Şimdi Ara

HTPC KASA --ŞEFFAF--( FİNAL )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
99
Cevap
0
Favori
15.028
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Yepyeni bir proje ile karşınızdayım yine.
    Bu sefer yine plexiden ama daha değişik fonksiyonlu bir kasa yapmayı planladım ve uygulamaya koydum.
    Yeni projeyi, daha önceden bildiğiniz "uzay montaj kasa" üzerine kat çıkma sayabiliriz. Kasa iki kattan oluşuyor. Alt kat, psu, HDD ler ve optik sürücüler için, (Bu kısım füme plexi den yapıldı) ikinci kat ise, anakart ve ekran kartını barındırıyor. Yalnız istendiğinde bu kasanın üst kapağı veya yan duvarlar çıkarılabilir ve uzay kasa olarak kullanılabilir.
    Alt kısmın yapım aşamalarını önceki projeden biliyorsunuz zaten. O yüzden etraflıca anlatmadım..
    41x31x9.4 ebatlarında alt kasayı yaptım. Kabloların çıkması için gerekli delikleri açıp, anakartı monte etmek için vidaları yerleştirdim..

HTPC KASA  --ŞEFFAF--( FİNAL )

Alt kat bittikten sonra, sıra üst kata geldi. Bu katta aynı ölçülerde olup, 6mm kalınlıkta şeffaf plexi kullandım. Sağlamlık açısından da köşelere 20mm kalınlıkta plexi çıtalar yapıştırdım..
    Ekran kartının hizasına içeri üflemesi için 120mm fan deliği, işlemcinin üstüne de egzoz olarak yine 120mm fan deliği açtım..

Sistemi kurup, montajı tamamladım.. Üst kapağa işlemci için bir adet 120mm fan deliği daha açtım. İşlemci fanı gerekli havayı doğrudan dışarıdan alacak şekilde sıfır yaptım.

Bugünlük bu kadar..Fotoğrafların kalan kısmını da yarın koyarım inşallah..
    Şimdi konuyu fazla sulandırmadan, ciddi yorumlarınızı alayım..
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Çok güzel olmuş, eline sağlık.

Güle güle kullan.
  • Güzel bir kasa evinde küçük çocuk veya bebek olanlara hitap edebilir. Amfibi yine iyi iş çıkarmış ama üst katı siyah pleksi yapıpta en üstteki pleksiyi şeffaf yapsan daha iyi olurmuş
  • çok hoş bi çalışma alt bölmeside şefaf olsaymış tadından yenmezmiş eline sağlık
  • Bence alt bölümün füme olması daha iyi olmuş çünkü alt taraf sadece kablo yığını oluyor. Esas görsel olan üst bölüm.
  • quote:

Orjinalden alıntı: mami23®

çok hoş bi çalışma alt bölmeside şefaf olsaymış tadından yenmezmiş eline sağlık

Alt bölmeyi füme yapmamın sebebi, kablo karmaşasını ortadan kaldırmaktı. Aynı zamanda siyahın çekiciliği bambaşka bence..
  • Hakikaten güzel olmuş. Ellerine sağlık. Bi vakit bulsam geleceğim ama...
  • ooowwww gerçekten süper
    çok temiz iş olmuş
  • çok güzel olmuş abi
  • HERKEZIN KASTETTIGI BUDU ONCEKI HTPC KASANDAKI BIR COK YORUM BUNU KASTEDIYORDU SENDEKI İŞÇİLİKLE COK GUZEL VE BASARILI BIR CALIŞMA ORTAYA CIKMIŞ TEBRIKLER MUSTAFA ABİ
  • tebrikler güzel olmuş...ellerine sağlık..
  • güzel çalışma eline sağlık
  • hakikaten hoş olmuş
  • Güzel işçilik dostum.Harika olmuş.
  • mustafa abicim,gene sana yakışan bir çalışma,plexyde işcilik bence oldukca zor,ancak sen bununda üstesinden geliyorsun,gerçekden güzel işcilik,
    tebrikler,saygılar.
  • Bugün yeni su haznemdeki ufak sorunu çözmek için Mustafa abiye gittiğimde canlısını gördüm... Herşey o kadar yerli yerinde yerleştirilmişki... En az fan ile en çok soğutma sağlanmış kesinlikle... Bana az biraz yapacak işi olduğunu söyledi sanırım bugün tamamlayacak... Gerçekten işçilik süper...
  • Beğenileriniz ve iltifatlarınız için teşekkür ederim arkadaşlar..
    Birkaç fotoğraf daha ekleyelim bu arada..
    Önceki yaptığım kasalarda HDD ler açıkta duruyordu. Sebebi de teknik servis tipi olduklarından her an her parçaya çabucak ulaşılabilmesi açısından öyle icab ediyordu.
    Bu kasa HTPC tipi olduğundan, görsellik biraz daha ön planda olması gerekiyor. HDD leri gizlemek için bir kutu yaptım. Sıcak günleri düşünerek, serin serin çalışmaları için de kutunun önüne bir fan koydum. Fan 80mm ve 7v ile çalışıyor. En ufak ses yok yani.

Ve kasaya montajı.. Bu kısmı daha sonra meş ile kapatmayı düşünüyorum..

• Güzel olmuş ben onun tek 5"25lik olanını yapmak istiyordum ama Cooldrive aldım haliyle yattı o iş
  • Abi nedir bu nedir buuu??

Sayende sattığım pc yi yeniden toplıcam..

Diğer resimleri de ekle de arkadaşlar kasa neymiş bir görsünler..

Eline emeğine sağlık..
  • quote:

Orjinalden alıntı: AMFİBİ

quote:

Orjinalden alıntı: mami23®

çok hoş bi çalışma alt bölmeside şefaf olsaymış tadından yenmezmiş eline sağlık

Alt bölmeyi füme yapmamın sebebi, kablo karmaşasını ortadan kaldırmaktı. Aynı zamanda siyahın çekiciliği bambaşka bence..

Musatafa abimle biz siyahın büyüsüne kapılanlardanız. Açıktaki kablolar her zaman can sıkıcı ve dağınık görüntü sergiliyor. HDD kabını özellikle takdir ettim. Emeğine sağlık. Kasanın siyah kısmına ledli reset ve güç tuşu ekleyebilirsin. Müsait bi zamanında amfi tasarımlı tamemen alüminyum bi kasa denemeni tavisiye ederim. Hatta abim tasarımını beraber yapabiliriz. Çizimlerini yaparım.Media center kumandalı profosyonel bi şeyler keyfine yapabiliriz. Kasa tamamen pasif soğutma olabilir.. Metku da değişik bir proje var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Albatros83 -- 13 Ekim 2008; 21:50:14 >

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.