Şimdi Ara

HTPC

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
2
Favori
3.420
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • HTPC kategorisi neden pek aktif değil merak ettim.
    Benim de bir HTPC niyetim var fakat bazı soru işaretlerinin netleşmesi lazım.

HTPC bir sistem toplamış olsam Nasıl bir Ses Kartı ve Nasıl bir Ses sistemi kullanmalıyım ki kaliteli bir ses (yüksek değil. Berrak ve net) alabileyim. Fakat Filmleri çok kanal sesle dinlemek istiyorum. Yani gerçek 5.1 ses çıkışı alabilir miyim?
    Bunun için önerileriniz neler olur?
    Medya oynatıcı alıyorum format değişiyor elindeki ürün çöp oluyor Belki HTPC ile bunun önüne geçerim diye düşünüyorum
    Aynı zamanda çok oyun meraklısı değilim ama oyun kolu ile oyun oynayıp belki İnternette gezinme işlerini de bu media center'dan halletmek istiyorum.

Pek meraklısı yok gibi gözükse de mutlaka tecrübe etmiş ve bilgi sahibi olan arkadaşlar vardır.

• kurbagaprens kullanıcısına yanıt
    Dostum htpc olayı biraz pahalı ve de nispeten kasa boyutunun büyük olmasından dolayı çok tercih edilmiyor. Bu sebeple çok yoğun değil.

Şimdi htpc kurmayı düşünüyorsan öncelikle ne amaçla kullanacağın ve de ne kadar bir bütçe ayırabileceğin önemli.

Eğer genel kullanım amacın benim gibi film ve dizi seyretmek ve surround (çevresel)ses olayını yaşamak ise hdmi çıkışlı bir ekran kartının olması yeterli. Tabii AVR tarzı bir ses sisteminizin olduğunu varsayıyorum. Hdmi kablo hem sesi hem de görüntüyü taşıyabiliyor. Bu sebeple avr varsa ekstra bir ses kartı almanıza gerek kalmıyor.

Ama sistemin genel amacı müzik dinlemek olacaksa iyi bir ses kartı yada usb dac almak gerekiyor. Bunun yanı sıra stereo bir Anfi ve hoparlör de alınmalı.

Yukarıda bahsettiğim gibi genel kullanıma karar verdikten ve de bütçeyi belirledikten sonra pc'yi kurmak kolay iş.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: turuncu55

Dostum htpc olayı biraz pahalı ve de nispeten kasa boyutunun büyük olmasından dolayı çok tercih edilmiyor. Bu sebeple çok yoğun değil.

Şimdi htpc kurmayı düşünüyorsan öncelikle ne amaçla kullanacağın ve de ne kadar bir bütçe ayırabileceğin önemli.

Eğer genel kullanım amacın benim gibi film ve dizi seyretmek ve surround (çevresel)ses olayını yaşamak ise hdmi çıkışlı bir ekran kartının olması yeterli. Tabii AVR tarzı bir ses sisteminizin olduğunu varsayıyorum. Hdmi kablo hem sesi hem de görüntüyü taşıyabiliyor. Bu sebeple avr varsa ekstra bir ses kartı almanıza gerek kalmıyor.

Ama sistemin genel amacı müzik dinlemek olacaksa iyi bir ses kartı yada usb dac almak gerekiyor. Bunun yanı sıra stereo bir Anfi ve hoparlör de alınmalı.

Yukarıda bahsettiğim gibi genel kullanıma karar verdikten ve de bütçeyi belirledikten sonra pc'yi kurmak kolay iş.

AVR maalesef yok. işin içine AVR de girerse iyice suyu çıkar :)
    5.1 ses sistemi alsam çok kanallı film izleyebilir miyim? Çok extreme bir kasa olmasına gerek yok. sadece sesi kaliteli aktarabileyim o yeter bana.
    Ortalama 1000 Tl ayırabilirim.
    SilverStone Crown CW02 bu kasa çok hoşuma gitti ama biraz pahalı sank. Onun için alternatif olarak SilverStone Lascala LC16B-M USB 3.0 olabilir.

HTPC

HTPC

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kurbagaprens -- 18 Şubat 2014; 2:04:04 >

Dostum amaç film seyretmekse önceliğin ses sistemi olmalıdır bence. Htpc 2.aşama olmalı. Htpc kurana kadar da 100 tl'lik bir media player işini görecektir. AVR sistem olarak media marktta 1400tl'lik bir set var. İlk başlangıç için yeterli olacaktır. Ki filmleri AVR ile seyretmeye alışınca başka türlü zevk alamaz oluyorsun. Eski avr'mi satıp yenisini alana kadar ki boşluk resmen eziyet olmuştu. Ki eşim bile, bu tarz işlere tamamen yabancı olan biri bile avr'siz filmlerin tadı çıkmıyor. Bir an evvel AVR alalım dedi, oradan hesap et.
    http://www.mediamarkt.com.tr/mcs/product/DENON-AVR-1513-BKE2-AV-799-5.1-HD-Audio-Receiver-Ev-Sinema-Sistemi,103452,502974,1074527.html?langId=-14

Bunun dışında resmini paylaştığın htpc kasalar gereksiz pahalı kasalar. Neredeyse 1000tl. Ee daha içine Pc parçalarını alacaksın, etti mi 2000tl. Çok saçma bir harcama olur.

Onun yerine 1400tl ses sistemi, 1100tl civarına da pc'yi kurup, toplamda 2500tl'ye komple sistemi kurmuş olursun.

Htpc kasa olarak kendim kullandığım silverstone gd05 yatay kasayı öneririm.
    http://www.teknobiyotik.com/donanim/pc-kasa/silverstone-grandia-serisi-gd05-micro-atx-anakart-uyumlu-htpc-kasa.html

Pc bileşenleri de şu şekilde olabilir.
    Kasa: silverstone gd05 250 tl
    İşlemci: amd fx6300 330 tl
    Anakart: msi 760g p21 fx 120 tl
    Ram: 4gb ddr3 100tl
    Ekran kartı: amd HD 7770 250tl
    Hdd: 1tb 200tl
    Toplam: 1250 tl

Sistem bu hâli ile güncel oyunları yüksek seviyede oynatır, film işini de 5-6 sene boyunca sıkıntısız şekilde çözer.
    Fiyatı biraz düşürmek istersen de işlemciyi 4300 yaparsın. Ekran kartını da bütçene uygun olacak şekilde 7750, 7730 yada 6700 serisinden birini seçersin. Ama sana yazdığım hâli ile çok daha iyi bir fiyat/performans sistemi olur.

Klavye olarak da yine kullandığım Logitech K400'ü öneririm. Htpc için biçilmiş kaftan.
    http://www.mediamarkt.com.tr/mcs/product/LOGITECH-920-003120-K400-Kablosuz-Klavye,103452,504093,828715.html?langId=-14

Yalnız sakın ha sakın bütçen kısıtlıyken o dediğin kasaları alma. Parana yazık.

Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Dostum bahsettiğin kasalardan LCM 16BM 666 TL, diğeri ise 439 $+kdv yani 1100 TL. Bunlar sadece boş pc kasası. Boş pc kasasına bu parayı vermek için ya maddi durumunuzun çok iyi olması yada bu işlerden anlamak lazım diye düşünüyorum. Kusura bakmayın :-) Sanırım sizi 2.gruba yazabiliriz.
    Ha uzaktan kumanda illaki olsun derseniz, başka bir arkadaşın paylaştığı ve oradan gördüğüm uzaktan kumanda seti yada kitleri de mevcutmuş. Sisteme sonradan da eklenebilir. Bana göre olmazsa olmaz değil.
    http://www.ebay.com/itm/SoundGraph-iMON-VFD-IR-Receiver-Remote-control-Multimedia-Solution-Silver-color-/261316746579?pt=US_Remote_Controls_Pointers&hash=item3cd7b11d53

Dediğim gibi bu kasaların yerine AVR'li ses sistemi alırsınız. Bu arada AVR (audio video receiver) pc'den gelen sesi kendi işleyip, gerekli hoparlörlere aktarıyor. Sol arka ise sol arkaya, sağ ön ise sağ öne. Bu şekilde filmlerde 5.1 yada çevresel (surround) sesi hakkıyla almış oluyorsunuz. Sesi kendi işledikten sonra görüntüyü de tv'ye aktarıyor. AVR'lerin özelliği budur. Zaten sesi kendi işlediği için filmlerde ses efektlerini tam olarak alabiliyorsunuz. Ki bir önceki mesajımda belirttiğim gibi bu tarz bir sistemi kullanmaya alıştınız mı, başka türlüsü eziyet oluyor.

Aşağıda kendi sistemimin resimlerini paylaştım. Sağdaki siyah kutu pc oluyor. Ve de ön kapağınn sade olması daha şık olmasını sağlıyor.
    Resimlerde görebileceğiniz gibi bendeki AVR'ye pc, digitürk ve teledünya bağlı. Yani birkaç ayrı cihazın sesini ses sisteminden alabiliyorsunuz. Artık TV'yi bile ses sistemi ile izliyoruz. Artık misafirliğe falan gittiğimde tv'nin sesi çok açıksa resmen rahatsız oluyorum. Mesela bugün berberde tv'nin sesini kıstırttım, resmen kuru gürültü çıkarıyordu çünkü. Kulağınız hemen sınıf atlıyor Yada AVR'nin airplay yada dlna özelliği var ise başka bir alet kullanmadan cep telefonunuzdan istediğiniz şarkıyı ses sisteminiz üzerinden dinleyebiliyorsunuz. AVR'lerin bu tarz avantajları da mevcut. Tabii bunun için biraz daha üst model AVR olmalı. Size önerdiğimde airplay yada dlna mevcut değil.

AVR'ler ile ilgili aşağıdaki gibi bir başlık mevcut. Oradan bilgi edinebilirsiniz.
    http://forum.donanimhaber.com/m_87054142/tm.htm

Dediğim gibi asıl amaç sinema ise ve arada müzik de dinlerim diyorsanız önceliğiniz ses sistemi olmalıdır. Sinemada sizi havaya sokan unsur asıl olarak sestir (Ortalama bir film-dizi izleyicisi iseniz). Bağımsız sinema vs izlerim, ses efektleriyle işim olmaz derseniz ayrı dava. Bu sebeple ses sistemini kurduktan sonra bütçeniz elverdiğince uygun bir pc kurulur. O daha kolay bir iş.

pc bileşenleri için linkler

kasa
    gd05 260 TL yada biraz daha pahalısı olan gd06 310 TL
    http://www.teknobiyotik.com/donanim/pc-kasa/silverstone-grandia-serisi-gd05-micro-atx-anakart-uyumlu-htpc-kasa.html
    http://www.teknobiyotik.com/donanim/pc-kasa/silverstone-grandia-serisi-gd06b-htpc-siyah-kasa.html

psu 500w 120 TL
    http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=5709

işlemci 330 TL
    http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=5544

ucuz anakart 120 TL
    http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=5234

pahalı anakart 200 TL, USB ve SATA 3.0 var
    http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=5694

ram 4gb ddr3 105 TL
    http://www.vatanbilgisayar.com/ram/corsair-cmx4gx3m1a1333c9-4gb-xms3-ddr3-1333mhz-cl9-tek-modul-ram/productdetails.aspx?I_ID=48195

ekran kartı 240 TL, amd 7770
    http://www.vatanbilgisayar.com/ekran-karti/sapphire-11201-25-20g-hd7770-gddr5-1gb-128bit-amd-radeon-dx111-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=71705

hdd 2 TB 200 TL
    http://www.vatanbilgisayar.com/dahili-harddisk/toshiba-dt01aca200-35-2tb-sata-30-32mb-onbellek-7200rpm-harddisk/productdetails.aspx?I_ID=63386

HTPC HTPC

• Emeğiniz ve aktardığınız bilgiler için çok teşekkürler.
    Aslında 2007 de evlenirken aldığım LG T7652SA sinema sistemim vardı. Sesi beklentimin çok çok üzerinde olduğundan zevk alarak kullanıyordum. Taki DivX formatlardan MKV'ye geçene kadar. 2010 yılına kadar çocuk da olmayınca günde ortalama 1-2 film mutlaka izliyorduk. Misafir ettiğimiz insanlar da sistemin performansına çok şaşırıyorlardı. Ama maalesef şimdi kutusunda duruyor. Çünkü mkv oynatmıyor. Dediğiniz AVR sistemler sanırım bütçemi biraz sarsacak. AVR'yi alsam eski sinema sisteminin kolonlarını kullanamayacağım çünkü lanet alette Subwofer pasif. Yani direk DVD Playerden güç alarak çalışıyor. Aslında kolonlarımı kullanabilmiş olsam AVR düşünüyordum zaten. Onun için de HTPC yapayım dedim. Hem zamanla içindeki parçaları da revize ederek ihtiyacımı minimum düzeyde harcama ile halledebilirim diye düşündüm. Asıl amaç Sinema olacaktı ama aynı zamanda iyi-kötü oyun da oynarım düşüncesiyle, büyük oğlum 5 yaşında play station hevesini bir süre de olsa htpc ile çözmüş olur ordan da tasarruf etmiş olurum diye düşünmüştüm.

Keşke eski sinema sistemim aktif sub'a sahip olsa bunların hiç birine gerek kalmazdı. Çünkü Piranha S type mkv playerım da vardı. Kolonları ona bağlar işimi her şekilde halletmiş olurdum. (Bunun bir çözümü olur mu acava? )

AVR'leri biraz takip edeyim. İşin kötü tarafı bir de Televizyon almak zorundayım çünkü salon için mevcut televizyonum biraz küçük kalıyor. O zaman rakamlar ciddi boyurlara ulaşıyor. Aslında mutlaka bir AVR sisteme geçeceğim. Fakat başlangıç setleriyle giriş yapmak pek hoşuma giden bir fikir olmadı. 3,5 sene'ye ev kredim tamamlanmış oluyor işte o zaman vereceğim paraya pek acımadan profesyonel olmasa da iyi bir sistem kuracağım. Şimdi ise HTPC ve AVR arasında bıraktınız beni Ama oyun ve multimedya çözümleri ile belki notebooktan da kurtulacağım için HTPC daha yakın gibi. Yukarıdaki kasalardan ilkini zaten alamam ama güzel mimari edilmiş bir kasa olduğu için paylaştım. Alttakini de keza içindeki parçalarla birlikte karar vereceğimden örnek olarak attım. Bu arada kumanda kesinlikle şart değil. kablosuz bir klavyenin kumandadan daha pratik olacağı kanaatindeyim.

HTPC toplamış olsam kolonlar ve ses kartı için öneriniz ne olurdu? Bütçe onlar için de 500 TL civarında diyelim.

Tekrar teşekkür ediyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kurbagaprens -- 18 Şubat 2014; 14:14:10 >

• Hocam merhaba

Bir htpc ve xbmc fanatiği olarak

satmış olduğum htpc ilanımı incelemeni isterim.

tıkla

En azından bi nebzede olsa faydası olacaktır.

topladığım sistem biraz uçuktu benim için, özenle seçmiştim parçaları, boyutu popcorn mediplayer boyutlarındaydı.

Üzerindeki işlemci 4 çekirdek ve üzerindeki dahili apu suyla oyun oynatabiliyordu.

htpc yapıcaksan olmazsa olmazı arkadaşında dediği gibi ses sistemidir. ama kötü bi hastalıktır bu :) alıştığın zaman sırf ses sistemine 6 7000 tl harcatır adama.

Dönelim biz konumuza

bence olmazsa olmazı anakart ve hdmı çıkışı
    hem kasanın boyutunu belirliyor hem çoğu şeyi onboard olarak kullanmanı sağlıyor.

neden hdmı çünkü true hd ve hd master sesleri hdmı üzerinden avr ye iletebilirsin

ikinci işlemci işlemci burda ayrılıyor intelmi amd mi ikisininde apulu işlemcileri mevcut tercih senin ben amd den yanayım hem daha ucuz hem üzerinde dahili ekrankartları daha iyi.

avr kullandığım için ses kartı ilgilenmiyorum işi avr yapıyor.

hdd tamamen sana bağlı

kasa da zevkine göre

Eğer niye sattın dersen htpc ni merak etme bir hafta sonra dayanamayıp biraz daha ucuzunu topladım :)

asus fm2 kart aldım hdmı çıkışlı forumdan 100 liraya
    amd a6 5400k aldım vatandan 160 tl
    ram vardı sende ikinci el alabilirsin
    kasayı daha almadım ama ay başı alıcam silverstone milo ml03b 190tl

hiç bin liralara çıkmana gerek yok düşk bütçelerlede htpc kurabilirsin.

bu arada işlemcinin oynatmadığı format yok 3d blueray iso larda dahil.

• keşke parçalamasaymışsın... :) inceleyeceğim şimdi vaktim yok ama belki ben alırdım komple
  • quote:

Orijinalden alıntı: kurbagaprens

keşke parçalamasaymışsın... :) inceleyeceğim şimdi vaktim yok ama belki ben alırdım komple

Yok parcalamadim sadece ram klavye yi almadi arkadas iyide oldu şimdiki htpc m de kullaniyorum :)

O sistem pahaliydi ve bnm icin gereksizdi.

Sizde dedigim gibi 500liraya sik bi htpc toplayabilirsiniz oyun oynarim diyorsaniz ilerde bi ekran karti alip oyunda oynarsiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: kurbagaprens

HTPC kategorisi neden pek aktif değil merak ettim.
    Benim de bir HTPC niyetim var fakat bazı soru işaretlerinin netleşmesi lazım.

HTPC bir sistem toplamış olsam Nasıl bir Ses Kartı ve Nasıl bir Ses sistemi kullanmalıyım ki kaliteli bir ses (yüksek değil. Berrak ve net) alabileyim. Fakat Filmleri çok kanal sesle dinlemek istiyorum. Yani gerçek 5.1 ses çıkışı alabilir miyim?
    Bunun için önerileriniz neler olur?
    Medya oynatıcı alıyorum format değişiyor elindeki ürün çöp oluyor Belki HTPC ile bunun önüne geçerim diye düşünüyorum
    Aynı zamanda çok oyun meraklısı değilim ama oyun kolu ile oyun oynayıp belki İnternette gezinme işlerini de bu media center'dan halletmek istiyorum.

Pek meraklısı yok gibi gözükse de mutlaka tecrübe etmiş ve bilgi sahibi olan arkadaşlar vardır.

Dostum kullanmadığım media player kalmadı
    Wd den dune sine pophorn a kadar hepsi
    Mikro htpc de kurdum mikro analartlar işlemciler kumanda renkler fanlar derken en sonunda bos işlerle uğraştığı mı an
    Ladim. Aldım bir tane mac mini yeni model i5 8 gb rem ve Intel 4000 ekran kartı icine hem Windows 7 koydum hem mac os x Iki programın icine de xbmc player koydum İnan bugüne. Kadar denediklerimin hepsinden iyi oldu

Hızlı
    Cok küçük
    Ekonomik
    Windows ve mac os x destekliyor
    Ve kumanda si ile mükemmel kontrol dahili wifi

Daha ne olsun ve ikinci elde 1000 tl fiyatı var kaleye mouse size kalmış

Nette aratırsanız baska bir forum daha var satbaba diye bir üye var orda onun denediği sistemleri daha tr de yapıp beceremeli bir kişi daha yok ama en son oda bıktı ve mac mini aldı yorumları cok iyi onunda

Beni dinleyip mac mini alan bu forum da. 5 kişi var forum dışındadır 4 kişi var hepsi cok memnun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eraycelik80 -- 18 Şubat 2014; 22:43:32 >

Dostum öncelikle elinde laptop gibi media player olarak görev yapabilecek ve de taşıması kolay bir ürün olduğu için ben senin yerinde olsam önceliği AVR sisteme veririm. Zaten AVR'nin iyi yanı başka bir film formatı çıktığı zaman aletinde kalmaması ve istediğin zaman geliştirmeye müsait olması.

Şimdi evin taksitinin bitmesine 3,5yıl var demişsin. Bu az bir zaman değil. Hani 4-5 ay yada 1 sene olsa bekle diyeceğim ama dile kolay 3,5 sene . Dediğim gibi giriş seviyesi de olsa media markttaki set fena bir set değil. Zaten bu süreçte sistemleri öğrenmeye, incelemeye başlarsın. Kulağın da bu süre içinde gelişir. Daha sonrada hangi markaların ve modellerin sana daha uygun olduğunu öğrenmeye başlarsın. Evin taksiti bitince de istediğin bir modele terfi edersin.

Çünkü olan modelleri incelemek, hangisinin daha uygun olacağına karar vermek bile en az 4-5 ay sürüyor. Dediğim gibi bu tarz sistemlere çok yabancı olan birinin gerçekten tam memnun olacağı sistemi ilk başta kurması biraz zor bir durum. Bu iş aslında aynı araba almak gibi. Yani öncesinde biraz daha uygun olanla kendimizi eğitmemiz lazım.

Bunun dışında 500 TL bütçe ile salonda film atmosferini yakalayabileceğiniz bir pc hoparlörleri yok. Ses kartı az birşey iyi olsun dediğiniz zaman 250-300 TL'den başlıyor. Hadi basitinden Logitech Z-506 alsanız 300 TL'de o. Eder 600 TL. Bu set ne filmlerde ne de müzikte 1400 TL'ye alacağınız sisteme yanaşabilir. Ayrıca sadece pc'de kullanabilirsiniz.

Dediğim gibi elinizde hem laptop hem de media oynatıcı varken ilk etapta htpc yanlış tercih olur.

htpc olarak da sadece film seyretme amaçlı olacaksa apu (AMD A serisi işlemciler-içinde dahili ekran kartı mevcut) düşünülebilirdi. Fakat elinizde laptop varken yine aynı seviyede bir pc daha yapmak çok mantıklı gelmiyor. O zaman daha oyun odaklı bir pc kurulacaksa da apu işlemci yerine işlemci gücü daha iyi olan ve daha uzun ömürlü olacak olan fx 6300 işlemci ve harici ekran kartı almak daha mantıklı. Zaten bir önceki mesajımda bu şekilde bir pc kurmuştum.

Ayrıca film seyredilecek hiç bir alet yoksa ve kesinlikle oyun oynamayı düşünmüyorsanız mac mini de çok güzel iş görecektir. Htpc kurmaya kesin karar verirseniz, parçalar konusunda yine yardımcı olmaya çalışırım.

iyi geceler

• AVR konusundaki ısrarınız beni o kulvara itiyor. Mac mini de güzel bir çözüm belki ama benlik birşey değil sanırım.
    Laptopta HDMI var. AVR'ye bağlamış olsam sesleri çok kanallı olarak çözecek mi?
    Evet çözülecektir. Daha doğrusu Pc kaynak video yada müzik dosyasındaki sese hiç dokunmadan (5.1, 7.1 yada 2.0 neyse) AVR'ye aktaracak, AVR de sesi çözüp orijinal hâli ile hoparlörlere yönlendirecektir.

Htpc de olsa yine hdmi kablo ile bağlayacaktınız ve aynı işlem olacaktı.

Dediğim gibi laptop ve media player var iken oyun oynanmayacak bir Pc daha kurmak çok saçma olur.

• AMD Athlon X4 645
    4 GB Ram
    500 GB Samsung HDD
    Geforce 9500 GT HDMI çıkışlı ekran kartı gibi bir sisteme sahibim.

Windows'a komple formatı basıp Open Elec yükledim HDD ye tek işletim sistemi olarak.
    Bu Linux dağıtımının üzerinde XBMC çalışıyor ve XBMC den başka bir uygulama yok.
    Arkaplanda Windows ve yığınla lüzumsuz servis çalışmadığı için çok hızlı açılıp kapanıyor.
    Donma çökme XBMC nin saçmalaması gibi şeyler ise kesinlikle yok. (Windows 7 de çalışan XBMC arada saçmalıyordu)
    PC yi uzaktan yönetebilmek için 30 TL ye satın aldığım dandik bir kumanda kullandım ama kumandanın ergonomisi çok kötü olduğu için kodlarını akıllı kumandaya kopyaladım sorun çıkmadı.

Bu sistemin kasası çok iri silverstone'un HTPC kasalarından alacağım ekran kartının metalini keserek uydurmaya çalışacağım eğer uyduramazsam düşük profil bir ekran kartı almak durumunda kalacağım.

Demek istediğim bu sistemle çok iyi film izleniyor ve inanılmaz rahat.
    Videolar arasındaki geçiş hızı ve ileri geri sarma hızı çok iyi ki benim için en önemli şey bunlar
    100 TL lik medya oynatıcılardan elimde birden çok var.
    Hepsinin de ayrı birer sorunu var.
    Bir tanesi çok yavaş ve kumandası kıytırık alıcısı kötü olduğu için nişan alsan bile tutturamıyorsun.
    Diğerinin altyazılarında çerçeve yok. Filmi ileri geri sardığın zaman sesde ani kesilmeler oluyor.
    Bu çöpleri isteyene çok uygun fiyattan veririm.
    Biri Egreat R6a diğeri Dark Cinemania XS.

Yani hiçbir medya oynatıcı minimal Linux üzerinde çalışan XMBC keyfini vermez.
    Kesinlikle HTPC toplamalısınız eğer adam gibi film izlemek izliyorsanız.
    Ayrıca o 9500 GT kıytırık ekran kartının 100 TL lik medya oynatıcılardan 1000 kat iyi görüntü kalitesi var.
    SD filmler bile süper görüntü kalitesi veriyor benim sistemde ve TV'de.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Haci78 -- 11 Eylül 2014; 0:14:18 >

• Silverstone Grandia GD08 Satın Aldım.
    Şimdi İşyerindeki Sistemimi Onun içine uyduracağım.
    Sistem
    Amd Phenom II x4 940 Black Edition 3.0 Ghz
    Gigabyte Ga-m720-us3 Amd+2 Anakart
    Nvidia Palit Green 512 Mb GTS 250 Ekran Kartı
    2 Gb 800 Mhz 1 Gb 667 Mhz toplamda 3 Gb Ddr2 Ram
    Sanırım Ekran kartı da sorun çıkarmayacak fakat Xigmatek 1283 işlemci soğutucum vardı onu kullanamayacağım.
    İşletim sistemi olarak Linux'a biraz yabancıyım. Aynı zamanda torrent kullanımı için de belki de gün içinde açık kalacak bir PC olacak o yüzden Windows 8.1'i kullanmayı planıyorum zaten klavye olarak da Logitech K400 aldım. Sanırım bu şekilde işimi görecek bir sistem olacak.
  • Torrent XBMC ye plugin olarak eklenebiliyor. Windows'dan uğraşmaya hiç lüzum yok. Ayrıca Open Elec'i kurmanız yeterli. Sizin üstüne XBMC kurmaya uğraşmanıza lüzum kalmıyor. Open Elec'de zaten XBMC den başka birşey yok. Sadece sürücüler ve codecler var. Kurulumu çok basit. Tüm donanımı kendi tanıyor. 3 - 4 adımda kurulum tamamlanıyor. Sistem XBMC ile açılıp XBMC ile kapanıyor. XBMC nin işletim sistemi olmuş hali gibi düşünebilirsiniz. İstiyorsanız Windows da kullanabilirsiniz ama SSD yoksa açılış kapanış uzun sürer sistem genel olarak ağır açılıp kapanır elektrik giderse geriye doğru sayar boot menu gelir vs. Benim sistem şu an 300 MB civarı bir ram harcıyor sabit olarak. 3000 küsür GB sürekli boşta. Yani avantajı büyük ama tabii PC de başka şeyler de yapılacaksa windows lazım her koşulda. Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Haci78 -- 11 Eylül 2014; 0:40:12 >
    Kasa hayırlı olsun. Phenom işlemci varken gts250 ekran kartı biraz zayıf kalır. Tabii bu dediğim oyun için geçerli Eğer sistemin oyun performansını iyileştirmek isterseniz Amd R7 260 gibi bir ekran kartı cuk oturur.
    http://www.vatanbilgisayar.com/r7-260x--gddr5-2gb-128bit-amd-radeon-dx112-ekran-karti.html?srt=UP

Soğutucu olarak ucuz yollu sayılabilecek olan kendi kullandığım Zalman'ı önerebilirim. Süper sessiz değil ama fena da değil. Soğutması da başarılı.
    http://www.vatanbilgisayar.com/cnps7000c-alcu-intel-lga775_1156--amd-754_939_940_am2-islemci-sogutucu.html?srt=UP

Yada oldukça başarılı olan Noctua'nın htpc kasalar için özel ürettiği bir modeli var. Onu da tercih edebilirsiniz.
    http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=5968

• quote:

Orijinalden alıntı: Haci78

Torrent XBMC ye plugin olarak eklenebiliyor. ....

Hangi plugin öğrenebilir miyim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: dirgen

quote:

Torrent XBMC ye plugin olarak eklenebiliyor. ....

Hangi plugin öğrenebilir miyim?

Rtorrent. Bu forumdan bilgi alınabilir.

http://openelec.tv/forum/rtorrent/42796-rtorrent-service-addon
  • quote:

Torrent XBMC ye plugin olarak eklenebiliyor. Windows'dan uğraşmaya hiç lüzum yok. Ayrıca Open Elec'i kurmanız yeterli. Sizin üstüne XBMC kurmaya uğraşmanıza lüzum kalmıyor. Open Elec'de zaten XBMC den başka birşey yok. Sadece sürücüler ve codecler var. Kurulumu çok basit. Tüm donanımı kendi tanıyor. 3 - 4 adımda kurulum tamamlanıyor. Sistem XBMC ile açılıp XBMC ile kapanıyor. XBMC nin işletim sistemi olmuş hali gibi düşünebilirsiniz. İstiyorsanız Windows da kullanabilirsiniz ama SSD yoksa açılış kapanış uzun sürer sistem genel olarak ağır açılıp kapanır elektrik giderse geriye doğru sayar boot menu gelir vs. Benim sistem şu an 300 MB civarı bir ram harcıyor sabit olarak. 3000 küsür GB sürekli boşta. Yani avantajı büyük ama tabii PC de başka şeyler de yapılacaksa windows lazım her koşulda. Saygılar.

Sizin dediğinizi şu şekilde extra bir HDD ile ilerleyen günlerde mutlaka deneyeceğim. Sanırım Open Elec ile sistem tam bir multimedya kutuya dönüşüyor. Aslında çok da pratik güzel bir sistem.
    Keşke bir anahtar takılabilse Dilediğin zaman Open Elec yüklü HDD'ye elektrik verse, dilediği zaman Windows'lu HDD'ye elektrik verse. Açılışta seçimli menüden oluyor bu biliyorum ama anahtar sanki daha pratik bir yöntem olurdu.
    Bilgi aktarımınızdan ötürü teşekkürler.

Zaten çok yer alan işgal etmeyen bir sistem olduğuna göre. USB Disk'e kurulup çalıştırılabilir mi acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kurbagaprens -- 11 Eylül 2014; 14:14:18 >

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.