Şimdi Ara

Htc Sensation XL YARDIM! / Çözüldü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
486
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar cihazı ücretsiz olarak bir arkadaşımdan hediye aldım. Kendisi çok memnundu, One X aldı. Ben Htc konusunda ön yargılıydım, almaya yanaşmıyordum. Bir süre kullan memnun kalmazsan satarsın dedi. Sağolsun.

Ben daha önce android kullanmadım. İos cihazlarda oldukça bilgi sahibiyim fakat android'e merak saldım. Root ve S-Off gibi işlemlerden bahsediliyor fakat hiç bilmiyorum nedir ne değildir. Daha önce duymadığım tabirlerle karşılaşıyorum. Belki yüzlerce site ve konu başlığı gezdim, açıkça söyliyim kendimi salak gibi hissediyorum zira ne yapmam gerektiği konusunda hala bir fikrim yok. Örneğin bu cihazda hafıza kartı olayı yok fakat çoğu konuda root ya da s-off için hafıza kartında işlemler yapmamız gerektiği söylenmiş ve ya ben öyle anladım.

Sizlerden ricam beni aydınlatmanız. Çok şey istiyor olabilirim mazur görün ama s-off root gibi işlemleri adım adım anlatmanız çok makbule geçer.

Ben şahsen bu konu başlığı altında bulunan HTC SENSATION XL İÇİN TEKNİK İŞLEMLER adı altındaki maddeleri yerine getirmeye çalışıyorum ama daha 2. maddede çuvallıyorum.
    http://forum.donanimhaber.com/m_50822235/tm.htm

quote:

2) Telefonu kapatıp ses kısma ve güç tuşuyla bootloader modunda açıyoruz

Defalarca deniyorum şu anda malesef olmuyor. Çok sevdim telefonu fakat bu tarz işlemler yapamadığım için duvara fırlatmak üzereyim sinirden.

Düzeltme 1 :

quote:

Bootloader kilidini kaldırma - UNLOCKED olmak

* Cihazınızın hızlı açılışını kapatma: Ayarlar > Güç > Hızlı Açılış’ın tikini kaldırın.
    * Usb Debugging aktif etme: Ayarlar > Uygulamalar > Geliştirme > Usb hata ayıklama tiki işaretli olsun.

İşlemlere başlamadan önce yukarıdakileri yapın.

1)http://www.htcdev.com/ sitesine girip üye kaydı açıyoruz. Ondan sonra unlock bootlader'ı seçip all other supported devices kısmına geliyourz. Bunu seçtikten sonra
    garantimizin gideceğine dair site bizi uyarıyor.
    2) Telefonu kapatıp ses kısma ve güç tuşuyla bootloader modunda açıyoruz.
    3) Ses tuşlarını kullanarak fastboot kısmına gelip güç tuşuyla seçiyoruz. Daha sonra telefonu usb kablosu ile bilgisayara bağlıyoruz.
    4) Daha sonra sitenin sağ tarafındaki 3 dosyayıda indirip talimatlara göre kuruyoruz.

Bu bölüme kadar olanları yaptım. Fakat 5. maddeyi yapamıyorum. O madde ise şu;

quote:

5) Başlat>çalıştır'a gelip cmd yazıp komut satırını çalıştırıyoruz. Ondan sonra android sdk'yı kurduğumuz klasöre cmd içinde geliyoruz. Örneğe göre giderseniz adım adım yapabilirsiniz

Bütün gecemi bu işe ayırdım. Yardım şimdilik gelmedi. Kendim anlayabildiğim kadarıyla deneyerek, tehlikelide olsa yapmaya çalışıyorum ve yaptıkça konuyu güncelliyorum. Yardımcı olacaklara şimdiden teşekkür ederim. İyi günler dilerim.

Düzeltme 2:

Kendimi salak gibi hissetmeme gerek yokmuş. Çok uğraştırsa da bu işlerin yolu risk almaktan geçiyormuş bunu anladım. Gerekli bütün işlemleri yaptım ve MİUİ XL rom yükledim. Cihaz artık gözüme daha bir hoş geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ados1 -- 26 Ekim 2013; 12:00:36 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.