Şimdi Ara

HTC ONE X - CUSTOM ROM/KERNEL YÜKLEME, SORUNLAR VE ÇÖZÜMLER KILAVUZU (42. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
930
Cevap
16
Favori
96.700
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: samsunlusemih

quote:

Orijinalden alıntı: bgoker

quote:

Merhaba, konu hakkında sıfırım videolara v.s. baktım nasıl yapıldığına fakat neyin ne işe yaradıklarını bilmiyorum. Telefonum bugün gelecek versiyonunu cid ını v.s. bilmiyorum. Benim istediğim şarjı uzun süre gidebilecek bir versiyon olsun, telefonu en çok mesaj çekmek ,whatsapp(belki) video izlerim , wifi (ehh işte) oyun yüklerim ama günde en fazla 4-5 kere oynarım oynamam gibi birsey, sizce böyle bir kullanıcı hangi versiyonu neleri yüklemesi gerekir?
    Birde Allah korusun yaparken sorun cıkarsa yedeğini v.s. almayıda yapmak istiyorum.

bunun gibi olabilir veya buna yakın firmwarehttp://www.youtube.com/watch?v=hL5nTprjOZQ

Cyanogen mod a pek benzemez ama Revolution HD rom u tavsiye ederim.Oldukça stabil ve hızlıdır,batarya süreside normale göre daha iyidir.Orjinal rom la aynı görüntüye sahiptir.Buradan indirebilirsiniz.

hımm güzelmiş teması v.s. orjinal gibi , orj. aynısı olupta sarjı daha fazla gitse razıyım. videoyu izledim çok hızlı çalıyor.
    Android Revolution HD 9.7.2 Ice Cream Sandwich var birde
    Android Revolution HD 13.0 Jelly Bean var hangisini indireceğim yoksa 2 sinide indireyim mi?

İkiside farklı sürümler,sadece birini indirmelisiniz. Revolution HD 13 son sürümdür ve JellyBean sürümüdür.Kendi kullandığım da budur.Tavsiye ederim.Tabii bunları kurabilmek için,bootloader kilidini açmak ve recovery yüklemeniz gereklidir.

• quote:

quote:

quote:

Merhaba, konu hakkında sıfırım videolara v.s. baktım nasıl yapıldığına fakat neyin ne işe yaradıklarını bilmiyorum. Telefonum bugün gelecek versiyonunu cid ını v.s. bilmiyorum. Benim istediğim şarjı uzun süre gidebilecek bir versiyon olsun, telefonu en çok mesaj çekmek ,whatsapp(belki) video izlerim , wifi (ehh işte) oyun yüklerim ama günde en fazla 4-5 kere oynarım oynamam gibi birsey, sizce böyle bir kullanıcı hangi versiyonu neleri yüklemesi gerekir?
    Birde Allah korusun yaparken sorun cıkarsa yedeğini v.s. almayıda yapmak istiyorum.

bunun gibi olabilir veya buna yakın firmwarehttp://www.youtube.com/watch?v=hL5nTprjOZQ

Cyanogen mod a pek benzemez ama Revolution HD rom u tavsiye ederim.Oldukça stabil ve hızlıdır,batarya süreside normale göre daha iyidir.Orjinal rom la aynı görüntüye sahiptir.Buradan indirebilirsiniz.

hımm güzelmiş teması v.s. orjinal gibi , orj. aynısı olupta sarjı daha fazla gitse razıyım. videoyu izledim çok hızlı çalıyor.
    Android Revolution HD 13.0 Jelly Bean var hangisini indireceğim yoksa 2 sinide indireyim mi?

Arkadaş cevap vermiş yalnız bir ekleme yapayım eğer 13.0 olanı yüklemek istersen hbootu 1.31e yükseltmen gerekir yoksa telefonun açılmaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

İkiside farklı sürümler,sadece birini indirmelisiniz. Revolution HD 13 son sürümdür ve JellyBean sürümüdür.Kendi kullandığım da budur.Tavsiye ederim.Tabii bunları kurabilmek için,bootloader kilidini açmak ve recovery yüklemeniz gereklidir.

dün bootloader işlemini yaptım , yazacaktım sitede sorun vardı bir türlü gönderemedim mesajı. recovery tam olarak neye yarıyor versiyon atma işlemine mi deniyor yoksa versiyon atmadan yapmam gereken bir işlem mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: couldi

quote:

quote:

quote:

Arkadaş cevap vermiş yalnız bir ekleme yapayım eğer 13.0 olanı yüklemek istersen hbootu 1.31e yükseltmen gerekir yoksa telefonun açılmaz.

hbootu ta başka birsey mi ne kadar çok sey varmış böyle yaa :D

hee hboot denilen şey, ses kısma tusu ve power güç düğmesine basınca cıkan ekran tamam hocam evet biliyorudum da isim olarak hangisine nasıl hitap edilen şeyleri tam bilmiyor.
    mesela RUU deniyor sonra custom falan deniyor aman her neyse karıştımım yine :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samsunlusemih -- 9 Kasım 2012; 8:56:01 >

• >>>

telefonu sipariş etmeden elime alıp incelemedim dokunmatiğine bakmadım ama ekranın kalitesi iyi diye duymuştum ve benim için ekran kalitesi çok önemli HD tutkum var. samsung s3 in açamadığı videoları açtığını gördüm videolarda ve kararım netleşti one x almakta ve hd video attım görüntü DEHŞETTT mükemmel yuhh denecek kadar , sonra baktım ki ses çıkmıyor o an hayallerim duya düştü delirecektim ,çevirme işlemi çok uzun sürüyor biliyorum sürekli saatlerce vakit alır converter işlemi canımı sıktı sonradan googlede arattım yine bu siteden yönlenerek bi tavsiye okudum, programı indirdim seste geliyor DUAL sesi çevirme işlemide var üstelik menüde dolasırken ufak bir ekranda da çalışabiliyor ben sadece s3 ün özelliği sanıyordum onun için 1 puan s3 vermiştim içimden, ve bu da program sayesinde olduğu için seviyorum telefonu, program ücretsiz üstelik ama ücretlide olsa alırdım yani o derece, wifi konusuna gelince laptoptan daha iyi çekiyor :S Neyse fazla övmeyeyim övdüğüm şeylere her zaman nazar değmiştir %100 gerçek hemde.
    Almak isteyenlere tavsiye ederim, kaba gibi görünebilir ama ince olduğundan dolayı hissetmiyorsunuz demek ki telefonun eni kalın olunca hissediliyormuş.

<<<

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

hee hboot denilen şey, ses kısma tusu ve power güç düğmesine basınca cıkan ekran tamam hocam evet biliyorudum da isim olarak hangisine nasıl hitap edilen şeyleri tam bilmiyor.

hboot evet ses kısma tuşuyla çıkan ekran orada yukarıda versiyonu yazar.eğer versiyonu 1.28 ise güncelleme yapmanıza gerek yok.Daha düşükse gerekli.
    RUU orjinal rom paketidir.Bilgisayara indirir çalıştırır ve telefonunuza yüklersiniz.
    Custom rom da özel kullanıcılar tarafından geliştirilen yada orjinal romun modifiye edilmiş halidir.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

hboot evet ses kısma tuşuyla çıkan ekran orada yukarıda versiyonu yazar.eğer versiyonu 1.28 ise güncelleme yapmanıza gerek yok.Daha düşükse gerekli.
    RUU orjinal rom paketidir.Bilgisayara indirir çalıştırır ve telefonunuza yüklersiniz.
    Custom rom da özel kullanıcılar tarafından geliştirilen yada orjinal romun modifiye edilmiş halidir.

hımm teşekkürler bu açıklaması çok iyi oldu. buarada benimkinde androidsürümü :4.0.3 yazıyor Yazılım sürümü ise 1.29.163.13 yazıyor nasıl sizce ney gereklidir bu cihaza, pili az gidiyor bunun için hangisini yüklemekle kararsız kaldım

• silinebilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samsunlusemih -- 12 Kasım 2012; 13:45:45 >
  • Beyler HTC One X; Cyanogenmod CM10 Android 4.1.1 Jelly Bean kurdum tamam hızlı ama yani nasıl desem 10 paralık telefon 1 paralık gibi görünüyor çok basitleşti telefon :s eski ayarını aslında yedeklemiştim ama gelmiyor malesef, önceki kayıtları silmek ve orjinale yakın uzun sarjı giden versiyon istiyorum bu versiyon kadar oyunca gibi de olmasın yani telefon zaten whatsappı bile yuklemedi playstoreden telefon desteklemiyor v.s. diye, ne yapmam gerekli içindeki dosyaları sileyim birde düzgün bir versiyon atmak istiyorum?
    Demin cortladı telefon acılmak bilmedi telefon acıkken uyuyamadım sitres oldum uyandım neyseki yapabildim ama istemediğim versiyonda duruyor suanda.
  • quote:

Beyler HTC One X; Cyanogenmod CM10 Android 4.1.1 Jelly Bean kurdum tamam hızlı ama yani nasıl desem 10 paralık telefon 1 paralık gibi görünüyor çok basitleşti telefon :s eski ayarını aslında yedeklemiştim ama gelmiyor malesef, önceki kayıtları silmek ve orjinale yakın uzun sarjı giden versiyon istiyorum bu versiyon kadar oyunca gibi de olmasın yani telefon zaten whatsappı bile yuklemedi playstoreden telefon desteklemiyor v.s. diye, ne yapmam gerekli içindeki dosyaları sileyim birde düzgün bir versiyon atmak istiyorum?
    Demin cortladı telefon acılmak bilmedi telefon acıkken uyuyamadım sitres oldum uyandım neyseki yapabildim ama istemediğim versiyonda duruyor suanda.

ben sana jely bean yükleme demedimmi ? :) neden dinlemiyorsun ? jely bean tabletler için aslında telefonlar için olan sürümü henüz çıkmadı , senin yüklediğin jely bean oynanmış orjinal değil bu nedenle böyle şeyler olması normal ve telefonun basit görünmeside widgetlerin yüklenememesi,

quote:

Orijinalden alıntı: zombi_80

[ben bunu yükledim JelyBean ama tavsiye etmem ekrana Widget eklenemiyor. şuan için en iyi ve en stabil rom ViperX romu. ayrıca kernel olarakta USB OTG nin aktif olmasınıda istiyorsan bu konudaki Kerneli, yüklemelisin. Şarj süresini uzatır , ayrıca USB den hızlı şarj olanağı var ve 1.7GHZ işlemci hızına izin veriyor

http://www.eternityproject.eu/topic/48-eternityproject-kernel-34-for-htc-one-x-endeavoru/

quote:

zombi_80 : Belki int. paketi yapmam widget ihtiyacım olmaya bilir tam emin değilim, USB OTG ayrı yetten mi yüklüyoruz versiyonun içindemi var öyle özellik? google ViperX yazdım yeni versiyonları çıkmıs sanırım burada ki 1. ile baslıyor 2. sı çımıs sanırım doğrumu teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zombi_80 -- 14 Kasım 2012; 9:01:21 >

• quote:

quote:

Beyler HTC One X; Cyanogenmod CM10 Android 4.1.1 Jelly Bean kurdum tamam hızlı ama yani nasıl desem 10 paralık telefon 1 paralık gibi görünüyor çok basitleşti telefon :s eski ayarını aslında yedeklemiştim ama gelmiyor malesef, önceki kayıtları silmek ve orjinale yakın uzun sarjı giden versiyon istiyorum bu versiyon kadar oyunca gibi de olmasın yani telefon zaten whatsappı bile yuklemedi playstoreden telefon desteklemiyor v.s. diye, ne yapmam gerekli içindeki dosyaları sileyim birde düzgün bir versiyon atmak istiyorum?

ben sana jely bean yükleme demedimmi ? :) neden dinlemiyorsun ? jely bean tabletler için aslında telefonlar için olan sürümü henüz çıkmadı , senin yüklediğin jely bean oynanmış orjinal değil bu nedenle böyle şeyler olması normal ve telefonun basit görünmeside widgetlerin yüklenememesi,

quote:

[ben bunu yükledim JelyBean ama tavsiye etmem ekrana Widget eklenemiyor. şuan için en iyi ve en stabil rom ViperX romu. ayrıca kernel olarakta USB OTG nin aktif olmasınıda istiyorsan bu konudaki Kerneli, yüklemelisin. Şarj süresini uzatır , ayrıca USB den hızlı şarj olanağı var ve 1.7GHZ işlemci hızına izin veriyor

http://www.eternityproject.eu/topic/48-eternityproject-kernel-34-for-htc-one-x-endeavoru/

quote:

zombi_80 : Belki int. paketi yapmam widget ihtiyacım olmaya bilir tam emin değilim, USB OTG ayrı yetten mi yüklüyoruz versiyonun içindemi var öyle özellik? google ViperX yazdım yeni versiyonları çıkmıs sanırım burada ki 1. ile baslıyor 2. sı çımıs sanırım doğrumu teşekkürler

:) hocam bir sury sey yaziyor ama orada hangisini yukleyecegimi bilemedim . Turkce anlatmisti benimkinde ondan deneyeyim dedim :) linkleri indirmem gereken linkleri kopyalayabilirmisin :)
    ekleme:konuda ki link ölmüş hocm baska nereden indirme linklerini bulabilirim
    şunu buldum bunu yapmak istiyorum ama asıl soru nasıl yapılcak işte :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samsunlusemih -- 14 Kasım 2012; 11:50:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• bu versiyonu anlatan video veya bilen biri varmı
    http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1745176
  • linkteki Kernel dosyası çalışıyor b,irsürü yazı var nereye bakacağını bulamadın sanırım :)
    dlhg.eternityproject.eu/HTC/endeavor/eprj/EPRJKRN_ENDEAVORU3.4_STO_OC_v0.99b.zip

birde burayı incele :http://www.androidcim.com/cat/cihazlar/htc/one-x/
  • quote:

linkteki Kernel dosyası çalışıyor b,irsürü yazı var nereye bakacağını bulamadın sanırım :)
    dlhg.eternityproject.eu/HTC/endeavor/eprj/EPRJKRN_ENDEAVORU3.4_STO_OC_v0.99b.zip

Üstad linkteki kerneli deneme amaçlı indirip kurdum.. Zaten yapanlar .bat dosyasını tıkalyınca kernelin otomatik kurulacağını söyelmişler ama nedense bende htc ekranında kaldı bende ncx kernele geri döndüm.. Bu kerneel uygun olan modül dosyası varsa ekleyebilir misin.? veya kurulumu diğerlerinden farklı mı.?

• quote:

linkteki Kernel dosyası çalışıyor b,irsürü yazı var nereye bakacağını bulamadın sanırım :)

Viper kullanıyosun ya bende yüklemişken yeni versiyonunu yükleyeyim diyorum burada buldum , sen bunu kullanmıyormusun :)

ekleme: buhttp://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1745176

senin dediğin 1. sayfadaki viperx dimi versiyonu 1. olan onu indirmeye calısıyorum ama 'No such file' diyor. Zaten verdiğim linkte 2. çıkmıs onu yuklesek daha iyi olmaz mı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samsunlusemih -- 14 Kasım 2012; 18:23:58 >

• Şu Sorunumu Bir Pro Arkadaş Cözsün Lütfen.

Telefona Rom Yüklemiştim.
    Revolation 12.

Neyse Google Play Store Kullanamıyorum Yukluyorum Ama Açılmıyor.
    Sonra Google.process.app.com sonlandırıldı gibi hatalar alıyorum.

Google Play Store'suz Telefon Bir Hiç Resmen Blackmartk la idare Etmek De Zor.

Yardım Lütfen.
  • telefonun versiyonunu güncellerken karsıma

clorkworldmord recover...
    finding update package
    e:unknown woluma for path (ınternalsdcard:download/ota_endeavor_u_s_vodafone_fr_2.17.168.4-1.29.163.13_release_280184trtqxlvyzm8i42x-1.zip
    E:Can't mount (ınternalsdcard:download/ota_endeavor_u_s_vodafone_fr_2.17.168.4-1.29.163.13_release_280184trtqxlvyzm8i42x-1.zip
    ınstallation aborted

yazıyor? sorun nedir?
  • Dostlar çok sağlam kernel tavsiyesi istiyorum.. NCX 2.17 Beta 13 sapıttı.. Uyku modunda bile pili emiyor resmen..
  • Ronin1453 : dostum verdiğim dosya zip halinde bunu telefonun SD hafızasına at ve clockwormod ekranından install zip from sd card seçip dosyayı bul ve yükle. bat dosyasına tıklayarak yükleyeceksen başka bir link vermişler onu indirmen lazım.

samsunlusemih :
    Viper X 2.0 kullanıyorum şuan ve çok stabil, daha önce LeDroid kullanıyordum arada tel saçmalayıp reset atıyordu en fazla 3 gün dayanabildim ama viperX harika :)

Kaçan Aşık : Kustom Kernel yükleyip indirdiğiniz ROM'un google apps eklentisi varsa onu kurun, recoverymod menüsünden zipli google apps paketini yükleyin.

samsunlusemih : sanırım yüklemeye çalışılan dosyayı bulamıyor doğru yerde olduğuna emin olun : ınternalsdcard:download/ altında olmalı

Ronin1453 : dedimya ben,im kullandığım Kerneli bi dene yukarda tarif ettim nasıl yapacağını

bunlarda benim rom ve kernel görüntüleri :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zombi_80 -- 21 Kasım 2012; 15:29:07 >

• quote:

samsunlusemih : sanırım yüklemeye çalışılan dosyayı bulamıyor doğru yerde olduğuna emin olun : ınternalsdcard:download/ altında olmalı

http://www.forum-generationmobiles.net/t63139-rom-zip-stock-operateur şuradan dosyayı yükliyorum ama ruu dosyası zip olarak, exe olarak değil melesef nasıl yükleneceği yazıyor öyle dosya olunca?
    mesela geçende ben relock yaptım ve ruu dosyasını yuklemeye çalıstım yanlış dosya dedi flasha birşey yapmamıstım direk kilidi kapadım rom yuklemeye kalkıstımondan mı olmadı acaba flashıdamı ilk önce ayar yapacaktım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samsunlusemih -- 22 Kasım 2012; 15:57:25 >

• 
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.