Şimdi Ara

★★★ HTC Wildfire S Teknik Destek [Root - Rom] Ana Konu ★★★ (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
947
Cevap
7
Favori
122.610
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu font changer ne ise yarıyor acaba bilgi verirmisin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: redloves

Bu font changer ne ise yarıyor acaba bilgi verirmisin.

Sistem yazı fontunu istediğiniz fonta çevirmeye yarıyor.
  • sd booster gerçekten işe yarıyor mu...stabil mi ve zararı var mı acaba..?
  • quote:

Orijinalden alıntı: turabitr

sd booster gerçekten işe yarıyor mu...stabil mi ve zararı var mı acaba..?

Bench testlerinden artış gösteriyor. Ama önemli olan normal kullanım, onda da çok fark etmesene biraz daha hızlanmış geldi bana. Şimdiye kadar da herhangi bir sıkıntı olmadı...

Sizde deneyip sonuç yazarsanız farklı kullanıcı sonuçları elde etmiş oluruz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fate86

quote:

sd booster gerçekten işe yarıyor mu...stabil mi ve zararı var mı acaba..?

Bench testlerinden artış gösteriyor. Ama önemli olan normal kullanım, onda da çok fark etmesene biraz daha hızlanmış geldi bana. Şimdiye kadar da herhangi bir sıkıntı olmadı...

Sizde deneyip sonuç yazarsanız farklı kullanıcı sonuçları elde etmiş oluruz.

kartım Team 8gb class 10...
    (yazma/okuma)
    değişmemiş hali ile (128 kb) 1.test=8,1/20,2 2.test=8,5/20,1 3.test=8,4/20

2048kb ile....1.test=4,2/38,5 2.test=6,5/40 3.test=7,5/41,1

programdan çıkış yapıp android assistan ile temizlik yaptıktan sonra 2048kb ile teste devam ettim.

4.test=4,4/39,9 5.test=6/41,2 6.test=8,1/43 7.test=6,7/42,5

4096kb ile...1.test=6,1/35,5 2.test=7,3/43,4 3.test=9,6/40,6 Program kapatılmadan üst üste aldığım sonuçlar..

programdan çıkış yapıp android assistan ile temizlik yaptıktan sonra 2048kb ile teste devam ettim.

4.test=7,8/40,4 5.test=7,7/40,5 6.test=

sonuç olarak okuma hızını oldukça yükseltse de yazma hızında bir dengesizlik ve düşüş söz konusu gibi...Bu da büyük ihtimal kamera gibi uygulamalarda yavaşlamaya neden olacaktır. SD kart standart hali ile özellikle yazma konusunda daha yüksek ve kararlı değerler ortaya koyuyor...

Fakat 4096kb ile kamera kullanımında çok fazla olmasa da biraz rahatlama söz konusu oldu...normalde bir resmi çekip ikincisi için hemen geri tuşuna bastığımda ufak bir takılma oluyordu ama 4096kb ile biraz daha iyi oldu...

Edit: m1ndh4x8r'ın 2.3.5deodexed Final romunu kullanıyorum..(data2sd)...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turabitr -- 21 Şubat 2012; 14:32:25 >

• Oh be, iyi ki root etmişim cihazı. Hafıza sıkıntısı ortadan kalktı. Dilediğimce uygulama yükleyebiliyorum artıkın.

Bu işlemler sırasında, takıldığım yerlerde yardımlarını esirgemeyen .AnasoN. ve fate86 isimli arkadaşlara teşekkür ediyorum.

Hafıza sıkıntısını Link2Sd uygulaması ile çözdüm.

Şu an için 92 uygulama yüklemişim ve hafızada kullanılabilir 120mb'tan 87mb'ı boş yer görünüyor. Benim için harika bir gelişme. Ayrıca belirtmek isterim ki, uygulama yükledikçe boş hafıza alanında hiç azalma olmuyor. Nasıl bir şey anlamadım. Hep 85-90-95mb civarında bir şey boş yer gösteriyor.

Bu şekilde farklı rom'lara geçmeye de mecbur kalmıyorum. Zaten orjinal romu da beğeniyordum, başka rom yüklemek istemiyordum. Böyle iyi oldu.

Roottan sonra sistem stabilitesinde bir artış ve sistemin çalışmasında hızlanış gözlemledim. Acaba psikolojikmidir diye soruyorum kendime. Kesin, ölçülebilir bir şey olmadığı için net bir şey söylemek istemiyorum, ama gözlemlerim bu yönde.

Root yetkisi gerektiren Screenshot, Adfree vb uygulamalar da işime çok yaradı.

.AnasoN. ve fate86 isimli arkadaşlara tekrar tekrar teşekkür ediyorum. Püf noktalardaki yardımları olmadan, sanırım epey uğraşacaktım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yaskoo_87 -- 21 Şubat 2012; 16:55:14 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: redloves

Bu font changer ne ise yarıyor acaba bilgi verirmisin.

Sistem yazı fontunu istediğiniz fonta çevirmeye yarıyor.

Yani cihaza herhangi bir getirisi yok sadece ufak bir görsel değişiklik.. tşk.ler bilgilendirme için..
  • quote:

(yazma/okuma)

4096kb ile...1.test=6,1/35,5 2.test=7,3/43,4 3.test=9,6/40,6 Program kapatılmadan üst üste aldığım sonuçlar..

sonuç olarak okuma hızını oldukça yükseltse de yazma hızında bir dengesizlik ve düşüş söz konusu gibi...Bu da büyük ihtimal kamera gibi uygulamalarda yavaşlamaya neden olacaktır. SD kart standart hali ile özellikle yazma konusunda daha yüksek ve kararlı değerler ortaya koyuyor...

Fakat 4096kb ile kamera kullanımında çok fazla olmasa da biraz rahatlama söz konusu oldu...normalde bir resmi çekip ikincisi için hemen geri tuşuna bastığımda ufak bir takılma oluyordu ama 4096kb ile biraz daha iyi oldu...

Elinize sağlık inceleme için....
    Xda'da uygulama geliştiricide performans olarak daha çok okuma hızında artış olacağından bahsetmişti bende belirtmeyi unutmuşum.

Hafıza kartını biçimlendirirken Cluster Size'ı ayarlarsak daha stabil ve hızlı sonuçlar alacağımızı düşündüm. Şahsen biçimlendirme olayında bunlara çok fazla dikkat etmezdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fate86 -- 21 Şubat 2012; 17:45:41 >

• quote:

Orijinalden alıntı: yaskoo_87

Oh be, iyi ki root etmişim cihazı. Hafıza sıkıntısı ortadan kalktı. Dilediğimce uygulama yükleyebiliyorum artıkın.

Bu işlemler sırasında, takıldığım yerlerde yardımlarını esirgemeyen .AnasoN. ve fate86 isimli arkadaşlara teşekkür ediyorum.

Hafıza sıkıntısını Link2Sd uygulaması ile çözdüm.

Şu an için 92 uygulama yüklemişim ve hafızada kullanılabilir 120mb'tan 87mb'ı boş yer görünüyor. Benim için harika bir gelişme. Ayrıca belirtmek isterim ki, uygulama yükledikçe boş hafıza alanında hiç azalma olmuyor. Nasıl bir şey anlamadım. Hep 85-90-95mb civarında bir şey boş yer gösteriyor.

Bu şekilde farklı rom'lara geçmeye de mecbur kalmıyorum. Zaten orjinal romu da beğeniyordum, başka rom yüklemek istemiyordum. Böyle iyi oldu.

Roottan sonra sistem stabilitesinde bir artış ve sistemin çalışmasında hızlanış gözlemledim. Acaba psikolojikmidir diye soruyorum kendime. Kesin, ölçülebilir bir şey olmadığı için net bir şey söylemek istemiyorum, ama gözlemlerim bu yönde.

Root yetkisi gerektiren Screenshot, Adfree vb uygulamalar da işime çok yaradı.

.AnasoN. ve fate86 isimli arkadaşlara tekrar tekrar teşekkür ediyorum. Püf noktalardaki yardımları olmadan, sanırım epey uğraşacaktım.

Aynen söylediğin gibi root dan sonra cihazda ne resetleme olayı oldu nede donma psikolojik filan değil aynen bende de öyle oldu.. mükemmel stabil bir cihaz oldu..

• quote:

quote:

(yazma/okuma)

eşimin telefonunda (WS) denedim...onda kingston 4gb class 2 ya da 4 var... 4096kb yaptım...testlerin sonucunda yazma 8,7 ile 6 mb arasında değişirken okuma 34,8 ile 43,4 mb arasında değişti...128kb de iken yazma ortalaması 8,4mb okuma ortalaması da 19 mb idi...4096kb ye çıkardıktan sonra benim karttan çokta farklı sonuçlar çıkmadı ilginç...sd tools mu pek güvenilir değill yoksa sd booster ın mı faydası yok anlamadım...hızı ölçebileceğimiz başka araçlara bakmak lazım...

• quote:

eşimin telefonunda (WS) denedim...onda kingston 4gb class 2 ya da 4 var... 4096kb yaptım...testlerin sonucunda yazma 8,7 ile 6 mb arasında değişirken okuma 34,8 ile 43,4 mb arasında değişti...128kb de iken yazma ortalaması 8,4mb okuma ortalaması da 19 mb idi...4096kb ye çıkardıktan sonra benim karttan çokta farklı sonuçlar çıkmadı ilginç...sd tools mu pek güvenilir değill yoksa sd booster ın mı faydası yok anlamadım...hızı ölçebileceğimiz başka araçlara bakmak lazım...

Belleklerin dolulukları nedeniyle okuma hızı olmasa da yazma hızlarında büyük düşüşler oluyor, bunu göz önünde bulunduralım. Fakat class 4 kartın yazma hızının 6-8 arasında olması da biraz kuşkulandırmıyor değil testin ne kadar sağlıklı olduğuna...
  • arkadaşlar htc dev sitesinden unlocked yaptım elefonu.şimdi hangi yolu izlemeliyim.yardımcı olabilirmisiniz.
  • belki önceden sorulmuştur ama önceki sayfalara bakmadan bir şey sormak istiyorum. root olayından sonra yapılan unroot işleminde tekrar cihaz garantiye girmiş olur mu ? bu yapılanların garanti teknik servisinde anlaşılma ihtimali var mıdır ? ayrıca root işleminden sonra cihazı garantiye gönderen var mı acaba bir sorun yaşadı mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: recep41

arkadaşlar htc dev sitesinden unlocked yaptım elefonu.şimdi hangi yolu izlemeliyim.yardımcı olabilirmisiniz.

unlocked işleminden sonra root işlemini yapmalısınız, superuser yetkisi alabilmek için....

quote:

Orijinalden alıntı: murat5555

belki önceden sorulmuştur ama önceki sayfalara bakmadan bir şey sormak istiyorum. root olayından sonra yapılan unroot işleminde tekrar cihaz garantiye girmiş olur mu ? bu yapılanların garanti teknik servisinde anlaşılma ihtimali var mıdır ? ayrıca root işleminden sonra cihazı garantiye gönderen var mı acaba bir sorun yaşadı mı ?
    unroot yapmakla garantiye sokamazsınız. Tekrardan Bootloader kilidini kapatmalısınız yada S-off yaptırdıysanız S-on hale getirmeniz gerekmektedir.
    Fakat bildiğim kadarıyla telefon üreticilerinin yayınladığı unlock bootloader ile işlem yaptıysanız imei numaranız garanti kapsamına çıkıyor.

• quote:

quote:

arkadaşlar htc dev sitesinden unlocked yaptım elefonu.şimdi hangi yolu izlemeliyim.yardımcı olabilirmisiniz.

unlocked işleminden sonra root işlemini yapmalısınız, superuser yetkisi alabilmek için....

quote:

Orijinalden alıntı: murat5555

belki önceden sorulmuştur ama önceki sayfalara bakmadan bir şey sormak istiyorum. root olayından sonra yapılan unroot işleminde tekrar cihaz garantiye girmiş olur mu ? bu yapılanların garanti teknik servisinde anlaşılma ihtimali var mıdır ? ayrıca root işleminden sonra cihazı garantiye gönderen var mı acaba bir sorun yaşadı mı ?
    unroot yapmakla garantiye sokamazsınız. Tekrardan Bootloader kilidini kapatmalısınız yada S-off yaptırdıysanız S-on hale getirmeniz gerekmektedir.
    Fakat bildiğim kadarıyla telefon üreticilerinin yayınladığı unlock bootloader ile işlem yaptıysanız imei numaranız garanti kapsamına çıkıyor.

onuda yaptım ama bundan sonra neler yapabileceğimle ilgili hiç fikrim yok.menüde superuser diye birşey oldu.ama ben hala istediğim şeyi silemiyorum telefonda.

• quote:

onuda yaptım ama bundan sonra neler yapabileceğimle ilgili hiç fikrim yok.menüde superuser diye birşey oldu.ama ben hala istediğim şeyi silemiyorum telefonda.

Titanium Backup uygulaması işinizi görecektir....
  • quote:

quote:

sağol gördü işimi ama başka sorunlar oluştu yaa.aarayan biri olduğunda hoparlörüm kendi kendine açılıp kapanıyorbunu nasıl halledicem.
  • quote:

quote:

quote:

sağol gördü işimi ama başka sorunlar oluştu yaa.aarayan biri olduğunda hoparlörüm kendi kendine açılıp kapanıyorbunu nasıl halledicem.

Ben de farkettim.

Arandığım zaman, çağrıya cevap verdiğim anda karşı tarafın sesi yarım saniye için hoparlörden geliyor, sonra normal ahizeden.

Bunun çözümü mevcut mu ?

• quote:

Orijinalden alıntı: yaskoo_87

quote:

quote:

quote:

Ben de farkettim.

Arandığım zaman, çağrıya cevap verdiğim anda karşı tarafın sesi yarım saniye için hoparlörden geliyor, sonra normal ahizeden.

Bunun çözümü mevcut mu ?

BEN ÇÖZDÜM KARDEŞİM.AYARLAR-SES ORADANDA HOPARLÖR İÇİN ÇEVİRİN BÖLÜMÜNDSEKİ TİKİ KALDIR DÜZELİYOR

• BEN ŞİMDİ ROOT YETKİSİNİ ALDIM TELEFONUMDA.ŞİMDİ NELER YAPABİLİRİM.NE YAPMAM GEREK YADA.BİLGİLİ ARKADŞALAR BİRAZ AYDINLATABİLİR Mİ BENİ.BU ARADA PSİKOLOJİK Mİ GERÇEK Mİ BİLMİYORUM AMA TELEFONUN DOKUNMATİK HASSASİYETİ HIZLANMASI FALAN ÇOK İYİ OLDU.ŞUAn sorunum yok ve çok memnunum.saçma ve hiç kullanmadığım programları kaldırabilmek süpermiş.
  • 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.