Şimdi Ara

HTC U11 mi Samsung Galaxy S8 mi?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.618
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Daha önce S8 hakkında fikir danışmak için konu açmıştım. Aklımda S8 almak vardı kararımı vermiştim ama HTC U11'i bekledim.Başka forumlarda da konu açıp danıştım. İncelemelerde gördüğüm kadarıyla gayet güzel bir cihaz olmuş. 2 cihazın da birbirine göre artıları eksileri var. Bunları sizinle paylaşmak isterim;

S8'in muazzam tasarımına artık değinmeye gerek yok bence(Çerçevesiz sonsuz ekran)
    2 cihaz da kamera olarak çok iyi ve eşdeğer.
    U11'in ses deneyimi inanılmaz ve şu an için rakipsiz.
    U11'in ''Edge Sense''adı verilen sıkma özelliği var. Telefona yanlardan basınç uygulayarak istediğimiz(ayarladığımız) bir uygulamayı hızlı bir şekilde açabiliyoruz.
    S8'in 18.5-9 ekran oranı bir çok uygulamada sıkıntı çıkarıyor.(Ekranın tamamını kullananama sorunu).
    U11'in parmak okuyucusu önde S8'in arkada ve ulaşılması biraz zor bir yerde.(Pratik değil)
    Kapasitif tuşlar sayesinde U11'in ekranını her şartta kayıpsız 5.5 inc olarak kullanabiliyoruz.
    U11'in ekran gövde oranı S8'e göre baya düşük kalıyor e tabi S8'in çerçevesiz ekranıyla kıyaslanmaz ama çerçeveler benim için çok da önemli değil artı U11'in çerçevelerinin çok da kötü olduğunu düşünmüyorum.(Çerçeveler bana telefonu kavrarken güven aşılıyor).
    S8'in oldukça kullanışlı ama bir o kadar da sistemi yoran bir arayüzü var U11 ise gayet sade, akıcı ve kararlı(kimine göre basit, sıkıcı ve kullanışsız) arayüzüne sahip.
    S8'in oldukça kullanışlı ve çeşitli uygulamaları var buna karşılık HTC kendi galeri ve müzik gibi uygulamalarına artık sahip değil.(3. parti uygulamalar devreye giriyor.)
    S8 oldukça kırılgan bir yapıya sahip keza U11 de oldukça kırılgan artık cam kasaya sahip. 2 telefon da kılıfsız kullanılmaz. S8'in eşsiz tasarımı kılıf takınca kaybolacak.(İnce kibar bir kılıf tak diyen olacak o tarz kılıfların düşmelere karşı koruyacağını düşünmüyorum.)
    Şarj ömürleri birbirine oldukça yakın. Fiyat konusunda da aralarında çok bir fark yok.
    HTC'nin Türkiye'de belli bir kitlesi var gidip de herkes HTC alayım kafasında değil.(Ülkemizde değeri bilinmiyor.) Samsung'un ülkemizdeki popüleritesini konuşmaya bile gerek yok.
    Durumlar böyleyken 2 telefon da beni üzmez tabi ki ama her 2 cihazı da alamayacağım için bir seçim yapmam gerek. Gönlüm 2 cihaza da %50-%50 oranında yatkın. Sizin fikirleriniz, eklemek ya da çıkarmak istediğiniz şeyler nelerdir acaba?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Htc u11 kamera olarak ta önde.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Htc u11 tavsiye ederim. Tasarım güzel ama çok da kırılgan. Ekran camı filan takamıyosun. Ekran filan samsungda çok önde ama yazılım olarak da hep bi stabillik sorunu var. Ben s7 edge de yaşadım. Gerçi hiç htc kullanmadım ama.

• Hocam U11'e S8'den daha sağlıklı bir şekilde koruyucu cam takılıyor. Bunu nerden gördünüz duydunuz bilmiyorum ama yanlış bilgi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi siklon -- 6 Ağustos 2017; 1:18:24 >
  • siklon S kullanıcısına yanıt
    Tamam aynı şeyi diyorum. Cam takılamayan s8, kıvrımlı ekranı yüzünden. Mesajda biraz anlatım karmaşası olmuş galiba. Kusura bakmayın

• Aynen ben de şimdi farkettim

• U11 S8'den kesinlikle daha pratik bir cihaz. Tasarım olarak S8 iğrenç bir telefon. Sonsuz ekran falan geçiniz traş şeyler bunlar. Telefonu açayım diyorsun arkada lens parmaklıyorsun. Bir zamanlar iPhone 5'e mana bulan fandrozortlar şimdi fırıncı küreğine dönen telefonlara seslerini çıkarmıyorlar.

S8 hoparlör sesinde kötü. U11 bu konuda harika aynı şekilde kulaklık sesi ve kutu içinden çıkan kulaklığı da mükemmel. Kamera olarak da bir tık daha. Geriye ne kaldı zaten en önemli konularda U11 önde.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • u11 kesinlike. Kamerada s8'den bir tık üstün bence. Ama seste heralde 5-6 tık üstündür.
  • U11 bence'de herşey tasarım değil, S8'de ön tasarım ne kadar güzel ise arka tasarımda o kadar kötü, Özellikle kamera ve müzik konusunda daha önde olduğunu düşünüyorum U11 modelini, Son olarak Mesut çevik kulaklık testi yapıyordu onu izle derim

• Hali hazırda izlemiştim, kendinden geçiyor Şu 11'in kasası 10'daki gibi metal kalsaymış hiç tereddüt etmezdim direk U11 alırdım. Arkasının cam olması beni düşündürüyor. O telefon illa ki düşecek yani ne kadar dikkat etsek de.

• Ben sıkı bir HTC kullanıcısıyım. Marka sadakatim üst seviyede. Ancak iyi bir HTC bekleyip durdum ve artık bıktım. U11 güzel bir telefon ama ekran tasarımı çağdışı, çok duble mega hiper ultra BERBAT. Zevk meselesi diyerek itiraz edenleri de kesinlike kabul etmem. Öyle saçma, iphone G3 kılıklı bir tasarımdan zevk filan alamazsın. 1 milyon mangalcı hep beraber yanyana isler kokular gürültü içinde piknik yapıp zevk aldık filan diyemezsin. Yaşadığın şey senin ulaşabildiğin üst sınır, hepsi o. Kepçe kulak gibi ve asimetrik bir çerçeveye sahip. Donanım olarak istikrarlı, performans olarak, ses ve görüntü kalitesi bakımından kesinlikle başarılı ama kardeşim elimizdeki cihazın ekranı şöyle V30, OP3-5, S8 filan gibi biraz güncel olmalıydı. Ben şimdi beni bu kadar bekletip yarım yamalak iş çıkaran HTC'yi cezalandıracağım çünkü çok kızdım. Başka bir telefon alacağım, zaten seneye kadar HTC'den düzgün bir şey beklemeyin. Benim gibi kırılgan, 1 adet insanoğlu gücünde adamın düşüncesi yanlış ama binlerce kişilik HTC çalışan ordusu haklı diyemezsiniz. Ben bu kepçe kulak ekrana mı bakacağım? Dongle takarak kulaklık mı ekleyeceğim, çağdışı home tuşunu mu gözümün içine sokacağım? Konfor feragati mi yapacağım? Yes Sir! Başüstüne! Bir de 3000 TL filan mı vereceğim? Alın kardeşim, gidin bir de cephesi kompozit iş yeri görünüşlü apartmanda ev alın. Gidin ondan sonra dandik oyunları eğlence, spor ve futbol diye size kakalayanların formasını alın. Gidin trafikten kaçabilirseniz kasiste çukurda hoplaya hoplaya araç sürdüğünüz yolların rotasında hayat 'yaşayın'. Gidin HTC U11 alın. Ben küstüğüm için almayacağım. Vallahi küstüm. Çerçevede sorun görmüyor musun? Nasıl görmezsin? Kalbi temiz bir telefon, dış görünüş önemli değil mi diyorsunuz? Yapmayın lütfen. Siz böyle bağışlayıcı olunca evlendikten sonra kendini salan erkek/kadın sahibi olursunuz. Bu hatayı da yenilgi ve pes etme değil de kader gibi lanse ederseniz edin. Ama üreticiyi cezalandırırsanız, size ve hepimize daha iyi bir ürün üretmeye mecbur kalırlar.

HTC U11 kılıfsız kullanılmaz mı? Aksesuarı var da biz mi göremiyoruz? Kılıf kullanacaksan o süslü arka taraf ne olacak? Çocuklar renkli şeyleri sever misali likit camı başta ilgini çeksin ve satın al diye mi yapmışlar? Sonra? Siyah giyeyim de kilolarımı göstermesin! Tövbe estağfurullah. Ben forumda bugüne kadar 3-5 mesaj attım, HTC dövüyorum. Döverim tabii, o kadar sevdim pataklamak da benim hakkım. U11'i elinizde görürsem benden puan kaybedersiniz değerli arkadaşım ona göre. Alın bir HTC U11, gidin bir offroadçu ustaya, farklı kasa ve bir-iki özellik ekleme filan yaptırın sonra beni haberdar edin ve ben de abimsin nerede yaptırdın diye sorayım. Yoksa HTC U11'i es geçin çünkü şimdilik ben haklıyım.

• Samsung s8 ekranına bakınca htc ye bakılmıyor. Benim görüşüm o kadar para veriliyorken s8 al derim. Distribütör olarak samsung s8 daha ucuz hem paran cebine kalır. Donanım olarak çok fark yok zaten. Kamera olarakda samsung gece çekimi cidden çok iyi video performans diyecek laf yok zaten.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.