Şimdi Ara

HTC ONE X - CUSTOM ROM/KERNEL YÜKLEME, SORUNLAR VE ÇÖZÜMLER KILAVUZU (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
930
Cevap
16
Favori
96.703
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: eren1970

2) ROM KURULUMU

*Cihazı bootloader'den açıp USb kablo ile PC'ye bağlayın ve FastbootUSB moduna alın.

* PC'de CMD Shell ekranı açın ve şu iki komutu girin;

fastboot erase cache
    fastboot flash boot boot.img

* Hboot menüden recovery'e girin.

* mounts and storage kısmından 'mount USB Storage' yapın

* şimdi cihazın SD Kartı PC'nizde görünür hale gelmiş olmalı. İndirmiş olduğunuz Zipli haldeki Custom ROM dosyasını SD Kart'a kopyalayın.

* Recovery menüden mounts and storage kısmında 'unmount the usb storage' yapın

* Recovery menüden wipe data, cache ve dalvik cache uygulayın (SD Karta yanlışlıkla format atmayın!!!)

* Recovery menüde 'install zip from sdcard' bölümünü seçin ardından zipli haldeki ROM dosyasını seçin. Rom'a ait yükleme ekranı geldiğinde onaylamanız gereken yerleri onaylayıp devam edin. Seçmek istediğiniz özel ayarları ihtiyacınıza göre seçin ve kuruluma başlayın. Kurulum kısa sürede bitecek ve restart işlemi için onayınızı soracak, onaylayıp restart ettirin.

* olurda HTC ekranında takılı kalırsa bir kez daha Bootloader'dan açıp fastbootUSB moda alıp yukarıda anlatıldığı şekilde boot.img dosyasını flashlayın (bazı romlarda önce boot.img flashlanırken, bazı romlarda sonra flashlanabiliyor)

burada mount usb yapıyorum ama pc de hafıza kartına giremiyorum.

telefonda unable to open ums lunfile (no such file or directory çıkıyor)

ben işlemleri doğru olarak yapıyordum ama viper i internetten eksik indirmişim :( ondan oldu sanırım benim bu sorun

yardımcı olabilirmisiniz :(

• quote:

Orijinalden alıntı: remo7

ben işlemleri doğru olarak yapıyordum ama viper i internetten eksik indirmişim :( ondan oldu sanırım benim bu sorun

sorunun ne olduğunu daha açık yazar mısın? Anlamadım ne demek istediğini. Yanlış bir şey söyleyip yanlış yönlendirmeyelim.
  • quote:

quote:

sorunun ne olduğunu daha açık yazar mısın? Anlamadım ne demek istediğini. Yanlış bir şey söyleyip yanlış yönlendirmeyelim.

2)ViperX CUSTOM ROM YÜKLEME yaparken

quote:

* Bir kez daha ana menüden 'install zip from sdcard' bölümünü seçin ve bu sefer zipli haldeki ViperX ROM dosyasını seçin. Rom'a ait aroma yükleme ekranı geldiğinde onaylamanız gereken yerleri onaylayıp devam edin. Full install'u değil, custom install'u seçin ve venom themayı seçmeyin! (pek hoş değil, orjinal sense daha güzel ama karar sizin elbette) Seçmek istediğiniz diğer ayarları ihtiyacınıza göre seçin ve kuruluma başlayın. Kurulum kısa sürede bitecek ve restart işlemi için onayınızı soracak, onaylayıp restart ettirin.

* İlk kurulumda açılış biraz uzun sürecek (bir kaç dakika, daha fazla değil!) Bu işlemin ardından ViperX romlu HTC ONE X'iniz artık kullanıma hazır. Tüm ayarlarınızı yapın, uygulamalarınız yükleyin ve mutlaka CWM recovery'den nandroid backup alın.

* Pil kalibrasyonu klavuzunda anlatıldığı gibi mutlaka pil kalibrasyonu yapın!

kısmında kaldım, sebebi indirdiğim viper rom dosyasının eksik inmesinden dolayı :(
    şimdi internetten tam olarak indirdiğim rom dosyasını telefona nasıl atabilirim?
    cihazı pc de görüyorum fakat içine giremiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi remo7 -- 6 Temmuz 2012; 17:56:06 >

• quote:

AÇILMAYAN VE SD KARTTA ROM DOSYASI OLMAYAN/SD KARTA FORMAT ATILMIŞ CİHAZA CUSTOM ROM YÜKLEMEK

1) ÖN HAZIRLIK

* Windows yüklü bir PC

* cihazın şarjı en az %50 seviyesinde olsun

* Cihazın bootlader kilidi açık ve Recovery olarak CWM yüklü olmalı, değilse şu linkte anlatıldığı şekilde halledin;

http://forum.donanimhaber.com/m_60418075/tm.htm

* pil az uyarısı alıyorsanız yukarıda anlatılan yöntemlerle şarjı en az %35 seviyesine getirin.

* Yüklemek istediğiniz ROM dosyasını PC'ye indirmiş olun ve ROM'a ait boot.img dosyasını C:/fastboot klasörünüzün içine atın.

2) ROM KURULUMU

*Cihazı bootloader'den açıp USb kablo ile PC'ye bağlayın ve FastbootUSB moduna alın.

* PC'de CMD Shell ekranı açın ve şu iki komutu girin;

fastboot erase cache
    fastboot flash boot boot.img

* Hboot menüden recovery'e girin.

* mounts and storage kısmından 'mount USB Storage' yapın

* şimdi cihazın SD Kartı PC'nizde görünür hale gelmiş olmalı. İndirmiş olduğunuz Zipli haldeki Custom ROM dosyasını SD Kart'a kopyalayın.

şimdi işte cihaz pc de görünüyor fakat içine giremiyorum :(

• quote:

ilk sayfaya ClockworkMOD Recovery 5.8.4.0 KURULUMU kılavuzunu ekledim, bu versiyonu flashla öyle dene.
  • ClockworkMOD Recovery 5.8.4.0 KURULUM kılavuzu ilk sayfaya eklenmiştir.
  • quote:

quote:

ilk sayfaya ClockworkMOD Recovery 5.8.4.0 KURULUMU kılavuzunu ekledim, bu versiyonu flashla öyle dene.

denedim hocam ama yine giremiyorum sd karta.

bilgisayarım ekranına geliyor görüyorum ama tıklıyorum bir disk yerleştirin diyor.
  • quote:

bilgisayarım ekranına geliyor görüyorum ama tıklıyorum bir disk yerleştirin diyor.

Bir şeyleri eksik yapıyor olmalısın, defalarca kez denendi bu yöntem, hatta dün bir arkadaş burada bu yöntemle kurtardı cihazını.

Bence başka bir pc'de dene mümkünse ve windows 7 olmasına dikkat et. HTCsync kurmayı unutma ve elbette fastboot dosyalarını C:/ dizininde tutmayı da.

kılavuzdaki uyarıyı dikkat alıp MD5 kontrolü yapmış olsan bu sorunu yaşamayacaktın farkındaysan, acele etmeden yavaşça ilerle:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eren1970 -- 6 Temmuz 2012; 19:32:27 >
  • quote:

@samizdat ; aroma installer geldiğinde yükleme seçeneklerinden custom olanı seç ve kendi arayüzü seçmeden ilerle, normal sense ile kurulum yapılır başka bir şey yapmana gerek yok.

teşekkür ederim htc sence seçmeyince doğrudan yükledi. telefonda hangi kernel olduğunu görme şansım var mı?
  • quote:

quote:

Bir şeyleri eksik yapıyor olmalısın, defalarca kez denendi bu yöntem, hatta dün bir arkadaş burada bu yöntemle kurtardı cihazını.

Bence başka bir pc'de dene mümkünse ve windows 7 olmasına dikkat et. HTCsync kurmayı unutma ve elbette fastboot dosyalarını C:/ dizininde tutmayı da.

kılavuzdaki uyarıyı dikkat alıp MD5 kontrolü yapmış olsan bu sorunu yaşamayacaktın farkındaysan, acele etmeden yavaşça ilerle:)

hocam oldu süpersin çok teşekkür ediyorum. ne desem azdır, insan ister istemez heycan yapıyor :D

• quote:

Orijinalden alıntı: samizdat

quote:

@samizdat ; aroma installer geldiğinde yükleme seçeneklerinden custom olanı seç ve kendi arayüzü seçmeden ilerle, normal sense ile kurulum yapılır başka bir şey yapmana gerek yok.

teşekkür ederim htc sence seçmeyince doğrudan yükledi. telefonda hangi kernel olduğunu görme şansım var mı?

stock kernel var, bir kaç gün dene, umduğunu bulamazsın faux ya da franco yüklersin.
  • Ahahahah normal yaa alisiyor insan :)
    ROM değil de kerneller bunaltiyor beni :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

stock kernel var, bir kaç gün dene, umduğunu bulamazsın faux ya da franco yüklersin.

yok kasdettiğim o değildi. sen konuyu ilk açtığında faux anlatımı ve linki verdiğinde onu yüklemiştim. şimdi ne vardır ve stock kernele nasıl dönerim onu kasdetmiştim. stock kernelin dosyasını bulamadım. telefonun yazılım bilgilerinde kernel bölümünde 2.6.39.4-gf19005croot@ABM036#1 smp preempt yazıyor. bana stock kernel için link verebilirsen ilk sayfadaki anlatımı takip ederek yüklemek istiyorum tekrar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kara Kitap -- 6 Temmuz 2012; 19:59:35 >
  • quote:

quote:

yok kasdettiğim o değildi. sen konuyu ilk açtığında faux anlatımı ve linki verdiğinde onu yüklemiştim. şimdi ne vardır ve stock kernele nasıl dönerim onu kasdetmiştim. stock kernelin dosyasını bulamadım. telefonun yazılım bilgilerinde kernel bölümünde 2.6.39.4-gf19005croot@ABM036#1 smp preempt yazıyor. bana stock kernel için link verebilirsen ilk sayfadaki anlatımı takip ederek yüklemek istiyorum tekrar.

stock yüklü zaten şu an.
  • quote:

quote:

quote:

stock yüklü zaten şu an.

TEŞEKKÜRLER...

• Arkadaşlar kernel olarak birde bunu deneyin.Pil durumu oldukça tatminkar .Çok stabil bir kernel takılma veya duraklama yapmıyor..Normal bir kullanım ile 1.5 günü rahat çıkartıyor.Çok kurcalayan biriyseniz de rahat bir günü bitiriyor.Ayrıca weep2wake özelliği çok kullanışlı.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=SgQ22IuCcKw

(alttaki üç adet dokunmatiğin üzerinde elinizi soldan sağa gezdirince ekran açılıyor sağa doğru gezdirince de ekran kapanıyor) Böylece her defasında cihazın tepesindeki Power tuşundan açıp kapama yapmaya gerek kalmıyor.

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1643692

• quote:

quote:

quote:

stock yüklü zaten şu an.

Eren sende de mı bu var stok ??

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: mushroom

evet ben de onu kullanıyorum ama bricked kernel denemeye niyetliyim.
  • quote:

quote:

evet ben de onu kullanıyorum ama bricked kernel denemeye niyetliyim.

Sanki stock performansı zayıf gibi bende kernel değiştirme nuyetindeyim yardimlasirsak sevinirim.. Xda da okuduğum kadari ile yeni kernel flaslauanlar çok problem yaşıyorlar bende bugün stock kernel haricinde hiç bir kernel ile acamadim makineyi restart döngüsü ne girdi stock flaslamadanda açılmadı..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Sanki stock performansı zayıf gibi bende kernel değiştirme nuyetindeyim yardimlasirsak sevinirim.. Xda da okuduğum kadari ile yeni kernel flaslauanlar çok problem yaşıyorlar bende bugün stock kernel haricinde hiç bir kernel ile acamadim makineyi restart döngüsü ne girdi stock flaslamadanda açılmadı..

o restart olayı rom ile kernel'in uyumsuzluğundan kaynaklanıyor bildiğim kadarıyla benimde öyle idi bi ara kernel yükledim sürekli yeniden kapanıp açılıyordu HTC logosundan sonra.. uyumlu kernel yükledikten sonra açılıyordu...
    ben venom ile franco r12 kullanıyorum performansı çok iyi..
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.