Şimdi Ara

HTC Sanal Gerçeklik Kaskı Vive'ı denedik 'HTC Vive inceleme' (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
1
Favori
1.957
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: kraix

quote:

Orijinalden alıntı: DemirAtlı

6:44 deki içerik hazır alet hazır derken el hareketi manidar :))

hahahah konudan uzaklaştım gülmekten bu mesajı görünce :D iyi yakalamışsın dostum hahahah

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu teknoloji ile ilgili herşey bir yana bence asıl sorun mazağalar nasıl hizmet verecekler birde ilegel mazağalar olacaktır bunuda geçtim hadi korsan bu teknolojiyi nasıl yönlendirecek

• Eksiklerinin giderilmesi iyi. Diğerlerinden 1-2 adım öne geçmiş böylece...

• sanal gerceklik gözlüğünden beklentim monitörün yaptığı işi yapması başka bişi istemiyorum. yattığım yerden oyun veya film izlemek istiyorum. sadece bir pc kasası alıp monitör olmadan o kasadan yararlanmak. işte tam olarak istediğim bu.

• Hacı o değilde dikkatimi çeti neden hep 80 ler 90 lar'ın giyim kuşamı ile takılıyorsun yaşlı dedeler gibi biraz daha tarz güzel giyinsen ne olur yani :))

• DİKKAT DİKKAT DİKKAT UYARI
    yakında bunlara tarama sistemi de koyarlar.... vücut bularak sosyal ağa girer evden çıkmadan asosyal bir yaşam tarzına kavusuruz. insanlar istedikleri ve gerçek dünyada yapamadıkları herşeyi orada yapmaya çalışacak. ahlak yerlere düşecek belkide yerin dibine girecek. anlaşılan bugünleri arayacağız. millet artık evden çalışıp toplantılara veya vereceği eğitim için yerinden evinden kımıldamayacak hale gelecek. sosyal hayatta yeni dünyalar oluşacak oraların kralları zenginleri ve sınıf farklılıkları olacak kulağa biraz bilim kurgu gibi geliyor ama olacak olan tamamen bu. nasıl şimdilerde insanlar telefondan kafalarını kaldırmıyor ki bende onlardan biriyim. yakında evden de çıkamayacağız.

• quote:

Orijinalden alıntı: GoldPunch

Baş dönmesi sorununu çözerlerse Playstation VR (Morpheus) daha alınabilir duruyor sanki. Ama Move gibi arka plana atmamaları lazım. VRı geçtim şuanda konsol oyuncularının bir çoğu zaten PCde oyun oynamanın uğraş verici olduğundan konsolları tercih ettiklerini söylüyor. Yani oyunları bilgisayara kurup oynamak vb bile zor gelirken bir de VR ayarlarını yapmak onlar için çok daha uğraştıcı olacaktır. Ama diğer yandan PC oyuncuları, bilgisayarlarıyla uğraşmaktan zevk alıyor mantığı da mevcut. Ama yine de PS VRın bir sıfır daha önde başlayacağını hissediyorum. Bu arada Playstation VR direkt olarak PS4e bağlanmıyor. Processor Unit ünitesi mevcut. Bu ünite bir nevi PS4ün iş yükünü azaltmak amacı görecekmiş. Diğer amacı ise video sinyalini ikiye bölüp hem TVye hem de VRa görüntü vermek. Yoksa zaten öndeki basit bir USB 3.0 portu ile bu kadar kompleks bir şeyi beslemek baya zor olurdu. https://www.youtube.com/watch?v=lRLf_N-xENI

Yorumunuzu okuyunca kıyaslama yapmamak ve gerçekten PS'ye hakkını vermemek mümkün değil. Çok güzel bir değerlendirme olmuş teşekkürler. Ancak Başdönmesi konusu gerçekten önemli. Eğer sorun PS'de var ve çözülemiyorsa asla tercih etmem.

• Ben başka bir konuya değinicem. Bende Gear VR mevcut Galaxy s6 ile kullanıyorum. 2k çözünürlükteki videolarda bile görüntü yeterli değil. Heyecan verici muhteşem bir deneyim ama çözünürlük problem. Hani bu forumda hep derdik ya 2k, 4k ekran telefonlara gereksiz diye işte şimdi gereğini anladım maalesef. Hatta 4k görüntü bile bu cihazlar için yetersiz sanal gözlüklerden bahsediyorum. 4k'yı bırakın onunda 4 katı bir görüntü kalitesi gerekli ki tam bir sanal gerçeklik ancak o zaman oluşur. O çözünürlükte önümüzdeki 2-3 yılda ancak gelir.

Yalnız Galaxy s6, s6 edge sahiplerine tavsiyem hepsiburada 399 liraya bu gözlüğü satıyor kaçırmayın bunu bir deneyin derim. Her halükarda TV'deki 3D deneyiminden çok daha gerçekçi ve üstün diyebilirim tek sorun çözünürlük.

• Makyaj lazım. Çok parlıyor yüz.

• 2si1 de htc bir yazılım ile bilgisayarımızın uygunluğunu denetleyecek demiştiniz programla ilgili bir şey bulamadım. Malum ülkemizde fiyatlar bir hayli yüksek olacaktır. Acaba suudi arabistandan alabilir miyim?

• Sanal gerçekçilik ile ilgili konular vs neden ülkemizde tutmuyor? Çoğu insanımız denemediği için mi? Bilmiyorum benim çok dikkatimi çeken olay, çoğu kişi VR geleceğini boş görüyor. Kimisi Led tv lerdeki 3D gözlükle kıyaslıyor. Benim evde 3D var kullanmıyorum diye yorum yapan bile vardı.

Sanırım çoğu kullanıcı (VR denemeyenler) aletin çalışma mantığını pek anlamadığını düşünüyorum. Oculust Rift kullanmış biri olarak (hemde ilk prototipini denedim 640x480 olması lazım) resmen ağzımın suyu aktı. Uykuda nasıl rüya görüyorsunuz, kendinizi başka boyutta hissediyorsunuz, VR tam olarak bunu yapıyor. 480p de bile piksel piksel dünyada ağzımın suyu aktıysa şuan çıkan FULL HD VR leri düşünemiyorum.

Oculustun Türkiye'ye gelmeyecek olması her ne kadar beni üzsede, en azından HTC Vive Türkiye'ye geliyor. Geldiği zaman almış kişilerden biri olacağım. Benim gibi artık monitörden oyun oynamaktan ve film izlemekten sıkılanlar için mükemmel birşey. Bne buraya 30 satırda yazsam benim ne yaşadıklarımı anlayamazsınız malesef. Bu aletin İnception'dan tek farkı acı, koku ve tat duyusunu hissetmiyorsunuz.

Aldığım zaman inceleme yapmayı düşünüyorum. VR kesinlikle film ve oyun sektörünü değiştirecek. Zamanla VR ların yaygınlaşacağını ve ucuzlayacağunı söyleyebilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aurosonic -- 1 Mart 2016; 22:09:02 >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.