|
Huawei'den ABD yaptırımlarına yanıt geliyor: Rekabete geri dönebilir

-
-
Boş hikaye, satışlar dip te apk ile uğraşayıp napayım gspace bilmem ne bildirim sorunu uyumluluk sorunu stabil çalışmama vs vs..
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Eskisi kadar güçlenir, gü.lenmez o ayrı hikaye de. Globalde Apple'ı geçer geçmez yaptırımlar geldi.
Aslında bir nevi iyilik oldu. Adamlar kendi chipsetlerini, kendi yazılımlarını geliştirmek zorunda kaldıkları için bu işten uzun vadede çok karlı çıkacaklar.
-
İşletim sistemleri Sadece çin de uygulamaları sorunsuz çalıştırsa yada şirketler yazılım yazsa. Ufalırlar ama sırtları yere gelmez.
-
Eskisi gibi olması imkansız yazılım demişler ama onlarda Abd'nin elinde mesala bir ara Oracle firması Google'yi bile ters köşeye şıkıştırmıştı java için sözde java'da açık kaynaklı bir programlama dili Yarı iletken kısmında biryerlerden başlamak önemli ama yinede onu avrupaya yada amerkaya satamadığı sürece anca ufak cihazlarda kullanılır pek bir getirisi olmaz ,bence Huawei yaptırımları hak ediyor hem benim teknolojimle para kazancaksın hemde bana casusluk yapıcaksın birde baş kaldırcaksın kimse huawei yapmadı etmedi demesin daha geçen ay fuarda ziyaretcilerin kimlik kartlarına takip çipi takmışlar :D huylu huyundan vazgeçmiyor akrep kaplumbağa misali
-
Verimizi toplamayan şirket yok. Gidip Huawei e yaptırım uyguladılar. Şansa bakki tam da prime döneminde :d
Casuzluk deyince ABD nin eline kimse su dökemez. Zero Days belgeselini izleyiniz
-
Kesinlikle çok doğru noktalara parmak basıyorsunuz.
Yarı iletken üretimi döküm fabrikalarının kurulması dolayısı ile döküm makinesi EUV teknolojili cihazlar aracılığıyla yapılıyor.
Evet geldik en önemli konuya. Döküm makinesini üretebilecek mi kendi çabaları ile. Evet TSMC ve Google üzerinde çipset üretimi ve Google lisanslı Android kullanımı yasaklı fakat aynı şekilde Hollandalı ASML gibi döküm cihazı üretiminde lider bir markanın da ABD-Çin geriliminin ortasında müttefiği ABD'nin tarafını alacağı ortada. Zaten almazsa da gerekli yaptırımları uygulayabilecek konumda ABD.
HUAWEI atılım yapmak istiyorsa turnayı gözünden vurmalı. Döküm cihazlarını bile üretebilecek konuma erişmeli. Bir zamanlar Canon ve Nikon Litografi konusunda büyükleri oynarken şu an bu firmaların yerinde yeller esiyor ve ASML liderliği mevcut.
ASML olmadan ne TSMC ne Intel ne de Samsung döküm cihazı kullanabilir. Bu cihazların satış sonrası desteği konusunda da büyük biçimde tekel.
HUAWEI ya kader ortağı SMIC ile ASML'den 14, 12, 10nm gibi nispeten eski üretim süreçli döküm cihazlarına talip olacak ya da yitip gidecek. Şöyle ki ağ ekipmanları söz konusu olduğunda eski üretim süreçleri hala iş görüyor. HUAWEI gibi baz istasyonları, fiberoptik cihazlar ve ekipmanların üretimine önem veren bir marka için eski üretim süreçleri hala altın değerinde.
SMIC de ambargolardan nasibini aldı. Şu an 14nm sürecinde Kirin 710A dökümü yapabilecek kapasitede ancak.
Gerçi 6 ay önce ASML Çinli bir çalışanının şirket içi kritik bilgileri sızdırdığını iddia etmişti. Son durum ne oldu bilmiyorum.
Eğer bütün imkansızlıklara rağmen yeni kurulacak oluşum döküm cihazı üretebilecek bir konuma erişirse mükemmel bir gelişme yaşanır. Döküm cihazı üretiminde çift kutuplu yapı oluşur. ABD destekli Hollandalı ASML (Eski Philips Semiconductor + ASM) ve rakibi Çinli HUAWEI.
Yakın gelecekte bu mümkün görünmüyor. Öte yandan kendine ait döküm fabrikası üretimi ile 14, 12 belki de 10nm süreçlerine erişebilecek konumda olacak HUAWEI. Google yaptırımının geri çekileceğini düşünmüyorum. Harmony'e yatırım yapılır. Yakında bir dizüstü işletim sistemi uyarlamasını göreceğimizi hissediyorum.
EulerOS ve HarmonyOS ile birlikte yazılımda, HiCar ile otonomda ve genel olarak en büyüklerden olduğu ağ ekipmanlarında varlığını sürdürecek bir marka olur HUAWEI ancak. Kendileri de yazılıma odaklandıklarını ısrarla belirtiyor.
-
sen patron olsan ve işyerin ile ilgili sırların olsa mesala yaptığın yemekler ile ilgili veya herhangi bir konu ile ilgili yanında çalışan bir kişi karşına bir iş yeri açsa ve senden aldığı tüm bilgileri bunun için kullansa ve üstelik senin ona verdiğin paralar destekler vs ile bunları yapsa hoşuna gidermi ayrıca düşmanına hizmet etse ne düşünursun burdaki olay aynı olay farklı bir olay değil.
-
kaan arli bu haberi yaptırmak icin ne kadar ödedi ?
Olay çipde değil, google android sisteminden banlandı huwei, kendi harmonyOS ekosistemlerini büyütecekler de androidle yarışacak falan o hikaye.
-
Piyasada silinme noktasına gelme sebebi işlemcisi değil android/Google sisteminden dışlanması bunu hala anlamayanlar var kabul etseniz de etmeseniz de ios ve Android dışında 3.bir işletim sisteminin tutma ihtimali yok denecek kadar az dünyanın en büyük YAZILIM devi Microsoft neredeyse sınırsız imkanı olmasına rağmen başaramadı.
Microsoft'un başaramamış olması, Microsoft'un iğrenç bir şirket olması.
Ona bakarsan Microsoft'un 1 tane bile rakibi yokken, Windows 8 rezalet ötesi bir işletim sistemi oldu ki Windows 11 de ileride aynen böyle anacağız. Huawei eğer geliştirici desteği alırsa ve insanların aklındaki algıları kırarsa gayet de 3. oyuncu olarak pazara geri dönebilir. Zira bu Çinli işletim sistemi globalde önemli ölçüde başarıya ulaşırsa diğer Çinli şirketlerin de destek vereceği aşikar.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Kaan kaç, ifşa olduk, süper zekalı bu kişiyi düşünemedik, bizi çözdü.
bu yorumun ironisi bence daha gerçekçi huawei nin 14nm ile üretimini ile global pazar büyüme sansindan hahahba
Böyle bir durumda karşı dükkanı düşman ilan ederim. peki sen müşteri olsan hangi iş yerinde yemek yersin. yani ikisi de senin yemeğine ilaç atıp gizli bilgilerini almak isteyen lokanta olmuş olsa.
-
Huawei telefon işinden kazanan bir firma değil. Asıl işi altyapı. Lakin bu telefon konusunda neden bu kadar ısrarlılar...
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
ABD ambargo uygulasa ne olur Çin'e çin eski Çin degil yarı iletken çip ambargo durduramaz çin gecikir ama yapar çin bir ortadogu ülkesi degil
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Doktor z -- 3 Nisan 2023; 10:48:3 >
En Beğenilen Yanıtlar

Verimizi toplamayan şirket yok. Gidip Huawei e yaptırım uyguladılar. Şansa bakki tam da prime döneminde :d
|
Eskisi kadar güçlenir, gü.lenmez o ayrı hikaye de. Globalde Apple'ı geçer geçmez yaptırımlar geldi.
Aslında bir nevi iyilik oldu. Adamlar kendi chipsetlerini, kendi yazılımlarını geliştirmek zorunda kaldıkları için bu işten uzun vadede çok karlı çıkacaklar. |
Benzer içerikler
- spotify short link
- instagram hesap çalma
- ses değiştirici program
- youtube mp3 indir
- instagramda engellendiğimi nasıl anlarım
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X