REASON cihaz fiyatı hakkında verdiğin bilgi için teşekkurlerr...Ben ilk kez bir PDA kullanıcam şu andaa mevcut telefonum nokia 6280 .. HTC Diamond yada HTC Raphael ( Touch Pro ) arasında kararsızım.. .Kararsız olduğum konu ise klavye olayı .. Geri kalan üstün özellikler benim için çok önemli değil... Klavyesiz olarak mesaj yazma v.b işlemleri yapma konusunda ne kadar zorlanırım acaba??? 6280 de araba kullanırken telefona bakmadan mesaj yazan biri olarak soruyorum.. Bu konuda tecrübesi olan başka arkadaşlar varsa onlardan yorum almak istiyorum...
Haydi dostlar yardımmm...
eger sadece sms icin ise klavyeye hic htiyacin olmaz ama seri olarak msn muhabbeti yapinca cok kullanisli oluyor, ben nerdeyse hic kullanmadigimi farkedince iki aylik TyTN II'yi elden cikardim bosuna o kalinliga katlanmak zorunda kaldigimi hissettim ayrica ekran kisminin ve klavyenin oynamasi rahatsiz edici.
eyw dostum çok saol açıklaman için .... 2 ay once htc tytn 2 almak uzereyken htc diamondı internette sitelerde gorunce vazgeçmiştim...benim sorumu cevapladın buyuk kısmıyla..yani ekran hassasiyetinin bazen çok yuksek oldugu söyleniyor.mesaj yazaken harfler 2 şer 2 şer basabılıoo gibi..yada başka telefonlarda dokunmatık klavyenın kuçuk oldugu yonunde yorumlar okudum o yuzden sordum ..htc kullanıcısı olarak bu soruyo en iyi cevabı sen verirsinn..gerçi diamondın klavyesıyle tytn 2 nin dokunmatık klavye boyutları aynımı bilmiorumm ....
yanii anlıyacagın bana bıraz daha yardım dostumm..saol şimdidenn ;)
quote:
Orjinalden alıntı: jigooo
quote:
Orjinalden alıntı: gvnzglr
quote:
Orjinalden alıntı: jigooo
REASON cihaz fiyatı hakkında verdiğin bilgi için teşekkurlerr...Ben ilk kez bir PDA kullanıcam şu andaa mevcut telefonum nokia 6280 .. HTC Diamond yada HTC Raphael ( Touch Pro ) arasında kararsızım.. .Kararsız olduğum konu ise klavye olayı .. Geri kalan üstün özellikler benim için çok önemli değil... Klavyesiz olarak mesaj yazma v.b işlemleri yapma konusunda ne kadar zorlanırım acaba??? 6280 de araba kullanırken telefona bakmadan mesaj yazan biri olarak soruyorum.. Bu konuda tecrübesi olan başka arkadaşlar varsa onlardan yorum almak istiyorum...
Haydi dostlar yardımmm...
eger sadece sms icin ise klavyeye hic htiyacin olmaz ama seri olarak msn muhabbeti yapinca cok kullanisli oluyor, ben nerdeyse hic kullanmadigimi farkedince iki aylik TyTN II'yi elden cikardim bosuna o kalinliga katlanmak zorunda kaldigimi hissettim ayrica ekran kisminin ve klavyenin oynamasi rahatsiz edici.
eyw dostum çok saol açıklaman için .... 2 ay once htc tytn 2 almak uzereyken htc diamondı internette sitelerde gorunce vazgeçmiştim...benim sorumu cevapladın buyuk kısmıyla..yani ekran hassasiyetinin bazen çok yuksek oldugu söyleniyor.mesaj yazaken harfler 2 şer 2 şer basabılıoo gibi..yada başka telefonlarda dokunmatık klavyenın kuçuk oldugu yonunde yorumlar okudum o yuzden sordum ..htc kullanıcısı olarak bu soruyo en iyi cevabı sen verirsinn..gerçi diamondın klavyesıyle tytn 2 nin dokunmatık klavye boyutları aynımı bilmiorumm ....
yanii anlıyacagın bana bıraz daha yardım dostumm..saol şimdidenn ;)
ekran klavyesinden tek elle yazmak cokta kolay degil sonucta tepkisel bir tus yok elinin altinda buda ozellikle tek elle ve bakmadan yazmak konusunda sorun ama bu makinalardaki surgulu tus takimi arabada yol alirken mesaj yazmani kolaylastirmaz, hassasiyet olayina gelince bunu incelemeyi yapan arkadasim cok iyi anlatmis nerdeyse hicbir makinanin ekran duyarliligi birbirini tutmuyo ama zamanla el cok iyi alisiyo ve ne harf basmamasi nede cift basma yasamiyosun ozellikle htc bu konuda su ana kadar basarili isler cikariyor biraz ekani hissederek basmak gerektigi icin ikileme sorunu olmuyo.
eger arabada bakmadan yazmak istiyorum dersen bu makinalarin kayar klavyesi kolayliktan cok zorluk cikarir, oturdugum yerden iki elim ustunde yazicam dersen cok seri mesajlasmani saglar
merhabahttp://www.revver.com/u/coolsmartphone/ bu adreste touch diamondda tom tom kullanılıyor.tom tom 6 mı 7 mi bilmiyorum.touch cruise ile touch diamonda içindeki gps chipsetleri arasında fark olmadıgını biliyordum yada ikisinin gps i arasında fark varmı diye bir soru sorayım? bugün tom tom deneyecegim bulabilirsem netten.yada bir arkadaş bu konuda bana yardımcı olursa elimde var ama nasıl kuracagımı bilmiyorum.bu arada telefonun reset tuşu var kapagı çıkarınca alt solda görebilirsiniz stylusu kaldırınca.telefonu hala kaydettirmedim eger gpsi kullanmayı başaramazsam geri verecegim touch cruise'a geri dönecegim. fiyat yabancı ülkelerde 800 dolar civarı türkiye dogubankta kayıtsız 1400 kayıtlıda ona 50 60 dolar ekleyin o civarda pazarlık yapın :) ama almadan önce burayı bence izleyin bende burdaki ustaları bekliyorum :) ekran için alışıyorsunuz zamanla merak etmeyin.birlite gelen bir gps yazılımı yok.benim kutudan ek stylus çıktı ama ekran koruyucusu yada taşıma için birşey yok.sorularınız olursa cevaplamaya çalışırım iyi günler
quote:
Orjinalden alıntı: drcrunch
merhabahttp://www.revver.com/u/coolsmartphone/ bu adreste touch diamondda tom tom kullanılıyor.tom tom 6 mı 7 mi bilmiyorum.touch cruise ile touch diamonda içindeki gps chipsetleri arasında fark olmadıgını biliyordum yada ikisinin gps i arasında fark varmı diye bir soru sorayım? bugün tom tom deneyecegim bulabilirsem netten.yada bir arkadaş bu konuda bana yardımcı olursa elimde var ama nasıl kuracagımı bilmiyorum.bu arada telefonun reset tuşu var kapagı çıkarınca alt solda görebilirsiniz stylusu kaldırınca.telefonu hala kaydettirmedim eger gpsi kullanmayı başaramazsam geri verecegim touch cruise'a geri dönecegim. fiyat yabancı ülkelerde 800 dolar civarı türkiye dogubankta kayıtsız 1400 kayıtlıda ona 50 60 dolar ekleyin o civarda pazarlık yapın :) ama almadan önce burayı bence izleyin bende burdaki ustaları bekliyorum :) ekran için alışıyorsunuz zamanla merak etmeyin.birlite gelen bir gps yazılımı yok.benim kutudan ek stylus çıktı ama ekran koruyucusu yada taşıma için birşey yok.sorularınız olursa cevaplamaya çalışırım iyi günler
hayırlı olsun güle güle kullanın yavaş yavaş kullanıcıları artıyor
D-Pad sistemini çok sevdim. (Yaklaşınca odaklama, basınca çekme, led görevleri vs) Ekranını çok çok sevdim. DH'ı tam sayfa gördüm ya süper valla. D-Pad'le yakınlaşıp uzaklaşmada sorun değil nasolsa. Yazı yazmak nasıl diye soracaktım ama inceleme daha bitmemiş zaten. Orjinal özelliklerde süper.
Dış ses kalitesi mühim değil benim için. Kulaklık kalitesi önemli. 3.5mm olmayışını sevmedim ama. Dönüştürücü ile 3.5mm yaparız da ne gerenk vardı arabirime...
Açıklama gerçekten çok ayrıntılı ve yardımcı oldu....Teşekkürler...Güle güle kullan
Güle güle kullanın arkadaşlar.Benim diamond 20 Haziranda geliyor.Ben 750 dolara ebaydan aldım.yanında kılıfı+ekran koruyucu+araç şarzı ve tutacağı ile birlikte.Birde jabra bt8810 ile birlikte geliyor.Sıkıntıları sağolsun DH den öğreniyorum.Şarz olayını araç şarzı ve yedek pille halledeceğim.Birşey öğrenmek istiyorum.3.5mm girişi sadece kulaklık içinmi şart.Eksik olarak görülüyor.Bluetooth kulaklıkla halledilmiyormu.Ayrıca jabrabt8810 ile hem çift telefona bağlanabiliyorsun.hemde müzik dinlenebiliyor diye biliyorum.Türkiyede jabra 250 Ytl civarında.Ebay da 50 ytl.Fikrinizi öğrenebilirmiyim.Teşekkürler
Donanım Haber farkı bu işte , dünyanın en iyi incelemeleri burada iddia ediyorum...
Elinize sağlık. Güzel bir inceleme. iPhone3G ile bunun arasında çok kalmıştım. Bugün bir şekilde elime geçti kullanıyorum ne yazık ki iPhone tercih edeceğim WM çok istesemde :(
2 şey var: Çok yavaş ve iGO6 ya da 8 şimdilik kurulamıyor. Tomtom COM4' tw 9600 bps çalışıyor ancak malum harita problemi. Yeni Tomtom haritaları çıkacak söylentisi var ama o zamana kadar benim için tercih olmaktan çıktı :(
gerçekten emek vermiş ve güzel bir inceleme yapmışsın, ellerine sağlık.
vsbenchmark 2007 ile test edip sonuçlarını aktarabilsen çok faydalı olur, böylece cihazın hız ve perfomnası hakkında da bilgi sahibi olabiliriz. özellikle Qualcomm 528 MHz bir işlemcinin test sonuçlarını çok merak ediyorum.
Ben MSN'de yazışmak nasıl, kullanışlı mı diye soracaktım unuttum.
emeğinize sağlık hayırlı olsun darsı bizim başımıza ah güelim kameraya birde flash koysaydı seyreyle gönül
@reason harika bir inceleme.dergiye bile koyulur.
hayırlı olsun öncelikle.bende raphaeli bekliyorum yanlız diamondda olan akselometre ve ışık sensörleri onda varmı acaba?
Var dostum var..
Kamera foto ve video örnekleri de eklersen seviniriz.
quote:
Orjinalden alıntı: bilgecik
Var dostum var..
heh sağol
Günaydın,
öncelikle sahip olan ve olacak olanlara hayırlı olsun...
EBAY'den nasıl alım yapıyorsunuz? TR girişlerinde gümrüğe falan takılmıyor mu? Ya da nakliye ücreti falan verilmiyor mu? Veriliyorsa ne kadar civarlarında? Aynı şekilde, ingiltere'den -örneğin Clove'dan- alım yapılırsa bunlar gümrüğe takılır mı? Bu konuda mevzuatı bilen var mı?
Cihaz gerçekten de çok güzel görünüyor. Benim de aklımdaki sorular, - pil ömrü?, - harici hafıza kartının olmamasından dolayı kullanım zorluğu olur mu ve 4Gb yeter mi acaba? - A-GPS ile GPS arasında kullanım açısından farklılıklar nedir? - ebook ve pdf okuma tecrübeleriniz nedir?
Sanırım bu ve Raphael diğer telefonların fiyatlarını da aşağıya çekecektir. Bir de Raphael ile ilgili kullanıcı yorumları gelirse çok süper olacak :))
HP 614C özellikleriyle (gerçi bazı sıkıntıları da olduğu forumlarda bahsediliyor) göz doldururken HTC'nin son atağı gerçekten başarılı olmuşa benziyor.
quote:
Orjinalden alıntı: selectra
Güle güle kullanın arkadaşlar.Benim diamond 20 Haziranda geliyor.Ben 750 dolara ebaydan aldım.yanında kılıfı+ekran koruyucu+araç şarzı ve tutacağı ile birlikte.Birde jabra bt8810 ile birlikte geliyor.Sıkıntıları sağolsun DH den öğreniyorum.Şarz olayını araç şarzı ve yedek pille halledeceğim.Birşey öğrenmek istiyorum.3.5mm girişi sadece kulaklık içinmi şart.Eksik olarak görülüyor.Bluetooth kulaklıkla halledilmiyormu.Ayrıca jabrabt8810 ile hem çift telefona bağlanabiliyorsun.hemde müzik dinlenebiliyor diye biliyorum.Türkiyede jabra 250 Ytl civarında.Ebay da 50 ytl.Fikrinizi öğrenebilirmiyim.Teşekkürler
İnceleme için çok teşekkürler.. Benim ilgilendiğim konu GPS durumu acaba igo sorunsuz çalışçakmı? İncelemenin devamında GPS konusuna ağırlık verirsen çok sevinirim..
Öncelikle çok güzel bir tanıtım olmuş devamında testleri ve yorumları da bekliyoruz alpman arkadaşın sorusunu bende soracaktım, A-GPS ile GPS arasındaki farklılıklar nedir acaba?
quote:
Orjinalden alıntı: alpman
- A-GPS ile GPS arasında kullanım açısından farklılıklar nedir?
Arkadaslar GPS konusunda belki biraz aydinlatabilirim oncelikle GPS ve A-GPS birbirini tamamliyan iki teknoloji bu cigazlarin icerisine GPS sinyallerini algilamak icin anten yerlestirildigi zaman uygun yazilim yuklenmesi sartiyla (IGO, TOMTOM vs..) ABD ye ait uzayda mevcut 32 kadar uydudan o anda en az 3 unun dunyaya gonderdigi sinyalleri almak kaydiyla harita uzerinde dogru pozisyonunuzu gorebilirsiniz bu standart GPS isleyisi fakat yon gostericek programinizi ilk actiginizda anten devreye girer ve sinyal aramaya baslar gunun saatine gore uydularin tam poziyonlarini bilmedigi icin ilk uydu bulma islemi uzun surer bazen zayif sinyalde 5-10 dk arasi eger makinanizin A-GPS destegi varsa ve GSM operatorunuz hizmeti veriyosa siz makinaniz otomatik olarak belli araliklarla uydu pozisyonlarini sorgular bu sayede yon bulmak icin programinizi calistirdiginizda cok kisa sure icinde pozisyonunuzu bulabilirsiniz ayni seliklde makinaniz her internet agina baglandigindada bu poziyon guncelleme islemini internetten gerceklestirir.
bu makinadaki IGO problemine gelince aslinda bu makinaya ozel bir durum degil IGO-mio ile ilgili WM6.1 in bir sorunu var guvenlikle ilgili bir kayak kodundan oldugunu okumustum zamanla bu sorun cozulucektir eski WM6.0'a sahip makinalarda WM6.1'e yukseltince ayni sorunu yasiyor.