Şimdi Ara

HTC, maliyetleri düşürmek için 1.500 çalışanını işten çıkarıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
338
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Tayvanlı mobil cihaz üreticisi HTC, akıllı telefon bölümünün önemli bir kısmını Google'a sattıktan sonra da telefon üretmeye devam etti. Ayrıca Vive sanal gerçeklik işinde de büyük yatırımlar yaptı. Ancak şirket son zamanlarda finansal açıdan sıkıntılı bir süreç geçiriyor.

Ayrıca Bkz.Samsung Galaxy Note 9'daki S Pen bir kalemden fazlasını sunacak
    Piyasaya sürdüğü akıllı telefonlar bir türlü istenilen satış rakamlarına ulaşamayınca yıldan yıla gerileyen HTC artık Samsung ve Apple gibi şirketler için ne yazık ki büyük bir rakip olarak görülmüyor. Dolayısı ile şirketin Tayvan’daki üretim bölümünde çalışan 1.500 kişiyi işten çıkaracağını açıklaması sürpriz olmadı.

Şirket çalışanların yüzde 22'sine kapıyı gösterdi

HTC'nin Haziran ayı itibariyle dünya çapında yaklaşık 6.450 çalışanı bulunuyordu. Reuters’a göre, işine son verilecek çalışanlar şirketin toplam işgücünün neredeyse dörtte birini oluşturuyor. Tayvanlı şirketin akıllı telefon veya VR sektöründen çekilme gibi bir planı ise yok.

Bu kadar çok sayıda çalışan ile yolların ayrılması HTC'nin parasal anlamda tasarruf etmesine yardımcı olacak. Şirket, işten çıkarılan çalışanlara yardım etmeyi planladığını ve yeni iş bulmaları konusunda onlara destek olacağını da belirtti.

• Htc kâra geçebilmesi için piyasaya sunduğu cihazları rakipten daha uygun olması lazım ve servis desteğini düzeltmesi lazım. Türkiyedeki kvk ve teleservice rezaletleri ortada. HTC m8 kullanırken Kvk ücretli onarım yaptırdığım cihazı bozdu. Fatura iadesini aldım. Yine HTC u11 plus aldım ama ithalatçı garantili. Zaten Türkiye'ye gelmedi. Servis farklı olmadığı için Tr garantili olmuş olmamış önemli değil. Servis tarafında yavaştan uluslararası sıkıntılarda yabancı forum sitelerinde belli etmeye başladı. Çalışanları işten çıkararak toparlanma çabasını servis tarafında kazanması lazım.

• Haticeye değil neticeye bakalım.

• HTC, LG, Sony gibi kendini dev sanan ama bu pazarda hiç olan markalar inatlarından vazgeçmeli önce. Sony daha yeni çıkartacak çerçevesiz telefonu. HTC yıllardır inatla büyük bataryaya geçemedi, LG kronik sorunlu cihaz üretme şampiyonluğu dışında bir halt yapamadı. Xiaomi, Oppo, Huawei gibi markalar bile çok daha geriden gelip geçti bunları. Yav en azından ekranı kırılsa 1000 liralık telefonun 400 lira ekran parası vermiyorsunuz.

• Bir gün de işçi çıkarmak yerine o koca popolarına daha ucuz don giymeyi kim başaracak umutla bekliyorum hala... Bir tanesi de çıksın, bu işçiler sayesindw kazandım, şu Lamborcinimi satıp gerekirse daha düşük bir modele binerim der mi acaba?

• VR sektöründeki pozisyonu akıllı telefon sektöründeki pozisyonundan çok daha iyi şu an.
    SteamVR desteğiyle iyi bir atak yakaladı Vive, en popüler VR başlığı.
  • Htc u12 plus cok guzel telefon ancak o paralara ciktiginizda alternatifler cogaliyor ayrica bir telefonu alirken eger cok yuksek para vermisseniz 2. el piyasasininda olmasi gerekiyor.

Htc cikis noktasi kamerayi costurup pil + cercevesi az s 660 islemci ayarinda telefon cikarmasi lazim. Tabi fiyatininda rekabetci olmasi gerekiyor. Suan onlar icin amiral gemi telefon cikarmak zarardan baska birsey degil.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İşden çıkarmak sorunu çözmez sadece kısa vadeli bir önlemdir. HTC'nin sorunu belli, fiyat fazla, servis ve cihazlarında güncel trendleri yakalayamaması.

• Çok güzel telefonlar yaptı, M7 M8 efsanelerinden sonra firma sürekli düşüş yaşıyor. Fiyatları gerçekten çok uçuk, biraz düşürüp gönülleri alması lazım. Bizleri Xiaomi Oneplus gibi markalara yönlendirme HTC.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.