android lollipop 5.1 beta sürümüne geçiş yapan ancak tekrar 4.4.2 kitkat versiyona dönmek isterken cihazınızın açılmamasına ve sürekli resetlenmesine (bootloop) sebep olanlar için çözümü Türkçe bir kaynak olması açısından paylaşmak istedim. 3 gün telefonsuz kalmama neden olan bu sorunun çözümü için araştırma yaparken almanca forumlarda dil öğrendim diyebilirim :) şimdi anlatmaya başlayalım adım adım yönergeleri takip ederseniz 30-45 dakika içinde telefonunuza tekrar kavuşmuş olacaksınız :)
*İlk olarak SDKart/dload içerisine MT7-L09_V100R001C00B137SP03 indirip içinden çıkan update.app dosyasını kopyalayın. *Daha sonra buradan fastboot dosyasını indirin *İndirdiğimiz zipli dosya içinde yer alan fastboot klasörüne girelim ve klasör içinde boş bir yere shift tuşuna basarken mause sağ klik yaparak "komut penceresini burada aç" diyelim ve CMD ekranını açmış olalım. *Şimdi telefonu USB kablo ile bilgisayara bağlayıp Ses kısma tuşu + Power tuşuna aynı anda basılı tutalım ve software moduna giriş yapalım. *CMD ekranında sırasıyla önce
yazıp Enter diyelim. *Tüm bu işlemler bittikten sonra USB kablo bağlantısını kesiyor ve HAFIZA KARTINI ÇIKARIP 3 Tuş Kombinasyonu (ses açma+ ses kısma+power tuşu) ile Yükleme moduna giriyoruz. "HUAWEI" amblemi geldiğinde tekrar hafıza kartımızı yerine yerleştiriyoruz ve böylece yüklemeyi başlatmış oluyoruz ve cihazınız yükleme sonrası tekrar 4.4.2 versiyona dönmüş oluyor.
tüm bu yönergeleri eksiksiz yaptığınız halde sorun yaşıyorsanız konu altında belirtmeniz durumunda yardımcı olmaya çalışırım geçmiş olsun :)
Güzel paylaşım olmuş dostum. Böyle aktif olalım Mate 7 kullanıcıları olarak, çok yararlı bir paylaşım olmuş.
quote:
Orijinalden alıntı: yEmreozc
Güzel paylaşım olmuş dostum. Böyle aktif olalım Mate 7 kullanıcıları olarak, çok yararlı bir paylaşım olmuş.
eyvallah hocam, pek Türk kullanıcı yok aktif olan basit bi sorun yüzünden 3 gün telefonsuz kaldım kaynaksızlıktan, başkalarının başına gelmesin diye konu açtım bende :)
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme