Şimdi Ara

HTPC'im olsun, oyun da oynatsın..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
930
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Başlıkta belirttiğim gibi AEROCOOL marka küçük şık bir kasa ile bir oyun bilgisayarı kurmak istiyorum.İnceledim havalandırması ve kasa içi yerleşimi çok iyi. Tabi bunun dezavantajlarının farkındayım.

Öncelikle micro-ATX bir anakart almam gerekiyor. Yalnız bu anakartlarda pek fazla çeşitlilik yok gibi.. Gigabyte,Sapphire ve asusTek'in 1333 veriyolu ve 1066Mhz Bellek veriyolu frekanslı modelleri mevcut. 4GB'lık Kingston HyperEX (1066Mhz) RAM kullanmayı düşünüyorum ve ekran kartı Sapphire Toxic HD4500 seviyesinde olacak.

Ancak AMD (Phenom 9650-9850 arası) bir sistem mi yoksa INTEL (E8400-8500) gibi bir sistem mi kumalıyım karar veremedim. Soğutma konusunda ince tasarımlı overclock CPU fanlar mevcut bunlardan birini düşünüyorum. İşlemcilerin testlerini inceledim çoklu işlemlerde Phenom'un üstünlüğü varken oyun ve performans yönünde intel önde gibi.yani acaba 4 çekirdekli AMD mi yoksa 2 çekirdekli INTEL mi genel olarak (uzun vadeli) performans sağlar bilemiyorum.

Phenom işlemcilerle ilgili pek çok yorum okudum kimisi yerden yere vurmuş AMD nin çuvalladığını idda etmiş , kimisi E8500e göre daha yüksek performans vaadettiğini söylemiş. Bunlar oldukça kafa karıştırıcı.

Genel düşüncelerinizi ve özellikle işlemci konusunda tavsiyelerinizi bekliyorum. Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EdoFreak -- 5 Eylül 2008; 10:17:41 >

• çok mu uzun yazdım acaba? kimse yorum yazmıyor
  • hocam bu sitede htpc kasalar mevcut hemde atx form da
    ,http://www.hepsiburada.com/productDetails.aspx?categoryid=1013&productid=bd850227
  • Türkiye'de satılan bütün HPTC kasalara baktım sayılır zaten ATX formdakilerin neredeyse tamamı yatay kasa ve bana eski muhasebe ofisi ve bankalardaki IBM leri hatırlatıyor

Bu yüzden her ne kadar m-ATX anakart almak zorunda olsam da bu kasayı kulanmayı düşünüyorum. Yorum için teşekkür ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EdoFreak -- 5 Eylül 2008; 14:55:28 >
  • http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=GENZ-026

m-atx olsada benim tercihim bu olurdu.özellikle mavisi çok daha hoş

tek sorun üst kapagın kasanın geri kalan kısmı gibi aliminyum degil çelik olması ve biraz titreşim yapması
  • kasa problem değil, yaratıcılıkla neler neler yapılıyor.. Forumda örneğini hemen vereyim:

Linki Tıklayın
  • quote:

Orjinalden alıntı: Heavy1

kasa problem değil, yaratıcılıkla neler neler yapılıyor.. Forumda örneğini hemen vereyim:

Linki Tıklayın

Gerçekten süper olmuş bu. Tam bir el becerisi..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Oyun için bir pc topladım
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Fikir vermesi açısından imzamdaki sistem de HTPC. Televizyonun altında duruyor ve oyunda oynatıyor

• quote:

Orjinalden alıntı: Blitz

Fikir vermesi açısından imzamdaki sistem de HTPC. Televizyonun altında duruyor ve oyunda oynatıyor

...

SilverStone Grandia GD01-MX bu ürün hakkında fiyat bilgisi bulamadım. Türkiye'de nerelerde satılır, fiyatı yaklaşık nedir bilgi verirseniz sevinirim.

Genelde Silverstone kasalar biraz pahalı geliyor bana. Gördüğüm kadarıyla 1-2 modeli hariç fiyatları 400$'dan aşağı inmiyor.
  • Arkadaşlar kusura bakmayın konusu açılınca sormak istedim HTPC tam olarak ne oluyor?
  • Home Theatre Personel Computer

tamamen salladım :D acılımını bilmiyorum ama eski tip yatay kasalara benziyen dvd playerı öldürmeyi amaçlıyan pc kasasıdır
  • quote:

Orjinalden alıntı: C3nK35

Home Theatre Personel Computer

tamamen salladım :D acılımını bilmiyorum ama eski tip yatay kasalara benziyen dvd playerı öldürmeyi amaçlıyan pc kasasıdır

Teşekkürler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: C3nK35

Home Theatre Personel Computer

Salladın Ama Tuttu
  • quote:

Orjinalden alıntı: EdoFreak

quote:

Orjinalden alıntı: Blitz

Fikir vermesi açısından imzamdaki sistem de HTPC. Televizyonun altında duruyor ve oyunda oynatıyor

...

SilverStone Grandia GD01-MX bu ürün hakkında fiyat bilgisi bulamadım. Türkiye'de nerelerde satılır, fiyatı yaklaşık nedir bilgi verirseniz sevinirim.

Genelde Silverstone kasalar biraz pahalı geliyor bana. Gördüğüm kadarıyla 1-2 modeli hariç fiyatları 400$'dan aşağı inmiyor.

Evet pahalı kasalar dediğiniz gibi. Ben yaklaşık 400 YTL'ye almıştım firebal'den.

Ama internette gezinirken şöyle birşey çıktı karşıma. İlgini çeker mi bilmem ...

http://www.dijitaltrend.com/index.php?main_page=product_info&cPath=30&products_id=1333

• quote:

Evet pahalı kasalar dediğiniz gibi. Ben yaklaşık 400 YTL'ye almıştım firebal'den.

Ama internette gezinirken şöyle birşey çıktı karşıma. İlgini çeker mi bilmem ...

teşekkürler güzel kasaya benziyor. Eskiden aynı formda müzik setleri vardı Bu tür şeyleri çok seviyorum. Estetiği var bir kere..

Bu arada başlıkta belirttiğim AEROCOOL M40 'tan bir kaç resim :

/>

NOT : Resimler google aramalarından alıntıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EdoFreak -- 8 Eylül 2008; 0:21:54 >

• bu kasanın bir sıkıntısı var ama hatırlayamadım.

ya ekran kartıyla yada belirli bir ölçüden büyük psu larla harddisk yuvası temas ediyor diye biliyorum.biraz araştırın bulursunuz
  • quote:

Orjinalden alıntı: 307_Aslan

bu kasanın bir sıkıntısı var ama hatırlayamadım.

ya ekran kartıyla yada belirli bir ölçüden büyük psu larla harddisk yuvası temas ediyor diye biliyorum.biraz araştırın bulursunuz

Evet zaten pek çok yerde yazıyor bu.Daha kasayı almaya heveslendiğimde baktığım internet satış sitesindeki yorumlarda bile yazıyor
    Boyu 140mm'den buyuk olan PSUlar HDD yuvalarıyla temas ediyor. Uygun PSU seçince bu bir sorun sayılmaz aslında

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EdoFreak -- 8 Eylül 2008; 14:12:02 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.