Arkadaşlar HTC ONE m7 telefonumda düşük ışıkta kameram tam bir facia ama yüksek ışıkta gayet iyi, konserde vs videoya alamıyorum fotoğraf çekemiyorum kameradaki sorun yüzünde. Sıvı teması yüzünden telefonumun garantisi sona erdi, ama bu sorun bende ilk baştan beri vardı ve araştırdığımda güncellemelerle geçecek dendi. Tüm güncellemeleri sıra ile yükledim çıktıkları günden itibaren, bu sorun kaybolmadı aksine arttığını hissediyorum. Bu kameranın sorunu ne olabilir, yazılımsal bir sorun mu yoksa kamerayı mı değiştirtmeliyim. Lütfen yardımlarını bekliyorum büyük umutlarla aldığım telefonumu tam anlamıyla kullanamıyorum.
Hocam kronik kamera pembeleşmesi var. Gördüğüm kadarı ile sensörünüz baya baya bozulmuş. Bu modelin sensörü kullanıma ve ısıya bağlı olarak bir süre sonra bozuluyor ve kızarıyor aynen bu şekilde. Bunun çözümü garantide. Servis telefonun sensörünü yeni nesille değiştiriyor sorun çözülüyor. Ancak garanti dışına çıktı demişsiniz ve para ile yaptırmak isterseniz ne kadar tutar bilemiyorum. Bunun için teleservice arayıp maliyet hakkında soru sormanızı tavsiye ederim. Sorun kesinlikle yazılımsal değil ve yazılımsa çözülemez. Bozulan sensörün, ısıdan etkilenmeyen yeni sensörle değişmesi gerekiyor.
MagnusCarlsen
kullanıcısına yanıt
Ya şimdi şöyle bir şey var mesela telefonumun IMEI sini yazınca telefonum hala garantili gözüküyo, benim öğrenmek istediğim başka bişey de şu ki, ben bu telefonu KVK ya versem bana telefonun yapılmadan gelme olasılığı var mı yoksa telefonu yapıp bana maliyet mi çıkartırlar teleservice'ye bulaşmadan
direk verin kvk ya değiştirirler ücretsiz.
bende de aynı sorun vardı, yolladım servise bana dediler sıvı teması var. sıvı teması olması imkansız, ve sıvı teması telefonun alt tarafında oluşmuş, aldığım günden beri aynı sorunu yaşıyordum ama garanti kapsamı dışında imiş ve 700 TL fiyat çektiler. ne yapmam lazım sizce?