|
Bildirim
Benim şahsi düşüncem, Samsung'un uzun vadede daha akıcı olduğu yönünde. Bence cihazları daha akıcı ve stabil çalışıyorlar (biliyorum eskiden kesinlikle böyle değildi, ama özellikle son 5 yılda bu olay fazlası ile değişti)
Örneğin; Elimde SGNote9 var. Aynı zamanda kendisinden 6 ay önce çıkmış olan 8 plus, arkadaşımda da XR var. Kiyaslamam gerekirse; Kamerada Samsung oldukça kötü yaşlandı. Fotoğraflar oldukça kötü çıkıyor. Ses konusunda da (baz hoparlör kalitesinden bahsediyorum), cihaz daha kötü XR'dan. Isınma konusunda ise neredeyse eşit olduklarını düşünüyorum. Ama diğer konulara gelirsek; Uygulama içerisinde dolastiginiz vakit (sosyal medya, hafif oyun gibi) kesinlikle Samsung açık ara fark ile akıcı ve hızlı çalışıyor. Pil konusunda daha verimli (bu, cihazın yıllardaki kullanımına göre değiştiği için bence objektif olarak doğru bir yorum olmaz. Multitasking vb konularda çok daha iyi. Ekran kalitesi olarak çok daha iyi (bu da LCD vs OLED den kaynaklanıyor.) Şimdi, ben Note 9 dan sonra iPhone a geçiş yapmıştım (14PM). Ama maalesef iOS 18 sonrası, güç tasarrufu modunda 14PM sosyal medyada gezerken dahi kasmalar/donmalar yapıyor. Ama Note 9 ne hikmetse yapmıyor. Ayrıca, aynı dönemde çıkan 7 plus, yakın zamanda WhatsApp destegini kaybediyorken, Note 8 hala devam ettiriyor. Ve Android 9 a destek kesilse dahi, birazcık işten anlayan inat kardeşlerim, stabil bir rom kurarak cihazın ömrünü uzatabilirler (bkz Noble/Lineage/PixelExperience). Tüm bunları göz önüne bulundurdugumuzda, bence artık iPhone un alınabilir veya albenisi olan bir tarafı kalmadı. Ayrıca, su 3rd party parçalara olan uyumsuzluk mevzuları sonrasında, sonraki telefonumun Samsung olması gerektiğine karar verdim (ki Apple Ekosistemine tamamen dahil olmama rağmen). Uzun yazdım ama bence, Apple tamamen eski popülaritesinin ekmeğini yiyen bir firmaya döndü. Samsung ta sütten çıkmış ak kaşık değil tabiki ama bence son 3 senedir Apple dan önde gidiyor. |
iPhone 11'den sonra Apple Türkiye sapıttı, şuanda S24 Ultra fiyatına 60hz iPhone 16 baz modeli satılıyor... Vergi mergi demek doğru değil, Samsung'un Türkiye'ye özel fiyat biçmesi bizi önemsediğini gösteriyor. Bu bahsettiğiniz fiyatlar doğru olabilir ama şunu unutmamak lazım, dünya çapında Apple cihazlarını yüksek miktarlarda geri almaya başladı. Belki arkada Apple Türkiye de bu operasyonu yönetiyordur. Dubai'de Apple önüne gelene 500 dolar indirim yapıyor. |
Keko biz dünyadan bağımsızız, gerçek enflasyon %120 tuik enflasyon %45 maaşa zam %32... iki yıl önce aldığımız iphoneyi daha pahalıya satıyoruz:))))
|
Haberin özeti; iPhone'un değer kaybı hızlanmış ama hala Samsung'tan daha az değer kaybı mevcut. Samsung'un değer kaybı yavaşlamış ama hala iPhone'dan daha fazla değer kaybı mevcut.
Sonuç; İkinci el değerini hala en iyi iPhone koruyor. |
Normal ülkeler için bu analiz TR dikkate almayın bu ülkede her şey aldın aldın
|
Millet yurtdışında 700$a ikinci el pegouet 206 alıyor.
şahine bile 300.000tl verilen bir memlekette yaşıyoruz |
Apple de türkiyeye özel fiyat biçiyor ama tam tersi şekilde :D iphone vergisiz fiyatı türkiyede yüzde 50 daha pahalı. Bu türkler çok zengin nasıl olsa herkes alıyor diyorlar.
|
Diğer ülkeleri bilemem ama bizim ülke için üfürme haber. Elinizde 1 iphone 1 samsung telefonla telefoncuları dolaşın, bir de sahibinden’e ilan açın hangisine daha fazla talep var anlarsınız. |
Şu yaşadığımız yılda Türkiye'de 2 katı fiyat verip iphone alanların haline üzülüyorum gerçekten her anlamda samsung'tan daha kötü bir telefon olmasına rağmen gidip alıyorlar cehalet insana neler yaptırıyor
|
|
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esmerbuyucu -- 16 Ekim 2024; 1:45:26 > |
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
iPhone 11'den sonra Apple Türkiye sapıttı, şuanda S24 Ultra fiyatına 60hz iPhone 16 baz modeli satılıyor... Vergi mergi demek doğru değil, Samsung'un Türkiye'ye özel fiyat biçmesi bizi önemsediğini gösteriyor. Bu bahsettiğiniz fiyatlar doğru olabilir ama şunu unutmamak lazım, dünya çapında Apple cihazlarını yüksek miktarlarda geri almaya başladı. Belki arkada Apple Türkiye de bu operasyonu yönetiyordur. Dubai'de Apple önüne gelene 500 dolar indirim yapıyor. |
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Diğer ülkeleri bilemem ama bizim ülke için üfürme haber. Elinizde 1 iphone 1 samsung telefonla telefoncuları dolaşın, bir de sahibinden’e ilan açın hangisine daha fazla talep var anlarsınız. |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Linux Super User -- 16 Ekim 2024; 9:5:36 > |
Samsung 7 senelik güncellemeyi verince işler değişti. Hem de tam tersine değişti. Aç easy cep s23 ultra fiyatına bak. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
XR miadı dolmuş bir cihaz 3gb ram var pili de öldüyse hepten perte düşer pili 90+ bir xs max ile yapsaydın sonuç farklı çıkabilirdi halâ ilk günkü performansına benzer çalışan yedek Xs Max cihazım var Güç tasarrufu modunda bütün cihazların performansı düşer cpu kısıtlanıyor sonuçta belki Note 9 kasmıyordu ama güncel Samsung'lar da basbaya deli gibi kasıyor o modda. Samsung telefon aleminin en alınmayacak markası bana göre. En tepe modellerinin bile kameraları berbat. Hoparlörleri teneke gibi ses çıkarıyor. 1-2 seneden sonra hepten daha da kötüleşiyor. Keşke Huawei batacağına samsung batsaydı < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Fiyatların suyunu çıkarttılar da ondan. 6-7 ay önce 68 bin liraya sıfır 15 Pro aldım. Neredeyse birebir aynı olan 16 Pro şuan 85 bin lira civarı. Apple ve Apple Türkiye fiyatlandırma konusunda son derece başarısız. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|