Şimdi Ara

HTC Sanal Gerçeklik Kaskı Vive'ı denedik 'HTC Vive inceleme' (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
1
Favori
1.957
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ilk ciktiginda Nvidia nin gozluk ve Acer in ekranini almistim. Onca oyun ve denemeden sonra cekmecede yerini aldi ve oyle kaldi. En keyif veren oyun acik ara World of Warcraft ti. Crysis te iki sahne cok keyifliydi yaninizdan roket gectiginde ister istemez kafanizi yana cekiyordunuz vs.

Sonuc olarak Monitorun yerine gecebilecek bir yapi degil. Oyunlar %100 icerik tatminligi vermeyecek bir sure sonra olmasada olur denip eskiye donulecek ve yeni bir teknolojik oyuncagimiz olacak. Ama ben kinnect vs oldugu gibi yine gidip alicam. Bi iki de uygulama deneyip gorecem.

• ps4 de oyunlar akıcı değil ki kaskla akıcı olsun

her türlü pc akar

• video açılmıyor.
  • Ps vr stabil olmayan 30 fps ile nasıl bi deneyim yaşatacakmış?
    Kimse bunu düşünmüyor mu?
    En ufak bi aa eksikliği görselliği mundar ediyor denirken ps nasıl altından kalkacak bu olayın?
    2k az geliyor diyolar 900p renderlarsa cihaz nasıl olacak?
    Morpheus alanlar film izlemenin dışına pek çıkamıyacaklar bence.
    Çıksalar bile yaşanan deneyim diğerlerine göre sönük kalacak.
    Gerçi yüksek hz de o fpsleri stabil tutmak hem donanımın iyi olmasını hem de optimizasyonun iyi olmasını gerektirir. Lüks ötesi bir teknoloji olarak kalacak uzun bir süre.

• Twitter'dan denemek için 50 kişi seçiyorlardı.
    Onlardan biriydim dün deneme fırsatı buldum. Kesinlikle mide bulantısı, baş dönmesi yaşamadık. Zaten 90 hz üstünde özellikle durdular. Cihazın ağırlığı ile ilgili bilgi vermediler çünkü son hali daha hafif olacakmış. Farkında olmuyorsunuz ama oradaki arkadaşın durdurmasıyla kablonun dolandığını fark ediyorsunuz bence kaska direkt kablosuz görüntüyü vermeye kimse yanaşmaz (radyasyon vs nedeneler) fakat kablo bel hizasına sarkıtarak ve ucuna bir alıcı yerleştirerek bence kablo dolanmasının üstesinden gelebilirler.
    Oradaki yetkililere sordum. Ülkemizde fiyat bu gibi cihazlarda en önemli unsur olduğunu ve ne kadar düşük fiyattan getirirlerse o kadar fazla kişiye ulaşabileceklerini söyledim. Onlarda bunun farkında olduklarını ve güzel bir fiyattan sunmayı hedeflediklerini söylediler. Ne kadar ısrar etsemde fiyat hakkında bilgi vermediler. Film ve bir yarış oyunu kesinlikle istediğimizi söyledim. Ve biz burada 20 dk denedik şimdi evimize alsak bu cihazı 1 - 1,5 saat deneyeceğiz yürüyerek kullanmanın hatta belkide kimi zaman koşmanın zor olacağını söyledim. Savunma oyunları yada Sniper Elite gibi genelde saklan vur tarzı oyunların bu cihaz için çok iyi olacağını söyledim. Onlarda hak verdiler ama özellikle bir yarış oyunu istediğimizi söyledim. Telefonlarla alakalı konuşurken telefonumuza bakarken Mesut Çevik Periscope canlı yayınınızı gördüler. Laf biraz sizden açıldı çok iyi biri olduğunuzu söylediler. Bende dedim o bizim gibi tüketicinin gözünden ürünleri görebiliyor biz o yüzden onu seviyor ve takip ediyoruz. Ayrıca bütün VR denediği için daha doğru bilgi verebiliyor dedim. Askerlik anınızı anlattılar. Çok ilgilendiklerini söylemek isterim. Biraz rakip telefonlar ve rakip VR bahsettik hatta Oppo merak ettiler bir baktılar. Hatta biraz oculus'un roller coaster demosunu örnekleyerek konuştular baş dönmesini çözdüklerini 90 hz bu konuda en önemli etken olduğunu söylediler. Sıfırdan bir kullanıcı Htc Vive denemek için nasıl bir bütçe ayırması gerektiğini sordum. Sıfırdan sadece pc için 2,500 TL para harcaması gerektiğini söylediler. Son olarak rakiplerinin 300 - 400 $ olduğu düşünülerse ve Sony VR gibi her kesime hatta pc bile destek verebilme ihtimali olan bir piyasada fiyatlarının 300 $ seviyelerinde olması gerektiğini üstüne basa basa söyledim.
    Kavisli ekran telefon düşünüyor musunuz bunlar ilgili bir hazırlık vs var mı diye sordum? Fakat bununla ilgili sanırım bir çalışmaları yok.

1 saat rahat konuşmuşuzdur gerek ikramları gerekse sorularımıza bıkmadan cevap verdikleri için kendilerine buradan da teşşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alemburda34 -- 3 Ekim 2015; 15:15:28 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Reppu

Ps vr stabil olmayan 30 fps ile nasıl bi deneyim yaşatacakmış?
    En ufak bi aa eksikliği görselliği mundar ediyor denirken ps nasıl altından kalkacak bu olayın?
    Gerçi yüksek hz de o fpsleri stabil tutmak hem donanımın iyi olmasını hem de optimizasyonun iyi olmasını gerektirir. Lüks ötesi bir teknoloji olarak kalacak uzun bir süre.

Ps4 kullanmadığın açıkça belli. Cihazın ilk senesinde çıkan oyunlar arızalıydı biraz, donanımı tam tanıyamadılar ve aceleye geldi. Bu sene çıkmış onlarca 1080p@60'da çalışan oyun var hepsi yağ gibi ve gayet tatmin edici grafiklere sahip. Akıcı bir deneyim mümkün olmasaydı bu cihazı üretmeye kalkmazlardı zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi There goes your life -- 3 Ekim 2015; 15:28:44 >

• There goes your life kullanıcısına yanıt
    HTC Sanal Gerçeklik Kaskı Vive'ı denedik 'HTC Vive inceleme'
  • quote:

Orijinalden alıntı: Moondrise

HTC Sanal Gerçeklik Kaskı Vive'ı denedik 'HTC Vive inceleme'

• oculusdan pahalısa türkiye fiyatını hayal edemiyorum

• alemburda34 kullanıcısına yanıt
    Denemenize sevindim bu teknolojileri ne kadar anlatsak boş kullanıcının denemesi lazım ki olayı tam olarak anlayabilsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ilginçtir ama kimse bu cihazların yaşatabileceği göz yorgunluğundan bahsetmemiş. Sonuçta uzun süre bir ekrana bir kaç cm uzaktan bakıyorsunuz...

• quote:

Orijinalden alıntı: alemburda34

Twitterdan denemek için 50 kişi seçiyorlardı. Onlardan biriydim dün deneme fırsatı buldum. Kesinlikle mide bulantısı, baş dönmesi yaşamadık. Zaten 90 hz üstünde özellikle durdular. Cihazın ağırlığı ile ilgili bilgi vermediler çünkü son hali daha hafif olacakmış. Farkında olmuyorsunuz ama oradaki arkadaşın durdurmasıyla kablonun dolandığını fark ediyorsunuz bence kaska direkt kablosuz görüntüyü vermeye kimse yanaşmaz (radyasyon vs nedeneler) fakat kablo bel hizasına sarkıtarak ve ucuna bir alıcı yerleştirerek bence kablo dolanmasının üstesinden gelebilirler. Oradaki yetkililere sordum. Ülkemizde fiyat bu gibi cihazlarda en önemli unsur olduğunu ve ne kadar düşük fiyattan getirirlerse o kadar fazla kişiye ulaşabileceklerini söyledim. Onlarda bunun farkında olduklarını ve güzel bir fiyattan sunmayı hedeflediklerini söylediler. Ne kadar ısrar etsemde fiyat hakkında bilgi vermediler. Film ve bir yarış oyunu kesinlikle istediğimizi söyledim. Ve biz burada 20 dk denedik şimdi evimize alsak bu cihazı 1 - 1,5 saat deneyeceğiz yürüyerek kullanmanın hatta belkide kimi zaman koşmanın zor olacağını söyledim. Savunma oyunları yada Sniper Elite gibi genelde saklan vur tarzı oyunların bu cihaz için çok iyi olacağını söyledim. Onlarda hak verdiler ama özellikle bir yarış oyunu istediğimizi söyledim. Telefonlarla alakalı konuşurken telefonumuza bakarken Mesut Çevik Periscope canlı yayınınızı gördüler. Laf biraz sizden açıldı çok iyi biri olduğunuzu söylediler. Bende dedim o bizim gibi tüketicinin gözünden ürünleri görebiliyor biz o yüzden onu seviyor ve takip ediyoruz. Ayrıca bütün VR denediği için daha doğru bilgi verebiliyor dedim. Askerlik anınızı anlattılar. Çok ilgilendiklerini söylemek isterim. Biraz rakip telefonlar ve rakip VR bahsettik hatta Oppo merak ettiler bir baktılar. Hatta biraz oculusun roller coaster demosunu örnekleyerek konuştular baş dönmesini çözdüklerini 90 hz bu konuda en önemli etken olduğunu söylediler. Sıfırdan bir kullanıcı Htc Vive denemek için nasıl bir bütçe ayırması gerektiğini sordum. Sıfırdan sadece pc için 2,500 TL para harcaması gerektiğini söylediler. Son olarak rakiplerinin 300 - 400 $ olduğu düşünülerse ve Sony VR gibi her kesime hatta pc bile destek verebilme ihtimali olan bir piyasada fiyatlarının 300 $ seviyelerinde olması gerektiğini üstüne basa basa söyledim. Kavisli ekran telefon düşünüyor musunuz bunlar ilgili bir hazırlık vs var mı diye sordum? Fakat bununla ilgili sanırım bir çalışmaları yok. 1 saat rahat konuşmuşuzdur gerek ikramları gerekse sorularımıza bıkmadan cevap verdikleri için kendilerine buradan da teşşekkür ederim.

dostum yazını okudum çok yararlı buldum teşekkür ederim. Telefonların geleceği hakkında neler sorup ne cevaplar aldığını söyleyebilir misin rica etsem

• 6:44 deki içerik hazır alet hazır derken el hareketi manidar :))

• quote:

Orijinalden alıntı: Reppu

Ps vr stabil olmayan 30 fps ile nasıl bi deneyim yaşatacakmış?

Morpheus'un ek unitesinde ekstra islemci var ve bu bazi hesaplamalari ustlenecekmis. Ama ne ksdar yardimci olur o bilinmiyor.

• Hocam benim bir ufak bir sorum vardı. Ben gözlük kullanan bir insanım acaba alsam bu cihazı gözlükle kullanabilir miyim? ben sanmıyorum ama yine de bir sorayım dedim

• @Real Slim Shady
    Aslında birçok sorunlardan yada sikayetlerden haberdarlar. Ben ve oradaki birkaç arkadaş daha teknik servisle ilgili şikayetlerimizi söyledik. Htc telefonlarının satışlarından memnun olduklarını söylediler.Aslında sorabilecekleriniz ve oradakilerin cevapları kısıtlı. Htc M7 deki gibi sanal butonu olmayan telefon istediğimizi söyledik fakat onlarda sanal butonu daha esnek ihtiyaclarimiz doğrultusunda degistirebilecegimizi söylediler. Oradaki yetkililer de Htc M9+ vardı. Metal telefonların çabuk ısındığını söyledik onlarda metal in çabuk ısıyı savurdugunu söyledi. Birde orada Re kamera vardı ama telefona bağlı değildi keşke telefona baglasalarmis bizde deneyebilseydik süs gibi duruyordu orada. Sense arayuzunden memnun olduğumuzu söyledik. Kameralar hakkında konuştuk onlarda bazı telefonların resmi işlediğini o yüzden renklerin daha canlı olduğunu söyledi Htc neyse onu gösterdiği söylediler. İsterseniz resmi islersiniz dediler . Oppo R7 plus ve pil kapasitesini söyledik nasıl telefon istediğimizi anlasınlar diye.Daha birçok soru sorduk bunlar aklımda kalanlar zaten bir daha olursa ses kaydı alacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alemburda34 -- 4 Ekim 2015; 22:58:08 >

• quote:

Orijinalden alıntı: kocak523

Hocam benim bir ufak bir sorum vardı. Ben gözlük kullanan bir insanım acaba alsam bu cihazı gözlükle kullanabilir miyim? ben sanmıyorum ama yine de bir sorayım dedim

Valla çok güzel soru sormussun hiç aklıma gelmedi. Yalnız gözlüklü arkadaşlar vardı onlar nasıl denedi acaba?

• Bu baş dönmesi olayını donanıma bağlamamak lazım, insanların genetik farklılığı yüzünden CS oynayınca başı dönen bile oluyor.Olay donanım yada yazılımdan ziyade insana bağlı.İnsan vücudu da bir nevi donanım ve sanıldığı gibi standart değil.Seri üretim donanım gibi her türlü ürüne aynı tepkiyi vermiyor.
    Bazı insanlar, firmalar ne yaparsa yapsın bu ürünle baş dönmesi sorunu yaşayacaktır.Ve yine ciddi baş dönmesi sorunu olduğu söylenen cihazları da bazı insanlar o sorunu hiç yaşamadan kullanabilecekler.

• Güzel bir inceleme tamam ama demo hakkında bilgi hiç verilmemiş. Ne oynattılar ya da ne gösterdiler? Aksiyon adına ne vardı? Mesela Project Morpheus'un demosunu gayet net bir şekilde gördük ama buradaki demo nedir? Bu kısım ciddi manada eksik kalmış. 15 dakika tamam ama bizim gördüğümüzde bir oraya bakma bir buraya bakma var. Yapılan bir şey yok.

Diğer yönde ise PM da her oyunu direkt desteklemeyecektir bence. Oyunlara gerekli destekler zaman içinde sağlanacaktır yani bilgisayar tarafından fazla farkı olmayacak ama desteklediğinde tam olarak destekleyecektir tabii.

• DemirAtlı kullanıcısına yanıt
    quote:

Orijinalden alıntı: DemirAtlı

6:44 deki içerik hazır alet hazır derken el hareketi manidar :))

hahahah konudan uzaklaştım gülmekten bu mesajı görünce :D iyi yakalamışsın dostum hahahah

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kraix -- 9 Ekim 2015; 11:51:59 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.