Şimdi Ara

HTC One (M7) video inceleme 'Fark yaratmak isteyenlere özel' (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
756
Cevap
14
Favori
71.211
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bazı yorumlar okadar fanatik, emeğe saygısızca ve saldırgancaki okudukça ben üzülüyorum onların yerine. Avukatı kesildiğiniz şeylerin hepsi gelip geçici en geç 12 ay sonra başka bir oyuncak hakkında konuşuyor olacaksınız neyin kavgasıdır bu anlamadım gitti.

• oyun karşılaştırması

htc one, iphone 5 vs. renkleri abartılı vermiş, duvarlar siyah tonda hep, yerler ve gökyüzü hep mavi.

xperia z ise gerçek renkleri sunmuş.

1080p ile tam ekran izlerseniz fark gayet net.

HTC One (M7) video inceleme 'Fark yaratmak isteyenlere özel'

HTC One (M7) video inceleme 'Fark yaratmak isteyenlere özel'

Mesut çevik adlı arkadaş htc'nin reklamını yapmayı bırakıp üyeleri kandırmasın. htc one sahipleri bir kaç ay sonra xperia z veya s4 sahibi arkadaşlarıyla telefonlarını karşılaştırdıklarında söveceklerdir mesut çevik'e.

diğer telefonların incelemelerinde olmayan hataları varmış gibi göstererek şu koskoca forumun kalitesini düşüren editörlere acıyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Regionella -- 2 Nisan 2013; 18:47:18 >

• vay arkadaş elin çinli tayvanlı amerikan aletlerini öyle bir savunuyorsunuz ki alt tarafı telefon.incelemeye ve mesut beye laf edenler phonedog,technobuffalo,pocketnow,phonearea gibi sitelerin incelemesine bakabilir onlarda çok övüyor telefonu o sitelerde de elbette fanboylar var fakat seviye bu değil modlar ve yöneticiler buna bir son vermeli bence adam gibi yorumlar arada kaynıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 12 Angry Men

quote:

Orijinalden alıntı: smart1978

quote:

quote:

HTC ONE malesef 4 MP kamerası vardır ...

4 Ultra pixel kamera var. 4 mp pdeğil.

4 ultrapiksel kac megapiksel yapiyor ?

ultapiksel pazarlama kelime oyunlarindan sadece biridir .

Herkes 4 megapiksel diyor.

13 ultrapixel olsa sorun yok derdim . HTC ONE 2 mikrometre piksel Sensor guzel ama neden 4 ultrapiksel olarak uretilmis!? ...

http://gizmodo.com/5985348/what-is-an-ultrapixel

%100 yakinlastirildiginda HTC ONE asiri keskinlestirme yapmistir. Bu tip islere kafa yorulacaksa hotoshop gibi birsuru uyguluma var. HTC ONE yazilimla ortmektedir...

http://gizmodo.com/5990360/htc-one-ultrapixel-camera-how-does-it-stack-up

HTC 2 mikrometre piksel sensor ile tartismasiz karanlik fotolarda basari elde edecektir ama 4 ultrapiksel de kalmasi kotu olmus.

Geçen hafta tanıtılan HTC One, yeni kamerasıyla daha önce ceplerde pek denenmemiş bir teknolojiyi bizlere sunuyor.

Bugünkü uç nokta ceplerin 13 megapiksellik kameralarına kıyasla çok daha düşük çözünürlüklü, 4 megapiksellik bir kameraya sahip One, piksellerin boyutunu büyüterek görüntü kalitesini koruyor. HTC tasarım ikinci başkanı Scott Croyle, One'ın kamerasını şöyle açıklamıştı:

"Kullanıcılar yıllardır kamera hakkında yanılgıya düşürüldüler." "Önemli olan megapikseller değil. Piksel sayısı değil, piksel boyutu. Daha büyük pikseller, daha çok ışık alırlar."

Daha büyük pikseller, özellikle düşük ışık çekimlerinde daha fazla ışığın algılanarak daha zengin fotoğrafların yakalanmasını amaçlıyor. HTC, daha ince ceplere daha "büyüık" kameralar sığdırmaya izin veren bu teknolojiyi UltraPixel olarak adlandırıyor.

HTC, UltraPixel ile "geleneksel" sensörlere kıyasla "yüzde 300" daha fazla ışık topladığını iddia ediyor. Bu sayede daha iyi aksiyon fotoğrafları yakalamak, burst modunda saniyede 8 kare yakalamak mümkün oluyor. HTC'ye göre bu yenilik, "büyük bir sıçrayışın" ta kendisi.
    http://www.chip.com.tr/haber/ultrapixel-teknolojisi-nasil-calisiyor_38852.html

aynı şeyi yazacaktım, ultrapixel teknolojisinde her bir pixel normal bir pixelden 3 kat daha yer kaplıyor. Bunu şöyle düşünebiliriz, her 1 megapixel 3 kat yer kapliyorsa 4ultrapixel x 3 = 12 megapixel. Bunun avantajı ne peki? E dedik ya 3 kat fazla yer kaplıyor diye. Bu sayede daha fazla ışık tek bir megapixelde daha fazla toplanmış oluyor, olay budur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: cyber518

quote:

quote:

quote:

quote:

13 ultrapixel olsa sorun yok derdim . HTC ONE 2 mikrometre piksel Sensor guzel ama neden 4 ultrapiksel olarak uretilmis!? ...

%100 yakinlastirildiginda HTC ONE asiri keskinlestirme yapmistir. Bu tip islere kafa yorulacaksa hotoshop gibi birsuru uyguluma var. HTC ONE yazilimla ortmektedir...

HTC 2 mikrometre piksel sensor ile tartismasiz karanlik fotolarda basari elde edecektir ama 4 ultrapiksel de kalmasi kotu olmus.

Geçen hafta tanıtılan HTC One, yeni kamerasıyla daha önce ceplerde pek denenmemiş bir teknolojiyi bizlere sunuyor.

Bugünkü uç nokta ceplerin 13 megapiksellik kameralarına kıyasla çok daha düşük çözünürlüklü, 4 megapiksellik bir kameraya sahip One, piksellerin boyutunu büyüterek görüntü kalitesini koruyor. HTC tasarım ikinci başkanı Scott Croyle, One'ın kamerasını şöyle açıklamıştı:

"Kullanıcılar yıllardır kamera hakkında yanılgıya düşürüldüler." "Önemli olan megapikseller değil. Piksel sayısı değil, piksel boyutu. Daha büyük pikseller, daha çok ışık alırlar."

Daha büyük pikseller, özellikle düşük ışık çekimlerinde daha fazla ışığın algılanarak daha zengin fotoğrafların yakalanmasını amaçlıyor. HTC, daha ince ceplere daha "büyüık" kameralar sığdırmaya izin veren bu teknolojiyi UltraPixel olarak adlandırıyor.

HTC, UltraPixel ile "geleneksel" sensörlere kıyasla "yüzde 300" daha fazla ışık topladığını iddia ediyor. Bu sayede daha iyi aksiyon fotoğrafları yakalamak, burst modunda saniyede 8 kare yakalamak mümkün oluyor. HTC'ye göre bu yenilik, "büyük bir sıçrayışın" ta kendisi.

aynı şeyi yazacaktım, ultrapixel teknolojisinde her bir pixel normal bir pixelden 3 kat daha yer kaplıyor. Bunu şöyle düşünebiliriz, her 1 megapixel 3 kat yer kapliyorsa 4ultrapixel x 3 = 12 megapixel. Bunun avantajı ne peki? E dedik ya 3 kat fazla yer kaplıyor diye. Bu sayede daha fazla ışık tek bir megapixelde daha fazla toplanmış oluyor, olay budur

4*3=12mp diye bişey yok. doğru olan tek şey daha çok ışık alması renkleri daha doğru göstermesi. 4mp 12 ye falan tekabül etmiyo yani. ultra değilde 4mp denilseydi bilinçsiz kullanıcılar kesinlikle almazdı bu telefonu oyüzden ultrapiksel diye bişey attılar ortaya. nokia lumia 920 dedi mi mesela 8.1 ultrapiksel diye demedi çünkü zaten mp i yeterliydi bilinçsiz kullanıcıları etkilemek için. oysaki nokianın cihazı daha fazla ışık alıyo. "bilinçsiz kullanıcı" tabirini kullanmamın nedeni şu: bilinçli kullanıcıya htc one 4mp kamerayla geliyo desen vardır bir farkı yokas htc yapmaz böyle şey der. ama bilinçsiz kullanıcı 4mp ne lan hangi çağda yaşıyoz der.

• Çalan Müzik 2: Ki:Theory - We Will Become Ourselves Reborn
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Ceqa

quote:

Apple cılar kamikaze dalışa gelmesin artık sıktılar ...

HTC ONE bana göre 3 dalda yılın ürünü olmayı haketmiyor.

Tasarım iyi değil.

Yenilik namına birşey yok ortalama birçok full HD ekranlılar var.

Ses sistemi çok mu yeni anlamadım...

İşlevsellikte mevcut Android e katma değeri SIFIR dır.

İnceleme pek profesyonel olmamış. Bu işi düzgün yapanlar var eksik kalan ve örnek alınacak çok şey var.

İngilizcesi olmayanlar için kötü bir durum. Bu açık kapatılmalı.

phonedog,pocketnow,technobuffalo,phonearea gibi önemli mobile sitelerin hepsini izledim cihazı yere göğe sığdırmadılar gsmarena kamerasını yetersiz bulmuş sadece acaba hangi yabancı sitesinden bahsediyorsunuz çok merak ettim ? tasarım olarakda tek rakibi xperia z şuan için.

O saydığın siteler S4 e göre mi yoksa S4 öncesi diğer marka modellere göre mi önce onu iyi ayırt et.

S4 kamera olarak HTC One dan üstündür zaten birçok videosuda var. Aynı mekanda aynı anda video ları bile çekilmiştir S4 üstün çıkmıştır. mobile-review Eldar Murtazin in sitesi ni de hatırlatmak gerekir ...

HTC ses sisteminde bariz bir yeniliği yoktur önceki modellerine göre HTC One ın kayda değer bir üstünlüğü yoktur.

HTC hep tasarıma odaklanıyor ama HTC One ın en büyük eksikliği çıkartılabilir pil olmaması . Bu kişiye göre olumlu yorumlanamaz. Sonuçta ekstra batarya takviyesi imkanı yok. Eksiklikleri ses özelliği ile kapatılamaz.

HTC nin ses driver ıda Sony nin de görüntü ve video dirverı zaten diğer Android li cihazlara port edilmektedir. Bravia Motor 2 halihazırda port edilmiştir... Yani demek istediğim yazılımsal özelliklerden ibaret olduğunda çok kolay başka telefonlara port edilebilmektedir.

HTC One ekranı kasasına göre çok küçük ve kasası köşeli elde tutulduğundasivri köşeler batmaktadır. Yuvarlak hatları olsa idi bu sorun göze çarpmayacaktı.

HTC One da fiziksel Home tuşu ( + 2 tuşu veya daha fazlası da ) olamaması ekranda kullanılabilir pikselden azaltılmasını kimse olumlu bulamaz. Kullanılabilir piksel azalmaktadır. Bu durum One da ekran yatayda iken daha da fazla kayıp olmakta...

HTC One nın inkar edilemez tek artısı teorik olarak etkin pikseli en iyisi olması ama bu FULL HD de 4,7" - 5" lerde PRATİKSEL olarak avantajı yoktur. Örneğin S4 özel renk paleti sayesinde yüksek çözünürlüğüne rağmen pentile eksikliği web sitelerinde beyazları daha beyaz göstermesi ile pentile sorunu çözülmüştür.

Xperia Z ekranı FULL HD olmasına rağmen görüş açısı düşük ve kontrastı da ortalamanın altında. Sony Xperia Z tek artısı suya dayanıklılığıdır. Şahsen bir telefona suya dayanıklı denildiğinde ne kadar süre suda ne kada derinlikte dayanabileceği veya normal şartlarda fabrika hatası olsa su alsa bozulsa bunun sorumlusu tüketicinin aşırı zorlamadan ötürü su almıştır denilmeyeceği ne malum! ? ... Yani Xperia Z genel olarak tasarımda HTC One ile aynı kulvarda ama her ikisi de eksiklikleri aynı kulvarda gerideler.

S4 plastik kasa deniliyor buna polikarbon ile bir nebze çözmüşler gibi ama kim telefonu kılıfsız korumasız kullanıyor ki? O yüzden birçok S4 alıacak kullanıcı için S4 kasasının materyali çok belirleyici olmamakta... Örneğin Note 2 kullanıyorum ve koruyucu kapak ile mis gibi rahatım sorun yok. Benzer durum Apple cılarda da var... Diğerlerinde de . Apple boşuna camdan vazgeçmedi ( gerçi aliminyum yamulmaları da var ...) zaten kullanıcıların %98 misali koruyucu arka kapaklar veya kılıflar kullanmaktadır.

HTC yıllardır Sense arayüzü ile tercih edilmişti ama bu avantajı rakiplerinin kendi arayüzleri ile ezip geçmektedir... Samsung S4 ile göz ile takip duraklatma kalem olmadan içeriklere hover etki ile bakma smart stay vs... birçok katma değer özellikler Samsung rakiplerine göre dramatik olarak gelişmektedir...

Bana HTC One da daha önceki modellerin Sense arayüzüne bariz katma değerlerini bir listelesene desem anca iyileştirmeler gösterirsin...

HTC ortalama her ay yeni amiral telefon çıkarttıkça iyi bir telefona en az 9 ay gidecek kadar kafa yoramıyor oluyorlar.

Hatta daha vahimi HTC One çıkmadan bir üst modeli çıkartma arefesine girilirse tüketici beklesin mi yoksa daha çıkmamamış alt modelin eski doğuşuna mı hayıflansın.

En sağlıklı inceleme kıyaslama ile olur. Yani FULL HD modelleri arasında kıyaslama yapılmalıdır. Gerçi HTC One donanım olarak vasat olduğu aşıkar oyunlarda performans düşmesi bu cihazın en fazla 6 ay idare edebileceği hissi uyandırmaktadır. Birçok kaliteli oyunu kastırabilir. Tabi basit detay olmayan oyunlar akıcı olabilir...

s4 kamerası üstün mü ??!!! bende izledim bir çok karşılaştırma one ye 4 ulp diye çözünürlük düşük eleştirileri yapıyor. ama kimse çektiği fotoğrafların kalitesi s4 dahil diğer bütün mobil cihazrlardan üstün denmiyor.Samsung fanları genelde böyle akrşılaştırmalar yapıyor.:) bunlara çok gülüyorum. kardeşim one nin kamerası kompak cihazlarla yarışıyor fotoğraf kalitesi ve renklerin canlılığı anlamında one nin rakibi yok şu an.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QfqeuY_dWmE

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KinGEagLE -- 2 Nisan 2013; 20:38:24 >

• quote:

Orijinalden alıntı: [__Zahid__]

quote:

Orijinalden alıntı: cyber518

quote:

quote:

quote:

quote:

4*3=12mp diye bişey yok. doğru olan tek şey daha çok ışık alması renkleri daha doğru göstermesi. 4mp 12 ye falan tekabül etmiyo yani. ultra değilde 4mp denilseydi bilinçsiz kullanıcılar kesinlikle almazdı bu telefonu oyüzden ultrapiksel diye bişey attılar ortaya. nokia lumia 920 dedi mi mesela 8.1 ultrapiksel diye demedi çünkü zaten mp i yeterliydi bilinçsiz kullanıcıları etkilemek için. oysaki nokianın cihazı daha fazla ışık alıyo. "bilinçsiz kullanıcı" tabirini kullanmamın nedeni şu: bilinçli kullanıcıya htc one 4mp kamerayla geliyo desen vardır bir farkı yokas htc yapmaz böyle şey der. ama bilinçsiz kullanıcı 4mp ne lan hangi çağda yaşıyoz der.

4 megapixel olduğu yazıyor zaten anladık onu. Adam 3 kat fazla yer kaplıyor diyorsa bu da 12 megapixellik bir yer kapladığını ifade eder.

• Htc one gayet basarili bir telefon pisman olacaksam bunu bu telefonla yapmaliyim.
    yemisim oyununu bir pasif kullanici olarak müsik dinlesem yeter.

• Bence cok guzel bir telefon, kategorisinde en ust seviyelerde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: digimon52

Htc one gayet basarili bir telefon pisman olacaksam bunu bu telefonla yapmaliyim.

+1 bende aynı şeyi düşünüyorum pişman olacaksam bu telefonu alıp pişman olurum
  • quote:

Htc one gayet basarili bir telefon pisman olacaksam bunu bu telefonla yapmaliyim.

Sadece müzik dinleyecekseniz bir üst seviye cihaza bu kadar para vermenin mantığı var mıdır?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Espa

quote:

Sadece müzik dinleyecekseniz bir üst seviye cihaza bu kadar para vermenin mantığı var mıdır?

4 senedir telefon almadim su an elimde Sony C905 cybershot ( hurdaya döndü ) :) var baya eski Ipod tochum ekrani kirildi catlak yani ve telefon secmekde sorlaniyorum.
    telefonda fazla oyun oynamiyorum alacaksam iyi bir tane alayim diyorum. iki alet tasimak yerine birtane yeterli geliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Captain16

quote:

Orijinalden alıntı: -Pisagor- Ya bu 12:41de çalan parçayı baya merak ettim bulan arkadaşlar bilgilendirsin. Mesut abi sen biliyor isen yazar mısın
    Hala cevap yok galiba

Cevabı bilen yok mu

• quote:

Orijinalden alıntı: aliofage

quote:

Orijinalden alıntı: Captain16

quote:

Orijinalden alıntı: -Pisagor- Ya bu 12:41de çalan parçayı baya merak ettim bulan arkadaşlar bilgilendirsin. Mesut abi sen biliyor isen yazar mısın
    Hala cevap yok galiba

Cevabı bilen yok mu

cevabı bir kaç kiş iverdi hatta youtube tan paylaştılar
  • HTC ONE kamerası ne kadar iyi olmadığının kanıtı ( gece çekimi hariç ... ) hemde Samsung gAlaxy S4 ezip geçmekte

Samsung Galaxy S4 daha fazla video ve fotoğraf kapsamlı inceleme Eldar Murtazin farkıyla işte daha fazlasını arayanlar için :

http://www.mobile-review.com/review/samsung-galaxy-s4-camera.shtml

Yetmedi daha da derinlemesine inceleme isteyenlere işte :
    http://www.mobile-review.com/review/samsung-galaxy-s4-fl.shtml

HTC One sensor büyük olması PRATİKTE sadece gece çekimlerinde artısı görülmektedir... Sonuçta 4 Megapikselli bir HTC ONE var. Pazarlama taktiği ultrapiksel diyorlar... Pratiğe bakıldığında 4 ultrapiksel ile anca 4 Megapiksel mobil kameralar kıyaslanırsa tabiki HTC ONE üstündür... Lak,n Genelde HTC One kamerasının pek bir üstünlüğü malesef yoktur...

• quote:

HTC ONE kamerası ne kadar iyi olmadığının kanıtı ( gece çekimi hariç ... ) hemde Samsung gAlaxy S4 ezip geçmekte

Samsung Galaxy S4 daha fazla video ve fotoğraf kapsamlı inceleme Eldar Murtazin farkıyla işte daha fazlasını arayanlar için :

HTC One sensor büyük olması PRATİKTE sadece gece çekimlerinde artısı görülmektedir... Sonuçta 4 Megapikselli bir HTC ONE var. Pazarlama taktiği ultrapiksel diyorlar... Pratiğe bakıldığında 4 ultrapiksel ile anca 4 Megapiksel mobil kameralar kıyaslanırsa tabiki HTC ONE üstündür... Lak,n Genelde HTC One kamerasının pek bir üstünlüğü malesef yoktur...

Bu ne be htc one berbat çekmiş

• quote:

quote:

HTC ONE kamerası ne kadar iyi olmadığının kanıtı ( gece çekimi hariç ... ) hemde Samsung gAlaxy S4 ezip geçmekte

kac tane video izledim HTC one ile ilgili...
    bu bence biraz abartı olmus... kıyaslayan kişi sanırım bir eline 1mega pixel kamera lı telefon almıs HTc demiş sonrada...
    artık bu konuları gecin ya... son cıkan cihazların hepsi harika.... kafanız alsa bi sunu... bu kadar ayrıntıya takılmazsınız

• quote:

quote:

dostum onda adam parmak atmış htc one ondan öyle o.daha doğru düzgün karşılaştırma için gsmarena daha mantıklı smart1978 arkadaşı çok takmanıza gerek yok

http://www.gsmarena.com/samsung_galaxy_s4_vs_htc_one-review-913p9.php

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ceqa -- 2 Nisan 2013; 23:50:56 >

• Parmak köşede göründü diye mi HTC ONE kötü çekiyor diyorsunuz? İlginç bir iddia .

HTC ONE ı alın sonra gelin forumda karşıma paylaşın parmaksız kaliteli videolarınızı tabi S4 ile yan yana. Ben iddia ediyorum o parmağı S4 e koyun kalite kaybı olmayacaktır. Kaliteyi odaklanma olarak algılanıyorsa temelde birşey bilinmiyor derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smart1978 -- 3 Nisan 2013; 0:25:10 >
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.