Şimdi Ara

★★★ HTC Wildfire S Teknik Destek [Root - Rom] Ana Konu ★★★ (32. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
947
Cevap
7
Favori
122.600
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: fakasupi

istedigim zaman derken? ben zaten onu kastetmistim uygulama yukledim data2sd ye gecis sorun olurmu diyede olmaxmis diyosunuz. neyse deneyip gorucez su kart okuyucu gelsinde. tesekkurler

Anlaşılmayacak bir şey yok ama, tekrardan açıklıyım.

- Herhangi bir romu ilk defa yükledikten sonra telefonu bir kez açmanız gerekmekte tam olarak yüklenme tamamlanması için. Daha sonra hangi işlemi yapmak istiyorsanız onu yapın.

- Uygulama yükleme yaptıktan sonra bile Data2Sd yapabilirsiniz. Yüklü uygulamalarınız silinmez yada bozulmaz.

- Belirtmek istediğim önemli nokta; Recovery menüsünden yapılan her yükleme sonuda telefon Reboot (tekrardan kapatılıp açılmalıdır) edilmelidir. Yoksa yüklemeler geçerli olmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: fate86

quote:

Orijinalden alıntı: fakasupi

istedigim zaman derken? ben zaten onu kastetmistim uygulama yukledim data2sd ye gecis sorun olurmu diyede olmaxmis diyosunuz. neyse deneyip gorucez su kart okuyucu gelsinde. tesekkurler

Anlaşılmayacak bir şey yok ama, tekrardan açıklıyım.

- Herhangi bir romu ilk defa yükledikten sonra telefonu bir kez açmanız gerekmekte tam olarak yüklenme tamamlanması için. Daha sonra hangi işlemi yapmak istiyorsanız onu yapın.

- Uygulama yükleme yaptıktan sonra bile Data2Sd yapabilirsiniz. Yüklü uygulamalarınız silinmez yada bozulmaz.

- Belirtmek istediğim önemli nokta; Recovery menüsünden yapılan her yükleme sonuda telefon Reboot (tekrardan kapatılıp açılmalıdır) edilmelidir. Yoksa yüklemeler geçerli olmaz.

tamamdir sagolasin.

• Arkadaşlar bnm makinede 2.3.5 yüklü ama stabil çalışmıyor gibi geliyo bana. Çünkü daha once 2.3.3 kullandım dokunmatiğine hayran kalarrak giidip wildfire s aldım.. 2.3.5 yüklü idi içinde. Ben bunu orijinal yazılımı olan 2.3.3e çevirmek isttiyorum. Mümkün müdür yapılır mı nasıl yapılır ?

• en stabil 2.3.5 romu hangisidir acaba?
  • Kilidini acacagım zaman, gelen cağrıyı cevaplama veya reddetme yapacagım zaman, sabah alarmı susturacagım zaman bayagı zorlanıyorum.. Mesela mesaj ikonunu halkanın içine sürükleyip kilidi açtıgımda 3-5 defa tıklıyorum gelen mesaja açmıyor. takılıyor.. 3-4 sn sonra normale dönüyor. Nasıl giderebilirim bu problemi arkadaşlar
  • Öncelikle selamlar ve paylaşım için çok teşekkürler...

İşlemleri tam anladım denemez ama bu işe girişmeye karar verdim zira hafıza sorunu...
    Başlamadan önce 1 nci sayfadakilerle ilgili sormak istediğim birşeyler var:

1- İlk mesajın bootloader ile s-off işleminin anlatıldığı bölümde "htcdev sayfasından kırmızıyla işaretlediğim yeri indir" denen yerden inen dosyanın adı "PG7610000_Marvel_hboot_1.09.0099_2.13.401.3_0210_R" olmasına rağmen anlatımın üçüncü adımında Telefonunuzu bilgisayara HTC Sync modunda bağlayıp (Hata ayıklama açık olacak) indirdiğiniz "PG7610000_Marvel_hboot_1.08.0099_20111216.exe" dosyasını açın ve telefonunuzun HBOOT'unu güncelleştirin diyor. Yani inen dosya ile anlatımda yazan dosyanın adı farklı olduğu gibi boyutlarda farklı...burada biraz kafam karıştı neden böyle bir fark var ve hangi dosya olmalı?

2-Sense olmayan bir rom yüklemek istediğim için cm7 yi yüklemek istiyorum ama ikinci mesajda yükleme adımları olarak;
    "Telefonu root etmek için,
    1-http://www.multiupload.com/ZNGJ64FZDW dosyasını indirip bi yere çıkarın.
    2- Telefonunuzu bilgisayara HTC Sync modunda bağlayın. (Hata Ayıklama açık)
    3- "SuperTool.exe" yi çalıştırın ve menu gelince 1 yazıp enter'a basın.
    4- Bitince 3 yazıp enter'a basın.
    5- reboot yazıp enter'a basın.

Clockwork Recovery yüklemek için,
    1- Telefonunuzu HTC Sync modunda bilgisayara bağlayın.(Hata Ayıklama açık)
    2-http://www.mediafire.com/?4ime8xfp70838x9 dosyasını indirin ve çalıştırın.Kendisi otomatik olarak yükleyecektir." kısmı var. Şimdi burada yapılan root ve recovery işlemi konunun ilk mesajında anlatılan root ve recovery işlemlerinden bağımsız ve farklı işlemler midir?

Şimdilik aklıma gelenler bunlar, teşekkürler...

Şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi babadilla -- 20 Mart 2012; 19:28:54 >

• quote:

Orijinalden alıntı: alekiss

Kilidini acacagım zaman, gelen cağrıyı cevaplama veya reddetme yapacagım zaman, sabah alarmı susturacagım zaman bayagı zorlanıyorum.. Mesela mesaj ikonunu halkanın içine sürükleyip kilidi açtıgımda 3-5 defa tıklıyorum gelen mesaja açmıyor. takılıyor.. 3-4 sn sonra normale dönüyor. Nasıl giderebilirim bu problemi arkadaşlar

orijinal rom mu kullanıyorsun yoksa overclock edilmiş custom rom mu kullaniyosun? Eğer overclocklu rom kullanıyorsan, nofrills cpu programıyla minumum hızı 200 mhz ye getirip governor olarak smartass2'yi dene bi, sorun uyku halindeki düşük işlemci hızından kaynaklanıyor olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: babadilla

Öncelikle selamlar ve paylaşım için çok teşekkürler...

İşlemleri tam anladım denemez ama bu işe girişmeye karar verdim zira hafıza sorunu...
    Başlamadan önce 1 nci sayfadakilerle ilgili sormak istediğim birşeyler var:

1- İlk mesajın bootloader ile s-off işleminin anlatıldığı bölümde "htcdev sayfasından kırmızıyla işaretlediğim yeri indir" denen yerden inen dosyanın adı "PG7610000_Marvel_hboot_1.09.0099_2.13.401.3_0210_R" olmasına rağmen anlatımın üçüncü adımında Telefonunuzu bilgisayara HTC Sync modunda bağlayıp (Hata ayıklama açık olacak) indirdiğiniz "PG7610000_Marvel_hboot_1.08.0099_20111216.exe" dosyasını açın ve telefonunuzun HBOOT'unu güncelleştirin diyor. Yani inen dosya ile anlatımda yazan dosyanın adı farklı olduğu gibi boyutlarda farklı...burada biraz kafam karıştı neden böyle bir fark var ve hangi dosya olmalı?

2-Sense olmayan bir rom yüklemek istediğim için cm7 yi yüklemek istiyorum ama ikinci mesajda yükleme adımları olarak;
    "Telefonu root etmek için,
    1-http://www.multiupload.com/ZNGJ64FZDW dosyasını indirip bi yere çıkarın.
    2- Telefonunuzu bilgisayara HTC Sync modunda bağlayın. (Hata Ayıklama açık)
    3- "SuperTool.exe" yi çalıştırın ve menu gelince 1 yazıp enter'a basın.
    4- Bitince 3 yazıp enter'a basın.
    5- reboot yazıp enter'a basın.

Clockwork Recovery yüklemek için,
    1- Telefonunuzu HTC Sync modunda bilgisayara bağlayın.(Hata Ayıklama açık)
    2-http://www.mediafire.com/?4ime8xfp70838x9 dosyasını indirin ve çalıştırın.Kendisi otomatik olarak yükleyecektir." kısmı var. Şimdi burada yapılan root ve recovery işlemi konunun ilk mesajında anlatılan root ve recovery işlemlerinden bağımsız ve farklı işlemler midir?

Şimdilik aklıma gelenler bunlar, teşekkürler...

Şimdiden teşekkürler.

1. o dosyalarin ikisinden biri isini görecektir farketmez hangisi olduğu.

2. root ve recovery birbirinden bağımsızdır, root isletim sistemi üzerinde sınırsız yetki verirken, recovery rom yükleme, yedekleme vb. islere yarar, cm7 kuracaksan ayrıca root işlemine gerek yok, zaten root edilmis olarak geliyor, recovery yuklersen kâfi gelir.

• data2sd destekli rom kullaniyorum kartin bi bölümü hafizaya tanittim, simdi kendim tecrbe etmeden önce bi sormak istedim. sd karti cikarip baska bi kart taksam sonra roma atanittigim karti tekrar taksam ne olur?
  • selam arkadaşlar ben telefonu ikinci el aldım aldığım kişi root yapmadığını söylemişti ama telefon s-off'lu superuser yüklü addfree, screenshot, root unistaller gibi programları kurdum gayette başarılı çalışıyorlar arada super user açılıyor izin verilsinmi falan gibi birşeyler soruyor hatta root unistaller programı sayesinde sistemde yüklü gelen bir çok uygulamayı telden kaldırdım sormak istediğim benim tel rootlumudur değilmidir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Diyalog

selam arkadaşlar ben telefonu ikinci el aldım aldığım kişi root yapmadığını söylemişti ama telefon s-off'lu superuser yüklü addfree, screenshot, root unistaller gibi programları kurdum gayette başarılı çalışıyorlar arada super user açılıyor izin verilsinmi falan gibi birşeyler soruyor hatta root unistaller programı sayesinde sistemde yüklü gelen bir çok uygulamayı telden kaldırdım sormak istediğim benim tel rootlumudur değilmidir.

:) rootlu hocam root gerektiren birçok şeyi yapmışın zaten
  • quote:

Orijinalden alıntı: EskiyeNi

quote:

Orijinalden alıntı: Diyalog

selam arkadaşlar ben telefonu ikinci el aldım aldığım kişi root yapmadığını söylemişti ama telefon s-off'lu superuser yüklü addfree, screenshot, root unistaller gibi programları kurdum gayette başarılı çalışıyorlar arada super user açılıyor izin verilsinmi falan gibi birşeyler soruyor hatta root unistaller programı sayesinde sistemde yüklü gelen bir çok uygulamayı telden kaldırdım sormak istediğim benim tel rootlumudur değilmidir.

:) rootlu hocam root gerektiren birçok şeyi yapmışın zaten

teşekkürler tam olarak rootun ne olduğunu nasıl olduğunu bilmiyordum ama iyi oldu büyük bir zahmetten kurtulmuş oldum:) şimdi istediğim gibi rom yükleyebilirim yani.

• birşey sormak istiyorum ben cihazı vodafone dan aldım cihaz s-on konumda daha hiç bir işlem yapılmadı. hafıza ve yavaşlıktan şikayetçiyim.
    Aradığım stabil hızlı çalışan bir rom tabi batarya süreside cabası... bir tane stabil buldum acaba kullanan varmı bu romu?
    http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1395973

yada bana önerebiliceğiniz Türkçe , stabil hafıza sorunu çözülmüş, çalışmayan hiçbir aksamı olmayan(camera, gps, google maps, latitude vs..) bir rom var mı? Her rom da google market var mı?
    birde bunun geri dönüşü varmı? yani cihazı tekrar s-on yapabilirmiyim yada orjinal rom a dönebilir miyim?
    cihazım şu an 2.3.5 orjinal htc rom sense 2.1

• quote:

Orijinalden alıntı: rebelyell

birşey sormak istiyorum ben cihazı vodafone dan aldım cihaz s-on konumda daha hiç bir işlem yapılmadı. hafıza ve yavaşlıktan şikayetçiyim.
    Aradığım stabil hızlı çalışan bir rom tabi batarya süreside cabası... bir tane stabil buldum acaba kullanan varmı bu romu?

yada bana önerebiliceğiniz Türkçe , stabil hafıza sorunu çözülmüş, çalışmayan hiçbir aksamı olmayan(camera, gps, google maps, latitude vs..) bir rom var mı? Her rom da google market var mı?
    birde bunun geri dönüşü varmı? yani cihazı tekrar s-on yapabilirmiyim yada orjinal rom a dönebilir miyim?

İlk Sayfada stabil çalışan denenmiş romlar var, ayrıca forumdan infrablack ın romu var sense ben onu kullanmaktayım bir sıkıntım yok
    http://forum.donanimhaber.com/m_57246781/tm.htm

• quote:

Orijinalden alıntı: rebelyell

birşey sormak istiyorum ben cihazı vodafone dan aldım cihaz s-on konumda daha hiç bir işlem yapılmadı. hafıza ve yavaşlıktan şikayetçiyim.

CM7 stabil, hızlı bir rom'dur yalnız içinde google uygulamaları yok, aynı şekilde markette bulunmuyor. Rom Manager'dan yükelemek gerek.
    Sense 3.5 Romu istersen .sense'i tavsiye ederim(Eski sürümlerinde Türkçe dil seçeneği yoktu. Yeni sürümde var mı bilmiyorum)
    http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1445517
    Sense 3.0 Romu olarak (Türkçe dil seçeneği mevcut)
    http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1432259
    Bunlar dışında CM7 yi tavsiye edebilirim.(Türkçe dil seçeneği mevcut)
    CM7 güncel sürümü için:
    http://code.google.com/p/cm7-wildfire-s/downloads/list
    Tabi işl bununla kalmıyor. Hafızayı arttırmak için Data2SD yüklemek gerek.
    Data2SD için:
    http://www.mediafire.com/?n6o5vutfgl4h8e9
    Rom'u kurup, ilk açılışı tamamladıktan sonra hiç bir uygulama yüklemeden kurulması iyi olur. Çünkü bazı uygulamalar sorun çıkarabiliyor.

• Arkadaşlar, Wildfire S'e DATA2SD'yi ROM olmadan nasıl kurabilirim?

Bugün sabah kalktım, telefonu açtım. Bir baktım 5 MB yer kalmış telefonda. (Ama daha dün gece 41 MB idi.)

Sonra öğlene doğru bakıyorum hep değişip duruyordu. Şimdi de 15-16 MB arası. (Dahili Hafıza)

Ben de bari DATA2SD kurayım, dahili hafızayı artırayım, dedim ama tam rehber bulamadım ve hep de ROM diyorlar.

ROM yüklemeden nasıl kurabilirim?
  • rom sordum ama ben bu cihazı s-off yapamıyorum bulunduğum yerde xtc cihazı bulmak mümkün değil... bi dosya var hani hafıza kartına atıp açılışta update edip s-off oluyor onu falan yaptım ama tık yok :D nası olcak bu iş anlamadım...
    birde geriye döndürmek mümkün değil mi bu işlemlerde?
  • evet arkadaşlar bende burda yazılanlar yola cıkarak telofona uygulamaları yaptım üste unlock yazıyor fakat alta s-on yazıyor bir çok rom yükledim sildim sadece 1 tanesinde hafıza 1 gb gözüktü diğerlerinde yapamadım orjinal rom geri döndüm bu telefon neden hafızayı arttırmıyor
  • oldu emeği geçen her arkadaşa teşekkür ederim
  • arkadaşlar merhaba

ben bi türlü s-off yapamadım :( htc devden indirdiğim dosyayı (HTC EU 2.13.401.3 PG7610000 Download) kuruyorum telefon kapanıyor gri bi tonda HTC yazıyor fakat bilgisayarda ki ekranda rom desteklenmiyor diyor. devam edip fastboot a girdiğimdede cmd ekranında

(bootloader) [ERR] Command error !!!
    OKAY [ 0.000s]
    finished. total time: 0.016s

bu geliyor. lütfen bi yardım edin ya :(

telefonu vodafone dan aldım
  • 
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.