Şimdi Ara

HTC Hero rom yükleme, root ve Türkçeleştirme işlemleri [CID işlemi eklendi] (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
332
Cevap
1
Favori
51.162
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bende bugün beHero yükledim. Ama ROM resmen telefonun pilini içti. 10 dk'da %15 götürdü. Hazır girişmişken bir de Villain yükleyeyim bakalım. 2.1 iyi ama. Hem hızlı hem de WiFi bağlanamama problemim ortadan kalkmış gözüküyor.

Home ekranındaki hava durumunda şehir değiştirmek için önce saati silin. Sonra tekrar ekleyin ana ekrana. Eklerken size şehir seçme ekranını getiriyor. Add City diyip İzmir'i ekleyin. Bir önceki ekrana dönecek. Current Location ve İzmir seçenekleri olması lazım. İzmiri seçince bundan sonra İzmir'i göstermesi lazım.
  • ben CID kilidi kırma kısmında takıldım. verilen rom'u yüklemeye çalışırken "Error[131] customer id error" hatası veriyor. buradan goldcardı doğru yapamadım herhalde diyorum.

qmat programını hiç kullanmadım mesela.
    sd card id sini kendim elle ters çevirdim.
    ters kodun ilk iki karakterini sıfır yaptım.
    ardından verilen sitedeki yere yapıştırarak goldcard.img dosyasını aldım.
    ardından yazıdaki gibi hex editor ile goldcard.img deki tüm içeriği, sd cardımdaki ilk 170e kadar olan kısma yapıştırdım. kaydedip çıktım.
    sd cardı telefonuma takıp. normal bir şekilde telefonu kapattım ve açtım (acaba restart için başka bir tuş kombinasyonu mu var?)
    rom exesini çalıştırdığımda ise en son yükleme bölümünde yukarıdaki hatayı veriyor.

fikri olan?
  • @zekzekus sanırım hatayı kodu ter çevirmekte yapmışsın.

Aslında QMAT programı kodu ters çevirmiyor, binnary i hex yapıyor. (yanlış da biliyor olabilirim ama ters çevirmediğinden eminim).

QMAT programı ücretsiz kullanımı zaten 10 dakika artık o pc de kullanamazsın.

Onun yerine şu siteyi kullanabilirsin :

http://hexrev.soaa.me/
    Kodu kutuya yapıştır. Submit e bas. Çıkan kodu olduğu gibi Gold card sitesine yapıştır.

Zaten CID kırma bölümünün 6.maddesinde bundan bahsediyor @laconf arkadaşımız.
    Ancak bununla da bitmiyor tabi goldcard işlemi...

O YÜZDEN YENİ YAPACAK ARKADAŞLARA @laconf UN İLK MESAJININ TAMAMINI DİKKATLİCE; HATTA OKUYABİLİYORSA TÜM MESAJLARI OKUMASINI TAVSİYE EDERİM.

@Computeus hava durumu için teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asiboldon -- 24 Mart 2010; 13:31:58 >

• @asiboldon, kesinlikle haklısın. rom downgrade kısmını hallettim. benim halt etmem oldu biraz elle ters çevirmek kodu :)

şimdi flash-recovery işlemini yapmaya çalışıyorum da bilgisayar cihazı bir görüyor bir görmüyor halledecez bakalım.

eski bile olsa marketi açık bir rom var artık sistemde. CID kırma adımları sayesinde.
  • sanırım forumda cid unlock işlemini beceremeyen bi ben kaldım

gold card hazırlama işlerini harfiyen uyguluyorum
    hatta 5 farklı kartla denedim
    hazırladığım kartı cihaza taktığımda blank sd card uyarısı geliyor
    restart ediyorum, telefon tekrar başladığında sanki hiçbişey olmamış gibi geliyor bana

RUU_Hero_HTC_WWE_2.73.405.38_WWE_release_signed_NoDriver romunu yüklemeye çalıştığımda da customer id error (error 131) alıyorum

yorumu olan?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zopik -- 24 Mart 2010; 15:02:40 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: zopik

sanırım forumda cid unlock işlemini beceremeyen bi ben kaldım

restart ediyorum, telefon tekrar başladığında sanki hiçbişey olmamış gibi geliyor bana

RUU_Hero_HTC_WWE_2.73.405.38_WWE_release_signed_NoDriver romunu yüklemeye çalıştığımda da customer id error (error 131) alıyorum

yorumu olan?

aklıma bir tek şu geliyor, işlemleri xp yüklü bi mac'te yapıyorum. ama bunun sorun olması çok saçma olur bence
  • quote:

yorumu olan?

seninle tıpatıp aynı sorunu yaşamıştım ben de. ama hallettim. şu anda modaco 3.2 rom yüklü vaziyete getirdim telefonu.

senin aldığın hatayı aldıktan sonra CID işlemlerini tekrarladım. fark olarak qmat programı ile ilk aldığım kodu düzenledim. yeni oluşan kodun ilk iki karakterini sıfır yaptım (iki sıfır oluyor). ardından cihaza kartı takıp kapattım ve açtım. en son olarak rom exesini çalıştırdım ve işlem sorunsuz bitti. istersen CID işlemini xda sitesindeki orjinal makaleden yapmayı dene. buradaki çeviride küçük bir hata var. goldcard.img dosyasını açmak için hex editoründe "Open Disk" değil "Open disk image" seçeneğini seçmek gerekiyor. yani hex editöründe önce "open disk" ile SD kartı seçiyoruz, sonra "Open disk image" ile siteden gelen goldcard.img dosyasını seçiyoruz.

en azından ben bu şekilde işlemi yapabildim.

• quote:

Orijinalden alıntı: zekzekus

quote:

yorumu olan?

seninle tıpatıp aynı sorunu yaşamıştım ben de. ama hallettim. şu anda modaco 3.2 rom yüklü vaziyete getirdim telefonu.

senin aldığın hatayı aldıktan sonra CID işlemlerini tekrarladım. fark olarak qmat programı ile ilk aldığım kodu düzenledim. yeni oluşan kodun ilk iki karakterini sıfır yaptım (iki sıfır oluyor). ardından cihaza kartı takıp kapattım ve açtım. en son olarak rom exesini çalıştırdım ve işlem sorunsuz bitti. istersen CID işlemini xda sitesindeki orjinal makaleden yapmayı dene. buradaki çeviride küçük bir hata var. goldcard.img dosyasını açmak için hex editoründe "Open Disk" değil "Open disk image" seçeneğini seçmek gerekiyor. yani hex editöründe önce "open disk" ile SD kartı seçiyoruz, sonra "Open disk image" ile siteden gelen goldcard.img dosyasını seçiyoruz.

en azından ben bu şekilde işlemi yapabildim.

işlemi farklı 3 farklı yerden okudum ve hatta artık ezbere yapar hale geldim :)

kodu direk hexrev.soaa.me'den yapıyorum. o konuda sorun olduğunu sanmıyorum
    çaresizim

• OLDU :)))))

şaka gibi
    günlerdir uğraşıyorum, buraya yazmamı bekliyormuş
    ilginç olan, daha önceki seferlerden farklı hiçbişey yapmadım

herneyse, sonunda hallettiğim için mutluyum tabi, ilgilenenlere teşekkürler
  • quote:

Koyu renkli yazılmış olanlar en son sürüm ROM oluyor. Yanihttp://www.romraid.com/paul/hero/update-hero-radio-63.18.55.06JU_6.35.09.26-signed.zip son sürün Hero Radio ROM.

Ben zip halinde SD karta atıp, telefonun Recovery menüsünden yüklemiştim.

@computeus, linklerdeki son versiyona tıklandığında modaco ana sayfasına atıyor. bir önceki radio rom'u yüklesek sakatlık olur mu sence?
  • quote:

quote:

Koyu renkli yazılmış olanlar en son sürüm ROM oluyor. Yanihttp://www.romraid.com/paul/hero/update-hero-radio-63.18.55.06JU_6.35.09.26-signed.zip son sürün Hero Radio ROM.

@computeus, linklerdeki son versiyona tıklandığında modaco ana sayfasına atıyor. bir önceki radio rom'u yüklesek sakatlık olur mu sence?

Ben bu modaconun ftp cunucusunu kendi sunucuma kopyalamıştım. Oranın linkini vereyim size.

İşte burda:http://fatihaytac.com.tr/dh/htc_hero/Radio-ROMs/update-hero-radio-63.18.55.06JU_6.35.09.26-signed.zip

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C9CA1DA90 -- 24 Mart 2010; 16:14:43 >

• quote:

quote:

quote:

Ben bu modaconun ftp cunucusunu kendi sunucuma kopyalamıştım. Oranın linkini vereyim size.

İşte burda:http://fatihaytac.com.tr/dh/htc_hero/Radio-ROMs/update-hero-radio-63.18.55.06JU_6.35.09.26-signed.zip

senin sunucu biraz yavaşmış :) şaka tabii ki çok teşekkürler. indiriyorum. aynı 2g şebekenin kaybolması durumu bende de oluştu. ondan kurtulmak için yükleyeceğim bakalım.

• Yavaş olmasının imkanı yok. 10MB çıkış var çünkü.
    http://fatihaytac.com.tr/dh/htc_hero/ linkinden HTC Hero için diğer ROM'ları da gezip indirebilirsiniz.
  • radio rom'u yüklemeyi becerip beceremediğimi nasıl anlayabilirim acaba? normal rom gibi yükledim ama 2g ayarı geri gelmedi bende. herhangi bir hata da almadım.

radio romu seçtim. işlem yaptı. reboot et dedi. ettim. ekranda bir simge biraz bekledi sonrasında tekrar recovery ekranı geldi. tekrar reboot ettim cihaz açıldı. ama emin olamadım sonuçtan.
  • quote:

radio rom'u yüklemeyi becerip beceremediğimi nasıl anlayabilirim acaba? normal rom gibi yükledim ama 2g ayarı geri gelmedi bende. herhangi bir hata da almadım.

radio romu seçtim. işlem yaptı. reboot et dedi. ettim. ekranda bir simge biraz bekledi sonrasında tekrar recovery ekranı geldi. tekrar reboot ettim cihaz açıldı. ama emin olamadım sonuçtan.

Settings -> About Phone -> Baseband Version kısmında yazıyor RadioROM versiyon numarası.
  • cmputeus, dediğin yerden baktım. yükleme başarılı olmuş. ama settings -> wireless controls -> mobile network settings altındaki sadece 2g kullanma seçeneği gelmedi.

asiboldon'un yaşadığı 2g nin komple gitmesi sorunu var demek mi bu? gerçi eve gidince anlarım orada sadece 2g çekiyor. 3.1 rom'a dönmeyi tavsiye eder misin?
  • quote:

cmputeus, dediğin yerden baktım. yükleme başarılı olmuş. ama settings -> wireless controls -> mobile network settings altındaki sadece 2g kullanma seçeneği gelmedi.

asiboldon'un yaşadığı 2g nin komple gitmesi sorunu var demek mi bu? gerçi eve gidince anlarım orada sadece 2g çekiyor. 3.1 rom'a dönmeyi tavsiye eder misin?

Hocam benim bu konu hakkında hiçbir bilgim yok. Modaco kullanmadığım için pek ilgilenmedim. Diğer arkadaş konuya girdiğinde destek olacaktır.
  • Ben de size bir 2.1 Legend romu önereyim. Aslında @laconf önerdiği Villain 4.0 beta romunun bir alt versiyonu olan Villain 3.4...

BURADAN

-İnanılmaz hızlı.. Belki de 1.5 dan daha da hızlı
    -Bambaşka bir görsel tema (HTC Sense in görselliği değiştirilmişi)
    -Dokunmatik performansı mükemmel.
    -Home ekranında çimdik olayı hiç sekmiyor. Her zaman tepki veriyor. (Önce baş parmağı ekranın ortasına koyun, daha sonra işaret parmağınızla çimdikleyin.)
    -Google maps çalışıyor. (Birçok romda yok. Neden yok anlamıyorum)
    -Google sesli arama güzel çalışıyor.
    -3D gallery biraz sorunlu gibi. Yatay konumda resimler parçalıyor. (Resimlerimi PC deki picasa programında; gmail hesabımdan login olup, telefondan izlediğim için olabilir. Sd kartta hiç resim yok şu an)
    -Hava durumu animasyonları sorunsuz.
    -En önemlisi de pili adeta kokluyor. 3g ve wi-fi ı hiç kapatmadım. Farkedilir derecede.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asiboldon -- 26 Mart 2010; 9:54:59 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Computeus

quote:

Orijinalden alıntı: sensation23

Arkadaşlar öncelikle hepinize teşekkür ediyorum sabrınızdan ve yardımlarınızdan dolayı. Sabırla bana anlattığınız için. Ben sürekli boşu boşuna aynı şeyle uğraşıyormuşum. Sonra o driver'ı @laconf'un ve @asilboldon'un açıklamalarıyla nereye kurmak gerektiğini buldum. Tekrardan teşekkürler. CID işlemini başarıyla tamamladım. Goldcard'ta oldu sanırsam.

Ama şimdi de 9.maddede takıldım. a ve b şıklarını aynı anlatıldığı gibi ikisi içinde baştan denedim. Ve ikisi içinde aynı hatayı aldım;
    Flash FAILED:Could not run command.

c şıkkını denediğimde ise yukarıdaki bir arkadaşında(@gkysrl) aldığı gibi bir hata aldım.( "fastboot boot recovery-RA-hero-v1.5.3.1.img" komutunu girdiğimde "downloading 'boot.img' ... FAILED <remote: not allow>" hatasını aldım.) Ve sonrada @laconf'un dediği gibi "adb devices" ve "adb pull /sdcard/test.txt c:\test.txt " komutlarını girdim. Ve ikinci komutta şu hatayı aldım: "remote object '/sdcard/text/txt/.' does not exist". @laconf'un dediğine göre sdcard'ımda bir test.txt dosyası bulunmuyor.:(( Acaba bu benim goldcard işlemini yanlış yaptığımımı gösteriyor? Bide ben 17.maddeyi atladım. Çünkü nasıl güncelliyeceğimizi anlamadım. Onu o şekilde güncelleyince olucakmı? Ve nasıl yapabilirim o işlemi?

Şimdiden teşekkürler.

Aynı hatayı bende almış ve bir türlü adb ile telefona dosyayı atamamıştım. İşte burada flashrec metodu devreye giriyor.

Ben de geçen gün yeni rom'lar yüklemek istedim,çünkü HTC'yi bekle bekle sıkıldım artık
    Flashrec programı ile sd karta attığım recovery.img'yi flash yaptım, succesed yani başarılı dedi. Ama daha sonra cihazı kapatıp home+power tuşuyla açmak istediğimde ufak bir titreşimle birlikte Hero yazısı ekrana geliyor sonra recovery menüsü yerine başta yine titreşim yapıp yine Hero yazısına dönüyor tuşlara basılı tutmama rağmen. Parmağımı home'dan çekince de bu sefer normal açılmaya geçiyor telefon
    Sizce nerede hata yapıyorum? Command komutlarıyla denesem bir sonuç alır mıyım?

• quote:

Orijinalden alıntı: crimson75

quote:

Orijinalden alıntı: Computeus

quote:

Orijinalden alıntı: sensation23

Arkadaşlar öncelikle hepinize teşekkür ediyorum sabrınızdan ve yardımlarınızdan dolayı. Sabırla bana anlattığınız için. Ben sürekli boşu boşuna aynı şeyle uğraşıyormuşum. Sonra o driver'ı @laconf'un ve @asilboldon'un açıklamalarıyla nereye kurmak gerektiğini buldum. Tekrardan teşekkürler. CID işlemini başarıyla tamamladım. Goldcard'ta oldu sanırsam.

Ama şimdi de 9.maddede takıldım. a ve b şıklarını aynı anlatıldığı gibi ikisi içinde baştan denedim. Ve ikisi içinde aynı hatayı aldım;
    Flash FAILED:Could not run command.

c şıkkını denediğimde ise yukarıdaki bir arkadaşında(@gkysrl) aldığı gibi bir hata aldım.( "fastboot boot recovery-RA-hero-v1.5.3.1.img" komutunu girdiğimde "downloading 'boot.img' ... FAILED <remote: not allow>" hatasını aldım.) Ve sonrada @laconf'un dediği gibi "adb devices" ve "adb pull /sdcard/test.txt c:\test.txt " komutlarını girdim. Ve ikinci komutta şu hatayı aldım: "remote object '/sdcard/text/txt/.' does not exist". @laconf'un dediğine göre sdcard'ımda bir test.txt dosyası bulunmuyor.:(( Acaba bu benim goldcard işlemini yanlış yaptığımımı gösteriyor? Bide ben 17.maddeyi atladım. Çünkü nasıl güncelliyeceğimizi anlamadım. Onu o şekilde güncelleyince olucakmı? Ve nasıl yapabilirim o işlemi?

Şimdiden teşekkürler.

Aynı hatayı bende almış ve bir türlü adb ile telefona dosyayı atamamıştım. İşte burada flashrec metodu devreye giriyor.

Ben de geçen gün yeni rom'lar yüklemek istedim,çünkü HTC'yi bekle bekle sıkıldım artık
    Flashrec programı ile sd karta attığım recovery.img'yi flash yaptım, succesed yani başarılı dedi. Ama daha sonra cihazı kapatıp home+power tuşuyla açmak istediğimde ufak bir titreşimle birlikte Hero yazısı ekrana geliyor sonra recovery menüsü yerine başta yine titreşim yapıp yine Hero yazısına dönüyor tuşlara basılı tutmama rağmen. Parmağımı home'dan çekince de bu sefer normal açılmaya geçiyor telefon
    Sizce nerede hata yapıyorum? Command komutlarıyla denesem bir sonuç alır mıyım?

Telefonunuz KVK garantili ise goldcard işlemini de yapın.

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.