Şimdi Ara

HTC ONE Pembeleşme Sorunu (Kamera) ANA KONU (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
444
Cevap
6
Favori
63.859
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Telefon dün geldi. Kamera sorunu çözülmüş. Kasa açıklığını derz açıklığı doldurur gibi bir şeyle sıvamışlar. Pil geldiğinde %5 di. biraz şarj edip kullandım, gece 8 saat şarja rağmen %86 da kaldı sabah bir saat şarj pek bir şey değişmedi. KVK ya vermiştim onlar teleses e göndermişler. Pil arızalı bir tane ile değişmiş olabilir mi? Hem HTC aldığım için hem de servise vermiş olmanın ekstra pişmanlığını yaşıyorum.
  • Bende HTC One M7 aldım 2.el daha 2 aylık cihaz bendede pembeleşme sorunu var. Kamerayı ultrapixel olarak adlandırmışlar ama çözünürlük o kadar iyi değil bütün video ve resimleri ayarlamama ragmen tatmin edici bi görüntü kalitesi yok. Tek temennimiz ince ve zarif olması başkada bişey yok

HTC ONE Pembeleşme Sorunu (Kamera) ANA KONU

• Beyler bendede pembeleşme sorunu var fakat sadece merceği kapattıgımda bu sorun belli oluyor o kadar resim çekdim pembelik yok anlamadım nasıl iş bu
  • quote:

Orijinalden alıntı: orhanyıldız

Beyler bendede pembeleşme sorunu var fakat sadece merceği kapattıgımda bu sorun belli oluyor o kadar resim çekdim pembelik yok anlamadım nasıl iş bu

/>

• Yolladım garantiye yaklaşık bir haftaya elime geldi, cihaz tertemiz pembelikten eser yok bu problemi olanlar hemen göndersinler
  • Bende antalyadan bir arkadaştan htc one aldım ama kendisi garantili olduğunu söylediği için tereddüt etmedim ne olsa sorun çıkarsa gönderir yaptırırım diye. Neyse cihaz bugün geldi açtım kamerasını 15 saniye sonra ekran pespembe oldu. normal aydınlık çekimlerde sorun yok ama biraz loş ışıkta resmen ekran pespembe oluyor.Bir tane örnek teşkil etmesi için fotoğraf ekliyorum;
     HTC ONE Pembeleşme Sorunu (Kamera) ANA KONU

Fotoğraf pembe olduğu gibi birde sağ üst köşede ne olduğu belirsiz hiç görüntüsü değişmeyen siyah bir gölge vardı.Garantili olduğu söylenen telefonun yanında fatura ya da garanti belgesi çıkmadı sadece imei sorgulamada "ithalat yoluyla kayıtedilen imei" yazıyordu.Önce KVK'yı aradım kendilerinde bu imeinin garantili gözükmediğini söylediler.Teleserviceyi aradım onlarda garanti gözükmediğini belirtti. HTC Türkiye'yi aradım durumumu anlattım cihazınızın 2015 e kadar garantisi gözüküyor ama bazen kayıtlarımızda sıkıntı olduğu için fatura ve garanti belgesi gerekiyor dedi.Dedim forumda bir çok arkadaş garanti belgesizde göndermiş bir sorun çıkmamış dedim.Yok malesef bizde ürünü brightstar ithal etmiş ve servisine teleservis bakıyor gözüküyor dedi.Bende riske girip telefonu paketleyip gönderdim istanbuldaki ataşehir teleservis şubesine.Bakalım ne olacak henüz simkartımı bile takmamıştım cihaza.Gelişmeler hakkında bu konunun altında bilgi vereceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F30ED544B -- 3 Mart 2014; 17:53:48 >

• http://www.donanimhaber.com/cep-telefonlari/haberleri/HTC-One-max-Devler-liginin-yeni-yuzu-video-inceleme.htm

bu linkte mesut çevik diyor ki 4.3.3 güncellemesi ile bu sorun ortadan kalktı peki arkadaşlar siz ne düşünüyosunuz ne diyosunuz bununla ilgili
  • bende böyle bir sorun yok. çekimde olup video modunda bu sorunu yaşamayan arkadaşlar olması gerçekten ilginç. Ben çözüm bulamayan arkadaşlara 4.3 e dönüp denemelerini eğer varsa farklı kamera modlarını (xperialarınki olabilir) denemerini, farklı kamera programlarıyla denemelerini Google edition romlar yükleyip denemerini tavsiye ediyorum. Eğer video modunda böyle bir sorun yoksa cihazın yazılımsal olarak ışığa duyarlılığında bir sorun var demektir. zaten resim çekerken az ışıklı ortamlarda iso beyaz dengesi gibi ayarları otomatik olarak iyi yaptığı söylenemez. ama kamera özelliklerini biraz kullanıp temel fotoğraf tekniklerinden biraz anlıyorsanız harika gece çekimleri yapabilirsiniz.
  • hturkcan kullanıcısına yanıt
    Dostum bizde yazılım problemi diye inanmak isterdik ama malesef uzaktan yakından alakası yok.Bu problemi çözmek için 4.3 e dönmeye ne gerek varki zaten 4.1.2 den beri bu problemi yaşayan bir sürü Htc one kullanıcısı var.Sadece versiyondan versiyona pembelikte ufak tefek farklar meydana gelmiş oda kameraların iso değerlerinin biraz daha fazla zorlanmasından ortaya çıkabilir.Video modunda problem yapan HTC one'lerde var fakat video modunda problem çıkarmaması kayıt esnasında kameranın iso değerlerini zorlamadığı için olabilir mi ? Bence öyle.Sen bu problemi yaşamayan birisi olarak şanslı olanlardansın.Senin telefonla aynı yazılıma sahip pembe kamera sorunlu bir htc oneyi yan yana koy diğeri pembeleşiyor seninki aynı kalıyorsa yazılım kavramı ortadan kalkıyor.Buzdolabına koyup cihazı soğutunca 1 dk da ekranı pembeleşen telefon 5 dk sonra pembeleşmeye başlıyor tamamen kameranın donanımsal olarak sıkıntılı anlamına geliyor.Xda developersteki ankete baktığımda kullanıcıların neredeyse %80 ni aynı problemi yaşıyor.Ve garantiye gidip kamerası değişip gelen cihaz düzeliyorsa yine yazılımla alakası yok.Ben cihazı 2 saat falan test ettim 2. el almıştım. Xperia Camera mod kurup test ettim kamerada hiç bir fark yok dostum.Yani sorunun donanımdan olduğu %100 ortada.

• quote:

Orijinalden alıntı: tolgasubasi

Dostum bizde yazılım problemi diye inanmak isterdik ama malesef uzaktan yakından alakası yok.Bu problemi çözmek için 4.3 e dönmeye ne gerek varki zaten 4.1.2 den beri bu problemi yaşayan bir sürü Htc one kullanıcısı var.Sadece versiyondan versiyona pembelikte ufak tefek farklar meydana gelmiş oda kameraların iso değerlerinin biraz daha fazla zorlanmasından ortaya çıkabilir.Video modunda problem yapan HTC one'lerde var fakat video modunda problem çıkarmaması kayıt esnasında kameranın iso değerlerini zorlamadığı için olabilir mi ? Bence öyle.Sen bu problemi yaşamayan birisi olarak şanslı olanlardansın.Senin telefonla aynı yazılıma sahip pembe kamera sorunlu bir htc oneyi yan yana koy diğeri pembeleşiyor seninki aynı kalıyorsa yazılım kavramı ortadan kalkıyor.Buzdolabına koyup cihazı soğutunca 1 dk da ekranı pembeleşen telefon 5 dk sonra pembeleşmeye başlıyor tamamen kameranın donanımsal olarak sıkıntılı anlamına geliyor.Xda developersteki ankete baktığımda kullanıcıların neredeyse %80 ni aynı problemi yaşıyor.Ve garantiye gidip kamerası değişip gelen cihaz düzeliyorsa yine yazılımla alakası yok.Ben cihazı 2 saat falan test ettim 2. el almıştım. Xperia Camera mod kurup test ettim kamerada hiç bir fark yok dostum.Yani sorunun donanımdan olduğu %100 ortada.

kesinlikle %100 dogru .. zaten neredeyse 1 senedir tartışıp konuşuyoruz ... yazılımla çözebilen görmedim henüz..

• olaya bak arkadaş ya adam 2 bin tl para werıcek ama nasıl sorunsuz htc one bulurum dıye dusunuyor yazıklar olsun.arkadaslar tasarım olarak cok sewdıgım htc one cıhazımı sattım we 5 s aldım yapcak bisi kalmamıstı çünkü cihazi tam 5 kere serwise werdım daha cok moral bozmaya deymez satın kurtulun bu rezıllkten
  • Arkadaşlar Htc Kamera sensör tedarikçisini bu hata yüzünden değiştirmiş. Htc one hangi serilerinde Kasa açıklığı, ölü pixel, pembeleşme sorunu yoktur.Ayrıca İstanbulbilişim.com dan almam sizce iyi midir ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: desert101

Arkadaşlar Htc Kamera sensör tedarikçisini bu hata yüzünden değiştirmiş. Htc one hangi serilerinde Kasa açıklığı, ölü pixel, pembeleşme sorunu yoktur.Ayrıca İstanbulbilişim.com dan almam sizce iyi midir ?

Valla bende telefonu değiştirdim bu hata çıkacak diye gittim leğen s4 aldım.
  • Miyamoto Musashi kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam.cihaz gelsin direk satıp s4 alacagim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • benim fikrim bu cihaz satılıp s4 almak pek iyi bir fikir değil.. s4 tede sıkıntı yaşacağınız pek çok yer var .. sorunsuz bir alet mi değil.. htc one alıcak kişi gidip görüp deneyip alırsa bir sıkıntı yaşamaz .. netten almak biraz riskli .. bu cihazın şu anda kronik tek sorunu var oda kamera pembeleşmesi . ona da alırken dikkat ederse ( kasa açıklığı sorununu bayadır görmedim ) s4 pek tercih sebebi değil bence .. note 3 yada z2 tercih sebebi olabilir belki s5 ama s4 şu anda değil .. yani öyle abartıldığı kadar bir sorunlu bir cihaz olmadığını söyleyebilirim arkadaşlar.. ayrıcada 2014 mobil fuarında 2013 ün en iyi smartphone'u seçildiğinide tekrar hatırlarım..
  • Arkadaşlar cihaz garantiden sağ salim geldi güzel işçilik çıkarmışlar fakat yukarıdaki diğer arkadaşlarında bahsettiği üzere kamera yeşil tonlu fotoğraflar çekiyor artık servise göndermeye uğraşmayacağım.
    Cihazım Galaxy S4 ile takaslıktır ilgilenen arkadaşlar Pm ile ulaşabilir.
    Saygılar...
  • quote:

Arkadaşlar cihaz garantiden sağ salim geldi güzel işçilik çıkarmışlar fakat yukarıdaki diğer arkadaşlarında bahsettiği üzere kamera yeşil tonlu fotoğraflar çekiyor artık servise göndermeye uğraşmayacağım.
    Saygılar...

hocam benimde bugun gelecek başka bir cihazla karşılaştırma yapacağım.olmadı s4 yada uzerine para koyarak iphone 5'e geçeceğim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam buradan mesajımı cevaplarsanız sevinirim kamera ile alakalı.Bakalım sizin kamerada renklerde değişim varmı ve bunu farkedebilecekmisiniz acaba.Haber bekliyorum...S4 takasına karar verirseniz bir S4 de bana bulun ben ilçede yaşıyorum takas yapacak adam yok :)
  • quote:

Hocam buradan mesajımı cevaplarsanız sevinirim kamera ile alakalı.Bakalım sizin kamerada renklerde değişim varmı ve bunu farkedebilecekmisiniz acaba.Haber bekliyorum...S4 takasına karar verirseniz bir S4 de bana bulun ben ilçede yaşıyorum takas yapacak adam yok :)

hocam buyrun fotoğraflar bence gayet iyi yeşillenme ben fark etmedim şuanda.başka cihazla karşılaştırdım ekranda aynı.sararma filan yok :)
     HTC ONE Pembeleşme Sorunu (Kamera) ANA KONU HTC ONE Pembeleşme Sorunu (Kamera) ANA KONU HTC ONE Pembeleşme Sorunu (Kamera) ANA KONU HTC ONE Pembeleşme Sorunu (Kamera) ANA KONU

• quote:

Orijinalden alıntı: triptister

quote:

Arkadaşlar cihaz garantiden sağ salim geldi güzel işçilik çıkarmışlar fakat yukarıdaki diğer arkadaşlarında bahsettiği üzere kamera yeşil tonlu fotoğraflar çekiyor artık servise göndermeye uğraşmayacağım.
    Saygılar...

hocam benimde bugun gelecek başka bir cihazla karşılaştırma yapacağım.olmadı s4 yada uzerine para koyarak iphone 5'e geçeceğim

i phone 5 sahipleri üzerine para verip htc one alıyorlar bilginize...
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.