve çözüldü, fakat şöyle bir adres buldum ama denemedim. Belki ihtiaycı olup deneyen olur.
    http://blog.artuc.net/htc-hero-turkcell-3g-ayarlari/

Ayrıca ustad şu Apps2SD ya da A2SD nedir? ile ilgili biraz açabilir misin acaba?
    bunu Root esnasında mı yapıyoruz? veya telefon açıkken mümkün mü?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ressam0768 -- 18 Mayıs 2010; 16:45:12 >
  • ilk postta da yazdığım gibi APPS2SD programların sd karta kurulumunu sağlar.
    kullanabilmek için öncelikle recovery mode'da SD karta yeni bir partition açman lazım ardından da APPS2SD destekli bir rom kullanman lazım.
  • burda emeği geçen herkese çok teşekkür etmek istiorum öncelikle. sonunda bende heromu kullanılabilir hale getirdim ve kvknin cehenneminden kurtardım. telefonu yeni almış gibiyim harika oldu gerçekten tekrardan herkese çok teşekkürler.
  • ARKADAŞLAR SONUNDA BAŞARDIM :D KVK lı HTC HERO ROM CID YAPMAK İSTEYEN ARKADASLARA ALINTI YAPMIŞ OLDUGUM BİLGİLERİMİ SUNARIM KESİN SONUÇ

KVK'dan alınmış bir Hero nasıl ROOT edilir? (Aynı zamanda 2.73.405.5'ten daha üst bir official nasıl ROOT edilir olarakta bakabilirsiniz buna, keza son dönem güncel cihazların çoğu artık bu ROM'lara sahip)

Bu işlem iki aşamalı bir işlem. Önce downgrade(yani Root edilebilen bir ROM'a geçiş yapmak)sonra root.

Downgrade

Gereksinimler:
    MicroSD kart(cihazın içinden çıkan kart bu iş için yeterli olmakta)
    SD kart okuyucu
    Hero
    Bilgisayar
    Boş zaman
    Bir kaç sigara, en sevdiğiniz dizi, en sevdiğiniz yemek, yada bir bira(ya da rahatlamak için neye ihtiyacınız varsa, keza uğraştırabilen bir durum)
    ADB/USB sürücülerinin yüklenmiş olması
    HxD
    O zaman öncelikle Android SDK, ve HTC Sync yüklü olduğundan emin olun.

Android SDK klasörünü mümkünse C:\AndroidSDK olarak ayarlayın, keza buna göre anlatıma devam edeceğim =)

Önce ADB driverları çalışıyor mu test edelim.

Telefonun Ayarlar/Uygulamalar/Geliştirmeler(Ya da buna yakın, emin değilim =)) Bölümünde USB Debugging'in açık olduğundan emin olun.

Daha sonra telefonu bağlayın. Bilgisayarda bir Komut İstemi penceresi açın(en kısası Windows tuşu + R'ye bastıktan sonra, cmd yazıp enter'a basmaktır) Ve şu komutları girin:

cd\
    cd\AndroidSDK\Tools
    adb devices

Cihazınızın adını ve seri numarasını görmeniz lazım. Bu durumda adb sürücüleri olmuş demektir =)

Şimdi GoldCard kısmına gelelim.

Cihaza SDkartı takın,ve PC'ye bağlayın ve komut istemi'ni çalıştırın.

cd\
    cd\AndroidSDK\Tools
    adb devices

yazarak yine cihazın bağlı olduğundan emin olun.

Daha sonra Ayarlar/SD ve Telefon Hafızasına girin, Unmount ettikten sonra SD kartı, Formatlayın.

Daha sonra şu komutları yazın

adb shell
    cat /sys/class/mmc_host/mmc1/mmc1:*/cid

Bir kod çıkacaktır karşınıza. Bu kodu bir kenara yazın! Aman doğru yazdığınızı bir kaç kez kontrol edin bir sorun olmasın =)

Şimdi sırada bu kodu ters çevirmeye geldi =)http://hexrev.soaa.me/ Adresine gidin, ve bu kodu yazın. Size ters çevrilmiş halini verecektir =) (Thanks Soaa-!)

Sırada GoldCard için bir başka websitesini ziyaret var.
    revskills.de
    Object not found!
    http://revskills.de/pages/goldcard.html
    adresine gidin.
    CID kısmına az önce aldığımız kodu giriyoruz, e-mail adresimizi de girince, oluşturulan *.img dosyası, adresimize geliyor. (Thanks Viper for the free GoldCard!)

Yukarıda indirme adresini verdiğim HxD programını yükleyip çalıştırıyoruz şimdi. Eğer Vista/Win 7 kullanıyorsak, administrator modunda çalıştırmamız önemli =)

SD kartı telefondan çıkarıp SDkart okuyucuya takalım bir yandan da =)

Ekstras menüsünden Open Disk'i seçelim. Physical Disks altından SD kartımız olan Removable Disk'i seçelim.(Doğru kartı seçtiğinizden emin olun, başka USB stick, USB hard disk vs bağlı ise, bunları seçmediğinizden emin olun =)) OK demeden önce "Open as ReadOnly" yazan yerin yanındaki tiki kaldırın, ve sonra OK diin.

Tekrar Ekstras menüsünden, bu kez Open disk image'ı seçin, e-mail ile gelen goldcard.img'yi seçin. Sector Size sorduğunda 512'de kalsın. Ok diin.

GoldCard.img tabını seçin, edit/select all dedikten sonra edit/copy diyelim.
    Sonra Removable disk tabına geçelim, 00000000 dan 00000170 olan kısma kadarını seçip, Edit/paste write yapalım.

File menüsünden save dedikten sonra, HxD programını kapatalım.

Çok uzun sürdü değil mi? Şimdi Test etme zamanı. Eğer burada başarısız olduğumuzu anlarsak, bütün bunları bir kez daha yapmamız gerekecek. Şimdi duanızı edin, kendinizi her türlü kötü sonuca hazırlayın ve görelim yapabilmişmiyiz.

SD kartı okuyucudan çıkarın. Sonra geri takın. Eğer Bilgisayarımdan SD kart klasörüne girmenize izin veriyorsa, başarmışız demektir.

Yok eğer Format atmanızı istiyorsa, o zaman demek ki başarısız olduk =(

GoldCard'ımızı cihaza takıyoruz, cihazı açıp kapadıktan sonra HERODOWNGRADE adresinden indirdiğimiz RUU ile cihazı downgrade ediyoruz =))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakankaraaslan -- 19 Mayıs 2010; 2:04:37 >

• Arkadaşlar dün akşam can sıkıntısından oturdum Villain 5.5.0 ROM'u kurdum, tamam görsellik olarak güzel 2.1 tabanlı bir ROM fakat cihazı çok yavaşlattı ve ekran tepkime süresi olduğundan çok fazla uzadı, baktım olacak gibi değil Legendary 1.3.5 ROM'u kurdum ve onda da aynı sıkıntıları yaşadım ki birde Widget ların bir çoğu yok Legendary de, henüz Androbin'i denemedim şimdi sıra onda ama şuana kadar kullandığım en hızlı ROM Modaco 3.2... Yeni ROM lar denedikçe size izlenimleri aktarıcam. İnşallah HTC nin yayınlayacağı 2.1 ROM (ki ne zaman yayınlarlar bilinmez) tepkime süresi açısından bizi tatmin eder...
  • mattboy sana katılıyorum. bende denedim diğerlerini fakat en hızlı ve stabil olan modaco 3,2. androbin'i akşam denedim fakat beğenmedim.
    bana yavaş ve değişik geldi icon lar. modaco 3,2 de app2sd çalışmıyor dikattimi çeken bu.

hakankaraaslan dostum, aynen sen gibi bende 2 gece boyunca aynı işlemi uyguladım ve oldu nihayetinde.
    sende rica edeceğim yasal bir rom varsa elinde bana adrs vermen. ben her rom yükleme öncesi backup yaptım, fakat fark ettim ki sadece 1 tane hafızada kalıyor.
    o yüzden şu anda yasal bir rom'um yok. veya şu downgrade rom olur mu acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ressam0768 -- 19 Mayıs 2010; 11:50:41 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ressam0768

mattboy sana katılıyorum. bende denedim diğerlerini fakat en hızlı ve stabil olan modaco 3,2. androbin'i akşam denedim fakat beğenmedim.
    bana yavaş ve değişik geldi icon lar. modaco 3,2 de app2sd çalışmıyor dikattimi çeken bu.

hakankaraaslan dostum, aynen sen gibi bende 2 gece boyunca aynı işlemi uyguladım ve oldu nihayetinde.
    sende rica edeceğim yasal bir rom varsa elinde bana adrs vermen. ben her rom yükleme öncesi backup yaptım, fakat fark ettim ki sadece 1 tane hafızada kalıyor.
    o yüzden şu anda yasal bir rom'um yok. veya şu downgrade rom olur mu acaba?

sorma kardes aldım alalı sorun yok ken arkadasımın hero da gordum market uygulamasını :D 2 gece gozume uylu gırmedı ve sonunda yaptım orjınal rom un yedegını almayı bende unuttum yasal romun yedegını :D ama sorun degıl kvk yha gittiğimde adamlara takılma var dıosun onlarda 1.5 turkce orjınal rom u yukluyorlar hemen cihazın mevcut rom unun ne olduguna bakmaksızın hazırarnın 6 sına az kaldı 2.1 artık gelıyor....

• dostum iyi oldu ama yaa.
    akşamları uğraş çıktı bizlere.
    keyifli de açıkçası.
    ben turkcell ikicell li kart kullanıyorum telefonda ve çokta memnunum.
  • Yeni hero alanlardanım KVK lı :( market yok yani internette gezinmelerim sonucu bir suru prog. bulabildim fakar soyle bir sorun var "www.androidfreeware.org "sitesinden cektigim programlar .apk olması gerekirken .rar olarak iniyor. HTC Sync prog. apk haricinde dosyaları gormuyor. Simdi burda sorun bendemi? programları nasıl yukluycem? Yada programları yuklemenin baska bir yolu varmı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: enver

Yeni hero alanlardanım KVK lı :( market yok yani internette gezinmelerim sonucu bir suru prog. bulabildim fakar soyle bir sorun var "www.androidfreeware.org "sitesinden cektigim programlar .apk olması gerekirken .rar olarak iniyor. HTC Sync prog. apk haricinde dosyaları gormuyor. Simdi burda sorun bendemi? programları nasıl yukluycem? Yada programları yuklemenin baska bir yolu varmı?

Sen apk dosyalarını winrar ile açmayı işaretlemişsin.Klasör seçenekleri/Dosya türleri ne gir.apk dosya formatını sil pcye restart at

• Merhaba arkadaşlar.
    Mediamarkt'tan alınma KVK'lı HTC Hero telefonumda Android Market çalışmadığı için goldcard yöntemi ile ROM'u orijinal HTC Android 1.5 (Cupcake) sürümü olan 2.73.405.5'e indirdim. Arayüz ingilizce oldu fakat Android Market artık çalışıyor. Sanırım bu bana yeter ve custom (değiştirilmiş) ROM kullanmama gerek yok. Bir süre HTC'nin 2.1 (Eclair) ROM çıkartmasını bekleyeceğim. Bakalım günler neler getirecek.
  • TheNorth, yok uzantıları rar ama açınca apk ile alakalı hic birssey yok, anlamadım ve cozemedim hala ya..
    Android markete bilg. uzerinden girip programları pcden tel. atmanın bir yolu yokmu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: enver

TheNorth, yok uzantıları rar ama açınca apk ile alakalı hic birssey yok, anlamadım ve cozemedim hala ya..
    Android markete bilg. uzerinden girip programları pcden tel. atmanın bir yolu yokmu?

Doyanın uzantısını apk olarak değiştirip deneyin.
  • Flashrec işlemini yapamadım yapmasam olmazmı :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BrzMet -- 4 Haziran 2010; 14:10:27 >
  • arkadaşlar uygulamaları sd karta yüklemek için herhangi bi işlem yapmak gerekiyormu yani APPS2SD işlemi nasıl yapılıyor veya custom romdan sonra bu işlemi yapmaya gerek varmı

çok şükür hepsini hallettim bide villainrom 5.4 kurdum nefret ettim geri kaldırdım şimdi cronos 1.5 yüklüyorum bide ona bakıcam :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BrzMet -- 4 Haziran 2010; 16:47:24 >
  • Arkadaşlar arka arkaya post gönderiyorum farkındayım ama çok önemli bişey sormam gerekiyo ben bu custom romları hiç beğenmedim ve yükleme yaparken backup almama rağmen apps2sd ile uğraşırken sdcardı formatladım sanırım şimdi offical roma dönmek istiyorum mümkünmüdür acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: maliozi

Arkadaşlar arka arkaya post gönderiyorum farkındayım ama çok önemli bişey sormam gerekiyo ben bu custom romları hiç beğenmedim ve yükleme yaparken backup almama rağmen apps2sd ile uğraşırken sdcardı formatladım sanırım şimdi offical roma dönmek istiyorum mümkünmüdür acaba?

Yedekleme işlemi karta yapıldığı için geri dönemezsiniz.

Ama şansınıza Official 2.1 çıktı. Rootlanmış versiyonları mevcut. Onları yükleyin ve keyfinize bakın.
  • tekrar baştan cid işlemlerini yaptıktan sonra 1.5 yüklenebiliyor denedim oldu sorun kalmadı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: maliozi

tekrar baştan cid işlemlerini yaptıktan sonra 1.5 yüklenebiliyor denedim oldu sorun kalmadı.

SPL kilitlenmiştir. Sanırım, artık rooted rom kuramazsınız?
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.