Şimdi Ara

HTC One M9 ile ilgili detaylar belirginleşiyor (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
111
Cevap
3
Favori
1.907
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Değerli arkadaşlar üreticlerin malzeme fiyatlarını baz alırsanız hatalı olabilir zira sizlerinde bildiği gibi ARGE den tutun tasarıma kadar yazmak ile bitmiyecek bir çok kalem masraf cihazın maliyetinde etkili oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CoolAdam

2K dan sonra , full hd kullandım, leş gibi gelmişti gözüme

O çözünürlükle ilgili değil hocam kullanılan panelin renk yönetimi, parlaklığı, tipi, cama olan yakınlığı gibi birçok etken var. Üretici çözünürlüğü sabit tutup böyle şeyler Üzerine yoğunlaşsa emin olun Çok Çok daha Iyi görüntü kalitesi elde edilebilir. Bu saatten sonra çözünürlük artırmak bir şeye katkı sağlamıyor. Çünkü zaten yeterince yüksek. Üreticiler yukarıda saydığım çalışmaları yaptıktan sonra 2K çözünürlükle panelleri çıkarttıkları için görüntünün iyileşmesini 2Kya bağlıyorlar, bağlanıyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• ekranın kasaya oranını %75-80 gibi yapabilse çok iyi olur. ama görsellerdeki gibi olursa zor...

• quote:

Orijinalden alıntı: TariKB24

quote:

Orijinalden alıntı: kesbi

O metal kasa sandığınız gibi 100-150 dolar değil bir sıfır fazla olmuş. En pahalı bileşenler işlemci ve kamera sanırım ve yine onlarda 8-15 dolar civarı oluyor. Yani Hiçbir üretici öyle 100-150 dolarlık parça kullanmıyor. O kesintiler, kırpmalar hep 1-5 dolar için oluyor.

Bende onu diyorum ya Üstad pahalı pahalı diyolar ya ne kadar pahalı olabilir taş çatlasın 100 dolar dedim zaten yoksa Apple'ın bile bi cihazı en fazla 100 dolara yapılıyor 1 adeti ham metali zaten makina sokuyor şekile 4 saatte oluyormuş bir htc m8 şöyleymiş böyleymiş arkadaş bende kullanıyorumda burda öyle yorumlar varki sanki 4/4 lük cihaz al lolipop geldi cihaza tepe takla oldu cihaz ağızlarının suları aka aka öve öve yapılan yorumlara dumur oluyorum..

4 saat işi palavra. Bir tane makine sıfırdan başlayıp 4 saat boyunca onunla uğraşmıyor. Seri şekilde kesiliyor traşlabıyor oyuluyor vs. Toplam sıfırdan 4 saatte son halina çıkıyor olabilir ama maliyeti toplamda en fazla 10 dolardır. Apple da metal kasa kullanıyor ve komik bir maliyetivar. Dediğim gibi plastik yapmakla metal yapmak arasında maliyet olarak 5-6 dolar var yok ama üreticiler işte bu farkların peşine düşüp 2 dolar için berbat bir pil de koyuyorlar, 16gb gibi komik hafızalar da koyuyorlar. En pahalısının üretim maliyeti 250-280 dolar filandı galiba. Şahsen ben kasası metal diye 1000 lira fazla vermem. Aynı fiyat olursa belki metal olan seçimimi etkiler o kadar. Arada 100 lira olsa yine gider plastiği alırım içi aynı olursa.

• Herkes 2k ekranın pile sağladığı dezavantajı öne atarak gereksiz olduğunu yazmış. 2k dan full hd yönelmektense pili nasıl daha verimli kullanabileceğiniz keşfetmesi lazım htc nin. Lg3 örnek. 2k ekranının verimliliği çalışma alanı çözünürlüğü bakımından full hd den daha kullanışlı. Mevcut alanda daha çok icon görüntülüye bilmek varken gereksiz olduğunu düşünmek bence doğru değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: darkdiva

quote:

Orijinalden alıntı: ferrari091

quote:

quote:

quote:

Şu "2k ekran olmayacak, telefon uçacak" yorumu da ne kadar içi boş bir yorumdur ya. Nereye uçacak nereye kaçacak, zaten telefonlar istediğin şeyi anında yapıyor, daha nereye hızlanacak? Siz sanıyorsunuz ki insanlar "ooo bunun ekran full hd işlemci de s810, o zaman bu uçar, bunu alalım" diyecekler. Yüzde 95 asıl şunu diyecek "dieğr telefonlar 2k iken bu full hd, peh, alınır mı bu?" Olay bundan ibarettir. Yorumlara bakılırsa çıkmadan beğenilmeyen (bazı fanlar tarafından) S6, bu telefondan 20 kat falan fazla satış yapar. Bir kaç aya görürsünüz. Ayrıca tasarımı böyle bakınca güzel ama nedense ben elime alınca bu HTC'nin tasarımının abartıldığı kadar güzel olmadığını görüyorum. Zevkler, renkler diyorum artık.

full hd cikarmalarin nedeni 2k ekranin tamamen insanlari kandirma amacli. pil ve performansini dusurdugu bi sey olmasi. ilk basta belli olmuyor zatende aradan zaman gectikce belli oluyor. android kasiyor diyorlar o nedenle telefonun omrunu uzatarak bunu yapacaklar. cok dogru bir karar zaten hangi insan 2k ekrani ayirt ediyor ki ??

2K insanları kandırma amaçlı yapıldıysa Full HD ne amaçla yapılmıştı? 2k Ekranlı bir telefonla full hd ekranlı, aynı ekran boyutundaki telefonları karşılaştırın farkı gayet de görürsünüz. Note 4'teki 2K ekran ne ısınmaya yol açıyor ne de şarjı normalden fazla götürüyor. Tek düze yorumlar yapılması doğru değil. HTC, m10 da ya da m11 de 2k ya geçmeyecek mi? Hep full hd mi çıkaracak? Geçtiği an insanları kandırıyor mu diyeceğiz? Madem ki s810 4k ekranı bile kaldırır diyor üretici, HTC neden korkuyor da koyamıyor 2k ekranı?

Sonuçta bu firma telefon satmak istiyorsa telefon daha hızlı çalışsın diye 2k ekran koymadık demesi çok iyi bir reklam olmayacaktır. Aynı anda çıkan tüm telefonlar 2k ekrana sahip olursa m9 ister istemez geride görülecektir. Bu da satmama, firmanın geriye gitmesi demek olur.

2k = insanlari kandirma politikasi
    full hd = en mantiklisi

aslinda hd de yeterli de onlari sony zaten Z3 c kullaniyor ama cok da geri kalmamak icin fhd kullaniyor. bence de bir zaman sonrada 2k ya gecebilir bunun da tek nedeni insanlarin aptalligidir. note 4 de 515 ppi var apple ise senelerdir 326 ppi den ustune cikmadi 6 plus disinda. apple "insan gozu 300 ppi ustunu ayirt edemiyor" demisti tabi normal kullanimda. Hala laptoplarda hd ekran kullaniyor insanlar fark edemiyor mu ? islemciler veya daha dogrusu donanim 2k yi kaldiramaz mi ? kaldirir ama gerek duyulmuyor. 2k sadece satis politikasi ve insanlari kandirmaya dayali bir sey. bu sene sonunda veya seneye 4k ekranlar koyulacakmis telefonlara bunun ne kadari gerekli sence ??

Tabii bunlar size göre öyle. 2K kandırmaca falan değil. Ayrıca Apple kullanmıyor diye gereksiz denmesi de ayrıca komik. Apple'ın 326ppi saçmalığına kusura bakmayın da gülerim ben. Onlar öyle bir yol tutturmuş gidiyor. Teknolojide "gerekli" kelimesi zaten büyük bir tartışma konusu. O zaman biri de çıkar size iphone gerekli mi? gibi bir soru sorabilir. Eğer bir işlemci ve grafik kartı 4K ekranı kaldırabiliyorsa bence telefon 4k olsun, hiç sorun değil. Ayrıca ekran çözünürlüğünün bir pazarlama stratejisi olduğunu unutmayın. Kamera megapikselinde olduğu gibi. Sokaktan geçen 100 kişiye sorun telefonun kamerasının megapikseli düşükse ve ekran çözünürlüğü rakiplerinden düşükse o telefonu almaktan vazgeçer. Durum bu.

bu işte mantiga aykiri sey. birde turkiye gibi gelismemis ulkelerde daha cok olur. ne bilgisayarlar hd ekranli…

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: apokhan

quote:

Orijinalden alıntı: TearsForFears

iPhone 6 plus kullanıyorum tek rakip olabilecek telefondur kendisi tabi bu özelliklerle gelirse.

Şahinlerin arkasina "tek rakibim thy" yazmasi gibi sizin bu zevkiniz.... kalemsiz cay tepsisi

Zevk benim zevkim düşüncelerini kendine sakla.
    Z2'den i6 Plus'a geçiş yaptım fark apaçık ortada.Donanımla olmuyor bu işler.

• quote:

Orijinalden alıntı: TearsForFears

iPhone 6 plus kullanıyorum tek rakip olabilecek telefondur kendisi tabi bu özelliklerle gelirse.

Aynen öyle :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: volkan_kolay

samsung bir panel üreticisi ve amoled ekran şu anda en iyi cep telefonu ekranı.. senin kullandığın htc panel üretiyormu hayır satın alıyor.. ve hiçbir zamanda gelişmeyecek çünkü işine hangisi gelirse onu alacak. htc maliyet ve Sd810 işlemcide sorun yaşıcam diye qhd ekran kullanmıcam demiyorda senin gibi boş muhabbet yapan kullanıcalara daha iyi pil performansı vaadiyle satacak telefonu.. tıpkı 4mp kamerayı ultrapixel sattıkları gibi.. elinde olan m8 orta seviye andoid telefonlar gibi resim çekiyor ama siz ona ultrapixel diyorsunuz..

amoled ilk çıktığından beri gelişmeye devam ediyor.. sen kendini yırtsan daaa tartışmasız en iyi ekrana sahip.. ve hala gelişiyor ama ultrapixeli icat eden htc üzerine ne koydu..??? bir dahaki modelde ultrapixeli bile görmeyeceksin..

htc desire serisi bile m8 den iyi fotoğraflar çekiyor.. bu bile marka içindeki çelişkiyi gösteriyor..

Hahahaha güldürmeyin beni amoled en iyi ekran teknolojisiymiş HTC nin ne kadar patenti var biliyor mu sen ayrıca Samsung amoled diye piyasaya sunduğu ekran en kötü ekran %103 gerçek dışı renk Artı beyaz ışığı bile doğru vermiyorlar ;)

• quote:

quote:

quote:

quote:

Şu "2k ekran olmayacak, telefon uçacak" yorumu da ne kadar içi boş bir yorumdur ya. Nereye uçacak nereye kaçacak, zaten telefonlar istediğin şeyi anında yapıyor, daha nereye hızlanacak? Siz sanıyorsunuz ki insanlar "ooo bunun ekran full hd işlemci de s810, o zaman bu uçar, bunu alalım" diyecekler. Yüzde 95 asıl şunu diyecek "dieğr telefonlar 2k iken bu full hd, peh, alınır mı bu?" Olay bundan ibarettir. Yorumlara bakılırsa çıkmadan beğenilmeyen (bazı fanlar tarafından) S6, bu telefondan 20 kat falan fazla satış yapar. Bir kaç aya görürsünüz. Ayrıca tasarımı böyle bakınca güzel ama nedense ben elime alınca bu HTC'nin tasarımının abartıldığı kadar güzel olmadığını görüyorum. Zevkler, renkler diyorum artık.

full hd cikarmalarin nedeni 2k ekranin tamamen insanlari kandirma amacli. pil ve performansini dusurdugu bi sey olmasi. ilk basta belli olmuyor zatende aradan zaman gectikce belli oluyor. android kasiyor diyorlar o nedenle telefonun omrunu uzatarak bunu yapacaklar. cok dogru bir karar zaten hangi insan 2k ekrani ayirt ediyor ki ??

2K insanları kandırma amaçlı yapıldıysa Full HD ne amaçla yapılmıştı? 2k Ekranlı bir telefonla full hd ekranlı, aynı ekran boyutundaki telefonları karşılaştırın farkı gayet de görürsünüz. Note 4'teki 2K ekran ne ısınmaya yol açıyor ne de şarjı normalden fazla götürüyor. Tek düze yorumlar yapılması doğru değil. HTC, m10 da ya da m11 de 2k ya geçmeyecek mi? Hep full hd mi çıkaracak? Geçtiği an insanları kandırıyor mu diyeceğiz? Madem ki s810 4k ekranı bile kaldırır diyor üretici, HTC neden korkuyor da koyamıyor 2k ekranı?

Sonuçta bu firma telefon satmak istiyorsa telefon daha hızlı çalışsın diye 2k ekran koymadık demesi çok iyi bir reklam olmayacaktır. Aynı anda çıkan tüm telefonlar 2k ekrana sahip olursa m9 ister istemez geride görülecektir. Bu da satmama, firmanın geriye gitmesi demek olur.

2k = insanlari kandirma politikasi
    full hd = en mantiklisi

aslinda hd de yeterli de onlari sony zaten Z3 c kullaniyor ama cok da geri kalmamak icin fhd kullaniyor. bence de bir zaman sonrada 2k ya gecebilir bunun da tek nedeni insanlarin aptalligidir. note 4 de 515 ppi var apple ise senelerdir 326 ppi den ustune cikmadi 6 plus disinda. apple "insan gozu 300 ppi ustunu ayirt edemiyor" demisti tabi normal kullanimda. Hala laptoplarda hd ekran kullaniyor insanlar fark edemiyor mu ? islemciler veya daha dogrusu donanim 2k yi kaldiramaz mi ? kaldirir ama gerek duyulmuyor. 2k sadece satis politikasi ve insanlari kandirmaya dayali bir sey. bu sene sonunda veya seneye 4k ekranlar koyulacakmis telefonlara bunun ne kadari gerekli sence ??

Bakın teknoloji ile ilgisi olmayan bir kişi şöyle der
    Aaa bu 2k bu fhd fhd kötü almayayım aaa bu 500 ppi bu 300 ppi 500 ppi daha iyi diyecektir ve kandırmaca OLDUĞUNU fark etmeyecektir şuanda 2k yaygınlaştımı hayır k.ç kadar ekrana 2k koymak mantıklı mı hayır pil ömrünü azaltıyor mu evet performans düşmesi ısı artışı yaşatıyor mu evet bence 2k teknolojili videolar atmadıkça ve piller gelişmedikçe 2k yersiz

• Şu öndeki Boom sound+htc logosu+ekran tuşlari kombinasyonundan insallah vaz gecer.Cok fazla tepki cekti o tasarim.Geri kalan zaten HTC ne olursa olsun kusursuz.Androidin Apple 'i unvanini fazlasiyla hakediyo

• quote:

Orijinalden alıntı: Mickcasey

Herkes 2k ekranın pile sağladığı dezavantajı öne atarak gereksiz olduğunu yazmış. 2k dan full hd yönelmektense pili nasıl daha verimli kullanabileceğiniz keşfetmesi lazım htc nin. Lg3 örnek. 2k ekranının verimliliği çalışma alanı çözünürlüğü bakımından full hd den daha kullanışlı. Mevcut alanda daha çok icon görüntülüye bilmek varken gereksiz olduğunu düşünmek bence doğru değil.

Müdür bende onu anlatıyorum zaten 3 senedir kesintisiz yorumlara aldanmaksızın kendi gözlerimle görmek için kısa aralıklarla her cihazı kullandım s3ü memlekette kullananlardan ilkiyim diyebilirim arkasında one x geldi ancak lanet olası cihazın Wifi anteni boardına temas etmediği için modemin dibinden bile cihaz çekiyordu o çok kaliteli plastik olan one x i açıp ellerimle boardın üstüne lehim attım ülkemin dandik teknik servisi ile uğraşmak istemediğim için, çok profesyonel olmadığım içinde kasayı kapatırken kasanın sol üst kısmı lehim cihazına değdi ve biraz eridi ondan sonra m7 ve Sony z çıktı m7dende sarj süresi için yakındım z ilaç gibi geldi sarjı m7dede kasa açıklığı ve üç kağıt kamera ultrapixel ile uğraş dur derken m8 şifa oldu ancak oda lolipopla birlikte burnumdan geldi diyebilirim diceğim o piyasada öyle aman aman bi cihaz henüz yok bi oppo find 7 ve huawei ascend mate 7 kullandım m8 ve iphone 5sden sonra hoşuma giden cihazlar onlar oldu fakat onlardada yazılım eksiği olduğu için malesef ama şahane cihazlar özellikle oppo fakat yazılım sorunu büyük dediğim gibi hepsinin bir tarafları yarım oda pazarlama stratejisi diyorlar ama keşke bu sene tam takır teknoloji koyup seneye aynı teknolojiyi geliştirip sunsalar ama kafalar basmıyo

• Androidi ilk kullanan olarak HTC yazilimda farkını koyacaktır her zaman ortaya. M8 kullanıyorum iPhone 6 plus . s5 iphone 6 düz nötr 4 kullandım son uuç ay içerisinde en stabil cihaz bu oldu

• quote:

Orijinalden alıntı: Montblanc 149

quote:

samsung bir panel üreticisi ve amoled ekran şu anda en iyi cep telefonu ekranı.. senin kullandığın htc panel üretiyormu hayır satın alıyor.. ve hiçbir zamanda gelişmeyecek çünkü işine hangisi gelirse onu alacak. htc maliyet ve Sd810 işlemcide sorun yaşıcam diye qhd ekran kullanmıcam demiyorda senin gibi boş muhabbet yapan kullanıcalara daha iyi pil performansı vaadiyle satacak telefonu.. tıpkı 4mp kamerayı ultrapixel sattıkları gibi.. elinde olan m8 orta seviye andoid telefonlar gibi resim çekiyor ama siz ona ultrapixel diyorsunuz..

amoled ilk çıktığından beri gelişmeye devam ediyor.. sen kendini yırtsan daaa tartışmasız en iyi ekrana sahip.. ve hala gelişiyor ama ultrapixeli icat eden htc üzerine ne koydu..??? bir dahaki modelde ultrapixeli bile görmeyeceksin..

htc desire serisi bile m8 den iyi fotoğraflar çekiyor.. bu bile marka içindeki çelişkiyi gösteriyor..

Hahahaha güldürmeyin beni amoled en iyi ekran teknolojisiymiş HTC nin ne kadar patenti var biliyor mu sen ayrıca Samsung amoled diye piyasaya sunduğu ekran en kötü ekran %103 gerçek dışı renk Artı beyaz ışığı bile doğru vermiyorlar ;)

İşte burdan da anlaşılıyor ki. Donanım haberde işine gelen yorumları okuyup bişey biliyorum edasıyla yazıp aslında hiçbişey bilmiyor olmandır..

Note 4 üzerinde ki amoled ekran %103 parlaklık değeri sadece ekran tonunu otomatik ayarla da yapar. Bu modda bazen gündüz ışığın da rahat okunması için ekran ışığı olabildiğinden daha fazla vermektedir ve buda gündüz ekranı görmenizi sağlar zaten gün ışığında en iyi görüş değeri veren ekran amoled ekran.

Onun dışında normal modda %100'e yakın değer sunan iki ekrandan biridir note 4 üzerinde ki amoled ekran. Zaten ondan sonra iphone 6 plus geliyor. Şu anda en iyi iki ekran bu telefonlar da vardır.

Ya kardeşim sen istediğin kadar kendini yırt doğru olanı değişemezsin.. birçok testte amoled ekran kendini kanıtlamıştır sen daha neyi konuşuyorsun anlamıyorum..

• Alacağım cihaz ya m9 olacak ya z4.. Ama fiyatlarda önemli tabi...

• volkan_kolay kullanıcısına yanıt
    Dostum ben amoled kadar iğrenç bir ekran görmedim.s5 kullandım telefonum servisteyken renk skalası çok kötü çok yapay.teknik olarak nedir ne değildir bilmiyorum bir kullanıcı olarak izlenimim bu.
    zaten iyi bir nane olsa büyük telefon üreticileri kullanırdı diye düşünüyorum.
    Samsung malum tasarım özürlü ve ucuz malzeme kullanması ile meşhur olduğundan bu ekranı tercih ediyor sanırım.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Montblanc 149

quote:

İşte burdan da anlaşılıyor ki. Donanım haberde işine gelen yorumları okuyup bişey biliyorum edasıyla yazıp aslında hiçbişey bilmiyor olmandır..

Note 4 üzerinde ki amoled ekran %103 parlaklık değeri sadece ekran tonunu otomatik ayarla da yapar. Bu modda bazen gündüz ışığın da rahat okunması için ekran ışığı olabildiğinden daha fazla vermektedir ve buda gündüz ekranı görmenizi sağlar zaten gün ışığında en iyi görüş değeri veren ekran amoled ekran.

Onun dışında normal modda %100'e yakın değer sunan iki ekrandan biridir note 4 üzerinde ki amoled ekran. Zaten ondan sonra iphone 6 plus geliyor. Şu anda en iyi iki ekran bu telefonlar da vardır.

Ya kardeşim sen istediğin kadar kendini yırt doğru olanı değişemezsin.. birçok testte amoled ekran kendini kanıtlamıştır sen daha neyi konuşuyorsun anlamıyorum..

Note 4 de kullandım, s5 de iphone 5-5s de m8'de. Fakat şahsen şu an kullandığım z3 ekranı daha güzel bence. Çünkü beyazı güzel veriyor ve güneş altında da rahat görünüyor. Amoled siyahı güzel vermesiyle tanınmıştır ama beyaz daha çok kullanılıyor genelde ve bence bu daha önemli. İps ekranlar beyazı daha iyi sunuyor.

• uzun süredir s4 kullanıyorum.. htc one m9 çıkmasını bekliyorum. s6 alırım diyordum ama HTC tercih etmek isterim zira 1000 tl lik htc mini one bi süre kullanmıs biri olarak htc gerçekten fiyatını hakeden ürün yapıyor.. fiyat olarak 2200-2500 arası olur diye bekliyorum
  • Fhd doğru karar.

• HTC tasarım ve malzeme kalitesi bakımından mükemmel işler yapıyor,
    kamera saçmalıgından vazgeçtigine sevindim
    ön tarafta flash olmadıgı için UP normal sensöre göre çok daha iyi sonuç verecektir.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.