Şimdi Ara

HTPC den 7.1 kanal ses almak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.057
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    HTPC kurmak istiyorum ama aklima takilan soru su,

HTPC den goruntuyu HDMI ile AV receivere oradan da TV ye baglayacagim.

HD audio lari duyabilmem icin anakartin da bunu destekler olmasi gerekli mi? yazilim yeterli olur mu?

yoksa mevcut .mkv videoyuyu oynatirken bunu HDMi ile AV receivere tasir ve sorunsuz olarak duyabilir miyim HD audiolari?

• AVR'niz çözebiliyorsa TRUE-HD vd DTS-HD sesleri sorunsuz alırsınız. Sadece HDMI üzerinden passthrough seçeneğini seçmeniz gerekiyor. Tüm işi zaten AV Receiver'ınız yapacak. Anakartla, ses kartıyla hiç bir işiniz yok.
  • cevap icin tesekkurler @tripledes .

peki ekran karti kullandigimizda da bu durum gecerli degil mi? yani ekran kartinda codec cozme olmasa da AVR den sesi alabilirim miyim? ses HDMI uzerinden cozulmeden gecebilir?

HDMI baglantiyi anakarttan degil de ekran karti uzerinden yaptigimi dusunerek soruyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Plenus -- 4 Mart 2015; 14:53:54 >
  • Evet ekran kartı zaten sese dokunmadan olduğu gibi iletir. Kodek falan birşeye gerek yok direk HDMI üzerinden sesi ham şekilde receiver'a verebilirsiniz.
  • Plenus kullanıcısına yanıt
    Dostum hdmi bağlantı 7.1'e kadar ses kanalı taşıyabilir. İster onboard ister harici ekran kartından hdmi ile bağlantı yaptığınızda windows varsayılan ses aygıtını yapılandırırken eğer AVR'niz 7.1 destekli ise aşağıdaki gibi 7.1 seçeneği çıkacaktır. Misal daha önceki 5.1 destekli AVR'de bu 7.1 seçeneği çıkmıyordu.

Fakat sizin için önemli olan; sesin hiçbir şekilde pc tarafından çözülmeden (yani passthrough) AVR'ye aktarmanız ve de filmlerde DTS vs gibi sesleri AVR'nin kendisinin çözmesidir. Bununla ilgili gerekli ayarları giriş seviye AVR'ler adlı başlığın ilk sayfasında paylaşmıştım. Oradan bakabilirsiniz.

Bunun dışında genelde oyun oynamadığım için benim htpc'nin ses çıkışı stereo olarak duruyor. Normal internet ve müzik kullanımında stereo olarak kullanıyorum. Film izlemek için kullandığım Media Player Classic ve BS Player programları ise kaynak sesi hiç dokunmadan aktarmaya ayarlı oldukları için AVR gelen sinyali tanıyor ve kendi çözüyor. Ekranında da DTS, Dolby vs diye yazıyor. Size de bu şekilde kullanmanızı tavsiye ederim.

• @turuncu55 tesekkurler.

o zaman ana kart uzerindeki HDMI cikisi direkt olarak avr ye baglayabilirim.
    peki ses kartindan elde ettigim optik ses ile bu sekilde aldigim ses kalite olarak fark eder mi? ikisi de ham mi olur bu sekilde ?
  • Plenus kullanıcısına yanıt
    Ikisi arasında bir fark olmaz. Hatta dts-HD yada dolby HD sesleri sadece hdmi ile aktarabileceğiniz için hdmi bağlantı daha avantajlı. Ve de bildiğim kadarıyla optik bağlantı 5.1 üstü ses taşıyamıyor. Bu sebeple 7.1 kurulum yapacaksanız mecburen hdmi kullanmak zorunda kalacaksınız.

Bu arada kuracağınız htpc sistemde harici ekran kartı olacaksa bağlantıyı ekran kartı üzerinden yapmalısınız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: turuncu55

Dostum hdmi bağlantı 7.1'e kadar ses kanalı taşıyabilir. İster onboard ister harici ekran kartından hdmi ile bağlantı yaptığınızda windows varsayılan ses aygıtını yapılandırırken eğer AVR'niz 7.1 destekli ise aşağıdaki gibi 7.1 seçeneği çıkacaktır. Misal daha önceki 5.1 destekli AVR'de bu 7.1 seçeneği çıkmıyordu.

Fakat sizin için önemli olan; sesin hiçbir şekilde pc tarafından çözülmeden (yani passthrough) AVR'ye aktarmanız ve de filmlerde DTS vs gibi sesleri AVR'nin kendisinin çözmesidir. Bununla ilgili gerekli ayarları giriş seviye AVR'ler adlı başlığın ilk sayfasında paylaşmıştım. Oradan bakabilirsiniz.

Bunun dışında genelde oyun oynamadığım için benim htpc'nin ses çıkışı stereo olarak duruyor. Normal internet ve müzik kullanımında stereo olarak kullanıyorum. Film izlemek için kullandığım Media Player Classic ve BS Player programları ise kaynak sesi hiç dokunmadan aktarmaya ayarlı oldukları için AVR gelen sinyali tanıyor ve kendi çözüyor. Ekranında da DTS, Dolby vs diye yazıyor. Size de bu şekilde kullanmanızı tavsiye ederim.

ben passthrough yerine pcm aktarılması taraftarıyım...reclock ile tv ile video arasındaki tazeleme hızını birebir eşleyip frame kaybı olmadan film izlemek istiyorsanız tabi...

amfide dts dtshd yazsın diyorsanız ayrı ancak pcm stream etmek ile passthrough yapmak arasında ses olarak fark yoktur, her ikiside digital ve kayıpsız ses tasıma yoludur pc için...

filmler 23.976 fps dir genellikle...siz masaüstünü 23.976 ayarlasanızda windows yüzünden bu 23.977 veya 23.97568 vs gibi rakamlar olur, tam oalrak 23.976 veya 24.000 olarak ayarlamaz bunu..reclock ile videoyu binde küsürler ile hızlandırarak veya yavaslatarak bu eşleşmeyi yaparsınız..ancak ses dts veya dtshd olursa örneğin reclock sese müdahale edemeyecegi için calısmaz...wasapi secerseniz zaten windows mixer da devre dısı kalacagından sesi 24bit ve 48khz olarak iletebilirsiniz, pcm kayıpsız digital olarak...

• Ekran kartı ve Tv'niz destekliyorsa 24hz çıktı seçip, reclock vs işlerine hiç girmemenizi tavsiye ederim. Pc'de böyle sorunlar olduğunu unutmuşum.

AVR'niz çözüyorsa en mantıklısı passthrough ile çözülmemiş sesi yollamaktır. Tabi bunun için 2010 yılından sonra üretilmiş bir ekran kartı sahibi olmanız gerekiyor. Lisans

problemlerinden dolayı 2010 öncesi TrueHD ve DTS-HD passthrough desteği yok.

Sesi çözdürüp LPCM olarak HDMI üzerinden yollamayı ben tavsiye etmiyorum. Sonuçta yazılımsal bir çözüm olacak. Dertli bir işlemdir. Uyumsuzluktan dolayı çoğu zaman 2 kanal ses alırsınız vs..

Avr'niz destekliyorsa atın üzerine halletsin işi:)
  • Açıkçası ben reclock vs gibi teknik terimlere pek takılmıyorum. Şu an için mpc+mdavr ikilisi ile çoğunlukla 23,97 fps mkv film izliyorum ve takılma vs gibi bir sorun yaşamıyorum.

Yalnızca vikings'in bazı bölümlerinde ara ara bir atlama yada duraksama olabiliyor. Onu da pek kafaya takmıyorum. Zaten ortalama bir ses sistemine ve Tv'ye sahip olduğum için bana bu sistem ve kalite yeterli geliyor. Artık işin keyfini çıkarmaya çalışıyorum.

Bu arada ses çıkışı olarak wasapi kullanıyorum. Bu şekilde tüm ses işlerini AVR çözmüş oluyor. Bir zahmet boş durmasın kendileri

• quote:

Orijinalden alıntı: tripledes

Ekran kartı ve Tv'niz destekliyorsa 24hz çıktı seçip, reclock vs işlerine hiç girmemenizi tavsiye ederim. Pc'de böyle sorunlar olduğunu unutmuşum.

AVR'niz çözüyorsa en mantıklısı passthrough ile çözülmemiş sesi yollamaktır. Tabi bunun için 2010 yılından sonra üretilmiş bir ekran kartı sahibi olmanız gerekiyor. Lisans

problemlerinden dolayı 2010 öncesi TrueHD ve DTS-HD passthrough desteği yok.

Sesi çözdürüp LPCM olarak HDMI üzerinden yollamayı ben tavsiye etmiyorum. Sonuçta yazılımsal bir çözüm olacak. Dertli bir işlemdir. Uyumsuzluktan dolayı çoğu zaman 2 kanal ses alırsınız vs..

Avr'niz destekliyorsa atın üzerine halletsin işi:)

Siz windowsta 24fos secseniz bile ekran 24.000 fos olmayacaktir, 23.999 da olabilir 24.001 de olabilir, buda frame kaybi demektir..eger madvr kullaniyorsaniz ctrl+j yaparak ekranin refrash rate, film fos degerini gorebilirsiniz...ayrica lpcmde digital ses cozumudur ve avr yine digital veriyi analoga cevirir..siz avr de dts yazsin diyorsaniz o baska, ikisi arasinda bir fark yoktur teknik olarak, var diyende placebo etkisindedir..

• quote:

Orijinalden alıntı: hozes

Siz windowsta 24fos secseniz bile ekran 24.000 fos olmayacaktir, 23.999 da olabilir 24.001 de olabilir, buda frame kaybi demektir..eger madvr kullaniyorsaniz ctrl+j yaparak ekranin refrash rate, film fos degerini gorebilirsiniz...ayrica lpcmde digital ses cozumudur ve avr yine digital veriyi analoga cevirir..siz avr de dts yazsin diyorsaniz o baska, ikisi arasinda bir fark yoktur teknik olarak, var diyende placebo etkisindedir..

Windows'tan film izlemeyeli 10 sene olmuştur. Bluray player yada media player'lar bu iş için çok daha iyi. Hiç değilse herşeyi donanım üzerinden yapıyorlar. 24p ver diyorsun 24p veriyor. Yok Ivy Bridge bug'ı, yok ekran kartı 24p çıkış desteklemez, yok ekran kartında "protected audio path" yoktur 7.1 ses çıkışı veremez falan da filan.

Lpcm dijital değil dediğimi hatırlamıyorum. Ham datayı gönderirseniz DTS yada benzeri yanar. Çözdürüp LPCM olarak yollarsanız yanmaz. Ancak windows üzerinden 7.1 sesleri ancak yazılımla çözdürürsünüz. Receiver'ında 7.1 LPCM input'u kabul etmesi lazım. Çoğu insan 7.1 sesi çözdürüp optikten yollar ancak o zaman iki kanal dinlediğinin farkına bile varamaz. Receiver destekliyorsa en temizi bu işi receiver'ın yapması. Hatta en güzeli aradan komple windows'un çıkması!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-52FA4E8AC -- 6 Mart 2015; 8:12:21 >

• Arkadas htpc den bhaettigi icin yaa windows olacak yada linux...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.