Şimdi Ara

İddia: Apple, akıllı TV rekabetine geri dönüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
482
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İddia: Apple, akıllı TV rekabetine geri dönüyor
    Apple, televizyon pazarına geri dönme fikrini yeniden masaya yatırmış olabilir. Bloomberg’den Mark Gurman, Power On adlı bülteninde Apple'ın bu alana dair planlarını gündeme getirerek, şirketin tekrar televizyon pazarına adım atabileceğine dair sinyaller verdi. Ancak 2025 ve sonrası için planlanıyor. 

Apple, televizyon pazarına geri mi dönüyor?

Bloomberg’in aktardığı bir iddiaya göre, Apple, yeniden bir televizyon çıkarma fikrini değerlendiriyor. Gurman'a göre bu cihazlar, Apple’ın 2025 ve sonrası için planlanan yeni akıllı ekran ürünlerinin ardından piyasaya çıkacak. Bu da Apple televizyonları görmek için bir süre daha beklenmesi gerektiğine işaret ediyor ve bildiklerimiz bununla sınırlı. 

İlginç olan şu ki, Apple zaten Apple TV 4K kutusuyla birçok akıllı televizyonla uyumlu bir deneyim sunuyor. Dolayısıyla, bu ürünün piyasaya nasıl yenilik getireceği ve tüketiciyi neden cezbetmesi gerektiği önemli bir tartışma konusu. Üstelik Apple’ın televizyon pazarında fiyat rekabetine girmesi de beklenmiyor. Ancak markanın güçlü imajı, potansiyel bir ortaklıkla bu projeyi hayata geçirme olasılığını artırabilir.

Ayrıca Bkz.Apple Vision Pro iki ülkede daha satışa çıktı: Türkiye'ye gelecek mi?

Kaçıranlar için Apple’ın on yıl önce televizyon üretme fikrinden vazgeçerek Apple TV set üstü kutusuna yönelmesi, teknoloji dünyasında hâlâ hatırlanan bir hikâye. Steve Jobs’un 2010 yılında biyografi yazarı Walter Isaacson’a, "Televizyonu çözdüm," diyerek bu alanda bir devrim yaratabileceğini söylediği biliniyor. Ancak Jobs’un bu vizyonu, o dönem sadece bir "hobi" olarak kaldı.

Ayrıca Apple’ın daha önce televizyon fikrine mesafeli durduğunu biliyoruz. Dahası, Apple TV+ yayın hizmetinin 2022’de yalnızca %3 pazar payına ulaşması, bu alandaki mevcut performansın da sınırlı kaldığını gösteriyor. Dolayısıyla Apple’ın akıllı ev stratejisinde televizyon önemli bir rol oynayabilir mi, yoksa bu fikir rafa mı kalkacak? Bunu öğrenmek için bir süre daha beklememiz gerekiyor.

Kaynak:https://appleinsider.com/articles/24/11/17/rumors-of-an-apple-made-tv-set-are-back-again

• Yıllar yıllar öncesinin bir iddiasıydı.Apple tv kutusu çıkartarak bu iddiaları ters köşe yapmıştı.Bence değişen yine birşey olmayacaktır.

• apple donanim firmasi degil, yazilim ve tasarim firmasi. televizyonlar buyuk oranda goruntu kalitesiyle donanimin kendi performansiyla tercih edilen urunler. applein rekabet edebilmesi icin farkli bir seyler katmasi tamamen yeni ozellikler getirmesi gerek. rahmetli steve jobs olsa belki sapkadan bir tavsan cikarir derdim ama su anki apple yonetimi mevcut telefonlarina bilgisayarlarina cazip bir yenilik ekliyemezken tamamen yeni farklilik yaratacak bir urunu nasil ortaya koysun.

• Tv’ye getirebileceği tek şey Apple TV’yi entegre etmesi onda da oyun kolu vermez ise tutmaz.

Ama oyun kolları verir ise konsol ve TV bir arada hallederiz diye çocuklara alabilirler, gerçi bende oynarım güzel oyunlar var.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Applenin Tv piyasasına girmekle rekabet artacaktır. Rekabetin olduğu Yerde gelişim de olur.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ben TV üreteceklerini sanmıyorum yeni nesil Apple TV kutusu gelir.

• Bence TV piyasasına girme ihtimalleri düşük. Televizyon pazarı satışların her sene patladığı bir pazar değil. Apple'ın böylesine yavaş hareket eden bir pazara adım atacağını sanmıyorum.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Keşke. Koca TV'ye kastıran, düzgün çalışmayan donanım koymayı bırakır diğer üreticiler böylece.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gun kullanıcısına yanıt

Apple Arcade oyunları TV'den oynanırsa farklı olur

• Gelirse TV pazarı açısından faydalı olur, en azından akıllı TV açısından rekabet artar. Yine fiyatından dolayı Apple almayız belki ama diğer markalar da rekabet için iyi donanımlı akıllı TV'ler yaparlar.

Tepe seviye TV'ye bile düşük donanım koyuyorlar malesef, özellikle hala 300Mbit Wifi5 koymaları çok saçma. Oturup da kaliteli 4k/8k içerik yerel ağ içinde kablosuz stream edilemiyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.