Şimdi Ara

HTC M8 ufak tefek sorular ve sorunlar;)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
1
Favori
1.733
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yaklaşık olarak 2 aydır Htc One M8 telefon kullanıyorum. Bu telefondan önce sırayla Galaxy S3 ve S4 kullanan biri olarak HTC'den gayet memnunum. Ama ufak da olsa bir kaç tane çözmem gerektiğini düşündüğüm sorun var. Bu sorunları genel başlık altında yazıyorum ama arada kaynayıp gidiyor,o yüzden ayrı bir başlık olarak açmayı düşündüm.

1- SD karta kaydedilen kamera ile çekilmiş olan fotoğrafların silinememesi sorunu.

Öncelikle telefonun kendi galeri programını kullanınca Facebook'tan kaydettiğim fotoları kamera ile çekilmiş olan fotoların bulunduğu klasöre atıyor. Ayrı bir Facebook adlı klasör oluşturmuyor(Veya ben yapamadım). Bunun üzerine Play Store'dan samsung zamanında da kullandığım ve çok hoşuma giden ''Quick Picture'' isimli galeri programını indirdim. Bu programda herhangi bir ayar yapmadan FAcebook'tan kaydettiğim fotolar ve resimler ayrı bir FAcebook isimli klasör altında gözrünmeye başladı. Fakat bu programda da kamera ile çekip SD Karta kaydedilen fotoların silinememesi sorununu yaşıyorum. Üstelik program fotoları silmeye çalıştığımda ''SD Karta çekilip kaydedilen kamera görüntülerinin silinmesinin mümkün olmadığını, Android 4.4'ün buna izin vermediğini'' belirtiyor.
    Benim gibi aynı sorunu yaşayan bir başka kullanıcı var mı acaba?

2- Red mesajları yönetme sorunu.

Hem eski kullandığım İphone'larda ve hem de S3 ve S4'te uygun olmadığım zamanlarda çağrı geldiğinde tek bir kaydırma hareketi ile gelen çağrıyı reddedip, daha önceden kendi hazırladığım bir mesajı yollama özelliği vardı. Fakat bu telefonda böyle bir özellik göremedim veya bulamadım. Bu telefonda benim en fazla yapabildiğim çağrıyı reddedip ekranda çıkan mesaj yolla bölümüne girip, telefonun kendi tavsiye ettiği mesajları yollamak veya yeni bir mesaj yazmak. Tek bir hareketle daha önceden kendi oluşturduğum bir mesajı yollama özelliği bu telefonun yazılımında mevcut mu? Yani kendi red mesajlarımı oluşturabilir miyim ? Ve tek bir hareketle bu mesajı çağrıyı reddedip yollayabilir miyim?

• lawyerzzz kullanıcısına yanıt
    1. si sorun değil yapıyla alakalıydı. 4.4.3 güncellemesiyle artık bu durum bitti. dosya yöneticisi geldi.

2. ise geri çevrilen aramalar için mesaj seçeneği var ama taslak bir mesajı yollayabiliyor musunuz emin değilim denemedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tgyarslan

1. si sorun değil yapıyla alakalıydı. 4.4.3 güncellemesiyle artık bu durum bitti. dosya yöneticisi geldi.

2. ise geri çevrilen aramalar için mesaj seçeneği var ama taslak bir mesajı yollayabiliyor musunuz emin değilim denemedim.

Hocam malesef program içinden fotoyu silmeyi denediğimde aynı hatayı almaya devam ediyorum. Yani sorun 4.4.3 ile kalkmış gözükmüyor. Artık bu durumun Android L ile giderilmesini beklemekten başka çare yok zannedersem.

İkinci sorun olarak belirttiğim duruma ilişkin ise; HTC gibi muazzam bir arayüz programlayan bir firmanın bu kadar kullanışsız bir red mesajı sistemi belirlemesine anlam veremiyorum. Şimdi birileri çıkıp '' ya sende iki satır mesaj yazsan ne olur'' diyebilir:) Ama ben mesleğim gereği duruşmadayken bir çağrı aldığımda dikkatim dağılmadan tek hareketle karşıdaki beni arayan insana duruşmada olduğumu bildirebilmeliyim diye düşünüyorum. Yıllar önce diğer firmalar tarafındna uygulanan böyle basit ve bana göre faydalı bir sistemin neden HTC'de olmadığını anlayamıyorum.
     HTC M8 ufak tefek sorular ve sorunlar;)

• Galeride yaşadığınız sorunu denedim. Bende de durum aynı. Fotoğrafları neye göre gruplandiriyor programlar çözemedim. Kendi galerisinde silebiliyorum fotoğrafları ama quickpic de silinmiyor.

Red mesajlarını ben de değiştirmedim. Herhangi bi ileti açıkken 'Hızlı metinler' diye bisey var. Mesajlara cevap verebilmek için. Onlarda düzenleme ve ekleme yapılıyor. Ama red mesajlarını bulamadım. Muhtemelen güncellemeyle gelecektir çünkü biraz saçma dediğiniz gibi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ayemhepi

Galeride yaşadığınız sorunu denedim. Bende de durum aynı. Fotoğrafları neye göre gruplandiriyor programlar çözemedim. Kendi galerisinde silebiliyorum fotoğrafları ama quickpic de silinmiyor.

Red mesajlarını ben de değiştirmedim. Herhangi bi ileti açıkken 'Hızlı metinler' diye bisey var. Mesajlara cevap verebilmek için. Onlarda düzenleme ve ekleme yapılıyor. Ama red mesajlarını bulamadım. Muhtemelen güncellemeyle gelecektir çünkü biraz saçma dediğiniz gibi.

Peki hocam kendi galerisinde Facebook diye ayrı bir bölüm açabildiniz mi? Veya sizde de facebook'ta kaydettiğiniz fotolar kamera görüntülerinin olduğu klasöre mi gidiyor? Ben sırf bu yüzden quick picture kullanıyorum. Bu programda dediğim şekilde oluyor ama bu programda da sizin de belirtiğiniz şekilde kamera ile çekilen resimler silinemiyor:)

• quote:

Orijinalden alıntı: lawyerzzz

quote:

Galeride yaşadığınız sorunu denedim. Bende de durum aynı. Fotoğrafları neye göre gruplandiriyor programlar çözemedim. Kendi galerisinde silebiliyorum fotoğrafları ama quickpic de silinmiyor.

Peki hocam kendi galerisinde Facebook diye ayrı bir bölüm açabildiniz mi? Veya sizde de facebook'ta kaydettiğiniz fotolar kamera görüntülerinin olduğu klasöre mi gidiyor? Ben sırf bu yüzden quick picture kullanıyorum. Bu programda dediğim şekilde oluyor ama bu programda da sizin de belirtiğiniz şekilde kamera ile çekilen resimler silinemiyor:)

Kendi galerisinde istediğiniz gibi albüm oluşturabilirsin ancak Facebookta kaydedilen fotoğraflarin yerini değiştirme gibi bi ayar bulamadım. Facebook albümü oluşturup elle tasirsaniz olur ancak :)

• quote:

quote:

quote:

Kendi galerisinde istediğiniz gibi albüm oluşturabilirsin ancak Facebookta kaydedilen fotoğraflarin yerini değiştirme gibi bi ayar bulamadım. Facebook albümü oluşturup elle tasirsaniz olur ancak :)

Aslında bu gördüğümüz eksiklikleri düzgün bir ingilizce ile HTC'te iletmek lazım:) Çünkü bunlar tamamen yazılımla ilgili ve isteseler güncelleme ile çok rahat çözerler.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Aslında bu gördüğümüz eksiklikleri düzgün bir ingilizce ile HTC'te iletmek lazım:) Çünkü bunlar tamamen yazılımla ilgili ve isteseler güncelleme ile çok rahat çözerler.

Sanki eski sense versiyonlarinda vardı bu özellikler.

Android L ile birlikte büyük değişiklikler olacaktır

• Merhaba arkadaslar bende yaklasik bir aydir m8 kullaniyorum.
    Sorunum son gunlerde arkadaslarimin gonderdigi smsler bazen gelmiyor ve arayanlarda ulasamiyor.ancak ben telefona surekli bakiyorum ve sebekede sikinti yok.
    Telefon almanyadan alinma ve pasaport kayitli.

• Problemin tamamen yazilimsal bu gibi bir durumla nadir karsilasiyoruz. Ayrica reddettigin aramalarda gonderebilecegin mesaji nokianin en eski modellerinde dahi yapabiliyorken ne taslak mesajlarin bunalimindan seni kurtardik.

• quote:

Orijinalden alıntı: hasü50

Merhaba arkadaslar bende yaklasik bir aydir m8 kullaniyorum.
    Sorunum son gunlerde arkadaslarimin gonderdigi smsler bazen gelmiyor ve arayanlarda ulasamiyor.ancak ben telefona surekli bakiyorum ve sebekede sikinti yok.
    Telefon almanyadan alinma ve pasaport kayitli.

Hocam bu problemle telefonu ilk aldığımda ben de karşılaştım. Telefonum açık olmasına rağmen Türkcell'den arada mesaj geliyordu ''sizi telefonunuz kapalıyken şu kişi aradı'' diye. Hatta eski sim kartım kesikti, gittim orjinal sim kart bile aldım. Fakat yeni sim kart bile soruna çözüm olmamıştı.

Turkcell müşteri hizmetlerini aradım ve bana aşaığda ki kodu verdiler,bu kodu numara arar gibi aramamı istediler. Bana mantıksız gelmesine rağmen kodu aradım ve sorun o andan itibaren bitti:) Siz de deneyin isterseniz.

#330*000#

Bu kodu yazıp arama tuşuna basın belki siizn sorununuz da bu sayede çözülür.

• Cok tesekkurederm hocam su an yurtdisina geldim donunce hemen deneyecegim :)

• 4.4.3 ile telefona kendi dosya yöneticisi geldi bu program ile sd karta transfer kopyalama silme işlemi yapabilirsiniz.
    Fakat başka bir dosya yöneticisi ile bu işlem olmamatkadır:)
  • lawyerzzz kullanıcısına yanıt
    ;)

• piyasanın iyi telefonlarından bu sorunlar o kadar zorlamaz kamerası düzgün olsa çok satılırdı
  • Selam ben iki aydır htc m8 telefon kullanıyorum benim ciddi olarak sorun yaşadığım durumum galeriye tuhaf tuhaf çocuk oyunu resimleri geliyor az biz bir miktarda değil bunu önlemenin yolunu bilen varmı acaba lütfen yardımcı olun

• Galeride istemediğiniz fotolarin klasorlerini galeri menusunden gizleyebilirsiniz. İnternette gezindiginizde foto indirebiliyor. Gizleyin gözükmesin. Sonra silin. Basit bir şey.

Ayrıca her programa göre kendi klasör adı veriyor. Facebook Wsap instagram vb. Otomatik atıyor.

Aldığınız hatayı almadım. İstediğim fotoyu istediğim zaman sildim.

Ilk çıktığında aldığım m8 ile ilgili ne yazilimsal ne donanimsal sorun yasamadim. Zorladim makineyi ama bir şey olmadı...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.