Şimdi Ara

HTC Sensation IMEI değişti...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
977
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Hemen konuya gireyim.Dün MIUI Rom yükledim telefonuma.yüklemeden sonra restart etti ve açıldığında GSM network'e kayıt olunamadığını söyledi telefon.Sonradan anladımki cihazın IMEI numarası değişmiş. XDA ve diğer forumlarda bu konuyla ilgili bilgi aradım.IMEI numarasını tekrar değiştirmeyi anlatıyorlar ancak hep Samsung cihazlar için bilgi var.HTC'lerde bu işlem nasıl yapılıyor? Samsung'da MUIU rom yüklenirken efs klasörünün yedeğini alıyormuş.Ama benim cihazda ne efs klasörü var nede yedeği.Şu anda telefonumu kullanamıyorum.Yardımlarınızı bekliyorum.

Saygılar,

• senin için üzüldüm dostum inşallah telefonun düzelir
  • Arkadaşlar sonunda Sensation’un IMEI restore işini hallettim. Baya bir araştırma ve kurcalama sonunda bulduğum çözümü aşağıda ayrıntılı olarak anlatıyorum. Benim gibi ROM mağdurlarının işine yarar umarım.Ben kendi telefonumu kurtarabildim.
    Öncelikle telefonunuzun root’lu olması gerekiyor.Zaten IMEI numaranız kaybolduysa bu %90 ROM atarken olmuştur.ROM atmak içinde root olmanız gerekiyor.Ayrıca SuperUser’ında yüklü olması lazım.O yüzden bu adımı anlatmıyorum.Bilmeyenler için internette ayrıntılı anlatımları mevcut.
    http://www.androidli.com/showthread.php?t=170
    Buradaki anlatımla root işlemi yapabilirsiniz.
    - Marketten BusyBox’ı indirin ve telefonunuza yükleyin.
    -http://****.com/files/433667713/tools.rar Buradaki tool’u indirin ve bilgisayarınızın C sürücüsüne açın.
    - Telefonunuzu şarj modunda bilgisayarınıza bağlayın.
    - Bilgisayarda dos penceresi açın ve C sürücüsüne açtığınız Tools klasörünün içine girin
    “cd c:\tools”
    - Şimdi sırasıyla aşağıdaki komutları yazın.Baştaki ve sondaki tırnakları yazmayın.
    “ adb Shell ”
    “ su “
    “ dd if=/dev/block/mmcblk0p12 of=/mnt/sdcard/pa12.img ”
    - Şuanda telefonunuzun SD kartında pa12.img isimli bir dosya oluşmuş olması gerekiyor. Telefonunuza hafıza kartı modunda bağlanıp bu dosyayı bilgisaayrınızın masa üstüne kopyalayın.
    - Şimdi bu dosyayı bir HEX editör ile açmamız lazım. Ben internette bulduğum bir editör ile açtım. Kullanımı gayet basitti.
    http://www.general-files.com/download/gs2b6f89bch32i0/xvi32_252.zip.html
    Bu adresden indirip masaüstünde bir klasöre açın.Daha önce telefondan masaüstüne kopyaladığımız pa12.img dosyasını da aynı klasöre atın. Size tavsiyem bu dosyanın bir yedeğini başka biryerde muhafaza edin.Bu dosyanın üstünde oynama yapacağımızdan terk giden bir şey olması durumunda yeniden kurtarabilirsiniz.Sonra klasörün içindeki XVI32.exe dosyasını çalıştırın.
    - Program açıldıktan sonra File-Open’dan pa12.img dosyasını bulun ve açın.
    - Şimdi sol pencerede birsürü rakam ve sağ pencerede anlamsız birsürü harf-rakam karışımı görmemiz gerekiyor.
    - Bilgisayarınızın klavyesinden CTRL-F tuşlarına basın ve arama penceresini açın.Bu pencerede “ text string” i seçin. Telefonunuzun şuanki IMEI numarasının ilk 3 rakamını buraya girin ve OK i tıklatın.Sağ pencerede şuanki IMEI numaranızı bulmuş olması lazım.
    - Şimdi tek yapmamız gereken yanlış olan bu IMEI numarasını sizin orijinal IMEI numarası ile değiştirmek.Değiştirdikten sonra programı kaydedin ve kapatın.
    - Şimdi düzelttiğimiz pa12.img dosyasını telefonun hafıza kartına atın ve aşağıdaki komutu dos penceresinde yazın.Komutu yazmadan önce telefonu tekrar şarş moduna almayı unutmayın.
    - “ dd if=/mnt/sdcard/pa12.img of=/dev/block/mmcblk0p12 “
    - Telefonunuzu kapatıp açın ve işlem tamam…

• quote:

Orijinalden alıntı: tdenizeren

Arkadaşlar sonunda Sensation’un IMEI restore işini hallettim. Baya bir araştırma ve kurcalama sonunda bulduğum çözümü aşağıda ayrıntılı olarak anlatıyorum. Benim gibi ROM mağdurlarının işine yarar umarım.Ben kendi telefonumu kurtarabildim.
    Öncelikle telefonunuzun root’lu olması gerekiyor.Zaten IMEI numaranız kaybolduysa bu %90 ROM atarken olmuştur.ROM atmak içinde root olmanız gerekiyor.Ayrıca SuperUser’ında yüklü olması lazım.O yüzden bu adımı anlatmıyorum.Bilmeyenler için internette ayrıntılı anlatımları mevcut.
    http://www.androidli.com/showthread.php?t=170
    Buradaki anlatımla root işlemi yapabilirsiniz.
    - Marketten BusyBox’ı indirin ve telefonunuza yükleyin.
    -http://****.com/files/433667713/tools.rar Buradaki tool’u indirin ve bilgisayarınızın C sürücüsüne açın.
    - Telefonunuzu şarj modunda bilgisayarınıza bağlayın.
    - Bilgisayarda dos penceresi açın ve C sürücüsüne açtığınız Tools klasörünün içine girin
    “cd c:\tools”
    - Şimdi sırasıyla aşağıdaki komutları yazın.Baştaki ve sondaki tırnakları yazmayın.
    “ adb Shell ”
    “ su “
    “ dd if=/dev/block/mmcblk0p12 of=/mnt/sdcard/pa12.img ”
    - Şuanda telefonunuzun SD kartında pa12.img isimli bir dosya oluşmuş olması gerekiyor. Telefonunuza hafıza kartı modunda bağlanıp bu dosyayı bilgisaayrınızın masa üstüne kopyalayın.
    - Şimdi bu dosyayı bir HEX editör ile açmamız lazım. Ben internette bulduğum bir editör ile açtım. Kullanımı gayet basitti.
    http://www.general-files.com/download/gs2b6f89bch32i0/xvi32_252.zip.html
    Bu adresden indirip masaüstünde bir klasöre açın.Daha önce telefondan masaüstüne kopyaladığımız pa12.img dosyasını da aynı klasöre atın. Size tavsiyem bu dosyanın bir yedeğini başka biryerde muhafaza edin.Bu dosyanın üstünde oynama yapacağımızdan terk giden bir şey olması durumunda yeniden kurtarabilirsiniz.Sonra klasörün içindeki XVI32.exe dosyasını çalıştırın.
    - Program açıldıktan sonra File-Open’dan pa12.img dosyasını bulun ve açın.
    - Şimdi sol pencerede birsürü rakam ve sağ pencerede anlamsız birsürü harf-rakam karışımı görmemiz gerekiyor.
    - Bilgisayarınızın klavyesinden CTRL-F tuşlarına basın ve arama penceresini açın.Bu pencerede “ text string” i seçin. Telefonunuzun şuanki IMEI numarasının ilk 3 rakamını buraya girin ve OK i tıklatın.Sağ pencerede şuanki IMEI numaranızı bulmuş olması lazım.
    - Şimdi tek yapmamız gereken yanlış olan bu IMEI numarasını sizin orijinal IMEI numarası ile değiştirmek.Değiştirdikten sonra programı kaydedin ve kapatın.
    - Şimdi düzelttiğimiz pa12.img dosyasını telefonun hafıza kartına atın ve aşağıdaki komutu dos penceresinde yazın.Komutu yazmadan önce telefonu tekrar şarş moduna almayı unutmayın.
    - “ dd if=/mnt/sdcard/pa12.img of=/dev/block/mmcblk0p12 “
    - Telefonunuzu kapatıp açın ve işlem tamam…

bu yöntem htc desire da yapılabliir mi hocam.

• Bilgilendirme için tskler,
    Htc beni tedirgin etmeye başladı, huawei gibi imei silinme olayı kötü olmuş. Gerçi huaweide orjinal rom atarken bile silinebiliyordu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • htc sensation 2.3 müydü konuyu hortlattım haa
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.