Şimdi Ara

IPHONE 5 EKRAN PEMBELEŞME SORUNU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
3.385
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar arkadaşa ait olan hatasız iphone 5 satacaktım fakat tesadüfen ekranda bir pembelik dikkatimizi çekti. Arkadaşın da dikkatini çekmemiş hiç ve maalesef garantisi 1 ay önce bitmiş cihazın. Ekran parlaklık ve netlik ayarlarına falan baktım ama bir değişiklik olmadı. Tamamen temiz kurulum yaptık telefon ama nafile. İşin garibi sadece beyaz renkli bir sayfada iken yapıyor. Cihazı teknosa'da turkcell'den kontratlı almıştık ve nereden garantili onun hakkında da bilgi yok. Bu sorunla karşılaşan var mı? garanti bittiği için yaptırsak ne kadar masraf çıkar? resimleri ekledim. Yardımlarınızı bekliyorum
     IPHONE 5 EKRAN PEMBELEŞME SORUNU IPHONE 5 EKRAN PEMBELEŞME SORUNU IPHONE 5 EKRAN PEMBELEŞME SORUNU

• poten_za kullanıcısına yanıt
    AppleCare'ı arayın ve durumu onlara anlatın. Garantinin de yeni bittiğini söyleyin ve not alsınlar. Ya da imkânınız varsa Apple Store'a gidin. Cihazın garantisinin bitmesinden 1 ay sonrasına kadar ücretsiz değişim yapılabiliyor ama sizinkisi tam sınırda. Onun için elinizi çabuk tutmanızda fayda var hocam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mahmudf2 M kullanıcısına yanıt
    keşke garanti bitmeden farketseydi arkadaş hallolurdu. 12 aralıkta bitmiş garanti dediğiniz gibi yarın hemen arayacağım. umarım hallolur
  • Hocam bende de i5 var iki cihaz değiştim bende hala aynı sorun var sadece bunu beyaz renkte yapıyor neden kaynaklandığını bilmesemde kenar çerçeve karşıdan bakıldığında hafif yeşilimsi yatırıncada orta Kısım pembe gibi tıpkı sizde olduğu gibi bu Yüzden garantiye hiç götürmedim galiba bu durum i5 lerde kullanılan panelin ya olduğu hali ya da kronik bi sorunu

• ismailEnes İ kullanıcısına yanıt
    önceden de ip5 kullandım fakat ilk kez böyle bir şey ile karşılaştım. cihaz yumuşak bir zemine bile sert konmadı halbuki
  • Bende i5 kullandım bi sıkıtnı yoktu

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim telinde ekranının dört köşesinde sararma vardı. Garantiden ekranını değiştirdiler. Telefonumu komple değiştirmediler. İşlemi zorluda yaptırmıştım

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Note 3 dokunmatik problemi
    8 yıl önce açıldı
    İphone 15 ısınma sorunu
    9 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: mahmudf2

AppleCare'ı arayın ve durumu onlara anlatın. Garantinin de yeni bittiğini söyleyin ve not alsınlar. Ya da imkânınız varsa Apple Store'a gidin. Cihazın garantisinin bitmesinden 1 ay sonrasına kadar ücretsiz değişim yapılabiliyor ama sizinkisi tam sınırda. Onun için elinizi çabuk tutmanızda fayda var hocam.

Apple care direk yabancı siteden mi ulaşmam gerekiyor hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: poten_za

quote:

Apple care direk yabancı siteden mi ulaşmam gerekiyor hocam

Alıntıları Göster
    cihazdaki ısı veya darbeden dolayı olma şansı var ısı çok yüksek olduğu zaman çıtadan ayrılma piksel veya renk hatası yapma ihtimali var

• quote:

Orijinalden alıntı: kenbu

cihazdaki ısı veya darbeden dolayı olma şansı var ısı çok yüksek olduğu zaman çıtadan ayrılma piksel veya renk hatası yapma ihtimali var

Cihazı arkadaş kullandı. sadece mail alma whatsapp ve aramalar haricinde hiç kullanmadı. ip5 olmasına rağmen kenarlarında soyulma bile yok o kadar ki temiz kullanıldı cihaz
  • Tekno.marketing. (Alışverişte tek nokta)

• poten_za kullanıcısına yanıt
    AppleCare Türkiye numaraları var ayrı bir tane ama siz 0 (216) 282 15 11 numarasını arayıp garanti soruları, tamir ve değişim işlemleri diye belirttiği bölüm zaten AppleCare'dır, oradan ulaşabilirsiniz.

• quote:

AppleCare Türkiye numaraları var ayrı bir tane ama siz 0 (216) 282 15 11 numarasını arayıp garanti soruları, tamir ve değişim işlemleri diye belirttiği bölüm zaten AppleCare'dır, oradan ulaşabilirsiniz.

Evet ben de orayı buldum ve iletişime geçtim. Garanti süresi geçtikten 1-2 gün sonra olsa idi müdahelemiz oluyordu ama 40-45 gün gibi bir süreye müdahele yapamıyoruz dediler. Genpa ise ekran değişimine 340 TL istiyor. O kadar dil dökmeme rağmen bir sonuca varamadım yani anlayacağınız
  • quote:

quote:

Cihazı arkadaş kullandı. sadece mail alma whatsapp ve aramalar haricinde hiç kullanmadı. ip5 olmasına rağmen kenarlarında soyulma bile yok o kadar ki temiz kullanıldı cihaz

şarjda ısınma varmı normalin üstünde
  • quote:

quote:

quote:

ona dikkat etmedim hocam. işin garibi sadece arka ekran beyaz iken bu sorun var. yani bir oyun açtığınızda veya başka bir sayfada iken böyle bir sorun olmamakta.

• quote:

quote:

quote:

quote:

ona dikkat etmedim hocam. işin garibi sadece arka ekran beyaz iken bu sorun var. yani bir oyun açtığınızda veya başka bir sayfada iken böyle bir sorun olmamakta.

Alıntıları Göster
    çıtadan ayrılma piksel hatası vaya pembe ekran çoğunlukla ısıdan dolayı yapıyor anakartın verdiği bir hata

• Bence bu haliyle satılığa çıkar
    340 tl verip ekran değiştirmektense 150 200 lira aşağı ver.
    Tabi sattığın kişiye bunu söleyerek.

• quote:

çıtadan ayrılma piksel hatası vaya pembe ekran çoğunlukla ısıdan dolayı yapıyor anakartın verdiği bir hata

itunes ile sıfırlamayı deneyeceğim. sadece beyaz ekranda olması yazılımsal gibi gelse de çok daumudum yok açıkçası.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ac4601

Bence bu haliyle satılığa çıkar

O yüzden bu kadar referans dürüstlükten yani
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Ac4601

Bence bu haliyle satılığa çıkar

O yüzden bu kadar referans dürüstlükten yani

Alıntıları Göster
    ekran değişirse düzelir ama o fiyatlar çok yüksekk cihazda darbe sıvı ve yüksek sıcaklık sorunu yok ıse ekran ilk takıldığında nasıl ise öyle devam eder ekran dışardan bir etki gelmediği sürece çoğunlukla sıkıntı yaratmaz

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.