Şimdi Ara

HTPC mi yoksa Popcorn tarzı Media Player mı? (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
316
Cevap
2
Favori
33.945
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • valla okuduklarımı görünce inanamıyorum..
    yani çoğu ne idüğü belirsiz markaların yaptığı medi playerlar ve son zamanlarda bazı bilinen markaların ürettiği medi playerların bir pc den daha iyi görüntü verdiğini nasıl idda edebiliyor insanlar...

ben bunların bir çoğunu denedim... popcorn dahil

ve ben size tek bir şey söyleyebilirm... hepsi boş işler...

evde film izlemenin sonu htpc dir...

bana kimse dün başladığı işi nvidia ve ati den daha iyi yapabilir demesin.. yada desin ben ignore ettim onları...

hiç bir ürün herhangi bir video yu.. bir gpu dan ve özellikle dünya üzerinde bu işi en iyi yapan 2 firmadan daha iyi işleyemez....

bunların hepsi ben parayı verdim, doğru yaptım mantığıdır... taraftar toplama mantığı...

Tüm media playerlar eninde sonunda yeni atom yada daha sonra çıkacak x işlemcili bir mini mini mini htpc olacaklar....

bunun kaçışı yok...

ben elimi atarım kumandayı 3 tuşa başarım filmimi izlerim başka bir şeyede gerek yok zaten diyen gitsin alsın media playerını ve izlesin... buna bi şey demek mümkün değil.. bu bir tartışma değil tercihtir...

ama bana dersenizki yok daha iyi gösteriyor v.s yani teknik olarak daha iyi derseniz ben size sadece gülerim ve cevap bile vermem... bu cehalete söylenecek pek bir lafım yok çünkü...

4. medi playerımı ve yanındaki popcorn umuda yakında ciddi olarak çöpe atıp bir htpc kurucam kendime...

adam gözümün önünde film izlemekten sıkıldım az oyun oynayım deyip nfs açtı.. orda medi playerlar benim için öldü...

yok codec ti yok x ti.. bunlar boş laflar.. klite kuruyorsun içinde mpc-hc geliyor.. konu kapanıyor.. ayar falan gereksiz... medi playerdan izlerken karanlık bulunca tv den brightnes ve contrast ayarı yapmıyormusunuz .. htpc de yapınca neden canınız sıkılıyor...

züğürt tesellisine gerek yok... ben de yedim kazığı.. olayın sonu teknik olarak htpc dir...

kalanı sadece tercihtir....

( YETER AMA SIKILDIM HABİRE DEĞİŞEN FORMATLARDAN DOLAYI BAZI İNSANLARIN BİR YILLIK MAAŞINI ÇÖPE YATIRMAKTAN )

alırsın htpc yi.. ufak ufak değişikliklerle sürekli işini halledersin....

birde windows kumanda.. konu kapanır...

adam nfs oynadı yahu... momo direksiyonu çekti koltuğun yanından...

birde utanmadan siyah interfaceden sıkıldım rengini değiştircem v.s ( ne istersen yapabiliyorsun.. istemiyorsan yapma )

benim popcornu camdan atmak geldi içimden... siz bu yazıyı okurken sinirden atmışta olabilirim....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mash -- 15 Aralık 2009; 1:25:11 >

• quote:

Orijinalden alıntı: turakmug

htpc konusunda son yenilikler nedir ??? konunun uzmani arkadaslar bilgi verirler ise karar asamasindaki bir nihai kullanicilar icin cok faydali olacak

HTPC için yurt dışı forumlar takip edilmeli, yerli kaynaklarda doğru dürüst bir şey bulamazsınız bir MP furyasıdır gidiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mastor1 -- 16 Aralık 2009; 14:23:22 >
  • HTPC konusunda son bilgiler için bu linki inceleyin

http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?p=17591247#post17591247
  • tesekkurler mastor1... hemen bakiyorum...
  • Hazır konu açılmışken

42lg5030 tv'im war HDMI ile 1080P 60Hz bağlantı yapıyorum.

xvYCC mı RGB bağlantı seçeneğini mi seçmeliyim? Makaleye göz gezdirdim aslında. Hangisi daha sağlıklı sizce HTPC için.
  • mash arkadaşıma kesinlikle sonuna kadar katılıyorum hiç bir media player teknik açıdan htpc yerini tutamaz.Onlar sadece pratik film izleme aletlerdir.Ben htpc kullanıyorum dünyadaki en iyi media playerla kapıştırırım fark bariz htpc olur.
  • HTPC linkini Mart 2010 için güncelledim kolay gelsin

http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?p=18333748#post18333748
  • Merhabalar,

TR'den alabilecegim Guc kaynagi olmayan HTPC kasasi varmidir?
    Yardimlariniz icin simdiden tesekkurler,

DM
  • HTPC'lerin geleceği olduğunu sanmıyorum. Hala daha PC toplar gibi HTPC toplamaya ,uygun kasa, kumanda bulmaya çalışıyor bu işle ilgilenenler. Ben de yaptım geçen sene ama olmuyor işte, en azından tümleşik IR alıcı yapamıyorsunuz; sadece aldığınız kumanda yada klavyenin usb alıcısı varsa onu koyuyorsunuz bir yere.

Halbuki ortada bu kadar talep varken ben HP yada Casper'in yada Exper'in yerinde olsam bunu yapar satardım. İçine de koy Lİnux MCE yada XBMC gibi birşey, oh ne güzel. Ama kimseden ses yok. Herhalde müzik-film şirketleri ile gizli bir anlaşmaları var, ortalığı karıştırmak istemiyorlar. Hatta NMT'lerin gelişimi bile çok yavaş ilerliyor.
  • hp'nin var zaten hazır hali. slim slot dvd'li ve kasayla tmleşik uzaktan kumanda. Sadece alıyorsunuz tv'y bağlyorsunuz hazır kurulu win7 ile geliyor. Gerisi size kalmış :)))
  • Beni bu forumda kaç kişi tanıyor sanırsam hemen hemen BD/MKV Ve diğer formatlarla uğraşan bir çok saygı değer arkdaşlarım.. ben bir sürü bilgi deneyim ve birikim verdim ...

Sonuçlarına değinmiceğim ama ben size HTPC'Den görüntü veriyorum sadece yorum istiyorum ve detaylara geçiceğim sonra,yazsam roman oluyor işin ince detayına giremem gecenin bir vakti olmuş,film izlemem lazım , HTPC'Player (Neuview 6.08 Profosyonel ,Pure codec 20091225,haali's video render) sırf görüntüde-ses senkronu AC3 Filter 1,63 b isteğe göre DTS,DD,İsteğe göre DTS HD MA,DTS TRUE HD Gabest filter..sağlam anfi sağlam seskartı x-fi titanyum

HTPC mi yoksa Popcorn tarzı Media Player mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GOGOMEZ -- 13 Nisan 2010; 2:22:52 >

• quote:

Orijinalden alıntı: gurkanggs

hp'nin var zaten hazır hali. slim slot dvd'li ve kasayla tmleşik uzaktan kumanda. Sadece alıyorsunuz tv'y bağlyorsunuz hazır kurulu win7 ile geliyor. Gerisi size kalmış :)))

Hangisi bulamadım? Daha doğrusu benim bulduğum modeller artık üretilmiyormuş. Model numarası verebilir misiniz?
  • Açıkçası ben de WDTV kullanıyorum 1 yıldır.
    Pratik olması sebebiyle tercih etmiştim. Çok şükür bugüne kadar da sorunsuz bi şekilde güzelce filmlerimi izledim.
    Ancak insan bazen de youtube açayım bakayım, maillerimi kontrol edeyim falan istiyor.

Benim HTPC tercih etmeme nedenim ilk olarak gürültülü ve kocaman kasalardı. Ayrıca hızlıca açıp film izlemek de çok zor olurdu. Malum windows'un açılması 5dk kapanması 10dk sürüyor :)

Ancak windows 7 çıktıktan sonra konuya bakışım biraz değişti.
    Gerçekten sessiz ve şık bir kasa olabilecekse windows 7 nin açılıp kapanma süreleri benim için yeterlidir.

Yani şu an sessiz ve şık, güçlü bir HTPC almak istesek bize kaça mal olur arkadaşlar?
    Çok çok abartı maliyetler çıkmazsa wdtv'ye yol vereceğim sanırım :)
    İşin özü budur :)

• Nasıl bir sistem istendiği önemli

Aşağıdaki low end bir sistem örnek konfig TR de bulunan kartlara göre adapte edebilirsin

AMD-AMD (iGPU)

System

CPU: Athlon II X2 240 ADX240OCGQBOX 2.8GHz AM3, $66.
    CPU Cooler: Stock cooler, $0.
    Motherboard: ASRock M3A785GMH/128M AM3 AMD 785G chipset microATX, $77.
    Memory: G.SKILL F3-12800CL9D-2GBNQ DDR3-1600 2 x 1GB Kit, $65.
    Graphics Card: Radeon HD 4200 (integrated in the chipset), $0.
    HDD: Western Digital WD6400AAKS 640GB SATA 3.0Gbps, $65.
    PSU: 80 PLUS 350W ATX PSU (included in the case), $0
    Case: Antec NSK1480 microATX, $115.
    Total Cost: $388
  • Kusura bakmayın arkadaşlar ben marka olarak HP yazmışım :)) Asus diyecektim. Şehir dışında olunca cevap veremedim.

Asus Eee Box EB1501 Intel Atom 330 1.60GHz 2GB 250GB DVD-RW (wireless) Win 7 Mini Masaüstü Bilgisayar

Yukarıdaki isimle geçiyor. Ama bildiğim kadarı ile iki modeli vardı. Atom işlemcili ama nvidia ion chipsetli bu şekilde nvidia ekran kartındaki GPU yüksek çözünürlüklü videoları izletirken işlemcideki yükü kendi üstleniyor. Ben bimeksde denedim. 3 ayrı iexplorerda 5-6 sekme açtım. Resimlerim klasöründeki resimleri slayt gösterisi yaptırdım biraz belgelerim, bilgisayarım gibi klasörler açtım sonra hd film açtım. Ordaki personel de merak ettikleri için izin verdiler merakla izledik. Hiçbir takılma olmadı işlemci yükü öyle abartı olmadı (yüksek ama hiçbir yavaşlama, kilitlenme, bekletme olmadı). Ordakiler bile şaşırdı. İçinden uzaktan kumandası da çıkıyor. Bazılarında klavye mouse (kablosuz) da çıkıyormuş. Ordakinde yoktu. Şimdi baktım bimekste kalmamış görünüyor. Boyutu ise eski external cd yazıcılar kadar :)))

http://www.hepsiburada.com/asus-eee-box-eb1501-intel-atom-330-1.60ghz-2gb-250gb-dvd-rw-wireless-win-7-mini-masaustu-bilgisayar/productDetails.aspx?categoryid=111001&productid=bd53798

• quote:

Orijinalden alıntı: gurkanggs

Kusura bakmayın arkadaşlar ben marka olarak HP yazmışım :)) Asus diyecektim. Şehir dışında olunca cevap veremedim.

Asus Eee Box EB1501 Intel Atom 330 1.60GHz 2GB 250GB DVD-RW (wireless) Win 7 Mini Masaüstü Bilgisayar

Yukarıdaki isimle geçiyor. Ama bildiğim kadarı ile iki modeli vardı. Atom işlemcili ama nvidia ion chipsetli bu şekilde nvidia ekran kartındaki GPU yüksek çözünürlüklü videoları izletirken işlemcideki yükü kendi üstleniyor. Ben bimeksde denedim. 3 ayrı iexplorerda 5-6 sekme açtım. Resimlerim klasöründeki resimleri slayt gösterisi yaptırdım biraz belgelerim, bilgisayarım gibi klasörler açtım sonra hd film açtım. Ordaki personel de merak ettikleri için izin verdiler merakla izledik. Hiçbir takılma olmadı işlemci yükü öyle abartı olmadı (yüksek ama hiçbir yavaşlama, kilitlenme, bekletme olmadı). Ordakiler bile şaşırdı. İçinden uzaktan kumandası da çıkıyor. Bazılarında klavye mouse (kablosuz) da çıkıyormuş. Ordakinde yoktu. Şimdi baktım bimekste kalmamış görünüyor. Boyutu ise eski external cd yazıcılar kadar :)))

http://www.hepsiburada.com/asus-eee-box-eb1501-intel-atom-330-1.60ghz-2gb-250gb-dvd-rw-wireless-win-7-mini-masaustu-bilgisayar/productDetails.aspx?categoryid=111001&productid=bd53798

720p de sorun çıkmayabilir ama 1080p yüksek bit değerli medyalarda takılma yapabilir iyice araştırmadan almayın sonradan pişman olmayın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mastor1 -- 15 Nisan 2010; 8:46:45 >

• Ben 6-7 ay' a yakın süredir WD TV Media Player kullanıyorum. WD TV hdmi üzerinden 1080p projektöre bağlı. 720p filmler de hiçbir problem yaşamadım ancak 1080p filmlerde özellikle yüksek Mbit ile encode edilmiş filmlerde performans problemi yaşadım. Görüntü kalitesi olarak herhangi bir problemim olmadı. Ancak sürekli firmware takip etmek. En küçük bir özellik için aylarca beklemek kumandamı alıp filmimi rahat rahat izlerim diyen bir kişinin canını sıkıyor. 1080p filmlerde problem yaşaşam da projektörü tam çözünürlüğünde kullanamama neden oluyordu. Bu nedenle WD player' ı diğer odadaki bir tv' ye bağlayarak DVD ve 720p filmler için kullanmayı tercih ederek toplam 500 TL civarına bir HTPC sistemi kurdum.

HTPC sistemi üzerinde Windows 7 ve Media center çalışıyordu. İlk sistemi kullanmaya başladığımda WD TV' den sonra görüntü kalitesi gerçekten çok kötü geldi. Görüntü sanki puslu ve keskinliği gitmişti. Daha sonra bu problemin codec' ten kaynaklandığını buldum ve şuan WD ile karşılaştırdığımda kalite olarak hiçbir fark bulunmuyor. İkisi ilede aynı görüntüyü 116" boyutunda perde de aynı projektör ile izledim.

Sonuçta kaynak dosya aynı. WD gibi player' lar ve HTPC' ler encode edilmiş dosya ne ise ancak onu oynatabilirler. WD TV gibi player' lar fabrika çıkışı yapılmış renk ayarları ile bu videoyu oynatabilirler. HTPC' lerde istediğini ayarı yapabilirsiniz. Bu size kullandığınız projektör veya LCD tv' nin özelliğine göre ekstradan ayar yapmanıza imkan tanır. WD TV gibi player' lar sadece o iş için tasarlandıklarından dolayı bu işlemi daha düşük bir işlemci gücü ile yapabilirler. HTPC' ler ise mevcut donanımlarının üzerindeki yazılmlar ile bu işlemleri yapmaktadırlar. Yani HTPC' de alacağınız görüntü kalitesi kullacağınız yazılım ile ilişkilidir.

İkisini de kullanan birisi olarak söylüyorum ki HTPC ile WD TV player' lar gibi cihazların karşılaştırmalarında konu görüntü kalitesi değil fonksiyonel kullanım olmalıdır. Benim için şuan htpc daha kullanışlı ancak başka birisi için WD TV gibi player' lar daha kullanışlı olabilir. Bu bir tercih meselesi.

Kalite konusunda şöyle bir örnek verebiliriz; teyp kasetinde olan bir şarkıyı teyp' ten CD' ye kaydederseniz maksimum yine teyp kasetindeki kaliteyi alabilirsiniz. Sonuçta kaynak belli.

• Sonuç özet olarak:

- İlk nesil MP - NMT leri alanlar yeni 1080p filmlerdeki problemden dolayı yeni nesil chipli modellerle değiştirmek zorunda kalıyor, ilerde yeni nesil chiplerde de aynı durumun yaşanmayacağını kim bilir.

- HTPC ile aynı görüntüyü alınamaz diye bir genelleme doğru değil sigma vs. chiplerin performansı ve görüntüsü belli ama tek bir HTPC yok yazılım/donanım ve TV nizdeki ayarlarınızı gözden geçirin.
  • Bakın şimdi bende birşeyler yazayım..

Öncelikle WD,popchourn,gibi media tanklar görüntüyü stabilir işler yani kesinlikle kendi ara yüzünden değilde size videodaki dengeyi ayarlamanıza izin vermez-bu ne kapıya çıkıyor şimdi söyliyelim-HTPC'De kullandığımız playerda ,Keskinlik,Doygunluk,Shapness,ve bir çok resim özelliği var ve bunu göz zevkinize ayarlamakla beraber HDTV'zdede istediğiniz ayarlamayı yapıyorsunuz sonuç muazzam Media tanklar sadece görüntüyü işler ve Tv nizden ayar yapmanız gerekir..mesela NVIDIA Kontrol panelinden video settings'ten istediğiniz ayarlamayı yapar bir hayli mutlu oluruz kullanmış olduğumuz codekler bizlere çok fırsat verir doğru codek doğru yazılımlar kullanarak şu anda dual core E2180 gibi ne iyi ne çok kötü işlemciyle bile 1080p Bitra değeri 12,03 mbps ye kadar FPS Kaybı olmadan HD Materyal +BD/Rip izliyebiliyoruz daha yuksek boyutlardaki videolar için tabi bitrateler için E8200 1333Mhz,6Cashe işlemci sizi 10 yıl götürür bir kere alın sağlam alın Birde BD/Ripler ekran kartına değil işlemciye yük bindirir işlemci yetmez ise DXVA Yani video hızlandırma özelliği olarak kullandığımız codekte ayarlama yapıp işlemci yetmedimi videoyu ortan ekran kartınada çözdürüyoruz Örnek Nvıdıa için core avc 2.0 /CUDA Mükemmel bir uygulama 197,45 drıver son sürüm yüklemenizle olan üstü sonuç alabiliyoruz,Coming soon

• Bence NETTOP LAR İYİCE GELİŞİNCE BU TARTIŞMA SONA ERECEK, EN İYİSİ NET TOPLAR OLACAK
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.