Şimdi Ara

HTC One M9 ön inceleme videosu (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
99
Cevap
1
Favori
2.573
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• çinli markalarda bile ekranın kasaya oranı daha iyi. kasası arayüzü iyi de konu ekrana gelince aynı hatayı yine yapıyorlar ultra piksel de ısrar etmeleri gibi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tek benzeri öteki teki.

• Telefon gerçekten güzel.

• bence m8 den 1sene sonra geçilir şimdi alanlar zenginler:)

• Allons-y kullanıcısına yanıt
    geekbench yazilim bagimsiz bir testtir yani donanim seviyesindedir. yani cihazda baska birseyler calistirip islemciyi yormuyorsan alicagin sonuc degismez ister bitmis yazilim kullan ister kullanma. dedigin gibi cpu ve bellekleri test eder olay bunlari test etmekse daha iyi benchmark suan icin yok.

antutu ise donanim seviyesinde bir test degil. kendi simule ettigi testler var isin icine oldukca yazilim sokuyor ozellikle runtime testler sacma sapan o yuzden en son dikkat edilmesi gereken benchmarklardan biri.

test hileleri konusunda ise htc ve samsng en sabikalilar zaten tartismasiz. o yuzden o konuya girmeye bile gerek yok.

grafik benchmarklari yapildi zaten konusmak icin niye daha erken? ayrica fanboyluk kismina yorum bile yapmiyorum htc one m7 sahibi biri olarak

bu arada benchmark sonucu falan aramadim ilk girdigim sitede hepsi vardi ordan yazdim incelemek istersen link veriyim.
    http://www.gsmarena.com/samsung_mwc_2015-review-1217p5.php

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Herhangi Bir uygulamayi actiginda sanal tuslarla birlikte alttaki devasa siyah bosluga bak. 2015 te nedir bu arkadas? Hic bir sey bilmiyorsaniz sanal tus yerine samsung gibi fiziksel home koyun o siyah seride.

HTC One M9 ön inceleme videosu

Samsung'un unutulmaması gereken gerçekler derken yanlışların var. Ve Samsung'a kustuğun belli.
    S4'ün 8 çekirdeği aynı anda çalıştırması mümkün Samsung verememesinin nedeni revizyonda r2p3 kullanılması. Big.Little'da 8 çekirdeği aynı anda çalıştırmanın 3 yolu vardı 32 bitte. kanallarda veri aktarım miktarının 32 bit mimarisiyle sınırlı kalması üzerine ya 8 çekirdek a7 gibi harmanlanıp kernelde a7 yazılacaktı ya da 4+4 sisteminde geçişler Heterojen yapıya geçilecek laglar ortadan kaldırılacaktı. 5410'da 2. seçenek Revize edilmemiş donanım olarak. Bu yüzden 5410 bunu yapamadı. Ancak bazı yazılımcılar benzer şekillerle 8 çekirdeği farklı mimariler gibi tanıtarak başarmışlardı. Sanırım bir tanesi de siyah kernelin yapımcısı olan çünkü Türkçe bir telefon gördüm S4'ün Multi-core sonuçlarında.
    Note 3'te ise 8 çekirdek aynı anda çalışabiliyor da senin buna neden taktığını anlamak zor. 5410 bile işlem gücü olarak snapdragon 800 serisinden güçlü. Note 3 2. bahsetiğim seçenek var. Bu yüzden S4'ten daha seri ve çekirdekler arası geçiş anlaşılmıyor. S4'te bazen Fps düşüşleri olabiliyordu bu yüzden 5420'de bunların hiç biri yok.
    Note'e 64 bitte çalıştırmadı Samsung ama XDA'da yakında açılacaktır, belkide açılmıştır.
    Zaten donanımdan anlmadığın şuradaki 100 mhzden bir şey çıkarmaya çalışmandan anlaşılıyor. Saat hızı iyi bir mimaride gerekli transistörlerde pek bir şey ifade etmiyor. Snapdragon kullanıyorsan bileceğin şeyler değil, Snapdragon gibi 0.5 ghz ile antutu 10k vurmaya çalışmak farklı bir olay. Samsung'un 14nm'den ötürü hem işlemci içi ısıdan elde edeceği çift yönlü performans var hem de ekleyeceği transistörlerden kazanacağı iyi bir performans değeri var. S810 3.0 ghz olsa bile Exynos 7 kadar performanslı olmaz CPU'da. Qualcomm yıllardır yatmasının cezasını çekecek şimdi. S4pro'dan bu yana yenilik yok aynı mimari saat hızı artır ver kullanıcıya. Ellerinde bir şey kalmadı.
    Hile konusu gerçekten komik yahu, testler zaten reklam yazılımı.
    5410'lu S4'ün aldığı FPS değerlerini MS değerlerini S801'li S5 yakalayamadı. En doğru en sağlam test budur FPS ve MS değerleri. S5'te 45 k alan telefon Antutu'dan.
    Samsung düşmanlığı sizi cehalete düşürüyor, Samsung'un telefonlarına bende bayılmıyor şu M9'un içine Exynos 7'yi koysalar benim için en iyi telefon bu telefon olacak HTC'nin yazılım tarafına hayranlığım da var zaten ama Samsung'un donanım bazında piyasanın 2 yıl ilerisinde teknoloji ürettiğini kabul etmek gerekir.
    Yazılımını gelince göreceğim S6'nın olursa Edge'sini alırım, HTC'nin şu tasarımı sıkmaya başladı artık Samsung'ta iyi bir tasarım sunmuş Edgeyle. Aslında Sırf Exynos için alıyorum orası ayrı.
    ---
    M9 güzel ancak hiç bir yenilik yok. Bana kalırsa HTC'nin iki eksiği vardı biri kamera diğeri işlemci. Birini halletmişler. HTC kitlesi Snapdragon'u eksik taraf olarak kabul etmediği geçilebilir bir telefon olmuş. Çok fazla satacağını düşünmüyorum açıkçası Telefonu küçültüp biraz daha zarif ve çerçevesiz yapsaymışlar daha alınası olurdu.

• g4ü de bekleyelim pek umudum yok ama bence bu senenin en iyi iki telefonu g flex2 ile s6 edge olacak.
  • İşlemcide saat frekansının ne işe yaradığını bilmediğini göstererek zaten tartışmayı sonlandırdın. Evet donanımdan hiç anlamıyorum ama geçen sene digital dersinin projesinde işlemci tasarımı yapmıştık high level'de belki oradan birşeyler kapmışımdır

http://www.nextpowerup.com/news/4132/galaxy-s4-galaxy-note-3-wont-get-software-patch-which-unlocks-8-core-power.html

• M9 dan umidi kestim m9 plus dan haberi olan??

Mikro işlemcilere çalış o zaman. 100 mhz'nin 6 nm'den önemli sanan birine cevap vermeye değermiş gibi davranıyorum.
    Ee alttaki linkle işin ne ? Heterojen yapı yok. thermal Thorling oluyor 8'i çalışında Note 3'te mümkün S4'te a15-a7 olmuyor. Note 3 geçişler sırasında A7'leri kapatmıyor. Eline Cpu Z falan al da bir bak bakalım.
  • Ben sana heterojen çalışamıyormu dedim 8 çekirdeği açacak dendi ama samsung vazgeçti yazmışım sen heterojen çalışıyor yazmışsın şimdi haklı imiş gibi savunma yapıyorsun.

Mesleğiniz nedir çok merak ettim elektrik elektronik mühendisi falanmısınız. 6nm fark yaratmaz demedim fark yaratmış zaten s6'nın incelmesini ve pilin küçülmesini sağlamış. Ama performans anlamında iki işlemcide thermal throttling' girmediği sürece nasıl bir fark bekliyorsunuz hayalinizde merak ettim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Allons-y -- 2 Mart 2015; 10:56:51 >
    5420 geçişlerde 8 çekirdeği aynı anda çalıştırıyor. diyorum ama işlemleri 8'iyle yapmıyor. Sadece geçiş laglarını kaldırıyor bu şekilde. Samsung'un kendi duyurusunda ne var acaba ? 8'iyle işlem mi yapacak dedi.
    Anlatamadığım nokta şu: A57 aynı değiller demek istediğim. Yahu işlemci tasarımı yapmışsın bana diyorsun 6nm mimaride değişikliğe yol açmıyor. Sadece küçültmek ısının kaybolmasına ve %30'luk performans artışına neden oluyor, bunun üzerine kalan alanlara konulan transistörler var diyorum. A57'ler çok büyük yer kaplıyor mesela 20 nmde büyük ihtimal stock haldedir. 14nm'de ise entegre Transistörler olucaktır kanallara giden veri kapasitesi ver hızı artacaktır. Thermal Thorling Qualcomm'un problemi, S810 başta 2.5 ghz'yle çalışıyordu zaten telefon yanınca 2.0 ghz'ye düşürdüler. Bunun haricinde Aslında Samsung A57 Cpusu değil A72 Cpusu kullanmış oluyor, teknik farklara baktığında A57'nin farkının 3D Finfet'in noksanlığı olduğunu göreceksin. Yani S810'la hiç bir türlü denk değiller anlatabildim mi ?

• psyshock P kullanıcısına yanıt
    Linki Editör Ekrem le paylaşmak lazım.Note 4 deki Mali 760 sanıp adreno 430 dan geride kalıyor yazıp duruyor

• s810 un neden o kadar dusuk cpu sonuclari aldigi belli degil. coklu cekirdek testlerini anliyorum belki 8 cekirdek ayni anda calismasina limit koymuslardir surekli tutmuyordue buda coklu cekirdekte 3800 leri anlasilabilir kiliyor ama. 2ghz da calisirken 1100 lerde tek cekirdek sonuclari almasi sacma hemde 64 bit olmasi a ragmen. 32 bit exynos 5433 un 1.9 ghz da aldigi tek cekirdek 1300 coklu cekirdek ise 4600 lerde 5.0 guncellemesi sonrasi.

s810 un tek sorunu 20nm olmasi degil cunku exynos 5433 te 20nm ve s810 un yasadigi hicbir sorunu yasamiyor ve ayni zamanda daha performansli.
    ayrica 14 nm nin getirdigi performans vs yok 30% hiz farki 5433 ile frekans farkindan geliyor. 2.1 ghz a57 , 1.5 ghz a53 ile ayni sonuclari 5433 te verebiliyor 32 bit ve ddr3 belleklere ragmen. ancak 14nm nin performansta stabilte getirisi(daha az isinip daha yuksek frekanslarda kalabilir) ve guc tuketimi getirisi var.

s810 un sorunlari kotu bir chipset dizayni gibi gorunuyor 14 nm olsa da benzer problemler yasayabilirdi.

• t760 gorunce ayni zannetmesi sacmalik zaten. note 4 6 cekirdek kullaniyor s6 8.

• Hala s6 videosu gelmedi. Diger donanim siteleri videolari koydu bile nete. 5 dk lik video icin amma da beklettiniz.

• Belki bin kez soylendi ama yine soylemek istiyorum ki alt cerceve gercekten cok siritiyor eminim bu cerceve yuzunden boyle guzel performans veren bir cihazi almayanlar vardir( benim gibi )

• Mesut cevigin agzina saglik gercektende bir cihazda nereye vurgu yapacagini ii biliyor. Ayrica cihazda cok hos olmus ve bunun otesinde tam bir donanim canavari olmus ve yazilimlarla da zenginlestirilmesi ayri bir tat katmis

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.