Şimdi Ara

HTC Sanal Gerçeklik Kaskı Vive'ı denedik 'HTC Vive inceleme'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
1
Favori
1.957
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • HTC'nin Steam işbirliği ile hazırladığı yeni nesil sanal gerçeklik kaskı şu ana kadar sunulmuş en farklı deneyimi vaat ediyor. Özel olarak oluşturulmuş alanda denediğimiz kaskı sizler için rakipleri ile karşılaştırdık.

• Baş dönmesi sorununu çözerlerse Playstation VR (Morpheus) daha alınabilir duruyor sanki. Ama Move gibi arka plana atmamaları lazım. VR'ı geçtim şuanda konsol oyuncularının bir çoğu zaten PC'de oyun oynamanın uğraş verici olduğundan konsolları tercih ettiklerini söylüyor. Yani oyunları bilgisayara kurup oynamak vb bile zor gelirken bir de VR ayarlarını yapmak onlar için çok daha uğraştıcı olacaktır.

Ama diğer yandan ''PC oyuncuları, bilgisayarlarıyla uğraşmaktan zevk alıyor'' mantığı da mevcut. Ama yine de PS VR'ın bir sıfır daha önde başlayacağını hissediyorum.

Bu arada Playstation VR direkt olarak PS4'e bağlanmıyor. Processor Unit ünitesi mevcut. Bu ünite bir nevi PS4'ün iş yükünü azaltmak amacı görecekmiş. Diğer amacı ise video sinyalini ikiye bölüp hem TV'ye hem de VR'a görüntü vermek. Yoksa zaten öndeki basit bir USB 3.0 portu ile bu kadar kompleks bir şeyi beslemek baya zor olurdu.

https://www.youtube.com/watch?v=lRLf_N-xENI

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GoldPunch -- 1 Ekim 2015; 21:59:37 >

• bana film izletsin yeter

• Mesut Bey dediğiniz gibi bu etrafta gezinme olayı falan birçok kullanıcıya ben dahil çok ters zaten küçücük bir alana pcyi zor sığdırmışken birde kalkıp gezinemeyi bırakın o aletleri koyacak yer bulursam iyi(tarayıcı kameraları). Bunun dışında Oculus daha multimedia içerikli bir cihaz olacak ve yanında konrolcü verecek olmasıyla beraber bir adım önde gibi benim gözümde şuan tabiki bunları son versiyonunun Motion Sickness yapmayacağını varsayarak söylüyorum.

• Sony yapimci studyolarininda vereceği destek ile ben playststion vr alıp yürür diyorum.

Ayrica oynanacak oyunun illaki fps yada yarış olmasinada gerek yok bence. Tps oyunlarinda kask ile bagimsiz bir kamerada kontrol edilebilir gibi geliyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yarın denemeye gidiyorum bakam nasılmış...

• performansa vs değinmemişsiniz ? Piksel piksel görünüm oluyor mu olmuyor mu ? Sadece mide bulantısına değinmişsiniz.

Ne zaman çıkacağı konusu hakkında da bilgi vermemişsiniz.

Sanki öylesine yapılmış bir haber olmuş.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bu Vr cihazlari 'gelecek' falan degil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mementopolis -- 1 Ekim 2015; 22:41:00 >
  • Ben bırakan bırakın otobüsü arabanın arka koltuğunda bile başı dönen bir adam olduğum için hangisi olmaz ise bana o uyar birde yürüyecek hareket edecek birşey isterim açıkcası.

PC'ci olduğum içinde pc üzerinden destekli birşey isterim. Burada esas ilginç nokta yine ağır kalan Microsoft'un ilk aşamada olmayacak olması ve tamamen farklı birşey üzerine gidiyor olması.

• Multimedyada Oculus daha iyi olacaktır eminim. Film, dizi, videolar youtube desteği gibi şeylerde Oculus'un 1 adım önde olduğunu düşünüyorum. Amacınız buysa Oculus'u tercih etmelisiniz. Yok ben oyuna öncelik veriyorum diyorsanız HTC Vive tercih edilebilir.
  • merak ettiğim birşey var , bu mide bulantisi ve bas donmesinin nedeni gercekte yaptigim hareketleri ekranda gorememek degil mi? bu adamlar bu odayi hazirlamislar tamam istedigin gibi hareket ediyorsun bu sorunu cozer e oturdugun zaman ne olacak oyunda yuruyorsun gercekte oturuyorsun boyle bir demo oynadiniz mi acaba? geçen açıklama yaptilar bas donmesi varsa yazilimcidan bas donmesiz oyun isteyin dediler acikcasi beni biraz kıllandırdı bu durum.bu mukemmel harici sartlarda htc vive bulanti yapmadan calisabilcek mi?
    diger dediklerinize katiliyorum.
    ayrica bu yurume olayi cok mantkli gelmiyor bana kafaniza sizi dis dunyadan koparip sanal dunyaya dalmak icin alet takiyorlar sen hala yurumeye calisiyon.hareket etme sorununu baska turlu asmalilar misal arabada sıkıntı olmaz veya sonynin vr icin yaptigi fps oyunu var, robota biniyon o sekilde birsey olursa bu mide bulantisi gibi durumlar asilir diye tahmin ediyorum.cunku neticede bu bir beyni kandırma olayıdır.ne kadar iyi kandırabilirsen yan etkisi o kadar az olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blackzeros -- 1 Ekim 2015; 23:34:08 >

• Radyasyon yayan bir cihazı 1-2 saat kafada tutmak ne kadar sağlıklı olur merak konusu

• bu cihazların ilk çıkacak lansmanlarının ürünleri değilde şuanda telefon alırken yaşadığımız "iş görür" stabil cihazları bence patlama yapacaktır, anlatmak istediğim ciddi fiyatlarda satışa sürülecek bu cihazlar, bir üst sınıf cihazların çıkmasıyla yerini geriletirken eski ve yeni nesildeki fiyat aralığı çok yavaş değişkenlik gösterecek ...

• ps4 ps tamamda xbox da durum nedir?

• Bu nasıl inceleme ya baş dönmesi aşağı baş dönmesi yukarı. Cihazın performansı ağırlı ses kalitesi bağlantı girişleri bunları bizmi tahmin edeceğiz.
  • HTC Vive daha pahalı olacak ve tutmayacak gibi bir his var içimde. O kontroller de para. Oculus bu işi daha iyi kıvıracak gibi. Oculus için önce 300 sonra 350 dolar dediler. Kontroller içinde var sanırım bu paketin, yoksa da 35 dolara alıyorsun Xbox One kontrolcüsü oluyor bitiyor. Ucuz olması ve daha eski olması hasebiyle, arkadasında da Facebook var, daha fazla oyuna destek vereceği gibi, oyun haricinde sosyal uygulamalarda da kullanılabilecek veya daha etkin olacak o tarafta. Tabii yaygınlaşması, ucuzlaması yıllar alabilir.

• İncelemesini sabırsızlıkla bekleyen birisi olarak hevesim gursağımda kaldı. Ne doğru düzgün bir görüntü var ne de bilgi var. Umarım 2si1 de biraz daha ayrıntıya girerler.

• Nvidia da bu tarz bir ürün hazırlıyor,bu şeylerden ilerde çok göreceğiz galiba

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yalçın Ç.

Bu nasıl inceleme ya baş dönmesi aşağı baş dönmesi yukarı. Cihazın performansı ağırlı ses kalitesi bağlantı girişleri bunları bizmi tahmin edeceğiz.

Merhaba,

Kulaklık yok ki ses kalitesi olsun :) Ekstra siz takıyorsunuz.

Çözünürlük ve ne zaman çıkacağı bilgisi var. Ağırlığı hakkında da bilgi var bu prototip ve ağırdı ileride hafifleteceklerini söylediler diyorum.

Arada kaçırdınız sanırım.

Sevgiler,
    Mesut Çevik
  • aga bu sanal gerçekçilik olayını yeni doğan bebede doğduğu andan itibaren takıp çıkarmasak çocuğu pc dünyasında büyütebilir miyiz acaba bunlar teknoloji işte yavaş yavaş matrixe gidiyoruz
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.