Şimdi Ara

iPhone'lar artık ikinci elde daha çok değer kaybediyor, Samsung ise yükselişte (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
0
Favori
2.708
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Samsungun turkiye de değer kaybetmeme nedenlerinden biri de yurt dışına göre ülkemizde çok ucuza satıyor mesela Amerika da iphone ile apple ultra daha pahalı burda tam tersi sonuç olarak da o telefonun ikinci eli düşmüyor. Iphone ise 60 hertz yapay zeka yok millet burun kıvırıyor 4 senenin sonunda çok büyük değer kaybı oluyor.

• draw1907 kullanıcısına yanıt

takip ediyorum türkiyede kura oranlamasak bile iphone ikinci el fiyatları düşüyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hiç önemsemediğim bir durum şu, Android de alsam iPhone da alsam uzun süre kullanıyorum sonra da satmıyorum. Sık değişiklik yapanları ilgilendiriyor daha çok.

O kadar sık değişiklik yapmayı gerektirecek de bir durum yok bence. Firmalar artık innovasyon darboğazına takıldı, gelişmeler çay kaşığıyla geliyor.

• darkhair kullanıcısına yanıt
    Bende geçen günlerde yaşadığım bir deneyimi yazayım. Bende nothing phone 2a var kuzende 15 pro max var. Pro max'i elime aldım ve X uygulamasına girdim ve kaydırmaya başladım. Baktımki akıcılık bariz düşük sanki 70-80hz gibi özellikle hızlı kaydırma yapıldığı zaman. Benim 2a'yı yanyana koydum ve X'te kaydırmaya başladım. Evet 2a ara sıra anlık takılıyor ama kaydırırken 120 hz deneyimi alabiliyorum. 3 kuzen buna çok şaşırdık. Diğer kuzende de fold4 vardı ondada daha akıcı geldi. Not: pro max'te yüksek hz modu açıktı. Kamera ve kasa kalitesi dışında pro max'in çok bir artısını göremedim. Arayüzde hareket konusunda Androidden aşağı geldi. Full screen gestures yok kürek gibi cihazda, varsada bilmiyorum.

• darkhair kullanıcısına yanıt

Benim tecrübelerim de o yönde.

iPhone 8 Plus'ı ele alalım. Reklamlarda kenara sert basınca çıkan "Arka plan uygulamaları" özelliği vardı. Ben seviyordum. Sonra bir IOS güncellemesi ile o özellik gitti. Tepkiler üzerine bir kere daha getirdiler. Sonra toptan yok ettiler. "3D Touch" denilen şeyden bir daha asla bahsetmediler.

IOS 18'i bırakın daha önceki IOS'de bile tanıtılan özelliklerin yarısı Türkiye/Türkçe olarak gelmedi.

Şuanda Galaxy S23 Ultra sahibiyim.

>>> 2 yaşında olan bu cihaza Samsung her türlü yapay zeka özelliklerini verdi. Kalem ile arkadaşımın kafasına şapka çiziyorum, yapay zeka onun kafasına gerçek şapka koyuyor.

Geçen sene 60bin tl verip iPhone 14 Pro Max alana ne oldu? Zort. Teknolojik çöp.

• donanımcı123 kullanıcısına yanıt

Şuanda HİÇBİR CİHAZI 60+ fiyat ile Sahibinden üzerinden satamazsın. 1 ay beklersin.

• faxcon94 F kullanıcısına yanıt

Bunun sebebi ayfonların 80hz üzerine çıkmaması. 120'yi çok nadir görüyor.

Adamların işi gücü yalan dolan. Bunu yıllardır söylüyoruz.

WC Reviewsyoutube
    The iPhone 13, 14, 15 and 16 Pro phones all have ProMotion 120Hz refresh rates, it's one of the main reasons to upgrade from the regular iPhones that have just 60Hz. Recently users have reported that on iOS18, iPhones with ProMotion are displaying content at just 80Hz refresh rate. This is less than Samsung's A15 5G budget phone with a refresh rate of 90Hz at just £200, or £131 on discount now, copy and paste my affiliate link to grab the awesome deal - https://amzn.to/4eylvSR What's your thoughts on Apple limiting their refresh rates to 60Hz for iPhones and just 80Hz for their iPhone Pros? Let me know in the comments! WILL COZENS SOCIAL MEDIA: Website: www.willcozens.com Instagram: @willcozens TikTok: @willcozens Twitter: @willcozens #apple #iPhone #iphone16
    https://www.youtube.com/shorts/ct_BqyD4SoU
  • FısFısss kullanıcısına yanıt
    Öncelikle S23 ultra çıkalı daha 2 sene olmadı. (2 şubat 2023) Ancak yapay zeka konusunda dediğinize katılıyorum. Ben S23 ultra yerine 14 pro max tercih etmiştim. Şuanda hiç bir yapay zeka özelliği almıyoruz bu durum çok sinir bozucu. Ancak genel olarak telefonumdan şikayet etmiyorum. İlk günden beri gayet akıcı ve hızlı bir cihaz. Pil performansı da hala gayet iyi. Malzeme kalitesi olarak Samsung’dan iyi. Yani dolayısıyla her şey yapay zeka değil. Genel memnuniyet olarak bakarsak bu cihaz gayet güzel.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • MBK3334 VAUVJ M kullanıcısına yanıt

Elbette şikayet etmezsin.

"Yoğurdum ekşi" demek herkese nasip olmaz.

"Apple bizi kazıkladı" demek herkese nasip olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FısFısss -- 16 Ekim 2024; 13:0:48 >
    Bir yapay zeka yok diye mi kazıklandık. Geri kalan tüm özellikler daha iyiyse ne olacak peki?

• Alsatçılar düşünsün.Sıfır alır uzun bir süre kullanır ya hediye ederim yada üçe beşe bakmam yenisini alır eskisini elden çıkartırım.

Tahmin etmiştim. Rezillik açıkçası. Dediğim gibi 120hz android teller daha akıca gözüküyor.

Onun nedeni alım gücü, insanlarda o kadar nakit yok, kartlar dolu. Olay satın alınıp alınmama da değil aslında mesela ölücüler bile kıstas olabilir 2 ilan açtığınızda ölücüler hangi ilan için daha fazla mesaj gönderip saçma sapan fiyatlar söyleyip şansını deniyor hangi ürünlerin görüntülenme sayısı daha fazla buradan bile talep anlaşılabilir ha tabiki iş satın almaya geldiğinde hemen satılma olayı eskiye göre daha az pahalı birçok ürün için bu böyle, 5 sene önce macbook'umu ilana koyduktan 2 saat sonra satmıştım, yazın yine macbook satmak istedim ve 1.5 ayda satılabildi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 16 Ekim 2024; 14:12:58 >
  • Kendi fikrim şudur ki. Sabit gelirli kesinlikle bir maaşını aşan bir telefon almamalı. Hadi 1.5 katı olsun. Ötesi tamamen bile bile lades

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    Benim gözümde tüm şirketler aynı, ben işime geleni alıyorum. Bu hayatta en nefret ettiğim şey düdüklenmek.

• Dunya capinda degil de ulkemiz bazinda konusmak gerekirse global fiyatlari ayni olan samsung ve apple ulkemizde cok ciddi fiyat farklariyla satiliyor bu da samsungun ulke bazli fiyatlandirmasindan dolayi oluyor doviz kurunda ufacik bi hareketlenmede ve her apple lansmaninda apple fiyat yukselttigi icin apple deger koruyor samsung koruyamiyor olay bundan ibaret

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

3D Touch çok güzel bir özellikti 7 ve X kullanırken severek kullanıyordum. Haptic touch asla onun yerini tutmayacak. Telefon ekranını azcık kalınlaştırıyordu ama kesinlikle değerdi. En uzun kullanan yine Apple oldu Android tarafında bu kadar ısrarcı olan olmadı.

iPhone 14 Pro Max alan zaten onu bilerek almış olsa durum değişirdi. Apple donanım bazlı bir yapay zeka eklediğini söylüyor. Galaxy AI daha çok çevrimiçi olarak duruyor yine de kesin emin değilim. Hangisi daha çok çevrimdışı hizmet veriyorsa durum orada değişir.

Samsung ise yıllardır S Voice sonraki adıyla Bixby'e Türkçe vermemiş bir şirket. Zamanında Galaxy S3 alan ne yapsın cihaz Türkçe asistan kullanamadan tarihi eser oldu. Ha ne yaptılar David Bechkam'ı reklam filminde oynatıp kısa bir hype yarattılar, o günkü hypei mumla arıyorlardır şimdi.

Edit: Ayrıca Türkçe eklemedikleri yetmediği gibi eski cihazlardan kamerayla çalışan Bixby çeviri ve Bixby vision özelliklerini güncellemeyle kaldırdılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esmerbuyucu -- 16 Ekim 2024; 16:59:4 >

• Hyperchondriac kullanıcısına yanıt

Bunun bence bir diğer nedeni "Türkiye-Güney Kore Serbest Ticaret Anlaşması" bahsedilene göre 2023'e kadar tüm gümrük vergileri sıfırlanacak ve başka kolaylıklardan da bahsediliyordu(elektrikli ürün ithalatı %12) Güney Kore zaten Samsung-LG-SK Hynix-Hyundai-Kia'nın %50 ekonomisini oluşturduğu bir ülke hatta sadece %20'si Samsung'un yani ülkenin beşte biri. Dolayısıyla bu anlaşma Samsung'un işine çok yaradı. Kârını da düşük tutarak globalden çok uzuca cihaz satabildiler.

Apple ise tam tersi her türlü üretim sürecinden başlayıncaya kadar ABD, Çin her türlü vergiden nasibini aldıkça aldı. Bunu gören Apple Türkiye hökümet benim ürettiğim telefondan benden daha fazla nasıl kazanabilir dedi o da kârını günden güne arttırma yoluna gitti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esmerbuyucu -- 16 Ekim 2024; 16:18:50 >
  • Apple çok daha pahalıya ürün satıyor samsung özel fiyatlandırma yapıyor türkiyeye özel. Apple da özel fiyatlandırma yapması gerek ki satabilsin hala satıyor lakin yatırım gözüyle bakanlar sayesinde satıyor. Normal kullanıcının artık iphone 16 ve türevi alacak parası kalmadı. Böyle giderse ülkenin %1 i alacak iphone geri kalan %99 u samsung şayomi vs android alacak. Satış rakamları resmi olarak açıklansın türkiyede muhtemelen son 5 senede hızla kayıp vardır apple cephesinde. Satış adedi olarak. İphone 6 7 dönemlerde hemen hemen her 3 kişiden birisinde son model iphone 6 7 falan vardı o dönemlerde şimdi 10 kişiden birinde zor son model iphone görüyorsun hatta ne 10 u 30 40 lara dayanmıştır.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.