Şimdi Ara

HTC ONE X ve KVK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
3.468
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar aşağıda HTC ONE X telefonumla KVK ile yaşadığım acı bir tecrübeyi sizlerle paylaşmak istedim.

Sebebi ise HTC ONE X serisi telefonların bozulumaya olan eğiliminin yüksek olması ve yakın zamanda telefonu bozulan yada bozulacak olan arkadaşların muhtemel KVK faciasını yaşamamaları için bir ön bilgi vermedir.

Yaklaşık 4 aylık sıfır ayarında HTC ONE X telefonum sim kartı görmeme sorunundan dolayı KVK ya vermiştim.
    Ders 1 : Cihazı asla KVK ya verme.

Cihazın akibeti ile ilgili 5-6 gün kadar haber alamayınca servise gidip durumunu öğrendim.Anakart değişimi öngörmüşler.Bende cihaz değişimi bekliyordum.
    Ders 2: Ders 1'i kaçırdıysa bundan sonra olacaklardan sorumlusun,Cihazla ilgili bilgi alabilmek için sık sık KVK yı ziyaret et.

Paşa paşa cihazın gelmesini beklemeye başladım.Yasal sınırın dolmasını bekleyip değişim talep etmeyi düşünüyordum ki.Son gün telefonu alabileceğime dair bir mesaj aldım.
    Ders 3: KVK'ya verdiğin cihazın yerine KVK sana muadil bir cihaz vermiyor.Kendi çabanla muadil bir cihaz bul ki,1 ay sefil olma .

İçimde bin pişmanlık gözlerinde yaş,servisin yolunu tuttum.Cihazı teslim almak için çekmem gereken 45 dakikalık bekleme çilemin dolmasına müteakip bankoya ulaştım ve cihaza kavuştum.ilk işim yanımda getirdiğim sim kartımı takıp test etmek oldu.
    Tabi akla gelen ilk şey arızanın giderilip giderilmediği oluyor.Daha diğer arızalardan habersiz mutlu mesut bi şekilde KVK dan çıktım eve geldim.
    Ders 4: KVK'dan ayrılmadan önce telefonun bütün özelliklerini,kozmetik durumu sorumlunun yanında kontrol et ki,sana sonradan sen bozmuşsun,kırmışsın demesinler.

Evde detaylı analize başladım.

Dikkatli incelemem sonucu ne görüyüm.Telefonun içini açarken sağ ve sol köşeleri bastırarak söktükleri için bu köşelerde damarlanma şeklinde ezikler oluşmuş.

Telefonu artık mengeneyemi bağladılar , penseylemi tuttular ne yaptılarsa telefonun sol orta tarafı ve ekranın bir kısmı ciddi şekilde hasar görmüş.

Tam 3 hafta beklemenin ve telefonuma geri kavuşmanın sevinciyle bu hasarları sineye çektim ve telefonu bu şekilde kullanma kararı aldım.
    Ders 5:KVK binlerce liralık elektronik kozmetik eşyaları inşaat malzemesi edasıyla tamir ediyor.

İşimin gerektirdiğinden dolayı her zaman bluetooth kulaklık ile çalışıyorum.(SHENEISEER) Bir kaç buluetooth görüşmesi yaptıktan sonra sesin cızırtı parazit yaptığını görünce herhalde kulaklığın şarjı bitiyordur diye şaşırıp kalınca kulaklığı şarja verdim ve şarj tamamen dolu olunca tekrar test ettim.
    Kulaklık sağ kulağımda telefon sol ön pantolon cebimde olmasına rağmen kesinlikle konuşmalardan hiçbirşey anlamıyordum.
    Bluetooth ile konuşurken telefonu ancak kulaklığın olduğu seviyeye getirirsem anlaşılır bi şekilde iletişim sağlıyordum.
    Kozmetik olarak verdikleri hasarı sineye çekmiş olsam da telefonu telefon olarak da kullanamamaya başlamıştım.Bluetooth kulaklığı bir kenara kaldırıp kulaklıktan konuşmaktan başka çarem kalmamıştı....
    Ders 6: KVK sağlam donanımı da bozuyor (Veya arızalı anakartı taktılar)

Yine bir gün iş yerinde yakın plan resim çekimleri yapıyordum ama tüm resimlerde hep bir ilginçlik meydana geliyordu.Resimlerin sol tarafları parlak sağ tarafları ise gayet normal çıkıyordu.
    Telefonun flashını kapayınca resimler normal,flash açıkken bir terslik oluyordu.Telefonun arkasını çevirip baktığımda flashın tam yarısını kaplayan şekilde bir silikon benzeri malzeme ile kaplandığını gördüm. Beynimden vurulmuşa döndüm.herhalde telefonun ekranının silikon benzeri bir malzeme ile kasaya sabitlerken silikon flasha taşmıştı.
    Ders 7 : Ne yaptığını bilmiyorlar.

Artık telefondan iyice soğumuştum.Genelde hep mobil data kullandığım için wi-fi kullanmıyordum.Yan odada router olmasına rağmen wi-fi yi açtığımda tek sinyal aldığını görünce sesli olarak küfretmeye başladım.Forumdan okuduğum kadarı ile telefonun sol üst köşeden bastırınca sinyalin düzeldiğini öğrenmiştim.Hemen denedim ve sinyal %100 oldu.Wi-Fi yi de kaybetmiştim....

Akraba ziyareti için şehir dışına çıktığımda telefon ev halkı tarafından büyük rağbet görmüş,evin en küçük bireyi tarafından play store den popüler olduğu söylenilen bir oyun indirilmişti.Ben telefonda oyun oynamadığım için oyun performansı ile ilgili bir yorum beyan edemeyeceğim fakat , çocuk 15 dakka oyunu oynadıktan sonra abi telefon bozuldu deyip telefonu elime tutuşturduğunda elimde ateş tuğlası sıcaklığında cihaz ekranda ise renkler birbirine girmiş şekilde bir hal vardı.

Artık herşey bana çok normal geliyordu.Telefondan o kadar soğumuştum ki,Tüm bunlar garanti dahilinde yapılacak halde olmasına rağmen aynı çileyi tekrar çekeceğimi bildiğim için hiçbir tamir girişiminde bulunmadım.

Arkadaşlar siz siz olun , bu KVK ya bir telefon vermeden önce ve verdikten sonra çok dikkatli olun.Ağzınız yanmasın , tadınız kaçmasın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dbaggio -- 16 Nisan 2013; 14:53:06 >

• bende başlık açacaktım benimde ürünümü ankara kvk ya gönderdim teknik serviste telefonu kaybettiler bana sıfır cihaz göndereceklerini söylediler bende inandım buyuk hata yapmışım geçen gün rasgele teleservicede bana sıfır diye gönderilen cihazın imei numarasını sorgulattığımda bana verilmeden önce tamir görmüş ve mekanik parçaları değiştirilmiş bir cihaz oldğunu anladım geçenlerde konuştuğumda bana sıfır cihaz kapalı kutu göndereceklerini söyledi ankara kvk dan bir bayan ama 16 gün geçti sonuç halen yazışma yapıyorlarmış nasılsa bende yarın dan itibaren tüketici hakem heyetine başvuracağım ardından maddi ve manevi tazminat davası açacagım htc yi de aradım o kadar dedim lutfen ürünlerinizi kvk garantisi ile satmayın onlarda bana sizin olayınızdan sonra zaten artık kvk ile çalışmayı düşünmüyoruz dediler kısacası ne yaparsan yap sakın kvk garantili cihaz alma alırsan bile kvk teknik servisine telefonunu gönderme sonuçlar ortada

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ultrasivas -- 17 Nisan 2013; 22:31:24 >

• çok üzüldüm arkadaşım ya o kadar para ver bide bunlarla uğraş empati kurdum çok kötü durum ben sanırım telefonu kvk ya gidip adamların önünde duvara fırlatıp parçalardım ,,,o kadar küfür yiyiyorlar ki esnaflık ölmüş türkiyede ,,satana kadar herşey süper sonraki destek 0 ,,, lanet olsun gerçekten geçmiş olsun
  • yok usta vallahi türkiyede en dogru olan kaçak telefon alacaksın abi yani garantisiz yurt dışı alacaksın ,hem tonla para vermeyeceksin hem bu gibi servislerle ugraşmayacaksın..ben birdaha telefon alırsam garantisiz veya italatçı garantili alırım..ucuz olsun da... çok çok geçmiş olsun dostum
  • ha bu arada aklıma gelmişken , htc sahipleri bilir . telefon şarj olurken kırmızı nokta halinde bir ışık yanar.şarj full olduğunda ise yeşil.
    benim telefon servisten geldikten sonra telefonu şarja verdim odanın ışığı kapalı halde o kırmızı ışık telefonun üst kısmını tamamiyle aydınlatıyor. ön ve arkasında her yer kıpkırmızı . sanki başka ledler takmışcasına .
    şimdi teknomarketlerde elime bir HTC alsam aklıma şu çektiklerim geliyor.
    HTC ONE almayı düşünüyorum ama bu sefer bozulursa kesinlikle KVK ya vermeyeceğim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dbaggio

ha bu arada aklıma gelmişken , htc sahipleri bilir . telefon şarj olurken kırmızı nokta halinde bir ışık yanar.şarj full olduğunda ise yeşil.
    benim telefon servisten geldikten sonra telefonu şarja verdim odanın ışığı kapalı halde o kırmızı ışık telefonun üst kısmını tamamiyle aydınlatıyor. ön ve arkasında her yer kıpkırmızı . sanki başka ledler takmışcasına .
    şimdi teknomarketlerde elime bir HTC alsam aklıma şu çektiklerim geliyor.
    HTC ONE almayı düşünüyorum ama bu sefer bozulursa kesinlikle KVK ya vermeyeceğim.

Evet o dediğiniz Led olayı bendede oldu. Ekranımı ve arka kasayı değiştirtip yenisini taktırdıktan sonra bende de o boşluktan ışık taşıp o bölgeyi aydınlatıyordu. Adama neden böyle olduğunu sorduğumda saçma sapan cevaplar verdi lanet olsun dedim aldım telefonu. Büyük ihtimalle sizin kasayı değiştirdiler yada o ledin etrafında korunaklı bir bölge var orayı kırdılar yada düşürdüler ondan böyle oluyor. Benim yeni taktırdığım kasada o ışık dağılımı daha az ama orijinali gibi değil hala.

@system electronıc

Hocam hiç mantıklı bir hareket olmaz yapacağınız. Zira ben garantisiz telefon alıp mağdur olalardan biriyim. Keşke garantisi olsa da KVK ile muhattap olsam derecesindeyim. Çünkü şuan karşımda hiçbir muhattap yok. Telefonu aldığım adam dolandırıcı çıktı piyasaya vurgunu yaptı kaçtı. 100 lira kayıt parasından geçirdi bana telefonu kaç kez geri götürdüm almadı. Bende kendi imkanlarımla yaptırayım dedim yurtdışından kasa ve ekran getirdim. Google'dan baktım çevremde en yakın ve HTC konusunda tecrübeli olan yere götürdüm ama ilk aldığım ekranda adam benim gözümün önünde çıkartıp tekrar takarken kırdı yenisini alacam dedi getirdiği ekrandada dokunmatikle lcd arasında birkaç milim boşluk vardı ve ekrana basında içine giriyordu. Son kez yurtdışından sipariş verdiğim ekranında ekranla lcd arasındaki yapışkanı dandik çıktı ve ekranın arka aydınlatması çalışmamaya başladı. Şimdi yana yakıla servis arıyorum ama kimseyede güvenemiyorum bir daha yurtdışından garantisiz cihaz asla almam. Keşke KVK olsa karşımda da en ufak puştluklarında tüketici hakem heyetine gitsem hakkımı arasam @dbaggio@system electronıc

• bu sayfadaki mesajlarıma bakabilirsiniz. ben de kvk yüzünden çok sinir harbi yaşadım sonra yeni telefon gönderdiler de 3.5 ay ardından tekrar kullanabildim. şimdi htc one almayı düşünüyorum inş. bu kronik sorunlar htc one da yoktur da kvk ya bulaşmayız bir daha.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • galiba bu işler biraz da şans işi usta...
  • quote:

Orijinalden alıntı: -BuRAk-

bu sayfadaki mesajlarıma bakabilirsiniz. ben de kvk yüzünden çok sinir harbi yaşadım sonra yeni telefon gönderdiler de 3.5 ay ardından tekrar kullanabildim. şimdi htc one almayı düşünüyorum inş. bu kronik sorunlar htc one da yoktur da kvk ya bulaşmayız bir daha.

aynı şekilde bende ingiltereden HTC ONE getirtiyorum . eğer telefon bozulursa hayatta KVK ya vermeyeceğim.
  • 1 nisan da cihazımı kvk ya gönderdim wifi sorunundan dolayı cihazım 13 ünde geldi wifi düzelmiş fakat şarj girişini üzerini kapağı sökerken ya da takarken çatlatmışlar.Cihazımı Teslim alırken durumu farkettim ve aynı gün dilekçe yazdım ve kvk ya tekrar gönderdim ve cihazım bugün geldi arka kapak değiştirilmiş sıfır kasa takılmış... sizde keşke önceden farketseydiniz daha farklı olabilirdi ben hergün kvk yı bıkmadan usanamadan aradım htc Türkiye yede şikayette bulundum...
  • Kvk ile yaşamış olduğum sorunları forumda dile getirmiştim bende çok çektim kvk dan tüketici mahkemesine baş vurmustum mayıs 10 da heyet toplanacak ücret iadesi istemiştim bakalım nasıl sonuçlanacak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kvk ile yaşamış olduğum sorunları forumda dile getirmiştim bende çok çektim kvk dan tüketici mahkemesine baş vurmustum mayıs 10 da heyet toplanacak ücret iadesi istemiştim bakalım nasıl sonuçlanacak

• bız de yenı verdık dostlar ne yapak sımdı ya
  • HTC Evo 3d telefonumda ekranın kasadan ayrılma sorunum vardı.KVK ya verdim.1 hafta sırada beklettiler.1 hafta sonra kullanıcı hatası deyip 470 tl istediler.1 ay uğraştım sonuç alamadım.Daha sonra yaptırmadan gittim KVK dan aldım telefonu.Teleservice e verdim.Adamlar 3 günde telefonun ön kasa ve ekranını değiştirip tertemiz teslim ettiler.
  • htc one x telefonum uyku modundan cıkamam sorunu yuzunden 30.05.13 tarihinde kvk ya verdım garanti kapsamaında anakart değişimi yapılacak ama yaklaşık 2 haftadır üeticiden anakart bekleniyor ve hala bı haber yok kvk can sıkmaya basladı biraz daha uzarsa yasal haklarımı kullanmayı dusunuyorum bu sure 20 iş gunu bılıyorum telefonu vatandan aldım 20 iş gununden sonra cıhaz değişimini vatandanmı ıstıcem yoksa tuketıcı haklarındanmı halledıcem onu bılmıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: lpyzgt

htc one x telefonum uyku modundan cıkamam sorunu yuzunden 30.05.13 tarihinde kvk ya verdım garanti kapsamaında anakart değişimi yapılacak ama yaklaşık 2 haftadır üeticiden anakart bekleniyor ve hala bı haber yok kvk can sıkmaya basladı biraz daha uzarsa yasal haklarımı kullanmayı dusunuyorum bu sure 20 iş gunu bılıyorum telefonu vatandan aldım 20 iş gununden sonra cıhaz değişimini vatandanmı ıstıcem yoksa tuketıcı haklarındanmı halledıcem onu bılmıyorum

arkadaşım ne yaparsan yap, telefonunu teslim alırken her şeyini kontrol et. bluetoothunadan, şarj ışığına,wifi çekimine kasanda hasar olup olmadığına herşeyini çok iyi kontrol et. o cihazı daha hasarsız açıp tamir eden servis görmedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dbaggio

quote:

Orijinalden alıntı: lpyzgt

htc one x telefonum uyku modundan cıkamam sorunu yuzunden 30.05.13 tarihinde kvk ya verdım garanti kapsamaında anakart değişimi yapılacak ama yaklaşık 2 haftadır üeticiden anakart bekleniyor ve hala bı haber yok kvk can sıkmaya basladı biraz daha uzarsa yasal haklarımı kullanmayı dusunuyorum bu sure 20 iş gunu bılıyorum telefonu vatandan aldım 20 iş gununden sonra cıhaz değişimini vatandanmı ıstıcem yoksa tuketıcı haklarındanmı halledıcem onu bılmıyorum

arkadaşım ne yaparsan yap, telefonunu teslim alırken her şeyini kontrol et. bluetoothunadan, şarj ışığına,wifi çekimine kasanda hasar olup olmadığına herşeyini çok iyi kontrol et. o cihazı daha hasarsız açıp tamir eden servis görmedim.

saol kardeşim bişi yapmama gerek kalmadı kendilerı cıhaz değişimi verdiler şimdi 0 htc one x geliyor

• aynı sorunlari bende yaşadım arkadaşlar telefon kendi kendine kapandığı için Kvk ya verdim teslim alırken acelem vardı dikkatli bakmadım. benimde telefonun kasasını mahvetmişler 3 yerini arkadaşın dediği gibi zedelemisler , aynı zamanda bende de led ışığı kasanın arka üst kısmını komple aydınlatıyor. bende sineye çekip böyle kullanıyorum. size tavsiyem olurda Kvk ya cihaz teslim ederken ve geri alırken hertarafini iyice kontrol edin sizde mağdur olmayın.

• telefonu vermeden once video cekip her seyi kanitlayacaksiniz fotografta cekeceksin bakti hata yapti,ustteki arkadas gibi, gerekeni yapacaksin.Bende telefonumu vermeyi dusunuyorum wifi problemi var diye ama kvk sagolsun 1 senedir boyle kullaniyoruz.Ulkeye donunce vericem gozumu karartip
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.