Şimdi Ara

HTC One X+ Kullanıcıları Kulübü/Ana Konu (149. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.207
Cevap
10
Favori
102.974
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 147148149150151
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Telefonumu hoparlörden ve ahizeden gelen sesin azlığı nedeniyle teleservice'e tamire verdim. Telefonum servisten gelene kadar samsung galaxy s3 kullanıyorum. Benim de one x+'da hayal kırıklıklarım vardı pil süresi ve android güncellemeleri konusunda. Ta ki geçici süreliğine galaxy s3 kullanana kadar. Işlem hızları menü geçiş hızları one x+'a göre oldukça yavaş. Bunların yanında htc'nin kasa kalitesi ve kendi arayüzünün stil ve işlev kalitesi samsunga göre çok daha özel. Açıkçası ben bu telefonu aldığımda rakipleri s3 ve iphone 5ti. O yüzden s3'le olan deneyimime dayanarak bu kıyaslamayı sizle paylasmak istedim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ege1903 E kullanıcısına yanıt
    hocam bide menüye girip Widget lar sekmesine tıklayın veya bi uygulamaya girip orta tuşla çıkmaya çalışın, asıl amiral gemisini görün

• android telefonları içerisinde yine en iyisi htc arkadaşlar bunu göz ardı etmeyelim.samsung kullanan arkadaşlarla görüşün ne demek istediğimi iyi anlayacaksınız.

yukarıda bahsedilen sorunlar neredeyse her cihazda var.mesela benim 2 sefer karşılaştığım sorun telefonun sarj olmaması. ilkinde servise gönderdim 1 ay sonra yapılmış şekilde geri geldi.
    2. sefer aynı hatayı verdi ana avrat sövdüm sabah kalktım sarja soktum düzelmiş(yani ısınınca sarj olmayabiliyor bu alet).

samsung htc falan filan hala iphone'dan iyisi yok bence.hiç iphone kullanmadım ama bunu gözlemlemek zor değil.bundan sonraki cihazım iphone bu kesin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tommyvercetti07

batarya sorunu her cihazda var. bugün hangi akıllı telefon yoğun kullanımda 1 günü çıkarıyor. ikinci eli demişsiniz, telefonu alırken bilmeniz lazım zaten ikinci eli olmadığını. ki bi telefona 2000 lira veren insanın bence ikinci elini düşünmemmesi gerekir. sonuçta o kadar verdikten sonra 1 yılda satmanın anlamı yok. ben telefonu alalı nerdeyse 1 yıl olucak. en az 1 yıl daha kullanırım, ondan sonrada 600 liraya satacağıma kardeşime kuzenime veririm.ayrıca ekran titreme sorunu diye bişeyde yok cihazımda. teknoloji birazda şans işidir.sadece ikinci eli iyi diye 2000 lira verip Widget lar ekranına girince kasıp donan bi telefon alacağıma bu telefonu aldığım için memnunum.

sorularıma ve görüşlerime gerkli yanıt alamadım aslında... batarya nerede bir günü çıkarıyor 6 saatte bitiyor 3,5 saat sürekli şarj da doluyor...şarj olma süresi çok çok uzun.. ben oyun oynamıyorum sadece kısa kısa telefon görüşmeleri ve internet kullanıyorum 6 saat sonra pil % 20 sonra zaten küt diye hızlı bir şekilde bitiyor...

tabiki ikinci elini düşünerek almıyorsunuz fakat bir ürününde bu kadar çabuk ve bu kadar çok deger kaybetmesi bence kabuledilir degil... bir telefona 2000 tl ödedim diye bu parayı kolay kazanıyor degilim,degiliz...

2000 tl nin bir karşılıgı olmalı degilmi...düzgün bir kullanm ömrü sunan telefona güncelleme ver,telefonun pil kullanım süresini mahfet,sonra çık deki bu telefona güncelleme destegini çektik... baktın mı hiç insanlar yayınladıgın güncellemeden memnun mu,bu müşteri bana yine lazım olacak ileride,müşteriyi memnun edebildik mi..?

sizde şuan ekran titreme sorunu olmayabilir ama bu sorunla ileride karşılaşmayacagınız anlamına gelmez...bilin ki bu sorun kronik bir sorun...

• işte ben bunu anlamıyorum, benim telefonum yoğun kullanımda (oyun oynamadan) 6 saatte bitiyor ve 0-100 şarj süresi maksimum 1 buçuk saat. benim telefon uzayda üretildi sanırım. ikinci eline yapabilecek bişey yok ama hâlâ düşüncem bu kadar takılacak bişey değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: tommyvercetti07

işte ben bunu anlamıyorum, benim telefonum yoğun kullanımda (oyun oynamadan) 6 saatte bitiyor ve 0-100 şarj süresi maksimum 1 buçuk saat. benim telefon uzayda üretildi sanırım. ikinci eline yapabilecek bişey yok ama hâlâ düşüncem bu kadar takılacak bişey değil.

hocam senin telefon 0-100 şarj süresi 1,5 saat ise ben birşey demiyorum...özürdiliyorum senden ...ben daha 1,5 saatte sarj olan bir htc one x plus görmedim de duymadım da ... yaa benim telefon htc one plus degil yada sizin ki degil... yabancı forum sitelerinde bile uzun şarj olma süresinden şikayetçi herkes... neyse sizde sorun yoksa sevindim valla... öylede böylede ben en az 1 sene daha beraberim htc ile...belki bana küskünlügü geçerde 1,5 saat de sarj olur... :)

• system electronıc kullanıcısına yanıt
    imkanım olsada size kanıtlasam görürdünüz hocam, orjinal şarj aletiminde kablolarında temassızlık olduğu halde

• quote:

Orijinalden alıntı:

--- alintilar bozulmus benim mesajim buradan basliyor--- Dava umarim istedigin gibi sonuclanir. Benim telefona cok ihtiyacim oldugundan ve ciddi anlamda moralim bozuldugu icin

(Gerekse bu konudakilerden hakarete varan yorumlar, aptal yerine koymalar, gerekse teleservicenin telefona bakmadan gerisingeri yollamalari (adamlar geri yollarken kapatmaya bile zahmet etmemis))

Zararina elimden cikardim.

Ekran sorunu ayni sizin tarif ettiginiz gibi ve gayet de belirgin bir sorundu.

Ekran sorunu bir yana telefon da genel olarak hatali bir telefon.

Ben bu telefona 1999 lira vermisim, az buz para degil ve bu parayi 1 sene once verdim, bu parayi verdigimde de yeni cikmis bir telefondu bu ove ove bitirilemiyordu falan, telefon bir kac ayda tarih oldu ne destek var, ne baska bir sey. Multitask bile duzgun islemiyordu, sadece kamerasi ortalama ustuydu o kadar.

Hayatimda yaptigim en kotu ve hatali alisverislerinden biridir bu telefonu almak.

Htc sonra cikardigi telefonlarda da bir dikis tutturamadi besbelli ki telefon cikiyor piyasaya herkes ove ove bitiremiyor sonra insanlar almaya basliyor telefonlari PAT herkesin telefonu elde kaliyor tonla hatalar. (Bknz htc one)

Akli olan HTC den uzak dursun.

Telefon ilk çıktığında gerçekten süper duruyordu. Yapılan testler vs mükemmel. Zaten donanıma bakarsanız süper gözüküyor; ancak gerçekte öyle değil.
    Benim HTC'deki ilk cihazım değil. Epey bir cihaz geçti elimden ve eski bir Desire var, yeni Mildwild romları geldikçe atıyorum: Müthiş çalışıyor. Tek bir takılma, hata, ısınma yok. Davalık olmasam ve verdiğim paraya kıyabilsem belki One X+ 'ımı da bu hale getirebilirim.

Yine de telefon sorunlu. Kimseyi töhmet altında bırakmak istemem; ama Türkiye'ye 2012'de gelen cihazların çoğu böyle (şikayetlere bakarsanız). Bizim cihazların LTE versiyonları çok daha iyi.

Diğer bir sorun Tegra. Çok methedildi ama Snapdragon işlemcilerle de Tegra desteği olan oyunları aynı performansta oynayınca Tegra'nın eksi yanlarını görmezlikten gelemiyorsunuz. Bir kere çoğu oyun üreticisinin Tegra için optimizasyonu yok. Mesela Asphalt 8 oynamak işkence. Halbuki donanım fazla bile; ama Tegra için optimize edilmemiş. Böyle bir çok oyun var.

Uzatmadan fikrimi söyleyeyim, özellikle Türkiye'deki son HTC cihazları sorun çıkarıyor. Hatta belki uydurma dahi olabilir, bize gelen bazı cihazların refurbished ya da üretimde ayıklanan ürünler olduğu da dillendiriliyor. Herkesinki sorunlu olmayabilir.

Dava olumlu sonuçlanırsa yurtdışından Nexus 5 almayı düşünüyorum. Teleservice'e telefon verip strese girmek ya da telefona bir daha 2000 lira vermek gibi bir niyetim yok. Onun yerine daha sık telefon değiştiririm

• Olayin optimizasyonla cok bir ilgisi yok. Tegra 3 islemci olarak iyi ama gpu olarak cok geride bir soc. Tek kanal bellek kontrolcusu falan tegra 3 gpu anlaminda sinifta kaldi. One x te durum belliyken one x+ nasil satildi merak ediyorum iyi telefon kesinlikle ama oyun oynayana hic hitap etmiyor. Ama oyun oynamayan icin kamera malzeme hafiza olarak iyi bir telefondu.

Ama dedigin gibi o gpu nun hic sansi yok.

• psyshock P kullanıcısına yanıt
    Tegra 3 genel olarak iyi mi diyorsun?

Şarj problemi de işlemciden kaynaklanmiyor mu ?

• hunkar1 kullanıcısına yanıt
    Aslinda soyle ben performans acisindan baktim. Islemci olarak rakipleriyle yarisabilir. Ama gpu su gerideydi. Isinma ve pil konusuna gelince 40 nm lik uretimden kaynaklaniyor dedigin gibi isinmada islemci kaynakli yani.

Ama saf cpu gucune bakarsak kotu degil.

• quote:

Orijinalden alıntı: psyshock

Olayin optimizasyonla cok bir ilgisi yok. Tegra 3 islemci olarak iyi ama gpu olarak cok geride bir soc. Tek kanal bellek kontrolcusu falan tegra 3 gpu anlaminda sinifta kaldi. One x te durum belliyken one x+ nasil satildi merak ediyorum iyi telefon kesinlikle ama oyun oynayana hic hitap etmiyor. Ama oyun oynamayan icin kamera malzeme hafiza olarak iyi bir telefondu.

Ama dedigin gibi o gpu nun hic sansi yok.

Optimizasyonla ilgisi var tabi ki. Desire 500'de Gameloft oyunlarını oynamanızı tavsiye ederim. Çok daha düşük orta seviye bir telefon ama işlemcisi orta seviye Snapdragon. Bu tür oyunlarda GPU'da çok önemli ve Tegra'nın daha doğrusu nVidia'nın ekran kartı firması olarak işe başladığını hatırlatırım. Aslında bu telefonla birlikte çıkan Butterfly Snapdragon S4 Pro işlemcisi ve Adreno 320 GPU'su ile daha iyi sonuçlar veriyor çoğu oyunda. Bu da tamamen Gameloft gibi firmaların Tegra'ya göre optimize çalışması olmamasından kaynaklanıyor.

İşin olumlu yanına gelince, Real Boxing ya da diğer THD oyunlar gözlemlediğime göre eşdeğer Snapdragon ya da Exynos'lara oranla daha akıcı çalışıyor. Bu da optimizasyonun önemini gösteriyor. Klasik olacak ama kağıt üzerinde çok daha kötü donanıma sahip 3.nesil iPad'imle Gameloft oyunlarını süper akıcı oynayabiliyorum. Stabil ve akıcı çalışıyorlar.

Sana katıldığım nokta oyun oynamayanlar için cihazın iyi olması. Arayüzü akıcı (Sense 5 ile daha da akıcı), 64 GB dahili kapasitesi çok iyi.
    Cihazlar iyi ama aşırı ısınma gibi kronik problemleri olmayan şanslı kişilerin cihazları... Mobil veriyi bile açtığınızda pil 50-55 C sıcaklığa çıkıyorsa bir sorun var demektir.

Aslında root yapıldıktan sonra çözünürlüğü düşürerek bir çok oyunda akıcılık sağlanabiliyor. Sonuçta tablet ya da monitör değil, yüksek çözünürlüğe çok da ihtiyaç yok.

Bizim one ile yarisabilir mi mesela..? Veya bir s4 ile kiyaslayabilirmiyiz..

Sen teknik konulara hakimsin..yazdiklarindan cok sey ögreniyoruz.

• Nvidia nin gpu sirketi olmasinin onemi yok. Cunku nvidia tegra 2 ve 3 te resmen milleti kaziklamistir (40 nm ve kotu gpu) optimizasyon onemlidir tabiki ancak tegra 3 un gpu su zaten gucsuz 3.nesil ipad 3 un gpu suyla karsilastirilamaz bile cpu ya bakma cunku one x+ da 2 cekirdek islemci ama daha guclu bir gpu olsaydi yine daha iyi oyun oynardin.400 fill rate anca verebilen bir gpu un 720p de akici yuksek grafikli oyun oynatmasi imkansiza yakin birsey. Ayni donemde cikti demissin ama mali400 de adreno 320 de tegra 3 ten cok daha guclu ve verimli gpu lar. 2 kata yakin guc farki var. Evey optimizasyonla birseyler yapilabilir ama tegra 3 un asphalt 8 de yada most wanted da zorlanmasi tek kanal bellek kontrolcusu yada cok zayif kare doldurma yeteneginden geliyor. Yani optimizasyon ne kadar iyi olursa olsun aslinda 720p icin yeterince guclu degil tegra 3. Real boxing yada dead trigger da fazladan efekt gostermesi iyi oldugu anlamina gelmiyor muadili her telefon yapabiliyor onu ancak ozel anlasmalar nedeniyle sadece tegra da aktif oluyor.

Hunkar tegra 3 un cpu gucu 1.5 ghz lik s4 pro dan geri kalmaz ozellikle 1.7 de calisan versiyonu. One daki cpu dan ise geride. Ama sunu ekliyim zaten islemciler fazla guclu one x + taki sorunda da oldugu gibi oyun isin icine giriyorsa zaten olay gpu da biter. Cpular darbogaz olusturmuyor suanda. One da islemci olarak tegra 3 olsaydi isinma ve pil disinda performans anlaminda hissetmezdin bile aradaki farki. tabi sadece cpu dan bahsediyorum gpu olarak farki hemen hissedersin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi psyshock -- 3 Aralık 2013; 12:43:10 >

NVidia'nın milleti kazıkladığı konusunda hemfikirim. Tegra grafikleri için Tegra'lı bir cihaza gerek olmadığı, olayın sadece yazılım olduğu xda ve pekçok yerde tartışıldı (BeatsAudio'da da benzer tartışmalar var, sadece EQ ayarı olduğu söyleniyor).

"BUSTED: You Don’t Need A Tegra 3 Device For “Tegra 3” Graphics (RANT)" yazısını okursanız nasıl yapılacağı hakkında bilgi var.

Tegra3 bana göre tam bir göz boyama. Kendi market uygulamalarında bile doğru dürüst oyun yok. Bomboş. Daha da saçması bir ara Asphalt 8'i de THD olarak sunuyorlardı ve oyun yapımcısı sitelerine göre SEGA America'ydı. Sanırım düzelttiler.

Gelelim aynı dönemde çıktı dediğim şeye: telefonlar, işlemciler değil. HTC, One X+'ı piyasaya sürdükten kısa bir süre sonra Butterfly çıktı. Tegra3 zaten One X'te ve Asus tabletler gibi pek çok cihazda halihazırda vardı. Yani yeni değil; ama One X+ yeni(ydi).

• Evet gerçekten beats audio eko mu yoksa amfi mi belli degil..
    Herkes bir sey soyluyor..bence yazilimsal ama kimisi de çip olduginu soyluyor.

• Arkadaslar merhaba herkese. Htc one ile ilgili sikintim var. Ekran kilitleme yontemini degistiremiyorum. Yok, sekil, yuz tanima kilidi ; devre disi diyor. Telefonum surekli sifre istiyor bezdim. Yardim lutfen.

• yok tegra 3 dü,yok beats audio verdiler gazı... şimdi de ultra pixel gazı var... ver gazı htc ...
  • Arkadaşlar selam telefonum gürcistan çıkışlı.ve 2.18.401.6 update i geldi geçen gün.bu update i aradığımda internette sadece rusça sitelerde bilgi var.tr için sizin cihazlariniza geldimi merak ediyorum.çünkü update den sonra blinkfeed sacmalamaya başladı.blinkfeedi guncelledigimde guncellemiyor.tweet atmak için kullandığımız kalem işareti pasif(koyu gri)'e dönüyor.2.kez guncelledigimde guncelleniyor.ama gelen twitler geldiği saatlere göre siralanmiyor.aynı günlerde twitter app'ide guncellendigi için ondan da kıllanıyorum.sadece twitter'ı guncelleyen arkadaşlar.blinkfeed te bir hata bir anormallikler karsilastinizmi acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umr34 -- 16 Aralık 2013; 10:14:17 >
  • Evet malesef güncelleme almayacak telefon net belli oldu lanet olsun bir daha htc aslaaaaa
  • 
Sayfa: önceki 147148149150151
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.