Şimdi Ara

● ♥ HTC Sensation XL Fan kulübü ♥ ● (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
99
Cevap
2
Favori
9.968
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: evrenalpar

Yaklaşık 6 aydır HTC Sensation kullanıyorum, telefondan çok memnunum ama bugün XL'ı görünce bir anda kafam karıştı, telefon müthiş görünüyor gerçekten.

Bu telefonun beyazını çok istiyordum. Ekran çözünürlüğü ve pil düşündürüyor sadece, Sensation'a zaten pil dayandıramıyorum, bunun 4.7 inç ekranına nasıl dayandırırım bilmiyorum. Şu HTC İphone gibi pil süresini beceremedi bi türlü..

Aslında aşırı müzik dinlemem telefonda ama sizce sadece tasarımı için bu telefonu almaya değer mi? Yoksa ileride benzer beyaz bi model bekleniyor mu arkadaşlar?

ekranı inanın sensation dan daha kaliteli renkleri daha güzel ekran konusunda şüpeniz olmasın inceleyip alın mümkünse ben karşılaştırdım

• sensation xl alan arkadaşlar biraz telefondan bahsedebilirlermi. telefonun tasarımı beni benden alıyor. sırf tasarımı için alıcam ama yinede şarj konusu beni düşündürüyor, kullanan arkadaşlar şarjı hakkında bilgi verirse alacak arkadaşlarada yardımcı olurlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: judaspriestt

sensation xl alan arkadaşlar biraz telefondan bahsedebilirlermi. telefonun tasarımı beni benden alıyor. sırf tasarımı için alıcam ama yinede şarj konusu beni düşündürüyor, kullanan arkadaşlar şarjı hakkında bilgi verirse alacak arkadaşlarada yardımcı olurlar.

telefon gayet güzel samsung s2yle karşılaştırdıgımda sadece ekran renk kalitesi biraz düşük kalıyor şarz konusunda daha önce kullandığım android telefonlardan farkı yok internete çok girmeme ragmen gece yüzde 40 civarında şarzı kalıyor zaten her android tel bu şekilde gider bataryası
  • quote:

Orijinalden alıntı: 1981se

quote:

sensation xl alan arkadaşlar biraz telefondan bahsedebilirlermi. telefonun tasarımı beni benden alıyor. sırf tasarımı için alıcam ama yinede şarj konusu beni düşündürüyor, kullanan arkadaşlar şarjı hakkında bilgi verirse alacak arkadaşlarada yardımcı olurlar.

telefon gayet güzel samsung s2yle karşılaştırdıgımda sadece ekran renk kalitesi biraz düşük kalıyor şarz konusunda daha önce kullandığım android telefonlardan farkı yok internete çok girmeme ragmen gece yüzde 40 civarında şarzı kalıyor zaten her android tel bu şekilde gider bataryası

fotoğraf kalitesi, video kalitesi, dokunmatik hassasiyeti ve tasarımı bir iphone4 kadar varmı ? hız olayı zaten iphone 4s ten bile hızlı, merak ettiğim iphone4 kalitesini hissettiriyormu. birde müzik kalitesi ne durumda. şimdiden teşekkürler :)

• resim çektim orta derecede videoyu denemdim dokunmatigi gayet güzel müzik kulaklıktan bana yetersiz sesi az gibi geldi zaten mp3 çalarımdan dinliyorum telefon çalarkende sesi az çıkıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: 1981se

resim çektim orta derecede videoyu denemdim dokunmatigi gayet güzel müzik kulaklıktan bana yetersiz sesi az gibi geldi zaten mp3 çalarımdan dinliyorum telefon çalarkende sesi az çıkıyor

peki bunların dışında bir eksiği varmı, özellikle tasarımını nasıl buldunuz, videolardan incelediğim kadarıyla 10 numara gözüküyor ama işte eline alıp incelemedikten sonra bir şey ifade etmiyor, öyle aman aman büyük duruyomu, pantolonun cebine sığıyomu mesela :) ve son sorum verdiğiniz parayı hak ettimi ?
  • tasarımı güzel fakat ben beyaz renk telefon kullanmazdım ama ekranı büyük diye aldım cebimde dell streak taşımış biri olarak rahatsız etmiyor bence bukadar parayı hiçbir tel hak etmiyor ama alıyoruz işte istanbuldaysanız sirkeci dogubakta inceleyebilirsiniz
  • yakın birzamanda sirkeciye gidicem, peki orada solo kulaklıklarıda mevcutmu
  • solo kulaklık alırsanız 100 tl fazla para istiyolar zaten o kulaklık ta çakmadır belirli adetde üretilmiş benim bildgimkadarıyla o kulaklıklar
  • verdiğin bilgiler için teşekkürler, ocakta benimsin XL :)
  • Arkadaşlar Tek çekirdek işlemcili ekranı büyük olmasına karşın çözünürlüğü dandik olan bir telefon(Galaxy SII de 4.3 olmasına karşın çözünürlüğünü yetersiz bulanlar var) 2000 TL(HD super amoled ekranlı Galaxy Note fiyatına ) ye satılıyor.İphone 4s ile aynı fiyat nerdeyse Benim bilmediğim bir özelliğimi var bu cihazın ?Alan arkadaşlar aydınlatırsa sevinirim.

Biri iphone 4s den bile hızlı demiş.4s den hızlı olması için ilk önce iphone 4 den hızlı olması gerekir.Tarayıcı performansında resmen çuvallamış.Galaxy SII yi söylemiyorum bile 2x daha fazla performası var nerdeyse SII nin.

Sensation xl nin donanımı

Chipset Qualcomm MSM8255
    CPU 1.5 GHz Scorpion (Orjinalinden overclock A8 mimarisinde) Yani A9 mimarisindeki MSM8255T değil:)) )
    GPU Adreno 205 (Rezalet gpu fiyata göre 4s nin gpusu bunun 8 katı performans sunuyor)
    480 x 800 pixels, 4.7 inches (~199 ppi pixel density) Piksel yoğunlu zaten rezalet ekranı güzel diyenleri zaten anlamış değilim.Heleki birde Normal Sensationdan daha kaliteli diyenler var.Akıl var mantık var.Normal Sensationnun ekranı hem küçük hemde 540x960 çözünürlüğü var.Bide üstüne piksel yoğunluğu (~256 ppi pixel density).
    Sensation XL de bundan daha kötü bir ekran olamaz .pdf dosyaları açınca pikselleri sayacağınız kesin.
    Bu donanımla 4s yi geçmesi imkansız.Galaxy W Donanımı bile yok cihazda(MSM8255T A9 mimarsinde çalışan 1.4 işlemci var Galaxy W de )

Galaxy SII donanımı

Chipset Exynos
    CPU Dual-core 1.2 GHz Cortex-A9
    GPU Mali-400MP
    480 x 800 pixels, 4.3 inches (~217 ppi pixel density)
    SII bile şuan için 4s nin altında performans sunuyor.İCS 4.0 ın gelince anca baş edecek.

Bu yazı yukardaki 4sden daha iyi performans sunuyor diyen arkadaşa hitaben yazılmıştır.

Ekranı büyük isteyenler Galaxy NOTE veya Galaxy Nexus tercih edebilirler.Hem performans hem ekran kalitesi hem fiyatı daha uygun olacağı kesin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C.Rodriguez -- 20 Aralık 2011; 10:36:44 >

• htc ekran kalitesi renkleri bakımından samsungla yarışamaz bu bir gerçek,ben ekranı büyük diye xl
  • tek çekirdek çift çekirdek olayını pc lerdeki gibi hissedilir derecede bir fark olmadığını bilmeniz gerekli. bana gelmişssin burda 4s i övüyorsun kusura bakma ne kadar hızlı olursa olsun nekadar ekran kalitesi iyi olursa olsun o telefonda flash player yoksa benim için bitmiştir sen bana nesöylersen söyle 2,5 milyar gidip bayılmam o telefona, tasarımı güzel olabilir ama sağlamlığı rezalet, telefon elinden yere düştümü kırlmadık yeri kalmıyor, hele birde yüz üstü düştümü off. galaxy s2 diyorsun kusura bakma 1,800 lirayı gidip plastik parçasına vermem hızı ne olursa olsun. benim için sağlamlık önemli ve şu an piyasadaki en sağlam telefonlarda htc de. çözünürlük olayına gelince senin yaklaşım mantığın çözünürlüğü düşük olan kötü görüntü kalitesi verir. hiçte öyle değil xl nin güneydoğu avrupa müdürü xl nin xe den daha iyi çözünürlüğüne sahip olduğunu açıkladı kimse düşük çözünürlüğe aldanmasın dedi, ve kamerasıda xe den daha iyi. xl f2.2 2.8mm lense buda demektirki senin o düşük gösterdiğin çözünürlük yüksek olandan daha iyi görüntü kalitesine sahip oluyor. müzik kalitesi hoperlör kaliteside xe den daha iyi. benim için kamera,ses kalitesi,tasarım ve sağlamlık önemli,bunların hepside xl de mevcut, sen gidip yapay görüntüye sahip amoled ekranlı tellere, her iki tarafıda camdan yapılma,plastikten yapılma tellere ver paranı.

• quote:

tek çekirdek çift çekirdek olayını pc lerdeki gibi hissedilir derecede bir fark olmadığını bilmeniz gerekli. bana gelmişssin burda 4s i övüyorsun kusura bakma ne kadar hızlı olursa olsun nekadar ekran kalitesi iyi olursa olsun o telefonda flash player yoksa benim için bitmiştir sen bana nesöylersen söyle 2,5 milyar gidip bayılmam o telefona, tasarımı güzel olabilir ama sağlamlığı rezalet, telefon elinden yere düştümü kırlmadık yeri kalmıyor, hele birde yüz üstü düştümü off. galaxy s2 diyorsun kusura bakma 1,800 lirayı gidip plastik parçasına vermem hızı ne olursa olsun. benim için sağlamlık önemli ve şu an piyasadaki en sağlam telefonlarda htc de. çözünürlük olayına gelince senin yaklaşım mantığın çözünürlüğü düşük olan kötü görüntü kalitesi verir. hiçte öyle değil xl nin güneydoğu avrupa müdürü xl nin xe den daha iyi çözünürlüğüne sahip olduğunu açıkladı kimse düşük çözünürlüğe aldanmasın dedi, ve kamerasıda xe den daha iyi. xl f2.2 2.8mm lense buda demektirki senin o düşük gösterdiğin çözünürlük yüksek olandan daha iyi görüntü kalitesine sahip oluyor. müzik kalitesi hoperlör kaliteside xe den daha iyi. benim için kamera,ses kalitesi,tasarım ve sağlamlık önemli,bunların hepside xl de mevcut, sen gidip yapay görüntüye sahip amoled ekranlı tellere, her iki tarafıda camdan yapılma,plastikten yapılma tellere ver paranı.

+1 million

• Komedi dans 3 lüsü.
    XL nin kamerası 8 mp olunca ekran kalitesimi artıyor.Aslında size cevap bile verilmez.

O yönetici kimmis de Sensation ve Sensation Xe den daha iyi görüntü kalitesi veriyoruş.Yazılanlar ortada ekran tipi ortada pikseller ordada çözünürlük ortada ekran boyutları ortada hala iyi diyebiliyorsanız diyecek söz yok.

Ben iphone saglam demedim zaten.Kaliteli ürün.HTC de Sağlam değil demedim.Eee neyin derdindesin.

Gel bir test yapalım hissediliyormu hissedilmiyormu tek çekirdek.O kadar performans düşkün değilsin 4s ile niye kıyaslıyon bilader.4.7 inc bir cihazda adreno 205 gpu var dahada ötesi olmaz 4s den iyimiş mişte miş.He iyi Sen ilk önce HTC Sensation u performansta geç sonra 4s yi geçersin.

Teze bak 2500 değil zaten iphone 4s 2000 tl yani sensation xl ile aynı fiyat.Sonuçta 2sinide alıncada kazık yiyeceğiniz kesin.Ben burda 4s yi savunmadım.Siz 4s dediğiniz için yazdım.Hiç bir tarafınıda savunmamda pahalı olduğu için.Ama bu cihaz ondan daha pahalı hem performans düşük hemde iphone 4s nin kalitesi daha fazla(Kalite diyorum Sağlamlık değil iphone 4s maliyeti en yüksek smartphone)

Ekran konusuna gelince.Orası zaten facia.Super amoled plus ın LCD den daha kötü olduğunu savunuyorsunuz.HTC nin belkide Samsung kadar satmamasının .ebebi Ekran kalitesidir.
    İphone 4s deki retina display desen tamam diyecem daha gerçekçi görüntü elde ediyor.Ama LCD demeniz Facia. OYUN-Multimedya-film de super amoled plus ın eline su dökecek ekran yok.Amoled in sıkıntısı sadece beyaz yüzeylerde hissedilir.e-kitap okurken yada pdf dosyaları görüntülerken.Bunlarıda en iyi gösteren ekran şuan için iphone da var retina display.Yani LCD ekranın hiç bir yerde üstünlü bile yok.Orta sınıf bir ekran.

Flash player konusuna fazla girmiyecem. HTLM5 den bir habersin.Sadece cihazı eleştirmek için yazmısın flash olayını .Puffin web browserla açamadığı site yok.(Ayrıca Mobilde flash desteği bitti )

4s yi övmem mümkün değil(Bana hitap etmiyor) sadece acı gerçekler siz 4sden daha iyi performansı olduğunu söylediğiniz için yazılmıştır ibaresi var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C.Rodriguez -- 20 Aralık 2011; 14:08:15 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Dreampark

quote:

tek çekirdek çift çekirdek olayını pc lerdeki gibi hissedilir derecede bir fark olmadığını bilmeniz gerekli. bana gelmişssin burda 4s i övüyorsun kusura bakma ne kadar hızlı olursa olsun nekadar ekran kalitesi iyi olursa olsun o telefonda flash player yoksa benim için bitmiştir sen bana nesöylersen söyle 2,5 milyar gidip bayılmam o telefona, tasarımı güzel olabilir ama sağlamlığı rezalet, telefon elinden yere düştümü kırlmadık yeri kalmıyor, hele birde yüz üstü düştümü off. galaxy s2 diyorsun kusura bakma 1,800 lirayı gidip plastik parçasına vermem hızı ne olursa olsun. benim için sağlamlık önemli ve şu an piyasadaki en sağlam telefonlarda htc de. çözünürlük olayına gelince senin yaklaşım mantığın çözünürlüğü düşük olan kötü görüntü kalitesi verir. hiçte öyle değil xl nin güneydoğu avrupa müdürü xl nin xe den daha iyi çözünürlüğüne sahip olduğunu açıkladı kimse düşük çözünürlüğe aldanmasın dedi, ve kamerasıda xe den daha iyi. xl f2.2 2.8mm lense buda demektirki senin o düşük gösterdiğin çözünürlük yüksek olandan daha iyi görüntü kalitesine sahip oluyor. müzik kalitesi hoperlör kaliteside xe den daha iyi. benim için kamera,ses kalitesi,tasarım ve sağlamlık önemli,bunların hepside xl de mevcut, sen gidip yapay görüntüye sahip amoled ekranlı tellere, her iki tarafıda camdan yapılma,plastikten yapılma tellere ver paranı.

+1 million
    XE

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C.Rodriguez -- 20 Aralık 2011; 14:18:31 >

• HTC nin fiyat politikasını anlamış değilim.Eskiden Desire hd desire s den ucuzdu.Şimdi tam tersi. En pahalı telefonu HTC EVO 3D di.Şuan Desire HD fiyatında nerdeyse Evo 3D

Burdada durum aynı HTC Sensation XE Sensation XL den ucuz.(Halada anlamış değilim)2-3 ay sonra göreceksiniz.1300 1400 den satılacak Sensation XL(Evo 3D politikası güdüyorlar).Fiyatların bukadar yüksek derecede inmesi HTC ye güvensizliğe yol açıyor.Kazık yiyecem endişesi var.HTC daha fiyat politikasını oturtmuş değil olan bize oluyor.Cihazı 2bin TL alıyoruz.2 ci eli 600-700 TL oluyor.
    Bazı arkadaşlarda 2500 tl iphone verceğime demiş burda 2000 TL veriyorsunuz.Yani aynı bo.... laciverti buda.2sindede kazık yiyorsunuz.İphone alan 2. eli daha pahalı zarar 500-600TL oluor en azından...

Yurt dışı garantili HTC XE white aldım.1150 TL ye .Tavsiye ederim XL performans ve tasarım konusunda yanına yaklaşamaz Kulaklıklarınıda 200 TLye satıyorum.İlgilenen olursa.

Arkadaşın dediği gibi

Chipset Qualcomm MSM8255
    CPU 1.5 GHz Scorpion (Orjinalinden overclock A8 mimarisinde) Yani A9 mimarisindeki MSM8255T değil:)) )
    GPU Adreno 205
    Bu işlemciye ve bu grafik birimine 2000 TL bayılmak zaten kazık yediğinin belirtisi.İnsan tek çekirdek koyuyosa bile MSM8255T koyar.A8 mimarisi var. Arkadaşın dediğine göre....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LegoLaSH -- 20 Aralık 2011; 14:42:49 >

• En doğru kadar XE forever
  • quote:

Orijinalden alıntı: FaruK_26

XE

sen bizi heralde kamera mega pikseli çoğaldıkça fotoğraf kalitesi artar mantığına sahip insanlardan sandınız ? arkadaşım xe de ve xl de kullanılan lensler ve mercekler farklı. git araştır incele öyle gel tartış. birde youtubeye gir bir ikitane xe vs xl videosu izle. bana iphonein kalitesini anlatma ondan şüphem yok aldık elimize kullandık biliyoruz, sağlamlık diyorum sana sağlamlık, gel xl yide yere atalım iphoneyide hangisi daha çok zarar görcek ? arkdaşım gir bütün telefon kıyaslama sitelerine senin iphone 4 ve 4s ne durumda git gör hallerini, hala gelmişsin 4s diyorsun. he bu arada 2 binlira hangi sitede merak ettim ? o yönetici neler söylemiş iyi izle ve dinle http://www.donanimhaber.com/cep-telefonlari/videolari/hd/HTC-Ozel-Sensation-XL-Sensation-XE-ve-Android-40.htm# ekran çözünürlüğü düştükçe görüntü kalitesi azalır mantığına sahip arkadaşım iyi izle.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: FaruK_26

XE

sen bizi heralde kamera mega pikseli çoğaldıkça fotoğraf kalitesi artar mantığına sahip insanlardan sandınız ? arkadaşım xe de ve xl de kullanılan lensler ve mercekler farklı. git araştır incele öyle gel tartış. birde youtubeye gir bir ikitane xe vs xl videosu izle. bana iphonein kalitesini anlatma ondan şüphem yok aldık elimize kullandık biliyoruz, sağlamlık diyorum sana sağlamlık, gel xl yide yere atalım iphoneyide hangisi daha çok zarar görcek ? arkdaşım gir bütün telefon kıyaslama sitelerine senin iphone 4 ve 4s ne durumda git gör hallerini, hala gelmişsin 4s diyorsun. he bu arada 2 binlira hangi sitede merak ettim ? o yönetici neler söylemiş iyi izle ve dinle http://www.donanimhaber.com/cep-telefonlari/videolari/hd/HTC-Ozel-Sensation-XL-Sensation-XE-ve-Android-40.htm# ekran çözünürlüğü düştükçe görüntü kalitesi azalır mantığına sahip arkadaşım iyi izle.

Ekran çözünürlüğü düşünce görüntü kalitesi artarmı ? senin mantık çok iyimiş.
    Ben burda kameradan bahsetmiyorum zaten.İyi oku yazdıklarımı. .Bütün telefonlar elimden geçti sen kafanı takma.

gel xl yide yere atalım iphoneyide hangisi daha çok zarar görcek ? demişin nerenle okuyormusun bilader?Ben iphone sağlammı dedim.Telefon zaten büyük kısmı cam.İphone nun daha az zarar görmesi fizik kurallarına aykırı zaten.

Daha neler görcez dur bakalım.Teoriye bak ya çözünürlük düşünce kalite artıyor.Hiç bu işlerde olmasam yutturcak adam.

git bak bakalım gsmarena . 4s dediğin cihaz büyüklere oynuyor.Yani SII -Sensation-optimus 2x-atrix-Sensation XE-Galaxy Nexus-Galaxy NOT vsvs...E bu cihazlarla karşılaştırılıyor.Dandik cihazla karşılaştırmak
    anca ezikliktir.

http://www.vatanbilgisayar.com/Cep%20Telefonu/htc-htc_sensation_xl-sensation-xl-cep-telefonu---wowee-one-speaker-hediye/productdetails.aspx?I_ID=57931 2055TL baya ucuz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C.Rodriguez -- 20 Aralık 2011; 15:33:03 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.