Şimdi Ara

HTPC mi yoksa Popcorn tarzı Media Player mı? (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
316
Cevap
2
Favori
33.945
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhabalar samsung marka 1080p hd lcd tv me Asus Eee Box EB1501 Intel Atom 330 alsam .ifilm izlemek dışında netteebookta yaptığım herşeyi yapabilirmiyim. maillerime bakıp nette gezinebilirmiyim.yani bir tane kablosuz klavyem mousum olsa benim tv koca bi laptopa dönüşmüş olurmu ? Asus Eee Box EB1501 Intel Atom 330 bu işe mi yarıyor yada benim hayal ettiğim gibi bi cihaz var mı?
    forumu okudum aslında ama okadar çok teknik terim var ki bişi aanlamadım. konuyu yanlış yere açtıysam özür dilerim. yardımcı olacaklara şimdiden teşekkürler
  • H/W hızlandırma sayesinde 1080p yi sorunsuz oynatabilir görünüyor

http://www.netbookreviews.net/asus/eb1501-hands-on/
  • Wd tv live alın kafanız rahat etsin Sigma Designs SMP-8655 chip 500mhz'de ve 512 mb ram sorunsuz hd film keyfi :)
  • walla konu başında nasıl yapılacağını biliyodum konu bitti beynimden uçtu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nurfgnur

merhabalar samsung marka 1080p hd lcd tv me Asus Eee Box EB1501 Intel Atom 330 alsam .ifilm izlemek dışında netteebookta yaptığım herşeyi yapabilirmiyim. maillerime bakıp nette gezinebilirmiyim.yani bir tane kablosuz klavyem mousum olsa benim tv koca bi laptopa dönüşmüş olurmu ? Asus Eee Box EB1501 Intel Atom 330 bu işe mi yarıyor yada benim hayal ettiğim gibi bi cihaz var mı?
    forumu okudum aslında ama okadar çok teknik terim var ki bişi aanlamadım. konuyu yanlış yere açtıysam özür dilerim. yardımcı olacaklara şimdiden teşekkürler

Ustat alsana hayalindeki ürün.http://forum.donanimhaber.com/m_36326487/tm.htm bu rünü 1 yıldır kullanıyorum tv min altında 7/24 çalışır dünde usb hd tv kartı altım prof tuners marka hd yayınları bile izleyebiliyorum artık.

• İmkanı olupta deneyen var mı? HD sesleri hdmi üzerinden çözmeden (zaten kendisi çözemiyor) AVR ye gönderebiliyor mu? Yani DH ses içeren m2ts filmleri dinleyebilir miyiz?
  • Valla abimde WDTV kullanıyor ve HTPC ye karşı çok bir savunuyordu bigün evine misafir oldum,HD filmleri olan hdd sindeki filmleri bir türlü açmıyordu,açtı kapadı kabloları taktı çıkardı hiç bir işe yaramadı,htpc de böyle bir durum olmaz. :)
  • KM sevenler için: yeni versiyonu çıkmış DXVA desteği de içinde entegre edilmiş (google dan kore > ing yapabilirsiniz)

http://www.kmplayer.com/korea/showthread.php?p=8611#post8611

The new version.

Download

Update History

- Hardware acceleration (DXVA2) support.
    - Libcodec codec update .
    - VP8 codec support.
    - Nsv file, modify the parser .

* DXVA2 to be the OS, Vista, Windows7 , and the video output device must be in Enahnced Video Rdnderer .
    The graphics card must support the VLD mode . ( Availability DXVACheckerPlease check into . )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mastor1 -- 4 Ekim 2010; 14:51:42 >

• arkadaşlar bilmediğim için size sormak istedim htpc toplamayla uğraşmak yerine bir 3d led tvye şöyle bir mini pc bağlasak??

http://www.hepsiburada.com/Liste/zotac-zbox-blu-ray-fusion-e350-4gb-500-kumanda-zbox-ad03br-plus-e/productDetails.aspx?productId=bd131789&categoryId=111001

acaba interenetten indirdiğim mkv formatında 3d filmleri izlemek için yeterli olur mu?
  • Bende konuyu hortlatayim,
    Elimde lg lw4500 3d led tv var,buna halfsbs den blueray.iso ya kadar oynatacak,hdmi 1.4 cikisli,dts skıntisi yapmayacak bi pc lazim,en uygun nasil bisey toplarim?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: csungu

Bende konuyu hortlatayim,
    Elimde lg lw4500 3d led tv var,buna halfsbs den blueray.iso ya kadar oynatacak,hdmi 1.4 cikisli,dts skıntisi yapmayacak bi pc lazim,en uygun nasil bisey toplarim?

Bunun için pc toplanmaz iyi bir MP araştır, güncel formatlarda artık PC üzerinden sıkıntı yaşanıyor,

ama internetten online dizi - film izleyeceksen PC olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: major_a

arkadaşlar bilmediğim için size sormak istedim htpc toplamayla uğraşmak yerine bir 3d led tvye şöyle bir mini pc bağlasak??

http://www.hepsiburada.com/Liste/zotac-zbox-blu-ray-fusion-e350-4gb-500-kumanda-zbox-ad03br-plus-e/productDetails.aspx?productId=bd131789&categoryId=111001

acaba interenetten indirdiğim mkv formatında 3d filmleri izlemek için yeterli olur mu?

Fiyatı dışında bence sorun yok. 3d iso hariç herşeye yeter.

quote:

HTPC yada adını PC olarak isimlendreceğiniz herşey için tek önemli bi nokta var : 3d iso istiyormusunuz istemiyormusunz? istiyorsanız da bütçeniz nereye kadar.

Medya playera fiyat bazında alternatif olacak şekilde bakarsanız :

E-350 bazlı bi sistem(e-350 cpu +anakartı beraber) 180TL
    2gb ram 25tl
    50 TL lik kaba bi kasa (ucuz olsun diye, isterseniz yapışkan pvc süslemeler var :P yada 100 tL civarına mini itx kasalar var ufak)
    50 TL kablosuz touchpad klavye.

Toplamı 300TL ler civarında. Yapabildikleri : e-350 deki GPU yüzünden bütün formatları çözersiniz, 50gb bluray dahil. Tek yapamayacağı 3d iso'yu çözemez, çünkü amd de uvd3 de 3d bluray sorunu var. Yazılım ile çözmeye kalkarsanız e-350 nin gücü yetmez.

Olumlu diyebileceğiniz şeyler : Az biraz bilgi beceri kurcalama merakı varsa hızlı live bi işletim sistemi ile çok hızlı açılır, her işe gelir. Internet ufak oyunlar vs. gibi şeylerde dahil. Max yük altında 20Wlar civarı civarı güç çeker.

Buna alternatif olarak ucuza 785g-880g chipsetli bi anakart üstüne Sempron 145 konur. Salt CPU gücü gereken bişeylerde (ne olur bilemiyorum) e-350 den 2 kat daha fazla cpu gücü olur. 110 TL civarına 880g anakar bulunabiliyor hdmi çıkışlı. Sempron
    80 TL faln, anakart da 110-120 olsa e-350 sisteme göre az çok aynı olur. Bu daha çok cpu gücü sunar, az daha çok güç harcar, ama 3D blueray iso çözemez.

Amaç burda en düşük anakart + cpu + gpu bi araya getirmek. İşin içine 3D iso olayı girdimi, e-350 gpu yada onboard gpu (4200-4250 ) bunları çözemez. Yazılım ile çözmesi gerekir, bunda da e-350 veya sempron işin altından kalkamaz.

Burda 3 yol var :

1. 3d BlueRay disk izlememek (SBS mkv değil bahsettiğim biliyosunuz)

2. En ucuz cpu+anakart üstüne harici ucuz bi ekran kartı takmak. burda bana en mantıklı gözüken GT 520 veya 430. HDMI 1.4a desteği var ve donanımdan 3d bluray çözebiliyor. Eğer alakanız varsa da svp player gibi bişeyle 24 fps >> 60 FPS çevrimini donanım üsütnden yapabilir.

3. 3d bluray yazılımla çözebilmek için daha güçlü bi işlemci. Emniyette olunabilecek bi alan bırakmak istenirse eğer, Mesela 3ghz Athlon II x3 3D bluray çözmek için %75 civarlarında cpu kullanımı ister, alınabilecek en düşük cpu Athlon II x3 olur.
    Athlon II x2, düz bluray full yazılım ile çözerken %50 lerde faln CPU yer (karşılaştırma olsun diye yazıyorum). Yani

3d Bluray hariç tutulursa athlon II cpu + ob grafik bi sistem çok güçlü HTPC olur.
    3d Bluray için En az Athlon II x3 lazım. Veya ucuz cpu + anakart + gt 430/ 520 vs gibi harici ekran kartı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rubisco -- 1 Mart 2012; 19:25:43 >

• Bugün 3 çekirdekli soket FM1 AMD A6 X3 3500 f/p olarak 3D.iso da dahil herşeyin üstesinden gelir gelmesine de, benim sorum başka olacak.

Bu konu açıldığında daha MadVR falan yoktu piyasada. Bir Neuview vardı oda tamamen CPU'ya yükleniyordu. Optimize değildi, ayarı azdı.

MadVR renderer+ LAVA filter'i yüklü HTPC ile DUNE vs gibi highend mediaplayer'ları (100-200 liralık olanları döveceğinden eminim çünkü) kapıştıran oldu mu aranızda hiç resim kalitesi babında. Görüşleriniz nelerdir? Valla yurtdışında bayağı bir kişi HTPC döver diyor ama onların oralarda DUNE satılıyor mu bilmiyorum.

Sadece görüntü kalitesi olarak diyorum yoksa XBMC falan kullanan bir daha mediaplayerlara dönüp bakmaz bile bana kalırsa.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NJ -- 2 Mart 2012; 21:42:10 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mastor1

quote:

Bunun için pc toplanmaz iyi bir MP araştır, güncel formatlarda artık PC üzerinden sıkıntı yaşanıyor,

sadece film için htpc kullanmanın ne gibi dezavantajları olur acaba fiyat ve kullanım rahatlığı dışında?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Baveran -- 3 Mart 2012; 12:40:56 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Baveran

quote:

Orijinalden alıntı: mastor1

quote:

sadece film için htpc kullanmanın ne gibi dezavantajları olur acaba fiyat ve kullanım rahatlığı dışında?

PC için

Ses ve güç harcaması sorun olabilir eğer htpc yi iyi tasarlayamazsan

ses+görüntüde belli boyut ve formatlarda sorun yaşanabilir, internet tarafında da MP lar yeterli gelmiyor

ben dune 101 ve htpc 2sini de hazır bulunduruyorum birbirini tamamlıyor

• 3d bluray ihtiyacım var diyen varsa (sbs mkv değil) HTPC için min gereksinim :

Athlon II x3 üstü bi işlemci
    Intel tarafında i3 ve üstü bi işlemci.

AMD tarafında Liano Ax ler donanımdan 3d bluray çözemezler. Yazılım ile çözebilirler anca.

Liano dışındaki normal CPU'ların yanına ya harici ucuz bi ekran kartı koymak lazım, yada güçlü bi CPU koymak lazım. Onboard kartların hiçbiri 3d bluray çözemez.

Maliyet düşürmek istenirse, ucuz cpu/anakart + gt 520/430 vs. hızlı cpu + anakart karşılaştırmasına gitmek lazım, maliyetine göre.

HTPC için ses/güç görüntü kalitesi bence sizin detaylarla ne kadar uğraşmaya hazır olduğunza bağlı. 4 çekirdekli phenom'un mesela, p-state ile oynayıp, 800mhz'de 0.88V'da çalıştırırsanız ve video çözme işlemini donanımdan yaparsanız son derece düşük güç ve sesi olan bi sisteminiz olur.

Diğer taraftan ben kendi adıma, donanımdan video çözmenin üstünde yeterince kurcalama imkanı vermedği için kullanmıyorum. Ses konusuna hiç takmadım, herşey kapalıyken dikkatlice dinlersem anca 5400lük hdd nin sesini duyabiliyorum.

• Mukemmel bir rehber ve kaynak oldunuz tesekkur ederim.acikcasi blueray.iso icin cabam,yoksa lg nin bluray playeri var ve mkv,sbs leri okuyor.85 tl ye mkv ve sbs leri sorunsuz oynatan mp var.blueray.iso derseniz 250 tl ye mp var ve 430 tl himedia var mp olarak...ben bu yaziniza istinaden 250 tl ye iso da oynatabilen eGreat r6s modelini alacagim sanirim,o yokken 430 a himedia vardi sadece,o yuzden himedia ya para verecegime pc toplayayim diyordum ama su an 250 tl ye isim goruldugune gore pc ye ihtiyacim kalmayacak.
    Tekrar ilgi ve alakaniza tesekkur ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rubisco

AMD tarafında Liano Ax ler donanımdan 3d bluray çözemezler. Yazılım ile çözebilirler anca.

Liano dışındaki normal CPU'ların yanına ya harici ucuz bi ekran kartı koymak lazım, yada güçlü bi CPU koymak lazım. Onboard kartların hiçbiri 3d bluray çözemez.

Bahsettiğiniz sorun bir driver problemiydi. Catalyst 12.2 ile o da çözülmüş gözüküyor.

"Playback of BluRay 3D content now correctly uses hardware acceleration."

http://support.amd.com/us/kbarticles/Pages/AMDCatalystSoftwareSuiteVersion122ReleaseNotes.aspx

Resolved issues'a bakınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: NJ

quote:

Orijinalden alıntı: Rubisco

Bahsettiğiniz sorun bir driver problemiydi. Catalyst 12.2 ile o da çözülmüş gözüküyor.

"Playback of BluRay 3D content now correctly uses hardware acceleration."

http://support.amd.com/us/kbarticles/Pages/AMDCatalystSoftwareSuiteVersion122ReleaseNotes.aspx

Resolved issues'a bakınız.

Bütün hepsini mi kastediyor orda bilemiyorum, multistream desteği olmayan bütün çipler işleyebilecekmi onu da bilemiyorum(liano dahil). İşim gücüm bitince bakarım ama avs forumda birisi denemiş sanırım mkv oynatırken %5 cpu yerken ki bu doğal olması gerektiği gibi düşük, 3d bluray oynatırken %60-80 civarlarında cpu yiyormuş. Bu ise çok fazla. Önceden pc gücü yetmiyodu ama şimdi o kadar cpu yiyerek oynatabiliyorsa güzel tabiki.

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.