Şimdi Ara

HTML ve CSS hakkında?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
680
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam arkadaşlar, ben HTML öğreniyorum ve eğitim seti bitmek üzere. Bitince de CSS öğrenmeye başlayacağım fakat aklımda bir soru var ; HTML-CSS öğrendikten sonra web siteleri geliştirebilir miyim? Photoshop bilgim var,hatta photoshopta tasarladığım bloglar,portallar var fakat programlama bilmediğim için koda dönüştüremedim. Bu iki dili öğrendikten sonra web siteleri yapabilir miyim, ek olarak ben siteyi aktif olarak güncelleyebilmek istiyorum yani bir admin paneli olsun istiyorum bu HTML ve CSS mümkün müdür yoksa Asp,PHP falan mı öğrenmek gerek? Teşekkürler...

• Hocam şimdi şöyle html ve css bilgisiyle site yapabilirsin aslında fakat html ve css tasarım için kullanılır. Örnek vermek gerekirse html ile veritabanı ile işlemler yapamazsın, dosyadan veri okuyamazsın, verileri işleyemezsin vs. gider böyle adam akıllı iş yapmak istersen web programlama bu işin her şeyi.
  • vayacondıos kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam fakat ben bu yaptığım tasarımı blogger temasına dönüştürebilir miyim ya da css-html ile blogger teması yapabilir miyim? ek olarak benim herkes için c# kitabım var fakat kitap çok uzun 3-4 ayda anca bitirebilirim ve yakında okul da başlayacak. yani programlama dili öğrenmek için yeterli zamanım yok maalesef okul başlamadan css ve html'i bitirebilirim diye düşünmüştüm 1 ayda. yani şimdi html css öğrenirsem hiçbir işime yaramaz mı yaptığım tasarımları sadece blogger için temaya dönüştürebilsem bile yeter bana.

• Elbette tasarım oluşturabilirsin. Tavsiyeyi de ne okuyacağına göre vereyim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: vayacondıos

Elbette tasarım oluşturabilirsin. Tavsiyeyi de ne okuyacağına göre vereyim.

O zaman devam edeyim css html'e. Programlamayı kendim için öğreniyorum hocam okulla alakası yok yani, okul başladığında sıkı bir çalışma programım olacak yani programlamaya,bilgisayara zaman kalmayacak diye hemen öğreneyim şu html css'yi diyorum. 2-3 blogum var onlar için tema yapmak istiyorum özel olarak, hem arada bir okullar arasında web site yarışması da düzenleniyor diye öğrenmek istiyorum. yani şu 1 ay içerisinde okul açılmadan öğrenirsem harika olacak. HTML bitmek üzere, CSS'den de temel terimleri, tagları falan öğrenirsem bitmiştir.

• Merhaba arkadaşım yazını okurken dikkatimi çektide html i falan eğitim setinden öğreniyorum demişsin de o eğitim setini download ettiğin site varmı ben bulamamıştm da yardımcı olurmusunuz ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yani öğrenmek istediğim hangi siteden indiriyorsun yardımcı olursan mutlu olurum:)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • @reto TurkNova sitesinden indirmiştim dostum, 1 ay falan oldu herhalde indireli.
  • Teşekürler dostum bakacam ama 1 ay olduysa link sağlammıdır emin değilim :)

• Merhaba,

Öncelikle yukardaki arkadaşında bahsettiği gibi web tasarım ve web yazılım farklı alanlardır. Bir web sitesi projesi genelde şu şekilde yürür; web tasarımcı sitenin tüm detaylarıyla birlikte tasarımı html-css-javascript kullanarak hazırlar ve web programlama yapan kişiye verilir bu hazır tasarım. Web programlama yapan kişi de, bu hazır html-css-js ile hazırlanmış tasarımı kullanarak siteye işlevsellik kazandırır. Örneğin; müşteri girişi için gerekli olan doğrulama işlemleri, yönetim paneli(tabii yönetim panelinin tasarımı da tasarımcı arkadaş tarafından yapılır programlama işi yapan kişi sadece veritabanı ile bağlantısını kurar) vb. gibi işlemler yapılır ve bazı testlerden geçirildikten sonra proje tamamlanmış olur. Sizin karar vereceğiz konu; bu projesinin hangi tarafında yer almak istediğiniz. Eğer tasarım konusunda gerçekten iyiyseniz, kullanıcı dostu, yaratıcı tasarımlar yabiliyor iseniz web tasarım alanını seçebilir; yada programlama tarafına ilgi duyuyorsanız programlama alanını seçebilirsiniz. İki tarafda birden var olak maalesef pek mümkün gözükmüyor çünkü iki alanda birbirinden farklı kişiliklere ihtiyaç duyuyor. Şöyle ki; bir web tasarımcı genelde hayal gücü çok kuvvetli olan, yaratıcı yönü iyi olan biri olması gerekir. Ama web programcı için düşünce gücü, algoritma hazırlayabilme ve uygulayabilme vb. gibi konular daha önemlidir. Bu durumda maalesef iki alanda birden var olmak zorlaşıyor. Yine de isterseniz iki işide birden yapabilirsiniz ama ne kadar verimli olur orası tartışılır. Tasarım kısmı iyiyse programlama kısmı kötü olabilir, programlama kısmı iyiyse tasarım kötü olabilir, gibisinden. Bu nedenle benim tavsiyem iki alandan birini tercih etmeniz ve kariyerinize bu yoldan devam etmeniz. Yazdıklarınıza göre web tasarım alanı ile ilgileniyorsunuz. Bu konuda kendinizi geliştirebilir ve iyi bir front-end developer(ön yüz geliştirici-web tasarımcı da denebilir-) olabilirsiniz. Bir de farklı bir tavsiyede bulunmak istiyorum. Eğitim setlerindense daha çok kendiniz araştırma yaparak öğrenmenizi tavsiye ederim. Hele de sırf para kazanmak için yazılmış bazı kitaplar var bunlardan uzak durmanızı(isimlerini burada veremem ama özel mesaj olarak isteğinizi belirtirseniz bir kaç isim gönderebilirim) daha çok İngilizce kitaplara yönelmenizi tavsiye ederim.

Web tasarım/Web programlama alanında başarılar dilerim,
    İyi günler...

• @özgür beyin Hocam öncelikle çok açıklayıcı bir mesaj olmuş,teşekkürler. Yazdıklarınızı okuyunca ilgilenmek istediğim alanın web tasarım olduğunu düşündüm, tasarımım iyi sayılır photoshop'ta birçok logo,web site,portal,blog çalışmam var. Açıkçası web programlama bana biraz zor görünüyor, o kadar kodu öğrenmek, hepsini akılda tutmak vesaire. Bu yüzden web tasarımı tercih edeceğim ve bu konuda kendimi geliştireceğim.
    Eğitim setlerini internetten indirmiştim EğitimOfis'in HTML görsel eğitim seti. Ek olarak 'herkes için c#' kitabını satın almıştım içinde detaylıca c# ve asp hakkında bilgiler içeriyor, şimdilik bir köşede bekliyor belki ileride başlarım c#'a fakat şimdilik web tasarım ile ilgileneceğim. İngilizce kitaplar daha ayrıntılı ve verimli olduğunu duymuştum fakat ingilizcem kötü seviyede olduğu için pek bir şey anlayacağımı sanmam o yüzden türkçeye çevirilmiş kitaplara bakıyorum daha çok. Şimdilik c#' kitabı bekliyor, öncelikle dediğiniz gibi web tasarımda geliştireyim kendimi css/html/javascript öğrendikten sonra c#'a geçeceğim c#'ta bitince (eğer zamanım kalırsa) asp.net'e geçeceğim. Önümde baya uzun bir yol var gibi, yakında okullar da başlayacak baya zorlanacağım ama baya istekliyim web tasarım ve programlamayı öğrenmeye. Yorumlar için teşekkürler arkadaşlar, konu kapanabilir.

• Javascriptle web uygulamaları yapabilirsiniz hocam ve PHP ve ASP.net arasındaki farkları iyi araştırın ona göre seçin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Professional Geek

Javascriptle web uygulamaları yapabilirsiniz hocam ve PHP ve ASP.net arasındaki farkları iyi araştırın ona göre seçin.

JavaScript ile unityde oyun da yapılıyormuş diye duymuştum fakat daha kısmet olmadı calismaya. Aslında ASP.nete başlamayı tercih etmenin sebebi C# ile alakalı olması. Yanı c#ı kavrayinca asp.net daha kolay gelir diye düşünmüştüm hocam. Gerçi daha önümde uzun bir yol var HTML css vesaire, önce onlar bitsin sonra detaylıca bir araştırma yaparim

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.