Şimdi Ara

HTPC (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
2
Favori
3.420
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Ben de biraz araçtırınca S/Pdif diye bir kabloya ihtiyacım olduğu bilgisine ulaştım. Acaba sesleri 2 kanal mı iletecek çünkü 2 kollu bir kablo sadece. Bu kablonun bir ucunu ekran kartına, diğer ucunu anakarta takıyormuşuz.

HTPC

Maalesef yeni bir ekran kartı alamayacağım. Eski sistemi aktarma sırasında soğutucuyu değiştirirken işlemci pininin 1 tanesini kırdım. Sonra gidip anakart işlemci ve ram aldım. Hatta bir de soğutucu aldım. Bana 780'e patladı :) Bir de kasaya 400 vermiştim. Toplamda 3-5 yüz'e çıkarım işin içinden dediğim sistem bana 1100 TL'yı geçti. Artık ekran kartı almayacağım ya da alırsam geçici HD5450 gibi uygun bir kart alacağım.
    Sistem son hali ile
    FX6300 + 970A-UD3P+4 GB GSkill DDR3 1600Mhz+Palit Green GTS250+ZALMAN CNPS7000C soğutucu+Silverstone GD08+Silverstone DA750 oldu. Keşke mevcut sistemi hiç bozmasaydım işlemciden de olduk :D

İşyerinde eski ürünlerin kutusu duruyordu. Şimdi karıştırırken S/pdif denilen kabloyu buldum. Akşama deneyeceğim Eğer DTS yada Dolby'leri aktarıyorsa GTS250'ye devam Zaten en fazla fifa oynarız ufaklıkla :) bikaç ay sonra da kartı takviye yaparım tahminimce :)

Edit:http://www.maximumpc.com/article/howtos/how_to_connect_your_pc_your_surroundsound_audio_system?page=0,1
    Buraya bakılırsa Dolby ve HTS'leri 2 kanal olarak iletiyormuş. Doğru mu anladım bilmiyorum :(
    Elimdeki GTS250 2.ci elde kaç para yapar ki?

http://forum.donanimhaber.com/m_54021175/f_//tm.htm#97297771
    Buradaki konuya göre de S/PDIF protokolü : PCM 2.0 stereo ses (Sıkıştırılmamış 2 kanal ses) taşır. Aynı zamanda sıkıştırılmış 5.1 sesde taşıyabilmektedir. (Dolby Digital ve DTS gibi) . Örnek : coaxial ve optical çıkışlar. Yalnız sıkıntu şurada. Dolby TrueHD ve DTS-HD sesleri iletemiyor.
    Arkadaş bu işin sonu yok. En güncelini bile yapsan yarın başka birşey çıkıyor.
    VGA-DVI-HDMI
    Usb 1.1 2.0 3.0
    Coax - Optik - HDMI - HDMI ARC
    vs vs vs....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kurbagaprens -- 15 Eylül 2014; 11:39:01 >

• kurbagaprens kullanıcısına yanıt
    Valla ilk verdiğiniz linke göre 2 kanal ses aktarıyor. Bu kablodan dolayı mı kaynaklanıyor bilemedim. Ama spdif yani optik çıkış 5.1 dts ve dolby sesleri iletebiliyor. Sadece HD olanları iletemiyor.

Ama bu bence çok büyük bir kayıp değil. Şu zamana kadar düz dts ile dts HD arasındaki farkı anlayabilmiş değilim. Eğer ilk etap için 5.1 olarak ses iletebilirsiniz çok zorlamayın. Bu arada gts 250 sanırım 50tl civarı eder.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • turuncu55 kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. Çok yardımcı oldunuz. Samsun'a yolunuz düşerse 1 yemek borcum var size ;)
    Sanırım 2 kanal sıkıştırılmamış sesi ama 5.1 sıkıştırılmış sesi aktarabiliyor. Akşam deneyip göreceğiz. Yalnız anakat ekran kartına göre yeni nesil olduğu için umarım anakartta takılacak jak girişi vardır :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kurbagaprens -- 15 Eylül 2014; 13:25:09 >
    Valla memleket Samsun ama son dönemde pek gelme fırsatımız olmuyor. Ama gelirsem çalıkuşu'nda bir İskenderinizi yerim :-)

Bu arada Samsun'un neresindesiniz?

• Merkezdeyim, Fevzi Çakmakta büyüdüm evlendikten sonra Canik'e yerleştim...
    Ooo baya komşu çıktık Ben de doğma büyüme yenidoğan mahalleliliyim. Sonra Üniversite için ayrıldık, bir daha geri dönemedik.

• turuncu55 kullanıcısına yanıt
    Ben Samsun'u terkedemeyenlerdenim. Ama Samsun Olmasaydı İzmir'de yaşamak isterdim komşu :) Şişlidesin sanırım. Ben de şişliden evliyim.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.