Şimdi Ara

HTPC KASA --ŞEFFAF--( FİNAL ) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
99
Cevap
0
Favori
15.028
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sistem güzel olsunda kendimize gelelim Bu kasanın içine Hd4850 altı girmez
  • eline sağlık güzel olmuş
  • Cok İyi Olmus Ya
  • Mustafa abi kasa güzel... Su soğutmalı nasıl olacak benim tasarımdaki gibi mi yerleştireceksin malzemeyi...
  • Helal olsun
  • Teşekkür ederim arkadaşlar..
    @ Chaari_H600, senin kasayı göremedik bir türlü. Ne bitmez projeymiş böyle? Ben neredeyse diğer kasayı bitirdim..
  • Abi bizim proje iş yoğunluğu sebebiyle aksıyo biraz... vakit ayırığ parçaları kesemiyoruz kessek 1 saatte bitecek ama :D
  • 10 NUMARA OLMUŞ
  • +1 Ya bişe dicem ben yabancı forumlarda şeffaf kasa yapıolar bi neon yada bi led bağlıolar heryerde görünüyo o ledin yada neonun verdiği ışık bizde niye olmuyo en azından bu modda?
  • İşçilik çok güzel olmuş plexide hiç çizik falan yok çok başarılı bir çalışma olmuş
  • quote:

Orjinalden alıntı: SierhaLL

+1 Ya bişe dicem ben yabancı forumlarda şeffaf kasa yapıolar bi neon yada bi led bağlıolar heryerde görünüyo o ledin yada neonun verdiği ışık bizde niye olmuyo en azından bu modda?

Son iki fotoğraf ışıklandırılmış vaziyet ve sanırım kastettiğin de bu. Ama emin ol tam göz önünde ışıl hiç te kullanışlı olmuyor. Göz kamaştırıyor yani. Şu an bütün ışıklı fanları söktüm, yerine ışıksız, performanslı ve sessiz olanları koydum. mutlu mesut yaşıyoruz..

• Tek kelime mükemmel
  • Öncelikle emeğine saygılar,bizimlede paylaştığın için teşekkürler yorumum şu yönde:
    Öncelikle CPU yu soğutan fanın direk dışardan hava alımı çok güzel olmuş
    Aerodinamik yapıyı biraz daha gelistirebilirsin dışardan gelen hava akımı yere paraler olarak düsüyor işlemci fanın hızı egsoz fanın hızını gecerse kasada isinma durumu olacaktır. bunun içinde egsoz fanını biraz daha gelistirebilirsin bölece anakartın üstünde fazla ısı kalmaz.
    birde üst bölmeyi biraz daha yükseklik bakımından uzatabilirsen daha iyi olucaktır.ekran kartı ile en üst kapağın arası biraz dar burda hava akışını - yönde etkiler.
    Yorumum bu kadar görsellik bakımından gayet ilgi cekici :)
    Perfonması bilemem
    Birde bütüm fanların hızlarını yazarsan belki biraz yardımım dokunabilir.
  • super bı tasarım
  • quote:

Orjinalden alıntı: oguzhanep

Öncelikle emeğine saygılar,bizimlede paylaştığın için teşekkürler yorumum şu yönde:
    Öncelikle CPU yu soğutan fanın direk dışardan hava alımı çok güzel olmuş
    Aerodinamik yapıyı biraz daha gelistirebilirsin dışardan gelen hava akımı yere paraler olarak düsüyor işlemci fanın hızı egsoz fanın hızını gecerse kasada isinma durumu olacaktır. bunun içinde egsoz fanını biraz daha gelistirebilirsin bölece anakartın üstünde fazla ısı kalmaz.
    birde üst bölmeyi biraz daha yükseklik bakımından uzatabilirsen daha iyi olucaktır.ekran kartı ile en üst kapağın arası biraz dar burda hava akışını - yönde etkiler.
    Yorumum bu kadar görsellik bakımından gayet ilgi cekici :)
    Perfonması bilemem
    Birde bütüm fanların hızlarını yazarsan belki biraz yardımım dokunabilir.

Merhaba arkadaşım..
    Böyle uzun uzadıya yazılan eleştiri ve temenniler hep hoşuma gitmiştir, teşekkür ederim.
    Bu yaptığım kasa bu türde bir prototip olmakla beraber, son nokta budur diye düşünüyorum. Günlerce yemekte bile bunu düşünüp, en ince ayrıntıyı hesaplayıp, yapım aşamasında da bazı kısımların doğaçlama olması ile en son bu şekilde olmasının gerektiğine karar verdim. Netice itibarı ile bazı şeylere bağımlı kalmak zorunda olunuyor bu tip işlerde..
    Dijital termometrenin sönsörünü deneme amaçlı olarak kasanın değişik bölgelerine koydum ve en ufak bir sıcaklık değişimine rastlamadım. Kasadaki hava akımı gayet güzel yani.
    Boyutları istediğim kadar yükseltebilirdim elbette ama, sonuçta bu bir pc kasası ve bir pc kasasının, çeyiz sandığı büyüklüğünde olmasını kimse istemez sanırım..
    Performans olarak ta...En çok sevindiğim konu bu aslında. Bundan önce Stacker RC810 tipi bir kasam vardı ve kasada tamı tamına 9 adet fan vardı. (2 egzoz kasa arkasında, 2 egzoz kasa üstünde, 1 fan HDD kutusunda, 1 fan yan kapakta, 1 fan cpu da, 1 er fan da psu ve VGA da olmak üzere) Bu kasada ise 4 adet fan var ve soğutmada en ufak bir değişiklik yok.
    Ayrıca anakarta taktığım bütün fanları anakarttan kontrol edebiliyorum ve hepsi sessiz konumda. Fan rpm leri ve sıcaklık değerleri aşağıda..

HTPC KASA  --ŞEFFAF--( FİNAL )

• süper bir kasa yapmışsın. bende htpc kasaya dönmeyi düşünüyorum ama hem plexi ile aram iyi değil hemde malzeme sıkıntısı var.
  • Öncelikle değerler olmadan önyargılı davrandığım için özür dilerim.
    Değerler çok çok iyi ,db aleti ile normaldeki sessizligi ölçebilirsek çoğu kişi su soğutma yerine böle birşey düşünebilir :)
    Toplamdaki maliyeti veya kaç m2 plexi gittiğini yazarsan bazıların merakını dindirebilirsin. :)

Saygılar.
  • Mustafa abi artık bi marka olmanın zamanı geldi bence,şöyle çekici bi logoyla bu işe başlasan çok iyi olur diye düşünüyorum,ne dersin?
  • quote:

Orjinalden alıntı: DiabloXT

Mustafa abi artık bi marka olmanın zamanı geldi bence,şöyle çekici bi logoyla bu işe başlasan çok iyi olur diye düşünüyorum,ne dersin?

Aslında normal vaziyette imkân olmuş olsa, elbette düşünürüm böyle birşey. Ama ferdî çabalarla bu kadar oluyor. Seri üretim yerine tek tek yapıyorum ben de..
  • hocam çok güzel çalışma eline sağlık hayran kaldım valla
    yalnız keşke power ve reset tuşlarını başka renk yapsaydın hiç uymamış kasaya...
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.