Şimdi Ara

HTC One (M7) video inceleme 'Fark yaratmak isteyenlere özel' (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
756
Cevap
14
Favori
71.214
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Silmaril

ne zaman satışa sunulacak Türkiye'de ? net bilgisi olan var mı

işte nisan sonu deniyor kardeşim en erken 21 nisan en geç 31 diyorum bekleyip görücez
  • @smart1978

son paylaşım için teşekkürler. Akşam çekimlerinde One çok başarılı. Gündüz çekimlerinde o kadar iyi değil, ben gündüz çekimlerinde S4 ü çok beğendim. Z ise arada kalmış
  • quote:

Orijinalden alıntı: leonheart07

@smart1978

son paylaşım için teşekkürler. Akşam çekimlerinde One çok başarılı. Gündüz çekimlerinde o kadar iyi değil, ben gündüz çekimlerinde S4 ü çok beğendim. Z ise arada kalmış

telefon 4mp büyüklüğe sahip eğer telefonu alıp poster çekmeyecekseniz gündüzde başarılı fakat 4mp büyüklüğe sahip olduğu için %100 ün üzerinde %400 zoomlayarak 13mp le büyüklükle yarıştırmaya kalkıp görüntüyü bozarak taraflı incelemelere ilginizden dolayı teşekkürler s4fanboylarının saçmalıklarına inanan varmı diye düşünüyordum varmış
    telefona kimse büyük çekiyor demiyor bi karşılaştırma yapacaksanız kocaman bir mekanı çekip poster basacakmış gibi aşırı yakınlaştırarak inceleme yapılmaz telefon size çok fazla büyüklük sunuyoruz demiyor zaten gerekli düzeyde büyüklük ile kaliteli bir görüntü sunma çabasında telefonların en çok geri kaldığı ama en çok kullanıldığı kapalı ve yeteri ışık almayan mekanlarda kalite sunma çabasında ışıkta hepsi güzel çeker
    eğer test edecekseniz çekilen görüntüyü yakınlaştırıp bozarak test yapılmaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-96B6D01A8 -- 9 Nisan 2013; 13:36:38 >

• quote:

Orijinalden alıntı: By Trex

quote:

@smart1978

telefon 4mp büyüklüğe sahip eğer telefonu alıp poster çekmeyecekseniz gündüzde başarılı fakat 4mp büyüklüğe sahip olduğu için %100 ün üzerinde %400 zoomlayarak 13mp le büyüklükle yarıştırmaya kalkıp görüntüyü bozarak taraflı incelemelere ilginizden dolayı teşekkürler s4fanboylarının saçmalıklarına inanan varmı diye düşünüyordum varmış
    telefona kimse büyük çekiyor demiyor bi karşılaştırma yapacaksanız kocaman bir mekanı çekip poster basacakmış gibi aşırı yakınlaştırarak inceleme yapılmaz telefon size çok fazla büyüklük sunuyoruz demiyor zaten gerekli düzeyde büyüklük ile kaliteli bir görüntü sunma çabasında bunu test edecekseniz çekilen görüntüyü yakınlaştırıp bozarak test yapılmaz

:) üstad niye celalleniyon dur sakin ol yav HTC kötü demedik ki, neyse görüntüler o. Elimize alıp incelediğimizde en doğru sonuçları görürüz. HTC mühendisleri bile bu kadar savunmuyordur(klişe bir laf ama cidden doğru)

• quote:

quote:

quote:

@smart1978

:) üstad niye celalleniyon dur sakin ol yav HTC kötü demedik ki, neyse görüntüler o. Elimize alıp incelediğimizde en doğru sonuçları görürüz. HTC mühendisleri bile bu kadar savunmuyordur(klişe bir laf ama cidden doğru)

burada 10 sayfadır o teşekkür ettiğin adam telefonu yerin dibine sokmak için yok 10 gram ağır bilmem ne saçmalıklarıyla şimdi paylaştığı kamera saçmalıkları gibi saçmalıklarla s4 fanlığı yapıyor en az 50 tane mesajı silindi sadece bu son sayfada
    sen kendi kafanda düşünmeden her gördüğüne inanıyorsun açıklayınca kabahatli ben oluyorum haklısın açıklama gereği duyanda kabahat

• smart ergenliğin kitabını yazmış hiç üşenmeden haftalardır aynı mesajları kopyalayıp duruyor telefonu kötülemek için yapmadığı saçmalık kalmadı
    yakında rehine alıp htc one alırsanız öldürürüm demeye başlayacak
    smart merakediyorum aileni mi tehtit ediyor samsung nedir bu kadar fanboyluğun ? maaşla olacak iş değil para için insan kendini bu kadar küçük düşürüp rezil edip bu kadar saçma şeyleri haftalarca sayfa sayfa savunmaz
  • @By Trex

:))) Açıklama için teşekkürler o zaman güzel kardeşim, iyi forumlar..

Not: Forumda bir sorun var msj lar giderken hata oluşuyor.
  • Levent Pekcan'ı görüp yorum yazıyorum

http://goo.gl/rBkEv
  • Bir Apple fanatiği olarak beni tek heyecanlandıran telefon HTC One oldu açıkcası.. Bir telefonda aradığım bütün özellikleri içerisinde barındırıyor. Zaten Htc'yi tasarım olarak son 1-2 yıldır da beğeniyordum. Ama bu yıl turnuvayı gözünden vurmuşlar anlaşılan..
    Gerçekten çıkmasını dört gözle bekliyorum.. Bakalım belki 5 yıllık iphone kullanıcılığım bu yıl el değiştirir. :)
  • Bana bak senden daha haysiyetsizi varmı? Konuşmalarına dikkat et yüzsüz herif o kadar laf yedin akıllanmadın hala utanmadan yazıyorsun. Senin yüzünden samsunga düşman oldu millet. Senin ve senin gibilerin paylaşımlarını istemiyor kimse bunu anlamayacak kadar geri zekalımısın? Doğruda desen yanlışta desen iplemiyor kimse, yazma kardeşim. İrrelti oldu herkes anla

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: komşu çocuğu

smart ergenliğin kitabını yazmış hiç üşenmeden haftalardır aynı mesajları kopyalayıp duruyor telefonu kötülemek için yapmadığı saçmalık kalmadı
    smart merakediyorum aileni mi tehtit ediyor samsung nedir bu kadar fanboyluğun ? maaşla olacak iş değil para için insan kendini bu kadar küçük düşürüp rezil edip bu kadar saçma şeyleri haftalarca sayfa sayfa savunmaz

buna bayıldım :D ahahaha

• quote:

quote:

@smart1978

telefona kimse büyük çekiyor demiyor bi karşılaştırma yapacaksanız kocaman bir mekanı çekip poster basacakmış gibi aşırı yakınlaştırarak inceleme yapılmaz telefon size çok fazla büyüklük sunuyoruz demiyor zaten gerekli düzeyde büyüklük ile kaliteli bir görüntü sunma çabasında telefonların en çok geri kaldığı ama en çok kullanıldığı kapalı ve yeteri ışık almayan mekanlarda kalite sunma çabasında ışıkta hepsi güzel çeker

Fotoraflar bozularak testmi edilmis

Temel seviyede bilgi eksikligini aciga serdin.

Paylastigim fotolarda %100 halleriyle ufatilmis olanlaridir.

Camur at izi kalsin misali iftira da atarsiniz sikayette edersiniz...

Ana avrat kufur eden ve ona destek verenler neden forumdan atilmiyor...

Fenerli kufurbaz a diyorum ve ona destek olan diger haysiyetsizlere neden birsey yapilmiyor.

O mesajlarimi silen benim malum incelenecekmis diye engelleniyordu tekrardan paylastim. Neymis eskiymis 10 tane varmis. Aptallari mi kandirmaya calisiyorsunuz...

• quote:

Orijinalden alıntı: smart1978

anlamadığım sen bu mesajı daha önce atmamışmıydın. sanki sürekli aynı şeyleri atıyosun gibime geldi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cyber518

quote:

Orijinalden alıntı: 12 Angry Men

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: 12 Angry Men

quote:

HTC ONE malesef 4 MP kamerası vardır ...

4 Ultra pixel kamera var. 4 mp pdeğil.

4 ultrapiksel kac megapiksel yapiyor ?

ultapiksel pazarlama kelime oyunlarindan sadece biridir .

Herkes 4 megapiksel diyor.

13 ultrapixel olsa sorun yok derdim . HTC ONE 2 mikrometre piksel Sensor guzel ama neden 4 ultrapiksel olarak uretilmis!? ...

http://gizmodo.com/5985348/what-is-an-ultrapixel

%100 yakinlastirildiginda HTC ONE asiri keskinlestirme yapmistir. Bu tip islere kafa yorulacaksa hotoshop gibi birsuru uyguluma var. HTC ONE yazilimla ortmektedir...

http://gizmodo.com/5990360/htc-one-ultrapixel-camera-how-does-it-stack-up

HTC 2 mikrometre piksel sensor ile tartismasiz karanlik fotolarda basari elde edecektir ama 4 ultrapiksel de kalmasi kotu olmus.

Geçen hafta tanıtılan HTC One, yeni kamerasıyla daha önce ceplerde pek denenmemiş bir teknolojiyi bizlere sunuyor.

Bugünkü uç nokta ceplerin 13 megapiksellik kameralarına kıyasla çok daha düşük çözünürlüklü, 4 megapiksellik bir kameraya sahip One, piksellerin boyutunu büyüterek görüntü kalitesini koruyor. HTC tasarım ikinci başkanı Scott Croyle, One'ın kamerasını şöyle açıklamıştı:

"Kullanıcılar yıllardır kamera hakkında yanılgıya düşürüldüler." "Önemli olan megapikseller değil. Piksel sayısı değil, piksel boyutu. Daha büyük pikseller, daha çok ışık alırlar."

Daha büyük pikseller, özellikle düşük ışık çekimlerinde daha fazla ışığın algılanarak daha zengin fotoğrafların yakalanmasını amaçlıyor. HTC, daha ince ceplere daha "büyüık" kameralar sığdırmaya izin veren bu teknolojiyi UltraPixel olarak adlandırıyor.

HTC, UltraPixel ile "geleneksel" sensörlere kıyasla "yüzde 300" daha fazla ışık topladığını iddia ediyor. Bu sayede daha iyi aksiyon fotoğrafları yakalamak, burst modunda saniyede 8 kare yakalamak mümkün oluyor. HTC'ye göre bu yenilik, "büyük bir sıçrayışın" ta kendisi.
    http://www.chip.com.tr/haber/ultrapixel-teknolojisi-nasil-calisiyor_38852.html

aynı şeyi yazacaktım, ultrapixel teknolojisinde her bir pixel normal bir pixelden 3 kat daha yer kaplıyor. Bunu şöyle düşünebiliriz, her 1 megapixel 3 kat yer kapliyorsa 4ultrapixel x 3 = 12 megapixel. Bunun avantajı ne peki? E dedik ya 3 kat fazla yer kaplıyor diye. Bu sayede daha fazla ışık tek bir megapixelde daha fazla toplanmış oluyor, olay budur

4 ultrapiksel 12 megapikseldir diyor sizce ?

Gerçi piyasada 13 megapikselli mobil telefonlar varda ...

• quote:

Orijinalden alıntı: [__Zahid__]

quote:

anlamadığım sen bu mesajı daha önce atmamışmıydın. sanki sürekli aynı şeyleri atıyosun gibime geldi.

Silinmiş görülmüyor o yüzden. Bazıları şikayet ederek paylaşımlardan rahatsız olmakta.. Ben de derim ki kaynaklı yazılarıma paylaşımlara bakma. Sonuçta biri istemiyor diye mesaj mı engellenir? Neymiş aynı imiş. Hani nerde aynısı linkini verin veremiyorlar...

Foruma üye olan kadar olmayan da ilk defa bakacak olanlar için silinmesi donanımhaber için de kötü olmaktadır.

Sonuçta aynı şeyler değil.

Son paylaştığım bu sabahtı şikayet etmişler onay beklenir diye engellemişler ben de sildim .

İroni olan paylaştığım resimler kaynaklarıyla beraber yeni.

Şu durumda var. Daha önce paylaştığım kaynaklı bilgiler fotolar ve aktarmalar bile şikayet edilmiş ve görülmedi. Bugün bir baktımki son soyfa daha doğrusu birönceki sayfa elden geçirilmiş. Bunu yapan kişi taraflı olduğu belli. İnsafa gelmesini gelmezde üstlerinde kim varsa şikayet edileceğini moderatörlüğü yapamadığı üstünkörü incelediği yargıladığını ifade edeceğim. Bu ifadem şikayete dönüşmemesi dileğiyle...

• HTC One (M7) video inceleme 'Fark yaratmak isteyenlere özel'

HTC One (M7) video inceleme 'Fark yaratmak isteyenlere özel'

Görüldüğü gibi HTC ONE için ne demişler : Renk kumlanması jpeg sıkıştırma kalitetsizliği ve edge keskinleştirmesi kırıntıları ( Yazılımsal!... ) görülmüş...

Bu da Xperia Z de renk kumlanması ve yazılımsal olarak kumlanma giderilmiş ama bulanıkla giderildiği için bulanıklık görülmekte. ( yazılımsal olarak telefon çektikten sonra otomatik fotoğrafları işlemekteedir yani vasat performans ..

Şimdi ise Samsung GAlaxy S 4 e bakıyoruz :

S4 te kayda değer bir keskinleştirme nesne köşelerinde yoktur. Kumlanma yok. Detay kaybı en az.

Tüm resimler eşit şartta eşit ortamda yapılmıştır.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: [__Zahid__]

quote:

Silinmiş görülmüyor o yüzden. Bazıları şikayet ederek paylaşımlardan rahatsız olmakta.. Ben de derim ki kaynaklı yazılarıma paylaşımlara bakma. Sonuçta biri istemiyor diye mesaj mı engellenir? Neymiş aynı imiş. Hani nerde aynısı linkini verin veremiyorlar...

Foruma üye olan kadar olmayan da ilk defa bakacak olanlar için silinmesi donanımhaber için de kötü olmaktadır.

Sonuçta aynı şeyler değil.

Son paylaştığım bu sabahtı şikayet etmişler onay beklenir diye engellemişler ben de sildim .

İroni olan paylaştığım resimler kaynaklarıyla beraber yeni.

Şu durumda var. Daha önce paylaştığım kaynaklı bilgiler fotolar ve aktarmalar bile şikayet edilmiş ve görülmedi. Bugün bir baktımki son soyfa daha doğrusu birönceki sayfa elden geçirilmiş. Bunu yapan kişi taraflı olduğu belli. İnsafa gelmesini gelmezde üstlerinde kim varsa şikayet edileceğini moderatörlüğü yapamadığı üstünkörü incelediği yargıladığını ifade edeceğim. Bu ifadem şikayete dönüşmemesi dileğiyle...

Geldi yine tipini ......

• quote:

quote:

@smart1978

Haha poster mi.. S4 fan boyu mu!? Bırak hakaretleri... Bıkmadın mı. Habire hakaret...

Elle tutulur çürütelecek birşey varmı? Yok... Ne var peki öfke hakaret ana avrat küfür... Sen neden ceza almadın? Torpilli misin? Senin forumdan atılmanla ilgileneceğin merak etme. Haklı dahi olsan ( ki değilsin ) başkasının ailesine küfür edemezsin. Bu düzene göz yuman her moderatör gerekeni yapmıyorsa uyarılır yapmazsa üstlerine şikayet edilir moderatörde sen de gereken yapılır.

Bu işin üstüne gitmedim diye rahatsın belli oluyor...

Konuya dönersek:

4 Ultrapiksel ile standart ölçülerde bir çıktı al bakayım...

13 megapiksel sonuçta baskıda kaliteli olmayacak mı diyorsun. HTC ONE hangi baskı ölçüleri destekliyorsa aynı ölçülerde S4 basılsın. Emin ol S4 yine üstün çıkaracaktır.

Dediğim gibi HTC ONE kamerasın tek üstün yanı gece veya loş ışıktaki başarısıdır ama kamersı için kayda değer bir başarı genel olarak yoktur. Gece çekimlerde noise az giderilmiş ama gündüz çekimlerinde noise hala var hatta rakiplerinden de kötü. Kanıt veya kaynak paylaştığım fotoğraflarda bariz görülmektedir. Hem de en son incelemelerdir.

Bu başlıkta 1 ultrapiksel 3 megapikseldir diyenler ve ona destekleyen onlarca üye var ( eksilerle düşülmüş tabi ) . Ama %100 haldeki fotoğraflarda detay yok. İspatlanmışta paylaştım.

Ne yaptınız şikayet edip mesajlarımı engellediniz...

Dijital zoom filan diyorsunuz... Komik olma... %100 demek dijital zoom demek değildir. Gerçek hali demektir.

San ders vereyim :

Şimdi elinde 15 " Retina MAcBook Pro var veya Nexus 10 var. HTC ONE ile çektiğin fotoğrafı Retina ekranlı bir pc veya NExus 10 gibi bir tablette bakarsan bahsettiğim %100 e yakın ( aslında %96 filan olsa gerek ) olduğunu idrak edersin.

Senin ekranın yüksek ihtimalle en fazla FULL HD dir ( piyasada FULL GD yukarısı da vardır eğer sende olsa idi ne demek istediğimi bilirdin daha doğrusu görürdün böyle boş boş konuşmazdın ) o yüzden full hd yukarısı fotoğrafları bir bütün olarak görmek için ne yapılır küçültülür. küçültmenin yanıltıcı bir yanı da orjinal haldeki yani %100 boyuttaki detayları yok etmesidir. Yani senin büyütülmüş dediğin aslında GERÇEK HALİDİR...

Sende örneğin 1366x768 çözünürlük ekran olsun bir FULL HD fotoğraf ( 1920x1080 ) bile ekrana sığmadığı için ne yapacak küçültçek bunun yanıltıcı yani yine aynı detaylar ufalacak. Hatalar kusurlar ufalacak göz göremeyecek. Ama bu sadece sahip olduğun ekranda geçerli.

Sen şimdi Nokia 320x240 ekranlı bir telefonda 10 yıl önceki düşük pikselli bir fotoğrafıda güzel dersin net dersin filan... Aynı yanılsama burda da var...

%100 yapılırsa ne olur ekrana sığmaz malum ekran çözünürlüğü düşük. Ne yapılır makasla keser gibi istenen kısımlar kesilir. Şimdi %100 de iken makasla kestiğin fotoğrafda detay kaybı mı oluyor? Olmuyor ama sen bilmiyorsun. Crop tabiri caizse makasla kesmekten başka birşey değil. Bari İngilizce Türkçe sözlüğe bak Crop nedir diye. O kadar yazdım. ( Bahanelerde sildirdin tabi... )

Temel seviyede fotoğrafçılık bilgisi eksikliği var. Bu eksiklik yüzünden benden daha çok kendinizle çatışmaktasınız. Çelişkiniz bu ...

Ayrıca paylaşılan fotoğraflarda hepsi eşit şartlarda aynı zamanda çekilmiştir. Yani biri %100 öbürü %500 veya %25 küçültülmüş kıyaslanmıyor. Zaten hiçbir resimde gerçek çözünürlük olan %100 ün üstüne çıkmamıştır saçma da anlamı yoktur.

Yakınlaştırıp kalite bozulma nerden uydurdun. Tercüme eksikliği var. Zavallım nedir bu halin? Sana en az 1 yıl dinlenme şart. Bu esnada dil öğren ve psikolojik açıdan desteğe ihtiacın olduğu son mesajlardaki üslubundan anlaşılıyor.

Kimse senin gibi öfkelenmiyor. Kimse senin gibi ana avrat düz gitmiyor. Şikayetim yapılacaktır.

Senin şu yazdıklarından teknik hiçbirşey yok birkaç kelime var onu da yanlış öğrenmişsin.

Şu yazdıklarını profesyonel hatta ortalama bir fotoğrafçı ve pc uzmanı güler. Üslubunu da ayrı uzman incelemeli.

Kıscası sen komple hatalısın hem de her konuda her açıda ...

Hakkında işlemler de başlatılacaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: enzomaresca

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: enzomaresca

quote:

Gerçekler acı olmazsa idi öfkelemenme olmazdı.

gerçekler acı olmasa bu kadar boş konuşmazdın..

Gerçeği eline aldığında göreceksin. Gerisi sana kalmış. Sevinirsin...

1 yıl sonra yazılım desteği kesilir...

Satışa çıktıktan 2 ay sonra bir üst modeli ufak tefek artılarla çıkarsa öfkelenirsin. Bunlar HTC nin yapmadığı şeyler değildir... HTC kullananlar bilir...

Ben derimki HTC adam gibi bir ürün çıkarsın GENELDe toplamda en az 1 yıl üstün olsun ama yok.

bu telefonu alacağımı kim söyledi zaten telefonum var şimdilik

her şeyi geçtim sırf poşet plastiğinden yapılmış telefon yerine bunu tercih ederim alacak olsam da

yazdıklarınızın ciddi olmadığını sırf kendinizce eğlenmeye çalıştığınızı hepimiz biliyoruz

ürünü beğenmeyebilirsiniz ancak her şeyin bir adabı vardır annenize bu kadar küfür ettirmekten nasıl bu kadar zevk alabiliyorsunuz?

eksiklerini yazın artılarını da yazın tamam

En doğru eleştiri kendi gözünde kendi elinde farklı mekanlarda belli bir süre kullanarak anlaşılır demek istedim. Gerçi bu işi yapanlar var onların fotoğraflarını paylaştım. Tek başına kıyas olmaz rakipleriyle de kıyaslamışlar.

Çizilmeye dayanıklı sağlam esnek polikarbon Poşet plastiği mi oldu ? ... Verecek cevap bu mu ? Hiç olmamış .. Teneke metaline çizilen alumninyum metale birşey desek hoşuna gider mi? ( Pardon gerçete çiziliyor ve ağırda )

Ciddi ciddi teknik kaynaklı belgeli paylaşım yapıyorum. Yorumlarımda kaynaklara bağlıdır.

Ortada cehalet var bilgisizlik var bazılarını aydınlatmak gerekir... Bazılarını da terbiye vermek gerekir ama o işi başkası verecek veya vermeliydi ...

Aileme küfür ettirmek ilk defa duyuyorum? Böyle saçma bir düşünceyi ilk defa senden duyuyorum... Hangi üye kaynaklı fotoğrafları paylaştı diye ailesine sövme sebebi olur? Aileme küfür ettirmem için benimde onun ailesine küfür etmiş olmam gerekirdi! Böyle birşeyde yok... Sırf gerçekler yüzünden fanlığı yüzünden ahlaksızlığı terbiyesizliğini mazur mu görülecek? Mahkemede bile sırf bu yüzden cinayet işlendiğinde cezada indirim sebebidir. ( fenerliyi ödüreceğimden değil hukuki emsallerden bahsediyorum )

Sırf gerçekleri beğenmeyen birkaç fan yüzünden ailemi niye karıştırıyorlar?!

Kaldıki küfür etmedim ki karşılığı da küfür olsun?

Artılarını yazdım HTC ONE için gece veya loş ışıkta kısmen başarılı ve ekranı da efektif piksel olarak üstün ama pratikte 400 ppi üstünde bu fark pratik olarak algılanmıyor.

Akıl var mantık var : Çıkartılabilir bataryası harici hafıza kart yuvası yok. Bu tip şeyler zevker ve renklerdir tartışılmaz kategorisine filan girmez.

Biri diyorki 1 ultreapiksel 3 megapiksel e eşit. Yok öyle birşey... Şu denilse kısmen doğru derdim 1 ultrapiksel 1 megapiksel e göre gece çekimlerinde başarı ... Bu gerçeği kabul eden yok.

%330 Foton alması 1 ultrapiksel 1 megapiksele denk yapmıyor. Keşke 13 ultrapiksel olsa idi dedim ama o da zor kamera kalınlaşacak. Nokia da gördük...

• 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.