Şimdi Ara

HTC ONE M9 DENEYİMİM ( EN GÜZEL HİKAYEM)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
848
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Çok sık telefon değiştiren birisi değil(dim). 30 yaşındayım ve cep telefonu hayatımıza girip bir ihtiyaç(!) olmaya başladığından beri fazla cihaz değiştirmeden, cihazın sundıklarıyla benim ihtiyaçlarım doğrultusunda cihazlar seçip uzun dönem kullanmıştım.

ericsson GA 628 ile başlayan cep telefonu hikayem, Nokia 3210, 6510, 6680 ile devam ediyordu.

Sonra Apple Iphone ile bombayı patlattı ancak ben 6680 indem gayet memnundum. Ancak ne zaman ki artık cep telefonları akıllı telefona dönüşüp, yeni ihtiyacımız olmaya başladı, bu sürece ben 2010 da Samsun galaxy s (gt-i 9000) ile dahil oldum.

Galaxy S kullanım ihtiyacımı karşılıyordu. Ayrıca çok ta sağlamdı. Cihaz şu an hala bir bir arkadaşım tarafından aktif şekilde kullanılmakta. Çok düşürmüş olmama rağmen, hala ilk günkü kapağı ile, kılıfsız, ekran korumasız, çizilmemiş şekilde sapasağlam iş görüyor. Tabi hiç rootlamadığımı da eklemek isterim. (root ve jb e karşıyım sebebini de belirteceğim)

2014 yılında Android 2.3 te (gingerbread) kalan galaxy S artık ihtiyaçlarımı karşılayamıyordu. Uygulamalar desteklenmediği için açılmıyordu. Cihaz değişimi bnm için şartto ve ilk olarak Samsung S5 te yöneldim. Nede olsa Samsung beni 4 sene taşımıştı.

Ancak atası olan galaxy S in genlerini taşımıyordu S5. Eğer ki galaxy S i bir Yavuz Sultan Selim olarak görürsek, S5 tıpkı Vaheddin gibiydi. Cihaz şişiyor, ağır çalışıyor, sağlamlık hissi uyandırmıyor vs. 0 alınan cihaz satıldı ve HTC one M8 alındı.

M8; metal kasasıyla sağlamlık hissi uyandırıyordu. Tasarımı da şıktı. Ancak bir şeyler tam olmamış cihaz çok aceleye getirilmiş gibiydi. boomsound ses teknolojisi, yüksek seslerde (özellikle kulaklıkta) kulağı tırmalıyordu. Böylesine bir ses sisteminde telefon bildirimlerinin sesi kısık kalmaktaydı. şarj süresi yetmiyordu. Kamera eğlenceli ama çok zayıftı. Tatmin olmamıştım, 0 alınan cihaz satıldı ve yerine Z2 alındı.

Xperia Z2 aldım ama almaz olsaydım. gereksiz sony uygulamaları, şişen cihaz, telefonun temel işlevi olan görüşmede bile sorun çıkarması ve en önemlisi, kasa açıklığı ve lenslerin kayıklığı. onu da sattım.

Z2 yi sattım ve emektar galaxy S e dönüp Iphone 6 yı bekleneye başladım. Eylül ayında çıktıktan sonra biraz bekledim. Yorumlara, forumlara bakındım ve sonrasında Ip 6 64 gb Silver aldım.

Aldığım süre içerisinde IOS habire güncellendi, güncellendikçe de stabiliteyi daha çok kaybetti. cevaplanan çağrıdan sonra cihazın hala 1 1-5 sn daha çalması. Uygulamaların stabil çalışmaması. kasılmalar donamalar. Allah aşkına piyasada dolaşan stabilite kavramı bumuydu? Bükülme sorunun ise çamur atma politikası olmadığını, bu cihazın gerçekten KRONİK bir bükülme sorunu olduğunu idrak ettikten sonra kavga dövüş iade ettim ve tekrar emektar galaxy e döndüm.

YA Sonra; işte hikaye burda başlıyor. HTC M9 söylentileri, görsel paylaşımları Barcelona fuarı falan derken, cihaz satışa çıktı ve 4 Nisan 2015 cumartesi günü gun metal grey rengini alıp, kullanmaya başladım.

Neredeyse 2. aya gireceğim ve ben, aslında yazımın başında çok cihaz değiştirmeyen birisi olarak adlandırmışken kendimi, aslında bu kadar cihazın neden elimden geçtiğini M9 ile anlamıştım.

3210 da fln stabilite hız tabi ki aranmaz ama kullanan bilir, şık ve sağlam telefondu. 6510 ise 2002 yılının teknolojilerini içinde barındırıyordu. 6680 ilk çift kameralı telefondu selfie de çekebiliyordun, 3g olduğu için web e de girebiliyordum ve hepside sağlamdı, Ne yamulma ne bükülme, ne boya atması nede ekran kırılması çatlamsı. Galaxy S ile dokunmatik akıllı telefonda, kasmadan, şişmeden bir önceki nesil olan cihazlarda ki tatmini alabiliyordum.

Ancak 2014 yılının başı itibariyle artık akıllı telefon sürecinin kaçıncı nesli ise, tim lider firmaların (HTC dahil) amiral gemilerini kullanmama rağmen, o hazzı, tatmini, sağlamlığı, stabiliteyi, yakalayamamıştım.

Ama HTC one M9, işte olmuş dedirten cihaz benim için.

Başta bu forumda olmak üzere, çokça söylenen bir laf var oda m8 ile m9 arasında fark olmaması muhabeti. Fark çok bariz ve fazla şöyleki.

Ben M8 den memnun kalmamamın en önemli faktörlerinden birisi ses konusuydu. Ses, özellikle bass larda tırmalama yapıyordu. kulaklık performansı ise yüksek seslerde bir süre sonra kulağı yoruyordu. ama m9 da DOLBY ile bu giderilmiş, hem hoporlörlerde, hemde kulaklıkta sesler hem net, hemde keskin. Kulağı yormuyor. ve gerçekten surround sound sistemini mükemmel bir şekilde yaşıyorsunuz.

Ben bu deneyimi pekiştirmek için Sennheiser momentum in-air kulaklık tercih ettim. Herkese de tavsiye ederim.

Gelelim performansa. Cihazda gram takılma ve kasılma yok. bir çok uygulama ( banka uygulamarından, SUn express hariç tüm yerel hava yolu şirketlerinin uygulamaları, google uygulamalrından, formula 1, moto gp, wrc gibi resmi uygulamalar, kariyer.net & secret cv, yemek sepeti spotify vb. tabiki htc nin kendi uygulamaları ve bir çok oyun.) yüklü ve geçişler muhteşem. kasma donma takılma söz konusu değil.

HTC nin kendi uygulamalrı ise, şu ana kadar elimden geçen 4 büyük marka arasında en işe yarar ve kullanışlı olanı HTC de. Hele ki tema uygulaması bir harika. Gerçekten Zedge vs. ye falan ihtiyacınız olmaz. Arka plandan kilit ekranına, arama tuşlarından, mesaj ekranına, bildirim çubuğundan sanal tuşlarına, yazı karakterinden simge görünümüne zil seslerini kendinizin kırpmasına olanak verecek kadar her şeyi kişiselleştirebiliyorsunuz. ki bu Ne Iphone da ne de Samsung ta yok!! Sense 7 ye değinmezsek olmaz. HTC nin arayüzü bence android cihazlar içerisinde, bu sisteme en iyi entegre olmuş arayüz.

GPS performansı da çok iyi. özellikle google hesabıyla çok entegre ve iyi çalışmakta. özellikle konum geçmişini takip ettiğimde gerçekten kullandığım yolları vs yi yanılgısız verebiliyor ki, diğer cihazlarda GPS konusunda bu kadar tatmin olmamıştım.

Genel kullanım performansına değindikten sonra, oyun performansına gelecek olursak, modern combat 5, NFS most wanted, UFC, Simcity, gibi oyunları denedim. Hala kurup yüklediğim oyunlarda var (criminal case, batman vs.) Şunu söyleyeyim, aletin oyun performansı psp kadar iyi. Dolby yine en büyük avantaj.

Genel kullanım ve oyun performansından sonra ekran performansına değinecek olursak, Ekran performansı gayet iyi. Oyunda grafikleri gayet başarılı, kullanımda ise, güneş altında dahi ekran gayet net ve görmenizde bir sıkıntı yok. Son olarak cihazın sundukları ve benim ihtiyaçlarım kavramını çok sık vurgulayarak ta şunu söylemek isterim. 2 yada K ekran olmaması benim için bir sorun değil. Çünkü bu teknoloji henüz hayatımıza tam olarak entegre olmamış zaten. Şu an 4K çözünürlüklü televizyonlar 1 araba parası, 4K teknolojisinde ki bir çekim yapan kamera sistemi, bir film bir yayın veya bir dijital platform yokken, 5 inchlik mini bir cihazda zaten HTC sana insan gözünün algıladığı maksimum değeri sunmakta.

Kamera performansına değinmek isterdim, ancak fotoğrafçılıktan anlamayan ve fotoğraf çekmenin önemini kavrayamamış bir insan olarak (Hayatımda zaten toplasam 50 kare fotom yoktur. ve instagram, twitter, facebook, 4square vb sosyal ağlarda hesabımda yok) net bir şey söyleyemem. Elime alıp bir kaç foto tabiki çektim. Arkadaşlarımın cihazı eline alıp denedikleri yorumlardan şunu belirtmek isterim, ön kamerası gerçekten iyi ve mükemmel selfi çekilebileceğini belirttiler. ana kamera içinse, Atatürk stadındaki Göztepe Kırklareli maçında bir kaç kare foto ve isyan marşını söylerken 4k video kaydı yaptım. Yine 1 hafta sonra şampiyonluk kutlamaları için gece Güzelyalı'da bir kaç kare foto aldım. Yine arkadaşlşarımın yorumları, fotoların iyi olduğu yönündeydi. Ve yine terarlamak isterim ki cihazın sundukları ve benim ihtiyaçlarım doğrultusunda kamera benim temel ihtiyacım değil. Ama telefonumu alıp inceleyen ve kamera / fotoğraf kalitesine bakan herkes (ki herkes buna takık gibi baktı) çok iyi selfie çeken ve iyi bir kameraya sahip cihaz. Ben flaşı foto çekmekten çok, geceleri yatıp lambayı kapattıktan sonra şarj soketini cihaza takmak için ihtiyacım olan ışık için fener niyetine kullanıyorum ve çok güçlü. 1-2 kez de kız arkadaşımı gece karanlık ortamda çekmiştim, zifiri karanlıkta bile lens yüz tanıması yapıp, yüze odaklama yaptığında ekran şaşırmıştım.

Gelelim bütün bunlardan sonra ısınma konusuna. Yukarıda yazdığım oyunlardan en az 1-2 sini minimum 20-30 dk arası oynadım. Isınma da hissettim. CPU-Z, cpu gauge gsam battey monitor uygulamaları ile ölçtüm. Bir kez de bir arkadaşımın sahip olduğu Wewell ölçüm cihazı ile ölçüm yaptık (yoğun kullanım sonrası) 37 derece ısının üzerine çıkmadı. Ancak ısıyı hissetmenizin sebebini ben şuna bağlayabilirim, cihaz metal. Herkes ısınmaya kilitlenmiş durumda ben şöyle bir örnek vereyim; Nisan ayında İzmir'de soğuk bir gece de dışarda arkadaşımla bir telefon görüşmesi yapmıştım (yaklaşık 40 dk) hava soğukluğundan ötürü o metal kasa o kadar çok soğumuşki elim donmuş kıp kırmızı olmuştu. Yani kısacası cihazın sıcaklığı HİSSETİRMESİ durumu kesinlikle kasanın malzemesinden kaynaklı.

Ama bu hissedilen sıcaklığın performansa etkisi SIFIR. Kasma, Takılma; donma, parazitlenme, yavaşlama, takılma, hata verme , vs gibi bir olumsuzluğu YOK!!

Gelelim batarya performansına. Ben 1.5 günü çok rahat bir şekilde çıkartıyorum. örneğin pazar gecesi cihazı şarja taktığımda, bir sonraki şarjı salı öğle saatlerinde iş yerimde yapıyorum. Kullanım olarakta belirtttiğim gibi oyunlar (günde 2 2.5 saat) haberler (mynet, Formula 1, WRC, MOTO GP) banka uygulamaları, hava yolu bilet uygulamaları ve flight radar 24 (iş gereği) whatsapp, gün içerisinde youtube, Spotify ( ki premium üyelik sahibi olup, bir çok müzik indirip, çevrim dışı modda dinleme yapıyorum uçak yolculuklarında) wi-fi ile bağlantı ve minimum 2 saat telefon görüşmesi

tabi batarya performansını görsel açıdan da bir kaç veri sunmak isterim. HTC ONE M9 DENEYİMİM ( EN GÜZEL HİKAYEM)

Son olarak ta forum ahalisine bir yorumum olacak. Ben bugüne kadar hep kendi kararlarımı kendim verdim. Ancak bu kararları alırken elbette ki tavsiye almak için, sormayı, okumayı, araştırmayı ihmal etmedim. Ancak bu forum ahalisi gibi sabit fikirli ve takım tutar gibi marka tutanını görmedim.

Sony Z2 araştırırken olumsuzlukları foruma yazıp sormuştum, z2 kullanıcıları tarafından obsesiflikle itham edildim, çok büyütüğümü belirttiklerini ve memnun olduklarını belirttiler, dedim bende var demekki bir şey aldım, aldığıma pişman oldum. Benim araştırıp bulduğu sorunları gerçekten barındırmaktaymış cihaz.

Iphone 6 yı tam 5 ay bekledim. Iphone stabilitesi dediler, kullanıcısına değer veren ve talebini iyi bir şekilde çözen bir firma yok dediler. Iphone ve diğerleri dediler, bekledim.

Bükülme sorunları çıktı, araştırdıklarımı forumda paylaştım, çamur atma çirkef dediler, başka markanın fanboyu olarak gördüler. (Elimde 4 senelik cihazla kimin fan boyu olacaksam) Stabil olmadığını belirttim hoşt dediler.

Sorun bende herhalde büyüttüm okuduklarımı dedim, gittim aldım. Ne yazdıysam buraya hepsi çıktı. Bükülme sorunu, sağlam olmayan tel maşa, her an başına bir şey gelme potansiyeli olan, taşırken, antika bir eşyayı taşıdığında göstermen gereken hassasiyeti vermen bir narin alet. Takılan, donan, uygulamalarda uyumsuzluk yaşayan ve stabil çalışan 5s i bile kullanıcısını üzer hale getiren bir IOS.

Şimdi de bakıyorum yorumlara, herkes M9 hakkında olumsuz şeyler yazmış;

Neymiş tasarım M8 ile aynıymış.

1) İphone ve Samsung tasarım değiştirdi, sağlamlık konusunda sıkıntı yaşadı. M8 sağlamdı m9 da sağlam ve 2800 TLik bir cihazın inceliği kadar sağlamlığı da önemli.

2) Bir çok araba firması ( VW, Porsche, Ford; Lamborghini ) yıllardan beri araç üretiyor ancak ne rengi nede tasarımı radikal olarak değişime uğruyor, çünkü markayla özdeşleşen bir ÇİZGİ var. Bence mobil cihazlar içinde hem sağlamlığa hemde gelenekleşen bu çizgiye önem vermesi açısından HTC iyi bir politika izlemiş.

Batarya Performansı; Cihazı PSP gibi kullanmadan gün içerisinde 1-1,5 saatlik oyun performansı dışında, arama, ve aktif kullanımla 1 günü rahat çıkartıyorsun. Çok sıkışırsan güç tasarruf modu ve üstün güç tasarruf modu var. Eğer dışarda ve cihazı şarja takamayacak durumda isem, pil düzeyi %20 ye geldiğinde güç tasarufu moduna geçişle idare ediyorum (ki 1-2 saat avantajın oluyor) Artık %8 e gelip hala şarja takamayacak durumdaysamda üstün güç tasarruf moduna alıyorum. Cihazım ericsson 628 e dönüyor ama buda sana yine 1 saat avantaj sağlıyor.

m8 ile bir fark olmaması; Eğer gerçekten müziğe, ve sinemaya ve onların seyrediş ve dinleme keyfine önem veriyorsanız, DOLBY gerçekten büyük bir farklıktır. O helikoper motorunun sesinin filmdeki çekimine ve helikopeterin hareketine göre sol kulaklıktan sağ kulaklığa doğru olan ses geçişi, modern combat oynarken DOLBY i sinema moduna alıp, silah ve efekt seslerinin keskinliği hoperlor arası geçişleri, muhteşem. Tabi telefona bildirim düşünce de o bildirim seslerinde de DOLBY aktif.

Kısacası m8 ile M9 arasındaki farkı sadece fiyata indirgeyip bunu gereksiz görmek aslında çok talihsiz bir durum oluyor. m8 iyi bir telefondu ancak (kanımca) eksiklikleri vardı. M9 bu eksiklikleri gidermiş ve tabi bu giderilen eksikliklerin bir altyapı çalışması, diğer firmalarla yapılan anlaşma ile o teknolojiyi cihaza entegre etmek belli bir maliyet unsuru olacağından fiyata da yansımalıydı ve yansımışta. O yüzden kapitalist sistemde en iyisine sahip olmak için belli bir meblağı gözden çıkarmak gerekir. Ama M9 bunu sonuna kadar hakediyor.

O yüzden (çok afedersiniz ama) fakir edibiyatı yapıp, M8 ile kıyaslamak ve fark yok demek çok talihsiz bir durum. Tasarım aynı olsun, sonuçta dışı değil içindekş önemli olan. Snapdaragon 810 tam bir canavar ve ısınma sorunu ve aşırıpil tüketim hurafeleri yine bu fakir edebiyatı yapanlara ait. yaklaşık 2 aydır cihazı kullanıyorum, forumu da takip etmekteyim ancak bu kadar desteksiz, elinde somut veri olmadan konuşanı görmedim. Fanboyluk fln da değil bu, Aynı markanın bi alt modeli var elinde(M8) bir üst modeline laf ediyor. Bunun adı ulaşamdığı ciğere pis demektir.

Son olarak root konusuna değineceğim. Bu kadar iyi bir telefonu, yüksek bir meblağ ödeyip, rootlamak yersiz, cihaz size her türlü serbestliği zaten tanıyor. Uygulama açısından da 2800 TL yi veren birisi için play stor dan free versiyonu indirip reklam vs ile karşılacacığınıza donation pack li yada ücretli sürümlere yönelin. Gerçekten cihazı zevkle kullanmış olursunuz.

Son olarak dot view ile ilgili bir şey yazmadım zira onu henüz almadım. Cihazı şu an kılıfla kullanasım gelmiyor ( şu için sadece spigen Glass TR Slim Premium Tempered Glass Screen Protector kullanıyorum) ancak bir HTC kullanıcısı olarak dot view ayrıcalığını yaşamak istiyorum ilerleyen zamanlarda.

Vakit ayırıp okuduğunuz için teşekkür ederim.

Kalın sağlıcakla

• Bence hala M8'in tasarımı daha hoş,M9 tabiki iyi bir cihaz ama ben S6'nın kamerası ve daha hızlı veri yazma durumunu göz önünde bulundurarak S6'yı daha üstün buluyorum
  • Benim pil ömrüm neden bu kadar iyi değil?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eline sağlık
  • senin nasıl pil durumun?

pil performansından ben çok ama çok memnunum çünkü.

whatssaspp; spotify; 2-3 oyun; telefon görüşmesi, banka gsm operatörü gibi uygulamalar; wi-fi; kamera, blinkfeed; mackolik mynet vs gibi uygulamalar...

bunlar günlük rutin kullanımlarım.

gece yatarken (12-01 suları) şarja takıorum, sabah alarm çalmasıyla (07:40 veya 8 ) çekiyorum.

İlk aldığımda şarjı bitirip, kapalı bir halde 16 saat şarj etmiştim.

ve bunu ayda bir yaparım.

şarjı %10 ndan düşük bir seviyeye düşürmeden takmaya çalısıorum. ( ancak bir çok kez şarjı bitirip te kapandığı da oldu ilk günlerde.)

Şarjdayken kullanmamaua çalısıroum (bazen kullanmak zorunda kaldığım zamanlarda oldu)

ama nihayetinde şu an için 1,5 günü rahat çıkartıor
  • para bayağı var herhalde
  • parayla ilgisi yok dostum. önemli olan kafamın rahat bir şekilde tatminkar bir cep telefonu performansı.

iyi olan herşeyin bir bedeli var, malesef kapitalist dünyada racon bu.

ancak iyi olduğuna inandığım ve hak eden şeylerde ucuza kaçmak, yada 3-5 in hesabına düşmek yerine, 1 kere alırsın tam alırsın mantığı ile esirgemem
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Adama bak ya. Sanki memleketi kurtarmış bir telefonu bu kadar uzun detaylı anlatmaya ne gerek var. Zaten m9 kullanıcıları telefonundan genel anlamda memnun.

• ne diyorum N kullanıcısına yanıt
    forum cep terlefonu konu htc? ne payşaacaktım son seçim anketlerini mi?

2. si detaylı uzun anlatmak istedim zira M9 bu kadar iyi bir cihaz iken, forumda daha eline dahi almamış insanların cihazı yerden yere vurmasına karşı 1. ağızdan kullanıcı deneyimimi paylaşıp, eğr bu cihazı almayı düşünen birisi var ise, ona yardımcı olmak.
  • Htc iyidir,kalitelidir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Htc bu işi biliyor ama teknik olarak daha cazibeli olmalı..

• Cihaz güzel ama bu kadar da pahalı olmamalı. Özellikle yurtdışı ile ülkemizdeki fiyatı çok farklı.
    Cihazın en sevmediğim noktası, o siyah HTC yazılı barı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • HTC m7 kullanıcısı olarak en stabil telefonu HTC yapıyor. İphone ü bile geride bıraktı bence. Tek sıkıntı pil performansı. O yüzden m9 a geçmek istesem de pahalı . Fiyatı biraz daha uygun yapsa keşke HTC..

• winwin35 kullanıcısına yanıt
    Ne kadar güzel ve ayrıntılı açıklamalar yapmışsınız öncelikle bunun için size teşekkür ederim . ne diyorum nickli eleman gibi arkadaşları pek kaale almamak lazım forumda enteresan tipler dolaşıyor malesef. Ben de uzun yıllar birçok farklı markanın modellerini kullanmış biri olarak kesinlikle HTC'yi diğer firmaların önüne rahatlıkla yerleştiririm. Kalitesi, sağlamlığı, stabilitesi, muhteşem hoparlörleri, kullanıcı dostu arayüzü benim de HTC'yi çok sevmemin başlıca nedenleri.

Ön yargı kötü bir şey. Bizim ülkemizdeki insanların en büyük yanlışı ise her şeyin en iyisini en güzelini biz biliriz tavırları. Kesinlikle yanlışlarımızı görmüyoruz ya da işimize geliyor görmezden geliyoruz. Forumda çok arkadaşa yardımcı olmuşumdur aynı zamanda da çok fazla yardım almışımdır ama daha telefonu eline almamış, kullanmamış kulaktan dolma bilgilerle eleştirenlere gerçekten ayar oluyorum. HTC'yi çok sevmem onu eleştirmeyeceğim anlamına gelmez. Her ne kadar çok çok iyi bir cihaz ortaya çıkarsalar da biraz daha ucuz olmasını beklerdim, şu ön yüzdeki siyah bant olayını kaldırmalarını ve kameranın biraz daha güçlü olmasını isterdim. Telefonu dolu dolu kullanıyorsak olumlu yönlerini de olumsuz yönlerini de açıkça söyleyebilmeliyiz.

Şunu da söylemeden geçemeyeceğim bu telefonun bataryasını eleştirenler neye göre eleştiriyor? Günümüzde akıllı telefonları dolu dolu kullanıp akşam yattığı zaman şarja takmayan var mı? S6, Z3, İPHONE 6 bu telefonların hangisinden aman aman geri kalıyor batarya sürelerinde? İphone kullanıcılarını ellerinde şarj aleti ile dolaşıyor kimse bunları ağzına dolamazken neymiş batarya yetersizmiş. HTC yıllardır İphone stabilitesinde android deneyimi yaşatıyor insanlara, ses kalitesi hangi cihazda var? Kasa kalitesi kaç tane cihazda bu kadar üst düzey?

M8 de kamerayı eleştirdiler adamlar daha iyi sensör kullandı ultrapixeli ön kameraya aldı hem arka hem ön kamerayı geliştirdi

Ses kalitesi kimilerince eleştiriliyordu hem hoparlör hem de kulaklık ses performansını artırdılar.

Arayüz siyah ve iç karartıcı olduğu için eleştirildi adamlar tamamen kişiselleştirilebilen ikonlar, temalar, arayüz yaptılar.

Batarya yetersizdi nispeten biraz daha iyi batarya ile güzel bir optimizasyon sağladılar.

M8 de 2 gb ram dolu dolu yeterken ihtiyaçlar doğrultusunda 3gb ram yaptılar. Cihaz zaten stabildi çok daha stabil oldu.

16 gb hafıza yetmiyor 32 gb standart olsun dediler onu da yaptılar hafıza kartı desteğini de kesmediler.

Eleştirmek kolay bunu hepimiz yapabiliyoruz ama iş güzel yanlarından bahsetmeye gelince işte onu bir türlü beceremiyoruz. Ya çok kötüyüz bu konuda ya da çok abartılıyız ortamız yok maalesef. Ha HTC'yi çok seviyorum ama artık şu fiyat politikasını mutlaka değiştirmeli. İleride tutunmak istiyorsa ve böyle güzel cihazları bizlere sunmaya devam etmek istiyorlarsa biraz oturup düşünmeliler. Çünkü önündeki rakipler çok güçlü ayrıca bilinçsiz tüketici çok ama çok fazla.

Son olarak SAYGILAR

• winwin35 kullanıcısına yanıt
    abi çok iyi özetlemişsin
  • piyasadaki en stabil en alınası cihaz m9 gerisi hikayeeeeeee
  • gece yatarken telefonu sarjda bırakıyorum. Sabah çıkarıyorum. bunun telefona, özellikle batarya performans ömrünü etkiler mi?
  • Htc yakında dükkanları kapatır

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • BYYUNUSX kullanıcısına yanıt
    ben aldığımdan beri öyle yapıyorum bir performans düşüşü görmedim
  • G2 den m9 a geçtim mükemmel cihaz premium hissini fazlasıyla veriyor

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.