Şimdi Ara

HTC One M9, Galaxy S6 ve Edge fiyatları ve Vestel vergisi gerçekleri özel video (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
301
Cevap
2
Favori
7.841
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Samsung acaba ne zaman duzelecek, her sene cıkarttıgı model kan kaybedıyor zarar ettırıyor kullanıcıya. Gecen sene 2400 tl den cıkan S5 bugun 1500 lira sıfırı. kan kaybından ölecek. S6 da cıkar 2500 den seneye 1500 liraya ıner sıfırı. Alanların ya parası cok ka fakası yok zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Beybifeys

quote:

Orijinalden alıntı: umut_baris

quote:

quote:

Öncelikle konu hakkındaki tarafsız yorumunuz için teşekkürler. Vergi konusunda forumda nasıl bir kasırganın döndüğünü hepimiz hal-i vakti ile gördük.

Bence ülkemizde montaj da olsa üretim yapılmalı ve satış sonrası desteği sağlayabilecek (özellikle yazılımsal sorunlara karşı) sağlam ekipler kurulmalı.

Ben olaya işte insanımız da ekmek yesin gibi bir açıdan yaklaşmayacağım. Ama bu da önemli bir konudur. Üretim gücünü elde edebilmek ülkenin gelir düzeyi için de önemli bence.

Ben Başarı (General Mobile) gibi sadece ithalatını yapan ve servis desteğini sağlayan bir firmaya baktığımda işin destek aşamasında (Özellikle yazılımsal destek konusunda) sıkıntı çektiklerini ve müşterilerini mağdur ettiklerini görüyorum. Mesela mtk işlemcili Discovery modeli kit-kat güncellemesi sonucu aşırı sorun yaşanıldı ve firma bir süre bu soruna karşı müşterilerine yanıt veremedi. Çünkü tedarikçisi Gionee'ye bağımlı durumdaydı ve tedarikçiden yanıt gelmediği sürece çözüm sağlayamıyordu. Daha sonra ise çözümü downgrade (yani daha düşük sürüme geçiş işlemi) yaparak hallettiler.

Buradan da anlaşıldığı üzere sadece ithal edip satış gerçekleştirmek bir çözüm değil. Cihaz zaten tamamen ithal, servis desteğinde tedarikçiye bağımlısın... Burada sadece kazanan satışı yapan bayi veya mağaza oluyor bana göre. Bence firma zarar ediyor veya kazandığı algıyı kaybetmesine neden oluyor.

Montaj tesisi kurmak, ar-ge ekibi kurmak gibi işler maliyetlidir ancak bu girişimi yapacak insanların zaten bu girişimlere maddi gücü yeteceğinden dolayı bence kurulması aşamasında ülkeye bir zararı olmaz. Bu girişimi yapan girişimciye gelecek olursak böyle maddi gücü olan girişimcilerin zaten farklı alanlarda/ iş dallarında da işletmeleri olduğunu ve gelir elde ettiklerini görüyoruz. Yani zarar etse bile elindeki diğer işletmelerden elde ettiği gelir bunu amorti edebilecek/ karşılayabilecek düzeyde.

Üretim aşamasında en büyük sorunumuz bence girişimcilerimizin konu hakkında çekimser, sabırsız davranmaları veya ilgili sektör hakkında fazla bilgi sahibi olmamasıdır.
    Eğer ülkemizdeki yatırımcılar, girişimciler sabırsız olmasaydı bence ülkemizde yapılan inşaat sayısı kadar her alandan fabrika çıkabilirdi.
    Yatırımcılarımızın en büyük sorunu yaptıkları yatırımı ne kadar sürede amorti edip kazanca geçebilecekleri ve ne kadar kazanabilecekleridir.

Eğer ki ülkemizde bu konular hakkında gerekli eğitimler, planlamalar yapılırsa ve montaj sanayi bile olsak şu an bulunduğumuz bu basiretsiz konumdan çok daha iyi seviyelere geleceğimizi düşünüyorum.

Bu konuyla ilgili bakanlık da kurulabilir.

Eğitim Kurumu (Üniversite, Meslek Lisesi) - Üretici (Sanayi) işbirliği kurulması lazım. İhtiyaca göre kontenjan açılması lazım.

Bazı okulların üreticilerle doğrudan işbirliği var ben onları etik bulmuyorum. O ayrı konu.

Önce halledilmesi gereken sorun işverenlerin, yatırımcıların gerçek anlamda eğitilmeleri, ikna edilmeleri ve eğitim kuruluşlarının da ihtiyaca yönelik şekillendirilmesidir.

Diğer halledilmesi gereken sorunlar ise; denetimlerin sıklaştırılması ve adil bir şekilde yapılması, vergilendirmelerin toplumun gücüne göre yapılması.

(Yazımdan duygusallık gibi bir düşünce algılanmaz umarım)

Güzel bir yorum, düşüncelerinize katılıyorum. Ekleyebileceğim bir nokta var.

Üretim sadece hammadeyi işleyip şekil vermek, devre elemanlarını tasarlamak ve basmaktan ibaret değil. Şuan dünya devi diye gözlemlediğimiz teknoloji ihracatı yapan firmaların seyrinde baş faktör yazılım ve montaj kalitesidir. Dizayn paternini oluşturup, üst seviye montaj kalitesiyle birleştiren ve aynı zamanda çok iyi yazılım desteği sunan firmalar zaten kalite konusunda teknoloji liderliğini üstlenmiş durumdalar. Bu anlamda yatırımlarını da kendi ülkelerinde yapıyorlar. Ancak üretim sürecinin ilk basamakları olan devre elemanlarının baskısı, üretimleri ve kaba montajlarına ilişkin süreci genelde en uygun fiyatlı işçilikle uzakdoğuda yaptırıyorlar. Zaten bu anlamda ana güverte Foxconn ve onun gibi alt üreticilerde.

Her koşulda ben ülkemizdeki teknolojik unsurların yazılım tarafına yoğunlaşması gerektiğini düşünüyorum. Donanım konusunda üreticilik yapmayan, yapamayan firmalarımızı eleştirirken asıl nüansı atlıyoruz. Bugün Qualcomm, Foxconn ve Mediatek gibi kuruluşları araştırdığınızda ortak olarak göreceğiniz şey çalışanlarına karşı hiç de modern olmayan, insanlıkla bağdaştıramayacağınız koşullarla piyasada devleşmiş olmalarıdır. Ben şahsen böyle anlayışlarla yürüyen üretim gücüne sahip olacağımıza, daha ahlaklı ve inovatif ortamlarda boy gösteren tekonoloji ihrac eden bir yapıya sahip olmayı yeğlerim. Bu da dediğiniz gibi hükümetin konuya bizzat dahil olup gerekli yaptırımları, aracılık hizmetlerini, denetimleri ve teşvik mekanizmalarını sağlamasıyla oluşacaktır.

Foxconn zaten fabrika olsa ne yazar ki.

İşçi saysı milyonu aşan, insanca yaşamın olmadığı yerde insanları günlük 1 dolara mahkum edip ben fabrika kurdum demek kolay.

O bir dolarlık iş olmazsa aç kalırsın. Zaten aç kalıyorsun o ayrı konu.

Bence montaj üretim de ülkemizde yapılmalı.

Montajdan kastım anakart tasarımını, kasa tasarımını biz yapacağız. Dökümünü de biz yapacağız.

Başlangıç kötü de olsa deneyim kazanırız zamanla.

Ama işi baştan hazıra yüklersek kendimize özgün deneyim kazanamayız diye düşünüyorum.

Sonuçta her firmanın kendine özgün bir deneyimi var ki farklılıkları var.

Ben de çok isterim A'dan Z'ye tüm sürecin ülkemizde yapılmasını ve dışarıya bir kuruşumuzun çıkmamasını ancak emperyalist düzen buna olanak vermiyor. Ya tüm kapıları kapatıp kendi kendimize mücadele vereceğiz ya da mevcut durumu kabullenip küresel anlamda mücadele edebilecek rekabet ortamını şirketlerimize sağlayacağız. Ben Foxconn ve türevlerinin yaptığı gibi ahlaksız, kapital ve nahoş düzeni ülkemizde kurma taraftarı değilim hiçbir zaman olmadım da. Öyleyse yapacak tek şey kalıyor, herkes gibi düşük maliyetli pazara yönelip rekabeti işin omurgasında (tasarım, mühendislik, yazılım ve destek) kalite yaratarak sağlamalıyız.

Devlet, teknoloji firmalarımızın üretim süreçlerinin ilk aşama ürünlerini (baskı devre elemanları, yarı iletken ve kompozit malzemeler, mikro işlemciler vb) vergiden muaf tutarak ithal etmelerine izin vermelidir. Bununla birlikte ortaya çıkabilecek suistimali engellemek için de aldıkları bu ürünleri direkt olarak satmaları yasaklanmalıdır. Mutlaka sadece kendilerine ait "CE" belgelendirmeli ürünleri satabilmeleri mümkün kılınmalıdır. Ayrıca Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olaya el atıp, bu şirketlerin bünyelerinde çalıştırmak zorunda oldukları mühendis, teknik eleman ve yönetici sayılarını mutlaka artırmalıdır. Şirketlerin kalkınma stratejilerine belli sınırlayıcı müdahaleler getiren yasalar koyulmalıdır. Bir ekonomik yıl içerisinde elde edilen gelirin belli bir bölümü Ar-Ge faaliyetlerine, belli bir bölümü reklam, pazarlama faaliyetlerine, belli bir bölümü satış ve destek faaliyetlerine, belli bir bölümü de şirketin sermaye artırımına (yeni fabrikalar, tesisler, ofisler vs) ayrılmak zorunda bırakılarak şirketlerin gayri ihtiyari bakkalvari ekonomik stratejilerine de engel olunmalıdır. Devlet belli bir süre rol model olarak konuya dahil olursa rekabet ortamı refah düzeyde böyle sağlanabilir.

Ancak malesef bizde devlet sadece paranın hareketine odaklanmış vaziyette. Paramızın hareketini kısa vadede hazineye çekebilmek için her türlü taklayı atıyorlar. Dolayısıyla ekonomik sistemimiz günden güne çürüyor ve güç kaybediyor. İyice dışa bağımlı hale gelmemizin tek sebebi de budur aslında. Biz devlete devletimiz ise dışarıya çalışıyor şuan

Altına imzamı atarım abi.

Olay budur.

Halk bir şeyler yapmadığı sürece bunlar iyice azıtacak.

• quote:

Orijinalden alıntı: Yandex

quote:

Orijinalden alıntı: crazy585858

Allah belasini vermiş bu ülkenin zaten.. geçen gün bankaya para yatirmaya gidiyordum 1650 liram cuzdanimdan calindi.. ôğrenciyim zar zor biriktirdim.. bu kadar aç olursa ülkede calinma ihtimalide yüksek tabi.. fiyatlara bak şu ülkenin haline bak..

Geçmiş Olsun. Yalnız o kadar nakit parayı neden üstünüzde taşıyorsunuz anlamadım ? Şahsen üstümde zorunlu olmadıkça 100 liradan fazla nakit taşımam.

sağol hocam dedimya bankaya yatiricaktim işte..ama meniere rahatsizligim var atak başlayinca sersemleşiyorum ayakta duramiyorum ve başım dönüyor midem bulaniyor hafizan zayifliyor.. herneyse işte nasip olmadı..buda bana ders olsu napalım artık kader.. bundan sonra o kadar parayi atletime fermuarli cep yaptirir oraya koyarim heralde.. kredi karti ekstrelerim evin yiyecek ihtiyaci vs. hepsi bomboş kaldı bu para calininca.. Allaha havale ediyorum çalanida sürüm sürüm sürünsün köpekler..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: gokhanfeb

bilmeyenlere ya da ısrarla bilmemezlikten gelenlere tekrar söylüyorum.

TÜRKİYE'DE YERLİ OTOMOBİL DE JİP DE UÇAK DA ÜRETİLMİŞTİR.'bizde bilgi yok, kapasite de yok' fikri gerçek değildir, safsatadır.ot gibi yaşayanların sığındığı bahanelerdir.

Yav he he. Daha arabanin farinin ampulunu bole uretemiyorsun. Gelmis araba diyor.

Montaj yapmak uretmek olmuyor .

• Vestel gerçek anlamda üretici olsa diğer yabancı markaların ürünlerine ek vergi istemek yerine devletten kendi ürünlerinde vergi indirimi istemesi gerekirken Vatandaşı ihtiyacına göre yeni ürün almak istediğinde zor durumda bırakacak başka vergi ödemesi ile başbaşa bırakıyor.

Bu durumda yerli üretim denilen Vestel'in samimiyetine parası olanıda inandıramaz. Mesut Hoca çok iyi konuya değindi Türkiye coğrafi konum olarak benzeri olmayan bir ülke doğusu Asya, batısı Avrupa, burda kurulacak yabancı girişimlerin üretim için kuracakları fabrikalar ile ürünler kısa sürede diğer ülkelere sevk edilebilirken Bu ülkenin Ekonomi bakanlığı kendi halkına vergi bindirmekten başka ne iş yapar? Birazda bizim ayakkabı kutularımız dolsun
  • Bazı yorumları okudukça şok oldum. Mesut Çevik ve Erdi Özüağ'a satılmış diyen mi ararsın? Apple fan boyu diyen mi ararsın? Cahil bunlar diyen mi ararsın? Ne ararsan var... Neden? "Havadan gelen 3.500 TL para olsa ve 2500 TL üstü bir cihaz seçmek zorundasın deseler hangisini tercih edersiniz?" sorusuna iPhone dedikleri için.

Halbuki her ikisi de "Ben manyak mıyım ki bir telefona 1.500 TL üzerinde para vereyim?" mesajını üstüne basa basa vermişler. Yani zaten "Ben asla iPhone almam!" demişler. Ama ekstrem bir durumdaki tercihlerinin iPhone olacağını belirtmişler. Bunun için de gayet makul bir sebep bildirmişler. İkinci el değeri... Kaldi ki bir telefona 2.500 TL nin üzerinde para vermek için iPhone'da daha çok geçerli neden var. iOs için tek seçenek olması, güvenlik konusunda Android'e göre çok daha iyi olması, Apple gibi premium bir marka olması vs... Ama bunlara da girmemişler.

Videonun bence en önemli mesajı şu idi; Telefona 100 lira da verseniz, 5.000 TL de verseniz yapacağınız işler aşağı yukarı aynı. Video seyretmek, internette sörf yapmak, mesaj atmak, sosyal medyada takılmak, fotoğraf çekmek, mail alıp göndermek vs.. Bu işleri 1.000 TL lik telefonla da yaparsınız, 3.500 TL lik telefonla da yaparsınız. İşin kötü tarafı aradaki farkı ancak sentetik programlarla falan görebilirsiniz. Antutu, Geek Bench, 3D mark falan...

Birileri diyor ki; "Yaaa ama Samsung Galaxy'de 14nm üretim teknolojisi kullanıldı, ekranında tam tamına 3.110.400 piksel var, flash disk olarak bilmem ne teknolojisi kullanmışlar, ekranı şöyle acaip, bataryası böyle muhteşem vs. vs. vs... E eee? Yukarıda söylenenlerden farklı bir şey yaptıracak bu teknolojiler sana? Hayır. Aynı şeyleri yapacaksın. Dediğim gibi işin kötü tarafı da aynı şeyleri yapan 1.500 TL lik telefon ile aradaki farkı ancak sentetik testlerde falan anlayacaksın.

Sonuç olarak üretici firmalar 1.500 TL ye kadar olan kısımda tüketiciye telefon satıyorlar. Ama 1.500 den sonra ise sadece çeşitli sayılar ve rakamlar satıyorlar. Antutu: 65.000; Vaauuuwww! Geek bench : 5.0000; O ooowwww. Çözünürlük: 8K; vay anam vayyy!

Olay bu...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erasmus78 -- 21 Mart 2015; 4:25:02 >

• iyide aga bayram değil seyran değil neden daha önce değilde şimdi böyle bir video konusu oldu.daha öncede cep telefonları fiyatları yüksekti.ballandıra ballandıra anlatıyordunuz.şimdi mi aklınıza geldi fiyatlar diye sorarlar adama aga.
  • Kuruyemişlerimi alıp geliyorum buralar ya na cak

• android fanlarının ne zoruna gitmiş be... hakaretler kıskanclıklar ne ararsan var

çok güzel video olmus tebrikler
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Öncelikle konu hakkındaki tarafsız yorumunuz için teşekkürler. Vergi konusunda forumda nasıl bir kasırganın döndüğünü hepimiz hal-i vakti ile gördük.

Bence ülkemizde montaj da olsa üretim yapılmalı ve satış sonrası desteği sağlayabilecek (özellikle yazılımsal sorunlara karşı) sağlam ekipler kurulmalı.

Ben olaya işte insanımız da ekmek yesin gibi bir açıdan yaklaşmayacağım. Ama bu da önemli bir konudur. Üretim gücünü elde edebilmek ülkenin gelir düzeyi için de önemli bence.

Ben Başarı (General Mobile) gibi sadece ithalatını yapan ve servis desteğini sağlayan bir firmaya baktığımda işin destek aşamasında (Özellikle yazılımsal destek konusunda) sıkıntı çektiklerini ve müşterilerini mağdur ettiklerini görüyorum. Mesela mtk işlemcili Discovery modeli kit-kat güncellemesi sonucu aşırı sorun yaşanıldı ve firma bir süre bu soruna karşı müşterilerine yanıt veremedi. Çünkü tedarikçisi Gionee'ye bağımlı durumdaydı ve tedarikçiden yanıt gelmediği sürece çözüm sağlayamıyordu. Daha sonra ise çözümü downgrade (yani daha düşük sürüme geçiş işlemi) yaparak hallettiler.

Buradan da anlaşıldığı üzere sadece ithal edip satış gerçekleştirmek bir çözüm değil. Cihaz zaten tamamen ithal, servis desteğinde tedarikçiye bağımlısın... Burada sadece kazanan satışı yapan bayi veya mağaza oluyor bana göre. Bence firma zarar ediyor veya kazandığı algıyı kaybetmesine neden oluyor.

Montaj tesisi kurmak, ar-ge ekibi kurmak gibi işler maliyetlidir ancak bu girişimi yapacak insanların zaten bu girişimlere maddi gücü yeteceğinden dolayı bence kurulması aşamasında ülkeye bir zararı olmaz. Bu girişimi yapan girişimciye gelecek olursak böyle maddi gücü olan girişimcilerin zaten farklı alanlarda/ iş dallarında da işletmeleri olduğunu ve gelir elde ettiklerini görüyoruz. Yani zarar etse bile elindeki diğer işletmelerden elde ettiği gelir bunu amorti edebilecek/ karşılayabilecek düzeyde.

Üretim aşamasında en büyük sorunumuz bence girişimcilerimizin konu hakkında çekimser, sabırsız davranmaları veya ilgili sektör hakkında fazla bilgi sahibi olmamasıdır.
    Eğer ülkemizdeki yatırımcılar, girişimciler sabırsız olmasaydı bence ülkemizde yapılan inşaat sayısı kadar her alandan fabrika çıkabilirdi.
    Yatırımcılarımızın en büyük sorunu yaptıkları yatırımı ne kadar sürede amorti edip kazanca geçebilecekleri ve ne kadar kazanabilecekleridir.

Eğer ki ülkemizde bu konular hakkında gerekli eğitimler, planlamalar yapılırsa ve montaj sanayi bile olsak şu an bulunduğumuz bu basiretsiz konumdan çok daha iyi seviyelere geleceğimizi düşünüyorum.

Bu konuyla ilgili bakanlık da kurulabilir.

Eğitim Kurumu (Üniversite, Meslek Lisesi) - Üretici (Sanayi) işbirliği kurulması lazım. İhtiyaca göre kontenjan açılması lazım.

Bazı okulların üreticilerle doğrudan işbirliği var ben onları etik bulmuyorum. O ayrı konu.

Önce halledilmesi gereken sorun işverenlerin, yatırımcıların gerçek anlamda eğitilmeleri, ikna edilmeleri ve eğitim kuruluşlarının da ihtiyaca yönelik şekillendirilmesidir.

Diğer halledilmesi gereken sorunlar ise; denetimlerin sıklaştırılması ve adil bir şekilde yapılması, vergilendirmelerin toplumun gücüne göre yapılması.

(Yazımdan duygusallık gibi bir düşünce algılanmaz umarım)

Güzel bir yorum, düşüncelerinize katılıyorum. Ekleyebileceğim bir nokta var.

Üretim sadece hammadeyi işleyip şekil vermek, devre elemanlarını tasarlamak ve basmaktan ibaret değil. Şuan dünya devi diye gözlemlediğimiz teknoloji ihracatı yapan firmaların seyrinde baş faktör yazılım ve montaj kalitesidir. Dizayn paternini oluşturup, üst seviye montaj kalitesiyle birleştiren ve aynı zamanda çok iyi yazılım desteği sunan firmalar zaten kalite konusunda teknoloji liderliğini üstlenmiş durumdalar. Bu anlamda yatırımlarını da kendi ülkelerinde yapıyorlar. Ancak üretim sürecinin ilk basamakları olan devre elemanlarının baskısı, üretimleri ve kaba montajlarına ilişkin süreci genelde en uygun fiyatlı işçilikle uzakdoğuda yaptırıyorlar. Zaten bu anlamda ana güverte Foxconn ve onun gibi alt üreticilerde.

Her koşulda ben ülkemizdeki teknolojik unsurların yazılım tarafına yoğunlaşması gerektiğini düşünüyorum. Donanım konusunda üreticilik yapmayan, yapamayan firmalarımızı eleştirirken asıl nüansı atlıyoruz. Bugün Qualcomm, Foxconn ve Mediatek gibi kuruluşları araştırdığınızda ortak olarak göreceğiniz şey çalışanlarına karşı hiç de modern olmayan, insanlıkla bağdaştıramayacağınız koşullarla piyasada devleşmiş olmalarıdır. Ben şahsen böyle anlayışlarla yürüyen üretim gücüne sahip olacağımıza, daha ahlaklı ve inovatif ortamlarda boy gösteren tekonoloji ihrac eden bir yapıya sahip olmayı yeğlerim. Bu da dediğiniz gibi hükümetin konuya bizzat dahil olup gerekli yaptırımları, aracılık hizmetlerini, denetimleri ve teşvik mekanizmalarını sağlamasıyla oluşacaktır.

Foxconn zaten fabrika olsa ne yazar ki.

İşçi saysı milyonu aşan, insanca yaşamın olmadığı yerde insanları günlük 1 dolara mahkum edip ben fabrika kurdum demek kolay.

O bir dolarlık iş olmazsa aç kalırsın. Zaten aç kalıyorsun o ayrı konu.

Bence montaj üretim de ülkemizde yapılmalı.

Montajdan kastım anakart tasarımını, kasa tasarımını biz yapacağız. Dökümünü de biz yapacağız.

Başlangıç kötü de olsa deneyim kazanırız zamanla.

Ama işi baştan hazıra yüklersek kendimize özgün deneyim kazanamayız diye düşünüyorum.

Sonuçta her firmanın kendine özgün bir deneyimi var ki farklılıkları var.

Ben de çok isterim A'dan Z'ye tüm sürecin ülkemizde yapılmasını ve dışarıya bir kuruşumuzun çıkmamasını ancak emperyalist düzen buna olanak vermiyor. Ya tüm kapıları kapatıp kendi kendimize mücadele vereceğiz ya da mevcut durumu kabullenip küresel anlamda mücadele edebilecek rekabet ortamını şirketlerimize sağlayacağız. Ben Foxconn ve türevlerinin yaptığı gibi ahlaksız, kapital ve nahoş düzeni ülkemizde kurma taraftarı değilim hiçbir zaman olmadım da. Öyleyse yapacak tek şey kalıyor, herkes gibi düşük maliyetli pazara yönelip rekabeti işin omurgasında (tasarım, mühendislik, yazılım ve destek) kalite yaratarak sağlamalıyız.

Devlet, teknoloji firmalarımızın üretim süreçlerinin ilk aşama ürünlerini (baskı devre elemanları, yarı iletken ve kompozit malzemeler, mikro işlemciler vb) vergiden muaf tutarak ithal etmelerine izin vermelidir. Bununla birlikte ortaya çıkabilecek suistimali engellemek için de aldıkları bu ürünleri direkt olarak satmaları yasaklanmalıdır. Mutlaka sadece kendilerine ait "CE" belgelendirmeli ürünleri satabilmeleri mümkün kılınmalıdır. Ayrıca Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olaya el atıp, bu şirketlerin bünyelerinde çalıştırmak zorunda oldukları mühendis, teknik eleman ve yönetici sayılarını mutlaka artırmalıdır. Şirketlerin kalkınma stratejilerine belli sınırlayıcı müdahaleler getiren yasalar koyulmalıdır. Bir ekonomik yıl içerisinde elde edilen gelirin belli bir bölümü Ar-Ge faaliyetlerine, belli bir bölümü reklam, pazarlama faaliyetlerine, belli bir bölümü satış ve destek faaliyetlerine, belli bir bölümü de şirketin sermaye artırımına (yeni fabrikalar, tesisler, ofisler vs) ayrılmak zorunda bırakılarak şirketlerin gayri ihtiyari bakkalvari ekonomik stratejilerine de engel olunmalıdır. Devlet belli bir süre rol model olarak konuya dahil olursa rekabet ortamı refah düzeyde böyle sağlanabilir.

Ancak malesef bizde devlet sadece paranın hareketine odaklanmış vaziyette. Paramızın hareketini kısa vadede hazineye çekebilmek için her türlü taklayı atıyorlar. Dolayısıyla ekonomik sistemimiz günden güne çürüyor ve güç kaybediyor. İyice dışa bağımlı hale gelmemizin tek sebebi de budur aslında. Biz devlete devletimiz ise dışarıya çalışıyor şuan

Altına imzamı atarım abi.

Olay budur.

Halk bir şeyler yapmadığı sürece bunlar iyice azıtacak.

Zaten azıtmışlar işsizlerden bile gss primi alıyorlar. Neymiş ailenin mal varlığı varmış. O zaman bizi de ailemizin sigortasından yararlandır

• quote:

Orijinalden alıntı: uçan tekme

iyide aga bayram değil seyran değil neden daha önce değilde şimdi böyle bir video konusu oldu.daha öncede cep telefonları fiyatları yüksekti.ballandıra ballandıra anlatıyordunuz.şimdi mi aklınıza geldi fiyatlar diye sorarlar adama aga.

Bende anlamadım ki zenginler fakirlerin dertlerini bilir miydi

• quote:

Orijinalden alıntı: ShadowBeast

Vestel gerçek anlamda üretici olsa diğer yabancı markaların ürünlerine ek vergi istemek yerine devletten kendi ürünlerinde vergi indirimi istemesi gerekirken Vatandaşı ihtiyacına göre yeni ürün almak istediğinde zor durumda bırakacak başka vergi ödemesi ile başbaşa bırakıyor.

Bu durumda yerli üretim denilen Vestel'in samimiyetine parası olanıda inandıramaz. Mesut Hoca çok iyi konuya değindi Türkiye coğrafi konum olarak benzeri olmayan bir ülke doğusu Asya, batısı Avrupa, burda kurulacak yabancı girişimlerin üretim için kuracakları fabrikalar ile ürünler kısa sürede diğer ülkelere sevk edilebilirken Bu ülkenin Ekonomi bakanlığı kendi halkına vergi bindirmekten başka ne iş yapar? Birazda bizim ayakkabı kutularımız dolsun

Vestelin amacı tüketicinin diğer markalara pahalı diyip vazgeçmesini sağlamak. Sadece kendi ürünlerini sattırmak . Ama bilmiyorlar ki bu meretler de sigara gibi bırakması oldukça zor

• Helal olsun be tam konuya değinmişiniz milletimiz o hale gelmiş ki cüzdan telefon otomobil anahtarı artık cep te değil masalarda bence cep telefonu kavramı yerine akıllı masa telefonu desek hatalı olmaz heralde çalışmalarınızd başarılar dilerim

• Yerli üretime destek söz konusu ise, dış üretime ek vergi koymaktansa yerli üretime vergi düşürümüne gidilmesi daha mantıklı ama hep son kullanıcıya geliyor kazık...

• Ulkemizde satilan telefonlarin kac tanesinin kayitsiz/kacak oldugu hakkinda arastirma yapmayi dusunuyormusunuz?
    Ben iddaa ediyorum ulkemizde kullanilan telefonlarin yarisi kacakcilardan yada yurtdisindan alinip sahte imei atilip kullanilan telefonlar.
    Hic kimse yurtdisinda kargo/vergi dahil 200 dolara satilan urune ulkemizde 600dolar vermek istemez,yuksek vergi ulkenin gelir kaybina neden oldugu gibi magazalardan/operatorlerden urun alanlarida enayi yerine koymaktir.aldigimiz arabanin fiyatinin yarisindan fazlasi vergi,benzinin yarisindan fazlasi vergi,telefonun yarisindan fazlasi vergi...bu kadar yuksek vergiye ragmen hala vergi artisini konusuyoruz.

• biz millet olarak adam olmadıkça bu işler düzelmez açlıktan nefesimiz kokarken en pahalı telefonları satın almaya çalışırız biz... elimizdeki telefon her şeyimize yeterken hava atacaz diye 2500 3000 tllere telefon alırız ama cari açık var diye hükümete sallarız zihniyet sorunlu zihniyet
  • Güzel bir program olmuş ağzınıza sağlık.
    Söylediklerinizin hepsine katılmamak elde değil. Editör olarak sizlerin görüşleri insanlara harcama yaparken mutlaka bir ışık tutuyor,klavuzluk yapıyor.
    Naçizane sizden bir isteğim var. Belirli puanlama kriterleriniz ile telefon puanlama sistemi geliştirmenizi ve belirli listeler oluşturmanızı talep ediyorum.
    Örneğin fiyat kriterleri ile 3 veya 4 bant oluştararak haftalık veya aylıkta olabilir bu listeleri paylaşmanız.
    Örneğin 500-1000 bandı
    1- x telefonu f/p 98
    2- y telefonu f/p 95

1000-15000 bandı
    1- z telefon f/ p 90 gibi
    2. ........ gibi

Yani buna benzer şeyleri bilgisayar donanımları için yapıyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi citykhan -- 21 Mart 2015; 13:56:37 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: alperen_69

quote:

Orijinalden alıntı: @rd@

Türkiyeyi müslüman ülke olarak lanse etmeniz hoş olmamış. Ülkenin dini olmaz, insanın dini olur. Türkiye müslüman bir ülke değildir.

niye ağrınamı gitti ,Türkiye müslüman bir ülkedir

Ağırıma gitti tabiki. Bu tarz cahillikler, 3. dünya ülkesi özentiliği her zaman ağırıma gitmiştir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Miex

quote:

Orijinalden alıntı: gokhanfeb

bilmeyenlere ya da ısrarla bilmemezlikten gelenlere tekrar söylüyorum.

TÜRKİYE'DE YERLİ OTOMOBİL DE JİP DE UÇAK DA ÜRETİLMİŞTİR.'bizde bilgi yok, kapasite de yok' fikri gerçek değildir, safsatadır.ot gibi yaşayanların sığındığı bahanelerdir.

Yav he he. Daha arabanin farinin ampulunu bole uretemiyorsun. Gelmis araba diyor.

Montaj yapmak uretmek olmuyor .

https://www.youtube.com/watch?v=6ES2PWIfI1A

bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp.öğrenmemekle ısrar edersen et.
    yav he he demen zeka seviyeni gösteriyor.

• @rd@ @ kullanıcısına yanıt
    orda müslüman bir ülke derken yaşayanların çoğunluğuna vurgu yapıldığı çok açık ayni ordan onu çekip bu şekilde belirtmenin ne faydası var
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.