Şimdi Ara

Mi5 Arka Kamera Siyah Leke Sorunu +DELTA Mağduriyeti :D

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
6.467
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar yine cins bir problemle birlikteyiz.6 aylık Mi5 Prime telefonumun arka kamerasında malesef siyah bir leke belirdi.Farketmemle sıfırlayıp kutusunu toplamam bir oldu.Sorun kesinlikle donanımsal boşuna format atıp uğraşmayın.Yurt dışında bir kaç kişi bunun toz olduğunu ve sağlam sallayınca geçtiğini söylemiş.Bazıları da farklı kamera uygulamaları ve hdr modunun kamera modülünü ısıtıp zarar verdiğini söylemiş.Kimse sebebini net bilmiyor.Garantiye gönderdim bakalım ne olacak en büyük korkum yeni kamera takarlarsa bunun kalitesi , oisi nasıl olacak ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi agmerhamto -- 16 Şubat 2018; 19:26:12 >

• Cuma günü arka kamerası değişmiş şekilde elime ulaştı fakat arka kamerada 3 tane toz vardı.Tekrar gönderdim garantiye ve yine telefonsuz kaldım sayelerinde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi agmerhamto -- 21 Ocak 2018; 22:58:44 >
  • Arkadaşlar kamerayı değiştirirken kaçırdıkları toz yüzünden tekrar göndermiştim.Bana inatla kamerada problem yok denilerek ne alakaysa batarya değişmiş bir şekilde geri gönderdiler.09.02.2018 de kargo elime ulaştı ve yine videoyla açtım baktım ve içine kaçırdıkları 3 toz yerinden kıpırdamamış bile.Olay artık delta servis rezaletine doğru yol almaya başladı.

Servisi arayıp konuştum tekrar gönderin falan dediler.13.02.2018 de tekrar gönderdim.Destek açıp direk çektiğim fotoğrafları da yolladım.

2. kez toz sorunu yazdığım not hala üzerinde, aynı notla bu sefer 3.kez tekrar gönderdim.

• Geçmiş olsun aynı sorun bende de var ben bursada olduğum için delta bursa da yok diye biliyorum.Kendim açtım dağıttım kamerayı söktüm sildim taktım tabi değişen birşey olmadı.Şimdi kaderime razı bir şekilde kullanıyorum oysaki kamera benim için önemli bir etkendi.
  • Delta kargo kabul ediyor keşke direk kargolasaydınız.Forumlarda bazı arkadaşlar tutup telefonu çalkaladım düzeldi yazmışlardı.
  • Geçmiş olsun sizde de bu sorun var.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • geçmiş olsun beyler selamlar önce sorun bende servisden sonra oluştu ilk önce büyük bir tane idi sonra küçük bi tane daha belirdi toz olduğu gözüküyor bende de kamera camına baktığımda hemde beyaz ben burdayım diyor resmen servise pra vermedikçe afedersiniz hiç bir şeyi doğru düzgün yapmıyorlar şahsen 380 tl pra verdim ve ekran kasa pil değişimi yaptım hiç problem yok şu anda babamada aynısından almıştım olaya gelelim ahizeden az sese geliyordu verdik servise adamlar ahizenin üstündeki aliminyum sacı iğne ile delmişler biraz uzun olucak ama o yüzden yazmıyım direk tüketici hakem heyetine hazırladığım yazıyı atıyımMi5 Arka Kamera Siyah Leke Sorunu +DELTA Mağduriyeti :D

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    google beyaz ekran sorunu
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hocam son durum nedir bende de buna benzer bir durum oluştu. Ama sadece yakınlaştırma yapınca bir yerde delik var gibi gözüküyor.
  • Hangi sorunu kastediyorsun , toz sorunu için gönderdim not yazdım takarken toz kaçırmışsınız diye temizleyip göndermişlerdi.kamera içinse tek seferde kamera değişimi yapılmıştı.beni uğraştıran tozu temizletmeydi.
  • Siyah lekenin Tek çözümü kamera değişimidir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar merhaba, bende de mi note 3 var. yaklaşık 5 gün önce kamerada sizinde belirttiğiniz gibi siyah leke oluştu. farklı romlar yükledim ama düzelmedi. sonra bir akşam kameranın lens kısımlarına sertçe 2 3 kez vurdum ve şu an da siyah leke kayboldu :) bence sizde deneyebilirsiniz saygılar
  • Aynı sorun az önce bende oluştu 3 tane birden çıktı ortaya.
    İşin ilginci sadece fotoğraf çekiminde var lekeler video çekerken yok.

• video çekiminde olmamasının sebebi çözünürlüğün daha düşük olması olabilir. bu arada tekrar ortaya çıktı ve kesinlikle sensör hasarı değil de yabancı madde ( toz vb) olduğuna karar verdim çünkü güçlüce sallayinca ya da olur da yere düşünce darbeden toz oynarsa bir sorun kalmiyor. can sıkıcı, zamanınız varsa garantiye gönderin hiç kendinize dert edinmeyin.

• Delta beni de aynı konuda mağdur etti.Ön kameramda siyah lekeler çıktı(toz değil), garanti varken deltada yaptırdım. Ön kamera düzeldi ama çok sonra fark ettim ki arka kameraya toz kaçırmışlar. Problemin serviste olduğu kesin çünkü fotoğraf arşivimde eskilerde sıkıntı yok. O ara garantim de dolmuştu, götürsem bi türlü götürmesem bi türlü.Kendim açıp temizledim.Mikrofiber bezle zorlamama rağmen kamera daha berbat oldu.Ön bozuk kalsa daha iyiydi Arkayı daha sık kullanıyordum.Şimdi değişmeye kalksam orjinal bulamam, bulsam tuzlu olur. Yaktın canım telefonu delta

• Böyle bir durumda çözüm kamerayı hareket ettirmek mesela bir iki kere daha o lekeyi gördüm kamerada ve ondan sonra sertçe düşürdüm telefonu , hop leke gitti :D. Sanırım sen direk kamera modülünün üzerindeki lensi temizlemeye çalışmışsın ondan leke falan kalmış ve kötü gözüküyor , bir optikçiden gözlük temizleme mendili rica edip narince ve sabırlıca temizlemeyi deneyebilirsin.Sıvı ile sileyim mi dersen izopropil alkol tercih edebilirsin.
  • Delta hocam ne bekliyordun

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar bende de Redmi Note 8 Pro var öğlen telefon elimden düştü halıya daha sonra baktım kamerada leke olmuş, daha sonra akşam yine baktım bu sefer yer değiştirmişti. Yukarıda gördüm telefonu salladım iyice hatta yatağa vurdum şu an gitti. Allah razı olsun. Korona falan var birsürü servise gidecektim toplu taşımayla bir hafta telefonsuz kalacaktım.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.